fbpx Skip to content

Elkezdődött az idei CES is. Las Vegas-ban ilyenkor pár napon keresztül elképesztő mennyiségű tech kütyüt mutatnak be a nagyobb gyártók, így itt a blogon is igyekszünk az Apple-témájú eszközökről, újdonságokról írni nektek.

56582a83624d2-logo-ces-las-vegas.png

Egész héten CES 2016-os cikkeket olvashattok majd, így érdemes naponta felnézni ide a blogra, ahol megtudhatjátok, milyen lesz 2016, milyen “világmegváltó” újdonságokat hoznak majd nekünk a cégek.

Rögtön az USB-C lett a középpontban: az Acer és a Lenovo is új kijelzőket mutatott be, amik USB-C csatlakozással rendelkeznek.

Acer-H7-USB-C-MacBook-800x391

Az Acer monitorai 24 és 27 colos változatban érhetőek majd el, és 2,560×1,440 pixel felbontásra lesznek képesek. Az USB-C csatlakozó segítségével kényelmesen használhatjuk majd például a 12″-es MacBookkal, de a gyártó sima USB-t, DTS hangzást is ígér. A Lenovo részéről pedig az ultravékony ThinkVision X24 és X1 lett a cég két új monitora USB-C csatlakozóval. A kisebbik FullHD felbontásra képes IPS panel mellett, a nagyobb pedig 3,840×2,160 pixelre.

Lenovo-ThinkVision-X24-X1-800x395

A Lenovo és az Acer monitorok ára átlagosan 400-tól 800 dollárig terjed majd. Megjelenés május környékén várható. Bővebben itt tudtok olvasni róla.

Griffin

Ha már a 12 colos Retina MacBooknál tartunk, a Griffin új kábelt ígér, ami a már megszokott MagSafe csatlakozóhoz hasonló lesz, az ára pedig olyan 40 dollár körül mozog majd:

griffin-breaksafe-press

Bővebben itt tudtok olvasni róla: Breaksafe Magnetic USB Type C Cabel.

Az USB mellett hordozható Apple Watch töltőt is bemutatott a cég, mely 800mAh-s akkumulátorral rendelkezik és elfér a kulcstartódon.

griffin-travel-power-bank-press

A töltő tartalmazza a beépített Apple Watch kábelt, így azt külön már nem kell megvásárolni hozzá, mint az eddigi külső akkumulátoroknál, dokkolóknál. Néhány bőr szíjat is bemutatott a cég:

griffin-uptown-bands-press

A töltő és a szíjak megjelenése valamikor 2016 elején várható.

Samsung

A Samsung bejelentette a legújabb hordozható SSD-jét, a T3-mat. Sima USB és USB-C kábellel is használhatjuk, amit a doboz tartalmaz. Brutálisan könnyű, hordozható, gyors és még akár egy 2 méteres esést is túlél. Nézzétek meg a videót:

Ára egyelőre nem ismert, megjelenés február végén.

Polar

Megérkezett a Polar digitális, az iPhone-nal is szinkronizálható mérlege. Ezzel most már a testsúly adatainkkal is kibővíthetjük az alkalmazásban lévő edzéseinket.

polarbalance-800x472

A Polar Balance-ról bővebben itt tudtok olvasni, illetve korábbi okosmérleg tesztünket is érdemes elolvasnotok: iHealth, Withings: digitális, iPhone-nal vezérelhető mérlegeket teszteltünk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. ezek a “dupla” óraszíjak nem ***** kényelmetlenek?

  2. @Józsi: Én még nem próbáltam, de szokás kérdése.

  3. Létezik már olyan óra/okos karkötő ami realtime-ban méri a pulzust is mellkas pánt nélkül?
    Tudom, hogy az apple watch igen, de vlmi olcsóbb árkategóriában lévő eszközre lenne szükségem már nagyon 🙂

  4. @utassyd: például: Fitbit Surge, Fitbit Charge HR, Fitbit Blaze, Jawbone UP3, Garmin vívosmart HR, Garmin vívoactive.

  5. Fitbit Surge szuper jo, nekem van es imadom


Add a Comment