fbpx Skip to content

Bizonyára sokan hallottátok azt a történetet, ami szerint Steve Jobs az első generációs iPhone bemutatója előtt nem sokkal kitalálta, hogy a műanyag nem lesz elég prémium, így üvegre cseréltette a kijelző érintő felületét.

i6-elolap-nov21-cover

Azóta sok víz lefolyt már a Dunán, több generációnyi iPhone és Gorilla Glass jelent meg, de még a mai napig se elpusztíthatatlanok az okostelefonok érintőüvegei. Naponta találkozom az utcán több olyan emberrel is, akinek ripityára van törve a telefonjának a kijelzője, de ez őket nem zavarja, pedig sok eseteben még a szilánkok is kiesnek belőle.

Egyértelműen az egyik legnépszerűbb javítás amit a szervizünkben kérni szoktatok: a kijelzőcsere. Egy nem működő gombbal, jack csatlakozóval, gyorsabban merülő telefonnal még el lehet lenni egy ideig, de a kijelző az, ami lényegében megtestesíti a telefont és ha ezzel van valami gond, akkor az bizony nagyban rontja felhasználói élményt, nemcsak ránézésre, hanem tapintásra is. Amikor valaki elejti az iPhone-ját és az csúnya hanggal földet ér kijelzővel lefelé, akkor meg szokott állni az ütő a tulajdonosban. Amíg fel nem fordítja a készüléket, reménykedik benne, hogy a készülék egyik legdrágább része, a kijelző ép és sértetlen és nem szorul cserére, viszont amíg fel nem fordítja, ugyanannyi esélye van, hogy ép, mint hogy pókhálósra tört. Egyszerre kell feltételezünk mindkettőt, mint akár a Schrödinger macskája kísérletben az egyszerre élő és holt macskát.

i6-screen-repair

A kijelzőcsere az esetek túlnyomó részében törés miatt szükséges, viszont amit már kevesebben tudnak vagy épp tapasztalnak, hogy bizony a kijelző vagy az érintő panel nem csak leejtés során válhat használhatatlanná, hanem számos egyéb oka is lehet ennek. Vegyük is ezeket szépen sorba. Leejtés során mind az üveg betörhet, mind pedig az LCD is, ami ilyenkor becsíkozódik, egyes részei furán villódzanak vagy épp teljesen feketék lesznek. Mint az köztudott, az elektronikai eszközök nem szeretik a nedvességet, a vizet, és ez az iPhone-ok esetén sincs másképp. Számos, kijelzővel kapcsolatos hibáért bizony a készüléket ért nedvesség a felelős, így a látszólag ép és jól működő kijelző is működésképtelenné válhat. A kijelző modul szalagkábelén található a vezérlő elektronika, ennek a beázása a következő hibajelenségek kiváltó oka lehet: van kép, de nincs háttérvilágítás; se kép, se háttérvilágítás; nem homogén a háttérvilágítás; az érintő panel nem érzékeli az ujjunkat, nem reagál rá, vagy csak helyenként működik.

Az iPhone 6 elég hajlamos arra, hogy szilánkosra törjön az üvege, ami sok esetben a lekerekített szélű előlapnak köszönhető. Ez a széria is azok közé tartozik, amiknél a kijelző cseréhez nem kell az egész telefont szét szerelni, nem úgy, mint az iPhone 4 és 4s esetén. Az alsó két csavar eltávolítása után már speciális eszközzel ki is nyithatjuk a telefont és az 5s-sel ellentétben már nem kell figyelni arra se, hogy a Touch ID szalagkábele a kinyitáskor el ne szakadjon. A kijelzőt derékszögnél nagyobb szögben nem szabad kihajtani a készülék házából, nehogy valami egyéb kárt okozzon egy alkatrészben vagy csatlakozóban. Az akkumulátor lecsatlakoztatása után még el kell távolítani a kijelző szalagkábeleinek csatlakozóit fedő shieldet, hogy végre leválaszthassuk a tönkrement kijelzőt. Az új előlapra még át kell szerelni a Touch ID-s Home gomb azon részét, ami két csavarral, egy shileddel és némi ragasztóval van rögzítve a régi előlapra. Ha ezzel is megvagyunk, akkor már csak össze kell szerelni a készüléket és tesztelni, hogy minden rendesen működik-e, jó-e az új kijelző.

