fbpx Skip to content

Alig egy héttel az előző béták megjelenése után az Apple ma este elérhetővé tette az iOS 10.2.1 és a macOS Sierra 10.12.3 második fejlesztői bétáit.

Az iOS 10.2.1 beta 2 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a macOS Sierra esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió. A tvOS-hez eddig nem, a watchOS-hez pedig a korábban visszavont 3.1.1 helyett továbbra sem érkezett újabb hivatalos verzió, sem pedig béta.

iOS 10.2.1 beta 2

Az iOS 10.2.1 beta 2 build száma 14D15.

Újdonságok

Az iOS 10.2.1 beta 2-ben az alábbi újdonságok találhatóak.

  • Egyelőre nem fedeztünk fel újdonságot a 10.2.1 beta 1-gyel szemben, de frissítjük a cikkünket, ha igen! A fejlesztői központban elérhető changelog felhasználói szempontból sajnos továbbra is jóformán szóról-szóra egyezik a 10.2 bétái esetén lévővel, tehát abból semmi nem derül ki.

iOS 10.2.1 beta 2 letöltési linkek

Az iOS 10.2.1 beta 2 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

macOS Sierra 10.12.3 beta 2

Az új build verziószáma 16D17a.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A macOS Sierra esetén a Beta Access Utility-vel lehet engedélyezni a béta verzióra való frissítést.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 10 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 10 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 10-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 3-ról szólókat meg itt, a tvOS 10-ről készülteket itt, a macOS Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

32 Comments

  1. Ez már nem nevetséges, sokkal inkább SIRALMAS ! ????????????????
    Bt továbbra is egy rakás sz@r !!!

  2. @Littlebacsi: ez egy fejlesztői béta. fejlesztő vagy?

  3. Most már meg kérdezem. Mi a bajotok a bluetooth-s al? Én használtam iphone 6s-el autoban és használom iphone 7-el is hibátlanul. Semmi. Bajom a rendszerrel. A telefon hibátlanul müködik. Ios 10.1.1. Akku kiváló másfél nap. Minden funkcio szuper. Soha nem tetem fel bétát. Ha baszakodni akarnék a telefonnal akkor androidot használnék. Nekem és az egész családomnak megbizható az iphone. Iphone 7 , iphone 6s , 2db iphone 4s

  4. @stei:

    Nekem 10.1 után bluetooth headset-tel, több típussal próbálva és autós kihangosítóval is rossz lett. Kérdésedre a válasz, hogy csatlakozást követően szerencsés esetben tudok normális hívást indítani és működik is, de van, hogy már ez sem, viszont az ezt követő, akár kimenő, akár bejövő hívásnál nincs hang sem a headsetten, sem a telefonon, nem tudom átkapcsolni iPhone-ra a hívást fülesről, holott a másik fél már vonalban van és hallózik, én nem hallom, ő nem hall engem. Bosszantó hiba nagyon. Addig örülj, amíg megbízhatónak tapasztalod a készülékeidet, hiába nem azok, nem tűnnek fel a hibák, bár én se venném észre őket.

  5. @Littlebacsi:

    Nem akarlak elkeseríteni, de sajnos az is fog maradni, ez biztos! Ugyanúgy, mint iOS8-nál a hívás bug. Mindig várta az ember, hogy javul, de sosem tudták abban a szériában megoldani. A 9-nél sem javították, csak véletlenszerűen történt vele valami. Nem tudatosak ott a dolgozók! 🙁 Szóval nem fog megoldódni. Azt is el tudom képzelni, hogy direkt elrontották, hogy a most érkező saját bt fülesükre kényszerítsék rá az embereket. Engem nem fognak megzsarolni, már csak azért sem, mert a telefon mellé kiadott vezetékesei is nagyon silány minőségűek és számomra kényelmetlenek is.

  6. @Jadeye: Nem, nem vagyok fejlesztő, de…!
    az iOS 10.0.2-ben hibátlanul működött, semmi gondom nem volt.
    Jöttek az újabb VÉGLEGES verziók, amikben már NEM MŰKÖDÖTT rendesen a bluetooth.
    Azóta egyik kiadott verzióval sem működik rendesen.
    Azért tettem fel a beta verziót, és azért teszem fel folyamatosan, mert még most is abban reménykedem, hogy talán valamelyikben már végre nem lesz benne ez a hiba !
    Úgyhogy felesleges ezzel a ” fejlesztő vagy ? ” kérdéssel belém kötni, ha tudnám kérdés nélkül vissza tenném az iOS 10.0.2-t, de ” hála ” a nagyszerű APPLE-nek, erre nincs lehetőség ! 🙁
    Marad a reménykedés, és a beta verziók telepítése, hátha végre megszűnik ez a zavaró, és bosszantó probléma.

