fbpx Skip to content

Az Apple megállapította, hogy az iPhone 6s készülékek egy nagyon kis százaléka esetén a készülék váratlanul kikapcsolhat. Ez a hiba nem jelent biztonsági kockázatot, és csak a 2015 szeptembere és októbere között gyártott készülékek egy nagyon kis részét érinti.

iphone-6s-akkucsere-cover

Ha tehát azt tapasztalod, hogy az iPhone 6s készüléked váratlanul kikapcsol, akkor keresd fel az Apple-t vagy egy hivatalos szervizpartnerét, akik a készüléked sorozatszáma alapján ellenőrizni fogják, hogy az jogosult-e a díjmentes akkumulátor-cserére.

ifixit-6s-battery

Így zajlik a javítás

A készüléket a legközelebbi hivatalos Apple-szervizzel javíttathatod meg. A javítás időtartamáról a kiválasztott szervizpartner tud pontosabb információval szolgálni. Az Apple hivatalos szervizpartnerei azt is ellenőrzik majd, hogy a készülék megfelelő állapotban van-e, és hogy jogosult-e a javításra.

A készülék akkor jogosult a javításra, ha a sorozatszámának negyedik és az ötödik karaktere az alábbi: Q4, Q5, Q6, Q7, Q8, Q9, QC, QF, QG, QH.

Ha a készülék sérült állapotú, például a kijelző be van törve, akkor az akkucsere előtt a kijelző cseréje szükséges, aminek költségei lehetnek.

Ez a program csak az iPhone 6s készülékek esetén és csak az Apple-nél és annak hivatalos szervizpartnereinél érhető el, a mobilszolgáltatóknál nem, tehát a mobilszolgáltatótól vásárolt készüléket is az Apple-höz vagy szervizpartneréhez kell bevinni.

Az iPhone 6s Plus modellekre jelenleg nincs ilyen akkucsere-program!

Bővebb információkért vedd fel a kapcsolatot a kívánt szervizpartnerrel.

Előkészületek a készülék leadása előtt

Mielőtt leadnád a készüléked, a következő lépéseket mindenképp tedd meg:

További információk

Az Apple korlátozhatja a javítást arra az országra, ahol a készülék eredetileg megvásárlásra került. Amennyiben a készülék az EGT (Európai Gazdasági Térség) tagországainak egyikében került megvásárlásra, úgy más tagországokban is elérhető a javítás.

Amennyiben korábban emiatt a probléma miatt az Apple díj ellenében javította meg a készüléket, úgy vedd fel az Apple-lel a kapcsolatot a visszatérítés érdekében. Visszatérítés csak az Apple vagy hivatalos szervizpartnerei által végzett javításra kérhető.

Ez a program a készülék eredeti értékesítésétől számított 3 éven belül érhető el.

(2016. 11. 20-i információk)

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. Nálam pont a múlt héten jelentkezett a probléma.. először 18%nal majd rá pár napra 33%nal kapcsolt ki. Persze a garancia bő egy honapja járt le, úgyhogy remelem érintett a készülékem.

  2. Na és azt honnan a bánatból tudom meg, hogy mikor gyártották a telóm? 😀 Asszem régen beszéltetek már erről, de boldog lettem volna ha van róla egy link a cikkben, ahol pl sorozatszám alapján csekkolhatom a gyártás idejét, vagy hogy alkalmas-e a cserére a készülékem 🙂

  3. FB-n írt hozzászólásom:
    Az Apple Support-tal telefonon beszéltem. Azt mondta nagy eséllyel érint a csere. Pontosan még nem tudják megmondani, a hivatalos szervizek is csak mostanában kapnak adatbázist. Engem az jobban érdekel, hogy akksi cserét vidékről mégis hogyan lehet megoldani. Mert azért az vicces elvárás, hogy utazzanak fel az érintett vásárlók, majd X javításos munkanap után mégegyszer…