Az elkövetkező két hétben az iPhone 6 tulajdonosoknak szeretnénk segíteni azzal, hogy kedvezményes áron cseréljük a meghibásodott, betört élőlapot és érintőüveget. A javítás nagyjából egy órát vesz igénybe és természetesen erre is 6 hónap garanciát vállalunk. Az akcióval kapcsolatban látogassatok el az iSamurai weboldalára.

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Akkor ez csak iphone 6? Iphone 6s-re nem vonatkozik? Annak másabb a kijelzője??

  2. @websterhp: az akció most az iPhone 6-ra vonatkozik. mivel a 6s-ben ott van a 3D Touch, így a nyomásérzékenység miatt más a kijelző.

  3. az sajnos nem derül ki most sem, ahogyan soha sem, hogy mire cserélik a kijelzőt. Gyárira, vagy ebayről rendelt 10ezer ft-os kínaira. Előbbi nehezen hihető, utóbbit meg tudom én is csinálni (bárki).

  4. @onderon: azért nem derül ki soha sem, mert ezen nincs minek kiderülnie: az Apple és hivatalos szervizpartnerei kivételével mindenki más nem az Apple-től származó kijelzőket használ. ezek pontos forrásáról érdeklődj a szerviztől.

  5. en is latok tort kijelzovel maszkalokat a bkvn. rettenetesen igenytelen.. es kicsit veszelyes is.

  6. Tipikus… Megveszi a telefont 250e ért, de kijelzőre nem futja…

  7. És erre nem kellene felhívni a figyelmet úgy reklámilag? Hogy amit kapsz akciósan egy gagyi másolat? Mellesleg bemész bármelyik boltba azt mondják a szemedbe, hogy az Apple már szállít megrendelésre bárkinek, mert rájöttek telefont egyben cserélni nem éri meg / bontott alkatrészt használnak / meg van a forrásom ne aggódj.

  8. @onderon: nem tudom, hol mondtak neked ilyet, hogy az Apple szállítana alkatrészt nem hivatalos szerviznek, de az egyszerűen nem volt igaz. de ha bemégy egy sarki gsm boltba, akkor mégis mit vársz?

    az Apple nem használ bontott alkatrészt. de azt amúgy a nem hivatalos szervizek sem teszik meg, hiszen az általában vállalt 6 hónap garanciát egy ismeretlen előéletű alkatrészre nem tudnák vállalni.

    attól, hogy utángyártott, az nem egy gagyi másolat. egyébként kapsz rá garanciát.

    itthon azért cseréltek egyben készüléket, mert nem volt level 2-es szerviz. sok esetben még most is az európai szervizközpontba küldik el a készülékeket, de a javítások egy részét már engedélyezi helyileg is az Apple.

  9. @Jadeye: mindenhol. Tavaly összetörtem az iPhone 6-om és körbehívtam az összes boltot hátha valahol kapok eredetit. Végül a Mammut 1-ben csináltattam meg, mert épp arra jártam. Elsiklasz a probléma felett. Hol van jelezve az akcióban, a honlapon, bárhol, hogy ez utángyártott? . És nagyon tévedsz, fél év, az semmi. “Mindenki tudja”, hogy a bajok később kezdődnek és az utángyártott kijelzők igenis rossz minőségűek. Jöhetsz a mellédumával, hogy mindenki tudja, hogy nem az, attól még oda kell(ene) írni.