  7. @Ferenc1: Hivas bug nalam meg mindig megvan :/ 5S ios 935.

  8. Küldjétek a hiba jelentést pontos headset típussal. Nekem egyszer volt egy akadásom azóta semmi pedig nagyon sokat haszálom. Mind az ős öreg Nokiát mind a PowerBeats3-at. Persze ez titeket valószinű nem boldogít.

  9. Amúgy szivesen kipróbálnám, hogy az én telefonommal, hogy működnek ezek a fülesek.

  10. @Hacsi: Ugyanazt a blutooth fülest használom, ami 10.0.2 alatt hibátlanul működött.

  11. @Littlebacsi: én megértelek. Ugyanígy jártam mint Te. Szinte teljesen használhatatlan a fülesem azóta. Néha fel sem csatlakozik, néha igen, látszólag hibátlan, de a legváratlanabb pillanatban bemondja a füles hogy connection lost, aztán szinte rögtön phone one onnected, és akkor megint egy ideig jó, aztán connection lost, stb. stb. Ami még furcsa, hogy fent amikor mutatja az akku szintet, néha stereo headsetet mutat, néha meg csak a BT logónál mutat egy kis akkut. Ez sem következetes, random dolognak tűnik, hol így, hol úgy mutat dolgokat. Amúgy én MÁR nem bízom benne, hogy ki fogják javítani. Próbálom kerülni a headset használatot, telefonálok kézből vezetés közben. Majd felfordulok valahol, nem gond. 🙁

  12. Nokia fülesnél ha hivásba van akkor stereo jel ha keszenlétbe akkor B betü. Nekem az a furcsa, hogy PowerBeats2 vel az ikon mellett volt aksi kijelzés PowerBeats3 nal nincs.

  13. @Hacsi:

    Az a baj, hogy felesleges! Nem értenek hozzá és nem is érdekli őket. Egyetlen megoldás a készülékváltás! Nincs más.

  14. @Kovács Péter:

    Na, pont ezek vannak nálam is! Tuti, hogy azért csinálták, hogy a saját szarukat kelljen megvenni, de biztos nem! Nekem most gariban kicserélték a telót, 10.02-vel kaptam vissza, de ez sem megoldás! Elmondtam ott is, hogy sokkal többre mennek, ha még nem is ismerik be, hogy szart adtak ki, legalább lehessen mindegyik telónál a kiadáskori szoftverig visszatölteni azt, amelyikkel elégedett a vevő! Nem bánnám, ha Tim Cook meghalna AIDS-ben mondjuk

  15. Sajnos az Apple a felhasználókat használja tesztelésre… 10-es ios óta a 6-os iPhone-om random kijapcsol ha az akku 30% alatt van. Ezt a hibát ennél a típusnál nem ismerte el az Apple… marad a bosszankodás… A Bt szintrén szar nekem is, de azzal is együtt kell élnem az Apple szerint, hiszen nem javítják..

  16. @Littlebacsi: nálam is egy fos lett. Xiaomi band2 vel harcolok,sokszor az ébresztőt sem tudom beállítani,mert folyamatosan szét kapcsol.

  17. Be kellene perelni, mert az nonszensz, hogy egy több százezer forintos ” prémium ” készüléket nem lehet rendesen használni TELEFONÁLÁSRA sem !!!!!
    Az meg mindennek a teteje, hogy nem lehet vissza tenni egy régebbi oprendszert, amivel minden normálisan működött !!!!!
    Hadd döntse már el a vásárló-felhasználó, hogy melyik iOS-t szeretné használni a SAJÁT TELEFONJÁN !!!!
    És nem kelll a duna, hogy nem volt kötelező a frissítés, mert JOGGAL várható el, hogy egy újabb, frisebb oprendszer RENDESEN működjön !!!
    Ha meg elbaszták, ( leginkább csak ezt teszik az utóbbi időben ) legyen már lehetőség a downgrade-re !!!!
    Bassza meg az Apple, és nyugodtan basszák meg Tim Cook-ot is !!!!

