fbpx Skip to content

2016 nem az akkumulátorok éve, ebben már biztosak lehetünk. Gondoljunk csak a felrobbanó akkus Samsung Galaxy Note 7-ekre, a random kikapcsoló iPhone 6s-ekre, vagy akár az égből aláhulló GoPro Karma drónokra. Mindegyiknél az akkumulátorral volt valami gond.

i5-akksi-dec5-cover

Az iPhone 6s-em pont beleesett az Apple nemrég meghirdetett akkumulátorcsere programjába, de nekem már korábban sikerült bizonyítanom a hibát, így végül cserélték a készülékem még az egész csereakció előtt. A rosszalkodó iPhone akku szériám viszont sajnos már a 3GS-sel kezdődött, aminek az akksija egy idő után furán kezdett viselkedni. Sokszor váratlanul kikapcsolt és visszakapcsolva a kijelző csak sárgán világított és csak töltőre dugva volt hajlandó újra működni. Ez akkumulátor hiba volt, amit szerencsére könnyen lehetett orvosolni, de elég bosszantó volt.

Amennyiben úgy érzed, már nem bírja olyan sokáig egy töltéssel a telefonod, érdemes az ebben a cikkben található lépeseket végigcsinálni, mert lehet, csak ennyi a gond. Az akkumulátor állapotának otthoni megtekintésére mi az iBackupBot mellett coconutBattery-t ajánljuk, melyekkel könnyedén ellenőrizheted, hogy telefonod akkumulátorában mennyi élet van még, illetve hány ciklust sikerült már beletöltened.

Egy éves kora után az iPhone-ok jelentős része esetén jelentkeznek akkumulátor problémák. A gyors merülésen túl előfordulhatnak olyan problémák is, melyek egyértelműen az akkumulátor elöregedésére, meghibásodására utalnak, aminek egyetlen megoldása van csak, az akku cseréje. Ilyen problémák lehetnek a váratlan újraindulások, fagyások, a felhasználói beavatkozás nélküli kikapcsolások (ez legtöbbször hidegben szokott előfordulni) és akár a teljes használhatatlanság. A hibákért gyakran a nem megfelelő töltőadapterek a felelősek, de az ok nem minden esetben egyértelmű, mert más alkatrészek meghibásodása is gyakran okoz hasonló tüneteket.

Az iPhone 4/4s szériától eltekintve az akkumulátorhoz a kijelzőn keresztül vezet az út. Először is el kell távolítani a készülék alján található csavarokat, hogy az előlapot speciális eszközök segítségével ki tudjuk mozdítani a helyéről. Az előlap kábeleinek épsége miatt mindenképp érdemes az előlapot leválasztani az alaplapról akkumulátor csere esetén is. iPhone 5 esetében az akkumulátor a csavarok eltávolítása és a csatlakozó leválasztása után viszonylag könnyedén eltávolítható, nem úgy, mint a későbbi iPhone-ok esetében a ragasztó csíkoknak hála. Ezután jöhet az új akksi és az összeszerelés. Mi az iSamurai-nál csak minőségi, kipróbált akkumulátorokat szerelünk be a készülékeitekbe, hogy úgy bírják, mint fénykorukban, a dobozból kikerülve.

A következő akciónkban az iPhone 5 akkumulátorokat cseréljük kedvezményesen (december 18-ig), a részletekért kattints ide. A csere mindössze 30 percet vesz igénybe és a jól megszokott 6 hónap garanciát vállaljuk rá.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Hadd kérdezzem meg, hogy az akció 5c-re is vonatkozik? Köszi!

  2. @Kovács Gergő: az akció az iPhone 5-re vonatkozik. az 5c az egy másik típus.

  3. Köszönöm, igen, tudom. Csak gondoltam, hátha. 🙂

  4. gyári? 😀


Add a Comment