fbpx Skip to content

Folytatódik a CES 2016, és ezzel elérkeztünk a második cikkhez is.

56582a83624d2-logo-ces-las-vegas.png

A legújabb kütyük között találhatunk okos ágyat, új Apple Watch dokkolót, fitnesz karkötőt, drónt, kamerát, de még hőmérőt is.

SleepIQ

A SleepIQ nevű cég bemutatta a legújabb okos ágyát, amit mindenféle biometrikus szenzorokkal láttak el, ilyen például a pulzus mérés, a légzés mérése és mozgás mérése. Nézzétek meg a videót:

Az ágy az alkalmazáson keresztül az adatok és algoritmusok segítségével idővel ajánl majd nekünk mozgásokat, alvási sémákat és így tovább. Az ára körülbelül 1000 dollár körül mozog majd, megjelenés valamikor 2016-ban. Bővebben itt tudok olvasni róla.

Whithings

A Withings bemutatta a Thermo-t, ami tulajdonképpen egy Wi-Fi-s hőmérő. Önmagában ez nem újdonság, okos hőmérőkkel már korábban is találkoztunk, azonban a Thermo teljesen higiénikus, nem kell hozzáérinteni a testünkhöz, csupán a halántékunkhoz közel kell emelni és megmondja a testhőmérsékletünket.

withings-thermo-100635919-large

Az eszköz a 16db infravörös érzékelőjével 4000 különböző mérést végez alig pár másodperc alatt, ezáltal nagyon pontos hőmérsékletet kapunk. A kis kütyü Wi-Fi és a Bluetooth támogatással is rendelkezik így akár távolról is megnézhetjük az adatokat az alkalmazás segítségével. Ára 99 euró, valamikor ebben a negyedévben várható.

mocaheart-tracker-100635923-large

Ha már okos hőmérőről van szó, akkor a MocaHeartot is érdemes megemlíteni, ami véroxigénszint, vérnyomás és pulzus mérésére egyaránt alkalmas, és így akár a szív és érrendszeri problémákat is megmutathatja. Bővebben itt tudtok róla olvasni, ára 120 dollár és már megvásárolható.

AMPware

A

Lemerültél, nincs külső akkumulátorod? Az AMPware egy klasszikus tokot készített nekünk, amit tulajdonképpen mi magunk is feltölthetünk. Az iPhone 6 és 6s-hez készített tokot, ami egyben külső akkumulátor is, akár kézzel hajtva (kurblis) is feltölthetjük, ha tényleg vészhelyzetbe kerülünk és szükségünk van a telefonunkra. Ára 79 dollár, bővebben itt tudtok olvasni róla.

Netatmo

netatmopresence-800x464

A netatmo idén kültéri kamerát mutatott be nekünk. Ez egy olyan eszköz, ami szoftvere segítségével képes megkülönböztetni az autókat, állatokat és az embereket, így csak arról kapunk riasztást, amiről szeretnénk. A beépített infravörös LED-eknek köszönhetően éjjellátó is, illetve rendelkezik beépített lámpával is, ami mozgásra felkapcsolódhat.

A kamera SD kártyára rögzít, amit feltölthet FTP-re, illetve természetesen akár élőben is nézhetjük a kamera képét. Előre láthatóan 2016 első negyedévében várható, az ára egyelőre nem ismert. Bővebben itt tudtok olvasni róla.

Parrot

A Parrotról már minden bizonnyal hallottak, például ők készítették, készítik az AR.Drone-okat, az első, iPhone-nal irányítható kvadrokoptert. Most egy taktikai bombázót repülőt készítettek, ami brutálisan néz ki és közel 45 percig képes repülni! Nézzétek meg a videót:

Azért ez elég komoly, de sajnos egyelőre még csak prototípusok vannak, így valamikor 2016-ban jelenhet meg.

Parrot-Pot

A Parrot másik újdonsága egy speciális öntözőrendszer, ami akár 2 liter vizet képes tárolni és automatikusan öntözni a növényünket. A Parrot Pot névre keresztelt kütyüről is érdemes megnézni a videót:

Smart Nutrition Bottle

Értitek? Szóval ez a “kütyü”, pontosabban üveg képes akár 6 féle “löttyöt” tárolni és ezeket akár az iPhone segítségével váltogatni, ha esetleg lusták lennénk tekerni. Nézzétek meg a videót.

LmkKn

Mondjuk USB-C nincs rajta. Bővebben itt tudtok olvasni róla.

Hunter

15431-11751-160104-Fans-l

A Hunter nevű cég bejelentette a legújabb mennyezeti ventilátorát, amit akár Siri segítségével is bekapcsolhatunk, mert bizony HomeKit támogatást is kapott. A Wi-Fi-vel is ellátott ventilátorokat akár távolról is bekapcsolhatjuk, és világítást is kaptak. Áruk körülbelül 330-360 dollár körül mozog majd, és februártól vásárolhatóak meg. Bővebben itt tudtok olvasni róluk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Az a repülő elég durva…

  2. Ennek a Smart Nutrition Bottle-nek, őszíntén mondja meg valaki, h mi értelme van? Mi a büdös francért lett megterveze??? Minek àldoztak rà pénzt? Nem tudom felfogni, h milyen dolognak létjogosultsàga van?????? Ki gondolta azt, h ez valamire is jó lesz??? Milyen kómàs àllapot kell ahhoz, hogy ilyent legyàrtsanak… ??? Ha mond nekem valaki 3 olyan helyzetet, amikor valos dologra lehet hasznàlni, akkor annak adok 1millió aranyat a wow-ban 🙂

  3. Hat en neha szivesen innek kolat,szorpot,meg vizet is de mindig lemenni a kinyhaba farasztoXD


Add a Comment