  18. @Littlebacsi:

    Sajnos a frissítés is kötelező, mert megzsarol! Ott világít a piros egyes, idegesít, bosszant, agyamra megy! Esténként meg előugróablak, hogy frissítsek, ha nem olvasom el, vagy rosszat nyomok már teker is a barom! Szóval a frissítési figyelmeztetést ki lehetne kapcsolni jó lenne és igen, megvetted a telefont, kifizetted a többihez mérten irreálisan és indokolatlanul magas árát, várva cserébe, hogy prémiumot kapsz, akkor a tulajdonoddá vált, ne rendelkezzenek fölötte. Továbbá, ha mondjuk egy már nem garis telót elrontanak a frissítéssel, akkor ne kelljen már szerencsétlennek kidobnia, hanem oldják meg, ha máshogy nem, akkor downgrade lehetőséggel. Ezek sem a telefonokhoz, sem az üzlethez nem igazán értenek. Jobs öröksége már elfogyott, az alma logó kevés lesz az életben maradáshoz! Nokia is piacvezető volt és megdöglött. Ez is meg fog hamarosan. Számítógépei kutyának nem kellenek, sokkal jobb egy Dell Precision, nem is csajos a külseje. Ennyi. Váltani kell, nem tárgyakhoz ragaszkodni

  19. @Ferenc1: Egyre erősebben érzem én is a késztetést arra, hogy váltsak !
    Egyre nagyobb csalódás az APPLE !

  20. @Littlebacsi:

    Megértem! Azt beismerem, az Android körülményesebb, olyan ingatagnak tűnik nekem az effektjei miatt, de baszki legalább működik minden, amire ki lett találva! Ma már extra, hogy ha van benne bluetooth az használható is! Biztos, hogy nagyon sokan elértek a tűréshatárukra és nem váltanának, ha a számukra működő iOS-szel használhatnák. Például megveszek egy Windows-os számítógépet, ott eldönthetem, hogy XP-t, Vista-t, 7-et, 8-at, 10-et vagy akármit használok. Csak az Apple ilyen fafejű és ez lesz a vége neki, a világ változik, ők nem! Miért? Azért, mert Jobs ötletei nélkül végük van, nem tudnak ötletelni. Ráadásul pont abban bénáznak legtöbbet, ami életben tartja őket, telefon nélkül már bezárták volna a boltot

  21. @Ferenc1: Ha ilyenek, akkor meg is érdemlik !
    Soha nem hittem volna, hogy ilyet fogok írni, vagy ilyen véleményem lesz az APPLE-ről, de szembesülnöm kellett azzal, hogy már csak CSALÓDÁST okoznak, szarnak a felhasználókra, hónapokon át basznak javítani a hibákat az oprendszerükben, a hibajelentés egy kalap szart nem ér, stb…
    Sokan küszködhetnek például ezzel a bluetooth problémával is, gondolom nem egy bejelentést kapnak, és mi történik ? SEMMI !!!!
    Fogy a türelmem nekem is, és nagyon komolyan gondolkozom már a váltáson, és biztos vagyok abban, hogy ezzel sem vagyok egyedül !
    Pár évvel ezelőtt, ha ingyen adták volna, akkor sem kellett volna pl. androidos telefon, most már ott tartok, hogy fizetnék is érte, ha megbízhatóan működik !
    Nincsenek túlzott igényeim, de egy telefontól azért gondolom ELVÁRHATÓ ( lenne ) , hogy legalább TELEFONÁLNI lehessen vele, igen még bluetooth fülessel is, GOND nélkül !
    Ez úgy tűnik az APPLE számára megoldhatatlan feladat, akkor meg egyék meg a saját szarukat, és veszítsenek tömegével vásárlókat, felhasználókat !

  22. Ha úgy gondoljátok, hogy váltani kell akkor azt meg kell lépni. Ezt mindenkinek magának kell eldönteni.
    Én mindenképpen felvenném a kapcsolatot a füles gyártójával valamint 1x megírnám a hiba jegyet és minden frissítésnél csak bemásolgatnám (1-2 perc alatt meg is vagy).