  4. Basszus, a tököm kezd tele lenni a Apple-el meg az itthoni “hivatalos” szervizekkel illetve ezek lerázós stílusával. Én már egyszer megjártam a hadak útját a 6-os készülékkel még 2014 januárjában, akkor ezt le is írtam itt egy hozzászólásban valamelyik postban. Kb. Nem szeretek panaszkodni, de úgy érzem ez most meg ér egy HSZ-t panaszkodás címen.
    Szerencsétlen öcsém kb. 1 hónapja futkoz, telefonálgat a 6S-e miatt, ami ezeket a jeleket produkálja. A telefonálgatás az Apple-el a gari lejárta után 2 nappal kezdődtek meg, mivel az ember egy “okos”telefonnál nem gondol hardveres hibára egyből mikor kikapcsol a telefonja és ez a hiba a gari lejárta előtt pár nappal jelentkezett először.
    Próbálom rövidre fogni, de nagyon nehéz, mert vérlázító, ami ma kis hazánkban megy! Minden forgalmazó (biztos van kivétel) csak eladni akar utána meg le van sz@rva a kedves kuncsaft.
    Az első beszélgetések valamelyikénél az Apple megállapította diagnosztika segítségével, hogy az akksi jó! Mondtuk hogy ez remek, de akkor mitől van??? Mondták, hogy vigyük valamelyik szakszervizbe. OK. Az istyle-t próbáltuk meg elsőre, ők azt mondták vigyük fel a telefont megnézik. Felmentünk Pestre Győrből. Az istyle-os közölte, hogy nem tudja átvenni a készüléket. Írjunk mindenféle levelet ide-oda, meg beszéljünk az Apple-el.
    Itt futotta el az agyamat a vér (felesleges út Pestre).
    Újabb beszélgetés az Apple-el. Most ott tartunk, hogy most szombaton felvittük ismét egy ilyen “hivatalos” szervizbe. Majd meglátjuk, hogy ezek után mi lesz.
    A legnagyobb problémát abban látom, hogy az Apple és a szervizek között nem jó a kommunikáció!!!!! Nem veszik fel a kapcsolatot egymással, pedig a sorozatszám alapján vissza lehet keresni a beszélgetéseket, a feljegyzéseket, mindent az Apple-nél.
    Miért nem tud ez rugalmasan menni, mint más országokban!?
    Konklúzió?:
    Mindenki maga vonja le a következtetéseket…
    Jó lenne ha valaki olyan is olvasná ezt a HSZ-t, aki tud ezen változtatni.
    Már szinte az elejétől, mióta van iPhone itthon hivatalosan azóta van ilyen készülékünk. Mindig újat vettünk garival, szolgáltatótól. Nagyon szeretjük ezeket a termékeket, de a prémium termékhez, prémium utószolgáltatás is dukálna nem? Vagy csak nekem nagyok az elvárásaim?
    Ennek ellenére most azért kicsit örülök, mert talán így megoldódik a problémánk.
    Bocs a hosszúságért, de még így is egy csomó részlet kimaradt (rengeteg elutasítást és passzivitást tapasztaltunk sajnos)…

  5. @Jecy: felhívod az Apple-t, és ellenőrzik a sorozatszámot.

    @talamasca: a legtöbb esetben van lehetőség arra, hogy az elkészült javítás után futárszolgálattal visszaküldjék neked a készüléket, de erről a kiválasztott szervizpartner tud bővebb felvilágosítást adni.

    @Griii: az elvárásaid teljesen normálisak. amennyire tudom, hazánkban sajnos eléggé meg van kötve a szervizpartnerek keze, ezért fordul elő a rugalmatlanság. hogy ez mennyiben az adott szerviz sara, azt passz, de az biztos, hogy ameddig jóformán mindent jóvá kell hagyatni az Apple-lel előzetesen, addig ez nem nagyon fog sajnos változni. legalábbis én így tudom, hogy önkényesen nem cserélhetnek ezt meg azt, mert akkor maximum utána kifizetteti velük az Apple.