  10. @onderon: ha nem megfelelőre cserélték ki egy plázában, akkor miért nem vitted vissza? ha eredeti kijelzőt akarsz, akkor kizárólag hivatalos szervizpartner, ez teljesen nyilvánvaló. az a te választásod volt, hogy nem hivatalos szervizbe vitted.

    mindenhol ezt mondták neked, az összes szervizt végighívtad – akkor egyik olyan szervizt sem kerested meg, akiket én is ismerek. én még egyik esetben sem hallottam még ilyen kamuzást, hogy igen, eredeti, egyszerűen megmondják az ügyfélnek, hogy az a piacon elérhető, legjobb minőségű alkatrész, mert az Apple nem ad ki eredeti alkatrészt. teljesen felesleges mást hazudni. innentől eleve nem érthető a kérdésed, mert a hivatalos szervizpartnereken kívül senkinél nincs eredeti alkatrész.

    de egyik nap akkor majd végighívom inkognitóban az összes budapesti, garancián túli szervizt, hogy kiderüljön, ki (nem) kamuzik…

  11. @Jadeye: ez nem az én kérdésem. Fogyasztóvédelmi kérdés. Azért nem viszem vissza, mert lejárt a pár hónap garancia amit ezekre a gagyikra adnak. Nem fogom végigsorolni kiket hívtam, a cikkben szereplő cég volt a második, a hivatalos az első, de ott olyan összeget mondanak ugye, amiből új telefont vesz az ember. Majd még hívtam párat, elmentem néhányba, végül teljesen véletlenül a Mammutban történt meg a csere. De most ne erről beszéljünk, értelemszerű, hogy 27ezer forintért nem gyári eredeti kijelzőt kaptam ott sem, itt sem. Arról beszéljünk, hogy nem feltüntetni, hogy nem gyári alkatrészről van szó, sajnos jogszabály-ellenes és bünti jár érte.

  12. Azért meg had ne essek hasra és tapsikoljak örömömben, mert sikerült egy kevésbé gagyi kínai gyártót találni, amire már mernek 6 hónap garanciát vállalni. Nagy tételben berendeltek 7-8ezer forintért i6 kijelzőt és pár csavar csavarozgatásával kicserélik 20ezer forintért, 20 perc alatt. Akciósan. Jó kis óradíj! Ettől még az utángyártott utángyártott marad és ami nem eredeti azt fel kell(!) tüntetni. Ezen nincs mit vitatkozni.

  13. @onderon: és a cikkben szereplő szerviz mit mondott az alkatrészre?

  14. Kedves Onderon!

    Pontosan nem derül ki számomra, hogy mi a problémád, mert egymás után több dologba kötöttél bele. Vannak, amire nem szeretnék reagálni (te is megszereled, jó kis óradíj, stb.) mert nem látom értelmét, inkább elmondom, mi az igazság a hiedelmeiddel. Amiket Jadeye kollégának nem hiszel el, nekem remélem igen, mert 8 éve foglalkozom iPhone szervizeléssel, szóval nem nagyon lehet körbeénekelni a témában. Ez a szerviz arra épül, hogy minőségi alkatrészeket használunk és nem verjük át az ügyfeleinket. Az országban elsőként világosítottuk fel őket arról, hogy gyári alkatrész nem létezik. Sok bosszúság ért emiatt, mivel a többi szerviz nagy része hazudozott akkor is, mint ahogy most is ezt teszik. Te olyan szolgáltatást vársz olcsóbban, amit nem vagy hajlandó kifizetni. Csodák nincsenek. Az utóbbi időben felütötték a fejüket az olcsó kijelző utánzatok. Sajnos a szervizek többsége ezt használja, mert így a legmagasabb az árrés. Igazad van, tényleg létezik 8 ezer Ft-os kínai, de mi ezt soha nem használtuk. A szerviz presztízsét többek között azzal tartjuk fent, hogy távol tartjuk magunkat ezektől. Ismerem a Mammutban lévő szervizeket, nem gyári alkatrészt használnak. Sőt, de ebbe sem nagyon mennék bele szívesen. Ügyfeleinknek a legjobb ár/érték arányú alkatrészeket biztosítjuk. Nem kellene, de elmondom, most az egyszer kivételt teszek: egy ilyen alkatrésznek 20 ezer Ft felett van a nettó beszerzési ára. Fogyasztóvédelmi szempontból a 6 hónap garancia az általános, hiába gondolod ezt unfairnek, nem az. Nem is azért van így, mert azután elromlanak, mert ez nem jellemző. Remélem kielégítő volt a válaszom, az esetleges helyesírási hibákért elnézést kérek, telefonról válaszoltam hirtelen.
    Nagy Gábor
    iSamurai kft