  23. @Hacsi:

    Tényleg rendes tőled, hogy segítesz ezekkel az infókkal, de hidd el, én személy szerint 4 különböző gyártó bt eszközével próbáltam, nem ott van a hiba, pláne, hogy 10.1 előtt hibátlan volt mindegyik. Apple-nek bármit is írni teljesen felesleges. Nem foglalkoznak vele, no meg nem is értenek hozzá, csak műsor az egész ügyfélszolgálat, hogy azt hidd van support. Biztos, hogy arra mennek, hogy a gyári szarukat megvegye az ember, de most kijelentem elmebeteg hülye, aki annyi pénzért megveszi azt a fost azért, mert alma logo van rajta. Értéktelen vacak

  24. a fenti cikk a 10.2.1 fejlesztői bétájáról szól, ergo totál irreleváns, hogy mi a helyzet bármi más verzión. bár ez láthatóan nem nagyon zavar senkit.

  25. @Jadeye:

    Elnézést az offért! Némileg kapcsolódik a témához az Apple tehetségtelensége, de igazad van! Bocs még egyszer!

  26. Kedves Jadeye !
    A fentebb taglalt HIBA, a legfrisebb BETA verzióban is ugyanúgy benne van, mint az előző beta verziókban, és az előző, valamint a legutóbbi VÉGLGES verzióban…
    Akkor mi az irreleváns ?

  27. @Littlebacsi: nem fejlesztőként érint téged egy fejlesztői béta? nem. bármely esetben: jelentetted az Apple felé a hibát a bugreport.apple.com oldalon vagy a Feedback appon keresztül? ha nem, miért nem? vagy igen? ha igen, akkor minden egyes újabb béta megjelenése ugye hozzáírod a korábbi jelentéshez, hogy még mindig nem jó? ha nem, miért nem?

    abba szerintem bele se menjünk inkább, hogy X vagy Y véleménye szerint felesleges jelenteni, mert úgysem javítják ki. a problémák többsége ugyanis pont nekik köszönhető, mert másokat is eltántorítanak attól, hogy jelentsék a hibákat az Apple felé, holott ha hatványozottan többen jelentik ugyanazt a hibát, akkor az semmiképpen sem sikkadhat el.

    a fenti cikk a bétáról szól. így itt totál irreleváns, hogy más verzión mit tapasztalsz.

  28. @Jadeye:

    Ne haragudj, de a hívás bugnál boldog boldogtalan jelentette a hibát, telefonokat cseréltettek ki, stb. Eredménye? Semmi. Ezt miért kéne jelenteni? Úgysem érdekli őket. Flegmák. Az Android orrba-szájba fikázva van, mondjuk sosem értettem a pontos okát, ennek ellenére működik. Én elhiszem, hogy jobb az iOS, de egyszerű felhasználóként nekem az a fontos, hogy működjön, nem érdekel a háttér. Nehogy már még a felháborodott ember legyen a hibás, hogy rossz az iOS, mert miattunk nem jelentik a hibákat? Ez nevetséges, de igaz, hogy tök mindegy jelentve van-e. Ami Tim Cook-nak nem fontos, az nem lesz javítva. Bezzeg, ha meztelen pasi háttérképeket tennének bele, az megmaradna, Tim imádná!

  29. Na pont ezért szeretnem kipróbálni a saját telomon mert neked 4 eszközzel is rossz. Nekem meg a haveri társaságban mindenkinek minden működik. Pedig van noname kinai napellenzőre felrakható autós kihangositotól a nagyon profi (nem Apple) BT fülesig minden és azek működnek a jelen cikkben szereplő bétaval is ( ???? ).

  30. @Hacsi: nekem két db iPhone SE-m van, mindegyikkel ugyanúgy vacakol a BT.

  31. @Hacsi:

    Ha ezt komolyan szeretnéd, akkor összefuthatunk ünnepek között, ha budapesti vagy! Szívesen megmutatom! Előbb telefonáltam, most már beszélgetés közben is ledobálta a hangot a fülemről, hívást nem bontotta. Teljesen beteg

  32. @Ferenc1: “Bezzeg, ha meztelen pasi háttérképeket tennének bele, az megmaradna, Tim imádná!”
    na jó, én itt untam meg végleg a folyamatos mocskolódásodat. az ehhez hasonló homofób kijelentéseid pláne nem erre az oldalra valók.


Add a Comment