  6. Köszönöm a válaszod!

    Grii problémáját abszolút át tudom érezni.
    Ráadásul a fővárosból a vidék távolságot és költséget biztos nehezen fogják fel a cégek, szervizek.
    Az Apple-nél kisebb cégek (pl. HP) semmi különösebbet nem kérdez, küldi a futárt és hozza vissza a futár a javított, cserélt készüléket.
    Miért a vásárlónak kell felvenni a szervízekkel, viszonteladókkal a kapcsolatot???
    Prémium termékeket forgalmazó cégnél ez kicsinyes…

    Esetemben kb. ennek kellett volna történnie:
    IMEI vagy SN ellenőrzése, elnézés kérése a kellemetlenségért, futár küldése az eszközért, majd visszajuttatás.

    Hangsúlyozom ez nem álomvilág, sok másik cégnél ez már bevett szokás.

  7. @jadeye:
    Sajnos ebbe már beletörődtem és elfogadtam, hogy ez így van, de:
    1. A kommunikációt az ilyen ügyekben folytassa le a szervizpartner az Apple-el.
    2. Ha már veszem a fáradtságot és pénzt/időt nem sajnálva felviszem pestre a készüléket, akkor legalább ne küldjenek azzal haza Győrbe, hogy először irjak egy emailt a szerviznek!

    Mindegy… Nem akarom azt, hogy úgy tünjön, hogy én csak reklamálni, uram bocsáss meg trollkodni járok ide, de azt szeretném csak elérni, hogy az ilyen esetekbe ne fusson bele más is, illetve egy picit talán ezzel a kedves szervizpartnereket jobb belátásra bírni.

  8. @talamasca: szerintem az Apple Supporttól ezt itthon is lehet kérni – bár lehet, hogy csak abban az esetben, ha a készüléket közvetlenül az apple.hu-n és nem magyar viszonteladón keresztül vetted.

  9. Sajnos nem!
    Ők hardveres dolgokkal nem foglalkoznak, küldenek a szervizekbe. 🙁
    Ahogyan Griii kolléga írta, az lenne az elvárt, hogy a kapcsolatot a szervizekkel a Support végezze…

  10. @talamasca: hát akkor passz. ameddig nincs itthon Apple Store, csak online formában, illetve APR-ek meg AASP-k, addig ez várhatóan nem fog változni.

  11. Én évek óta, ha nincs épp egyébként is dolgom Pesten, akkor futárral küldöm el a telót egy kis kísérő levéllel, 800-1000 Ft között megúszható és 2-3 napon belül hívnak, hogy a kicserélt telefont hova küldhetik, szintén futárral. Persze ezt is nekem kell állni, de így is legrosszabb esetben is megúsztam oda-vissza 2500-3000 forintból, ami bőven jobb, mint kétszer Debrecen-Pest autóval. 🙂

  12. @Jadeye: Én azt tudom mondani, hogy egy csomó alkalommal futottam bele garanciális probléma kapcsán a szolgáltatás minőségére vonatkozóan! Vagy nem akarták megjavítani vagy hülyének néztek az istyle szervízbe. Ekkor felhívtam az Applet és javasolták, hogy vigyem az Almariumpro-ba mert nagyon sok panasz és probléma van az istyle-al. Megmondom őszintén azóta csak oda járok és minden szervizelés garancia csont nélkül villám gyorsan történik. Nekem ez a tapasztalatom.

  13. Sziasztok na akkor én is fordulnék hozzatok egy problémával az eset a következő: a telefonom november 22-éig garanciális egy héttel ezelőtt a dátum előtt bevittem egy istyleba mert a képen megjelent sárgás elszíneződés. Egy héttel !! ezt kiemelném azt mondták hogy csak foglalt időpontra tudna fogadni és bevenni garanciális ügyintézésre a készüléket. A másik probléma, hogy nagy nehezen épphogy 22-ére sikerült foglalni időpontot nem a központi Andrássy úti üzletbe hanem valami peremvidékire.
    A kérdésem az lenne hogy ez nem garanciális ügyintézésnek a akadályoztatása ? Azzal jöttek hogy azért kell időpontot foglalni hogy ne alakuljon ki tömeg várakozást és mindenki könnyebben intézhesse a dolgát. . Na ez pont Nem teljesül!!
    Szégyen és gyalázat amit ezek művelnek a garanciás ügyfelekkel !! Nem tudod leadni a készüléket amikor ott vagy és senki nem vár garanciális ügyintézésnél ?
    Belgától idézném az 1,2,3 … részét 🙂

  14. @egyket: ezt közvetlenül az iSTYLE és/vagy az Apple felé tudod jelezni, ők azok, akik érdemben tudnak tenni ezzel bármit is.