  15. @iSamurai: Lehet félreérthető volt a fő problémám: Nincs feltüntetve sehol, sem itt a cikkben, sem az oldalatokon, sem sehol, senkinél, hogy a kijelző, amit beszereltek most akciósan ~27ezer forintért, az utángyártott és nem eredeti. Ez a fő gond, a többit csak megemlítettem mint mellékes, mert Jadeye belement a téma boncolgatásába és jött a mellébeszéléssel, hogy “mindenki tudja” meg “nyilvánvaló”. Senkit nem érdekel. A szabály úgy szól, hogy fel kell tüntetni. Nem csak veletek van gond, mindenki mással is, aki nem teszi, de nekik nem futok bele a reklámjukba itt a portálon így nem tudok hozzászólni sem, más iPhone-nal foglalkozó oldalra meg nem járok. Elfogadom, hogy 6 hónap a garancia, elhiszem, hogy 20ezer forintos és nem 8ezer forintos az alkatrész amit használtok, de ettől még nem eredeti és ha valami nem eredeti, ott fel kell hívni rá a figyelmet. Autóalkatrészeknél vagy ne menjünk messzire, töltőknél kiírja mindenki, mert attól azért meg lehet halni, egy kamu kijelzőtől nem, ezért nem foglalkozik vele senki, de ettől még nem vonatkozik rá kevésbé a jogszabály.

  16. Most nagyon rápörögtél erre a problémára, javítottuk a cikket, benne van, hogy minőségi alkatrésszel dolgozunk, általában a kijelzőcsere hirdetéseinkben is benne van. Bárki, akit érdekel, az kap információt a kijelzőkről és soha(!) nem hazudozunk. Az, hogy egy akciós hirdetésben nincs benne, hogy pontosan milyen kijelzőt rakunk bele, nem hiszem, hogy sok embert érdekelne, erről oldalakat lehetne írni, szervizünk piaci helyzete attól olyan, amilyen, hogy jó minőséget szolgáltatunk. Ha azt írnám le, hogy utángyártott, az sem lenne pontos infó, mert abból is létezik 10 fajta. Ez azt jelentené mindenkinek, hogy ugyanazzal a szeméttel dolgozunk, mint az aluljárós GSM szervizek. PEDIG NEM. Különbség van Lcd-ben, érintőben, üvegben, keretben, háttérvilágításban, beépíthetőségben. Amiket mi beépítünk, nem esnek szét, nem fakóbb a képük, nem lesznek érintőhibásak 1 hónap múlva, nem állnak ki a telefonból. Ezt tudják a vásárlóink. Halkan megjegyzem, hogy van nekünk is gyári kijelzőnk korlátozott számban iPhone 6-hoz pl (új telefonok szétbontásából természetesen, mert ez az egyetlen beszerzési forrás), de eddig senkinek nem kellett, nincs rá igény. Ügyfeleseinkkel ezeket az egyéni igényeket minden esetben meg lehet beszélni és megpróbálunk megoldást találni extra kérésekre személyesen. Nem érdekünk, hogy ne legyél elégedett. Nem akarunk átverni senkit. Ez az akció kifejezetten jó áron van, megéri a javítás, ez volt a célunk, hogy kedvezzünk a vásárlóknak. Ki lehetne fejteni persze ezeket is jobban, de sajnos – vagy szerencsére – nem mindenre marad kapacitásunk, eléggé le van terhelve a csapat.