  15. Nekem is produkálja ezeket a tüneteket a atelefonom már jó ideje, hidegben pedig még gyakrabban. Felhívtam ma az iStyle, azt mondták, hogy még nem kaptak az apple-től értesítést a problémáról, de foglaljak időpontot, addigra már biztos kapnak róla. Az azért szerintem elég ciki, hogy mi előbb tudunk róla mint a hivatalos apple szervíz. Arról nem is beszélve, hogy 10 nap múlva kap az ember időpontot és nem is abban a szervizben ahogy szeretne. Eddig nem ilyen képem volt az apple-ről, nem örülnék neki ha megváltozna.

  16. Nekem a 6s Plus ugyanezt csinalja – neha varatlanul kikapcsol. Ertem hogy erre a tipusra nem vonatkozik a csereprogram, de akkor mit kezdjek a keszulekkel, ha mar nem garancialis? (A kerdes koltoi, nyilvan megjavittathatom penzert…)

  17. @ajonas74: hívd fel az Apple-t, és elmondják, mi a teendő. ha pénzért javíttatod meg egy hivatalos szervizpartnernél, és később lesz rá visszahívás, akkor visszaigényelheted majd a javítás költségét.

  18. @Jadeye: Üdözletem. Van valami infó arról, hogy melyik szerviz ad cserét amíg otthagyom a készüléket? Micsoda dolog ez, hogy egy gyári hibás, bocsánat “szart” sóztak rám, és még én szaladozzak, vegyek magamnak telefont a javítás idejére… Inkorrekt teljesen. Mivel elbaszta a kedves gyár, beismerte, jöjjön, hozza ide a cserét, majd megint jöjjön és hozza a javított készüléket. Házhoz. Nem?

  19. @Down Hill: ezzel kapcsolatban a kiszemelt szerviz tud pontos információval szolgálni. akiknél olvastam, hogy lesz, vagy lehet, hogy már van is cserekészülékre lehetőség, az az iSTYLE. persze lehet, hogy az Almárium Pro vagy az iCentre is ad már erre lehetőséget, ezt passzolom, sosem kellett szerencsére igénybe vennem ezt.

    a viszik/hozzák kérdését az Apple Supporttal tudod megbeszélni, de legjobb tudomásom szerint nincs ilyesmire lehetőség hazánkban jelenleg. saját költségen nyilván el tudod küldeni futárral, és vissza is küldik, ez szerintem az összes szervizpartnerrel megbeszélhető.

  20. Hasonló a problémám, a héten hívtam fel az ISTYLE közölték hogy tudnak az aksi proplémáról. Annyit szerettrm volna tudni, hogy a készülékem érintett-e, és éllhetek-e a cserével?
    1.Telefonon nem tudják megmondani?! (Érdekes hogy ez csak személyesen menne)
    2.foglaljak időpontot (vegyek ki szabit, utazzak több száz kilómétert, majd közlik hogy rám nem érvényes)
    3.ha mégis érvényes (mert szerencsém van) akkor is minimum 15-napig nincs telefonom, és nem biztosítanak csere készüléket!
    4.Majd ha kész van menjek fel érte újra!
    Ennek nem így kellene működni-e!

    Icentre-ében pedig nekem fel sem vették a telefont, e-mailemre nem is válaszolnak, köszönöm nekik!
    Az Almariumban pedig nem is tudnak ilyen csere programról! (Azóta már lehet hogy igen)

  21. iStyle-ról nekem is hasonló a véleményem. 21.-én bevittem majd közölték eléggé lekezelő hangon, hogy csak időpontra lehet jönni egy hónapja. Kérdeztem, hogy segíteni legalább tudna-e, de ők akkor még nem tudtak semmit a visszahívásról, annyit mondtak hogy lehet hogy hardveres hiba, valahova kérjek időpontot. Hétfőn inkább bevittem Allee-s iCenterbe, gyorsan megnézték, hogy tényleg visszahívott készülék és felvették szervizbe. 1,5 hetet mondtak átfutási időnek.