  17. @onderon: továbbra sem értem, milyen mellébeszélésre gondolsz. amiket leírtam, azok pusztán a tények. az, hogy te esetleg nem tájékozódtál megfelelően, az a saját felelősséged. majd ezután leírod, hogy te magad is tisztában vagy vele, hogy a megadott árért nem lehet eredeti. hol állította a fenti cikk, hogy eredeti lenne? (linkeld már be kérlek a vonatkozó jogszabályt, tájékoztatásul.)

    megkérdeztem tőled azt is, hogy a cikkben szereplő szerviz mit mondott az alkatrészre, hiszen azt írtad, hogy őket hívtad másodjára, erre mégsem válaszoltál. megkérdezted tőlük egyáltalán az alkatrész eredetét?

    ezen túl az összes olyan szerviznek jelezted mindezt, ahol konkrétan azt mondták neked, hogy eredeti az alkatrész?

  18. @Jadeye: folyamatosan mellébeszélsz, szinte minden egyes mondatodban. Először és a legfontosabb, hogy “mindenki tudja”. Ez semmilyen formában senkit nem érdekel, ki mit tud. Vannak jogszabályok, rendeletek, amiket be kell tartani és kész. Attól mert én tudok, vagy te tudsz valamit vagy nem, ez nem változik. Felesleges erről beszélni, ki mit tud. Továbbá szerinted az megfelelő érvelés vagy magyarázat, hogy a cikk sehol nem állította, hogy eredeti? Akkor jelentsük ki azt is, hogy azt sem állította, hogy nem eredeti, azt sem állította, hogy utángyártott másolat. Pedig valamit állítani kellene, mert ha ez nem történik meg, könnyen a vásárló megtévesztésééig juthatunk el. Még a legelvetemültebb szerződéseknél és ajánlatoknál is ott van valahol kisbetűvel megcsillagozva a tény. A szervizzel kapcsolatos kérdésedre már válaszoltam korábban, nem fogok még egyszer. Az, hogy kinek jelzem, mikor, hol és hogyan, had legyen a magánügyem. Itt jeleztem és maradjunk ennyiben. Erre is kitértem már feljebb, de nyilvánvalóan nem olvasod el amit írok, úgyhogy kár is ezt tovább hosszítani, éppen ezért a jogszabályhoz javaslom keresd fel a Fogyasztóvédelmi Hivatalt és ott majd biztos készségesen elmondják, hogy utángyártott terméknél miért kell, vagy mi alapján kell feltüntetni, hogy az bizony nem eredeti termék.

    @iSamurai: Nem hiszem, hogy csak én pörögtem rá, valamint nem pörögtem volna rá, ha Jadeye normális válaszokat ad, de nem ez történt. Rápörögtünk mind a ketten, majd jöttél te. Ez a “minőségi alkatrész” is kicsit félmegoldás nem? Miért féltek kimondani, hogy utángyárott? Nem ez lenne a helyes kifejezés? Minőségi utángyárott alkatrész. Hiszen ez az igazság, erről van szó, így konkrét. Próbáltok maszatolni a szavakkal, nem szimpatikus egyáltalán, de mindegy ez van, ez már magánügy. Azért azt te is tudod, hogy ahhoz, hogy ezt tudják a vásárlóitok, először vásárlóitokká kell válni. Én már nem fogok, persze ez egyáltalán nem nagy veszteség egyikünkre nézve sem. További jó munkát kívánok és nem hangzik rosszul amit mondasz, így csak remélni tudom, hogy valóban úgy van, ahogyan azt itt leírod. Mások nevében. Üdv!

  19. @onderon: rendben…

    de azért még egyszer megkérdezem, mert korábban sem válaszoltál rá: a cikkben szereplő szerviz mit mondott az alkatrészre? ezt nem írtad le fentebb sem. vagy akkor kérlek másold már be azt a mondatodat, ahol ezt tisztáztad, mert biztosan az én hibám, de nem látom.


Add a Comment