  22. Amúgy azt hozzátenném, hogy garanciális időn belül az eladót/forgalmazót terhel minden költség (beleértve a szállítást is). Ezt törvény szabályozza, nem az Apple. Csak rá nem mindig vonatkoznak a szabályok.
    “A főszabályt a Ptk. 309. § (1) bekezdése határozza meg: a szavatosság alapján fennálló kötelezettség teljesítésével összefüggésben felmerülő költségek a kötelezettet terhelik.”

  23. Én senkit nem szeretnék szidni, nem rossz indulatból írom.

    Én évek óta az iStyle-ba vittem minden “gondomat”, gépet, telefont. Ott is vettem a telefont. Mindig nagyon elégedett voltam a szervíz szolgáltatással, gyorsak voltak, szépen dolgoztak, kifogástalan munka. Most viszont nagyon elment tőlük a kedvem. Az én telefonom is érintett ezzel az akku problémával. Nosza gondoltam beviszem hozzájuk, és beadom. Sajnos a munka miatt nem olyan könnyű eljutni a szervizbe, de azért egy keddi napon, olyan 18 óra fele bementem. Üres volt az üzlet és a szerviz is, nem volt ott senki. A szervizes Úrral közöltem, hogy mi a helyzet, erre mondta, hogy hát időpont kell a szervizhez. Néztem nagyot, eddig sosem kellett… Tudomásul vettem, körülnéztem, majd rákérdeztem, hogy esetleg mostra nem tudok-e kérni egy időpontot, azt mondta, hogy nem tudok… Körülnéztem megint, de hát nincs senki a boltban… Azt mondta, hogy akkor sem tud bevenni időpont nélkül semmit. Megköszöntem a segítséget, és elindultam haza. Út közben gondoltam foglalok időpontot, hát sajnos előre négy hétre egy darab üres időpont sem volt az andrássyi úti boltba. Megnéztem a többi elérhető szerviz pontot, azokba is csak előre 3 hétre volt egy-két szabad időpont délelőtt 10 órára. Sajnos az Andrássy szervizen kívül máshova nem tudok elmenni, főleg nem délelőtt… Szabadnapot meg ezért nem tudok kivenni. Fel hívtam az ügyfélszolgálatot, hogy ez az időpont foglalálsos dolog miért van. Válasz: mert sokan panaszkodtam, hogy akár 45 percet is kellett várni arra, hogy beadják a hibás terméküket. Én meg mondtam, hogy most már nem 45 percet kell várni, hogy beadjam a telefont, hanem 3-4 hetet. Nevetséges, és elfogadhatatlan, hogy van egy negyed millió forintos készülék, ami sajnos nem megbízhatatlanul működik, az ember szervizeltetni akarja, és várnia kell 4 hetet. Ráadásul oda akarom vinni szervizbe, ahol vettem. Ez miféle szolgáltatás? Egy ilyen drága terméknél én nem ezt várom el… Ez nem prémium, ez szivatás. Szerintem nem az a megoldás a túlterheltségre, hogy időpontos rendszert hozok létre, ahova 4 hét a várakozási idő, hanem hogy ha ekkora a leterheltsége a szerviznek, akkor bővitem a szervizt. Én szívesebben várok 45 percet arra, hogy beadjam a terméket, mint 4 hetet. Kedves iStyle, talán át kellene ezt az idpontos dolgot gondolni még egyszer.

  24. Sziasztok !
    Sajnos az én telefonom is érintett az akksicserében. Győrben van hivatalos Apple szervíz ?
    Válaszotokat köszönöm

  25. Én 3 hete vettem egy 32GB-s 6S-t. Most nagyon beparáztam ezen…
    Az alábbi linken ellenőriztem a gyártási évet, amit kb 7 hónappal ezelőtt volt. Szóval egyenlőre megnyugodtam… Egyenlőre 🙂

    Ha valaki ellenőrizni akarja akkor ezen az oldalon próbálja meg szériaszámmal, vagy IMEI-vel. Remélem megbízható oldal.
    http://sndeep.info/en


Add a Comment