fbpx Skip to content

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat, és mérlegelje az esetleges lehetséges kockázatokat, valamint készítsen biztonsági mentést a készülékén található adatokról. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Az iPad baseband visszaállítása az eredetire már egy elég régóta húzódó kérdés. Erről már írtunk többször mi is, hiszen ha ezt a fajta függetlenítést választjuk, akkor az a GPS funkció elvesztésével jár. Ugyanakkor akiknek a legutolsó, függetleníthető basebandnél, a 05.13.04-nél újabb verzió volt az iPhone 3G vagy 3GS készülékükön, azok számára a hivatalos függetlenítésen túl nem volt, csak ez a lehetőség, hogy más szolgáltatóval használhassák a készüléküket. Akit ez a kérdés bővebben is érdekel, az ezekből a cikkeinkből tájékozódhat bővebben az iPad basebandről és annak következményeiről:

Szerencsére ezek a problémák a mai nappal megszűnnek, ugyanis ahogy röviddel ezelőtt MuscleNerd írta, kiadták a downgrade-et tartalmazó frissített redsn0w-t!

  1. A biztonság kedvéért tallózzuk be a redsn0w-ban az “Extras->Select IPSW” alatt a készüléken aktuálisan megtalálható firmware IPSW fájlját: ha 5.0.1 van fent, akkor azt, ha 5.1.1, akkor pedig azt. (Akiknek új ibootos 3GS-ük van, azok valójában kihagyhatják ezt a lépést, de nekik sem fog fájni, ha megteszik mégis.)
  2. Nagyon fontos, hogy egy rendes kikapcsolás történjen meg még azelőtt, hogy lefuttatnánk a redsn0w-t! Ehhez dugjuk először a számítógépre a készüléket, majd nyomjuk le hosszan a power gombot a készülék tetején, amíg meg nem jelenik a piros “kikapcsolás” csúszka, azt húzzuk el, és várjuk meg a kikapcsolást. Ezzel elkerülhetőek a ramdisk futása közbeni mount-olási problémák!
  3. A redsn0w-ban menjünk vissza az első képernyőig, kattintsunk a “Jailbreak” gombra. Tegyük DFU-ba a készüléket a megszokott módon. Ezután pipáljuk be a “Downgrade from iPad baseband” opciót, és vegyük ki a pipát az “install Cydia” elől, ha az már fentvan.

 

Miután a ramdisk elindul a készüléken, és megjelenik az ananász, eljut a folyamat a “Flashing Baseband” részhez. Ez elég hosszú ideig fog tartani, ami alatt a folyamatjelző csík sem mozdul, tehát nem kell megijedni! Átlag 3-8 percig tarthat az egész, ami alatt ne nyúljunk a készülékhez! Amint a ramdisk elvégezte a dolgát, a készülék magától újraindul, és az utolsó hivatalos, függetleníthető baseband, a 05.13.04 lesz rajta, működő GPS-szel.

A következő fontos dolog, hogy amennyiben bármi, a 05.13.04-nél újabb baseband van a készüléken, azt a downgrade-hez először frissíteni kell az iPad basebandre! Ez a módszer az összes iPhone 3G esetén gond nélkül működik. Ugyanakkor a 3GS-ek esetén ugyanaz a korlátozás igaz, mint korábban: ha a 3GS készülék 2011 34. hetén vagy utána készült (a sorozatszám xx134… kezdetű), TILOS feltenni rá az iPad basebandet, és ugyanígy nem fog működni ez a downgrade sem. Ha ilyen készülékkel próbálkozik bárki is, annak a vége iBrick lesz, a baseband jelenlegi információk szerint végleges elhullásával, ami nem állítható vissza sehogy sem!

Miután visszatettük a függetleníthető basebandet (05.13.04), maradhatunk az éppen aktuálisan a készüléken lévő firmware-verzión, vagy készíthetünk a redsn0w segítségével basebandet nem frissítő custom 5.1.1-et is akár (természetesen csak 3GS esetén, mert 3G-re a 4.2.1 az utolsó elérhető firmware!), és azt a custom-öt feltéve majd lefuttatva rajta a jailbreaket, már csak az ultrasn0w-t kell telepítenünk Cydiából.

Letöltés

Példák

Mivel felmerülhetnek kérdések, így összeszedtük a legvalószínűbb eshetőségeket, amit bővíthetünk, ha újabb, nem egyértelmű kérdés merül fel.

  1. Nekem iPhone 3G vagy 3GS van, gyári basebanddel, ami újabb, mint a 05.13.04, függetleníteni akarom, mit tegyek?
    Először tedd fel az iPad basebandet, majd utána fog csak menni a downgrade.
    Kivétel: 2011 34. hetében vagy utána gyártott 3GS, erre TILOS feltenni az iPad basebandet, mert ezekben a készülékekben új RAM és NOR van, ami miatt ez brickeli a basebandet!
  2. Nekem iPhone 3G vagy 3GS van, most iPad basebanddel használom, mit tegyek?
    Futtasd le rajta a downgrade opciót, és kész.
  3. Ez törli az adataimat, a jailbreaket, aktiválást, függetlenítést, bármit? Vagy csak a baseband változik?
    Csak a baseband változik, minden más érintetlen marad.
  4. Nekem az egész folyamat után továbbra is 06.15.00 a baseband, mit tegyek?
    Próbálkozz újra, néha elsőre valamiért nem megy (forrás: @MuscleNerd).
    Akinek így is úgy is maradna a 06.15.00 a downgrade után, az próbálja meg az Extras – Even more – Clear cache opciót, majd utána próbálkozzon újból, kikapcsolt vírusirtó és tűzfal mellett.
  5. Nekem iPhone 4 vagy 4S készülékem van, azon is működik?
    NEM. Ez csak iPhone 3G-re és 3GS-re jó, ahogyan a cikk címében is írtuk! Más készülékekre nem volt, és nem is lesz sosem ez az iPad basebandes megoldás.
  6. Nekem a downgrade után csak “no signal” (nincs hálózat) van, mit tegyek?
    Telepítsd újra a MobileSubstrate-ot és az ultrasn0w-t, az meg kell oldja (forrás: @MuscleNerd).
  7. Melyik 3GS minősül 2011 34. heténél, vagyis az xx134 kezdetű sorozatszámnál korábbinak?
    Az évet a 3. karakter jelzi: egyetlen számjegyben. Tehát ha xx0yy (2010) vagy xx9yy (2009) van, akkor az szintúgy jó, mint mondjuk az xx133, vagy xx101-ig visszamenően bármi. 3GS esetén nem lehet xx3yy-xx8yy: az xx3yy most 2013 lenne, az xx8yy meg 2008, amikor még nem is létezett 3GS.

Olvasd el a hozzászólásokat is

813 Comments

  1. Sziasztok!

    Jól értem, tehát ha most 06.15.00-ás 3Gs-emen csinálok egy ilyen downgrade-t akkor újra törni kell, vagy marad feltörve, csak a baseband változik?!

  2. @blokad: jailbreak marad. kiveszed a pipát az install cydia elől és ennyi

  3. @ToniSlow: És akkor 5.1.1 független telefonom marad? Mert ha igen már állok is neki 🙂

  4. @blokad:Olyan nincs,hogy 5.1.1 független.A függetlenítés soha nem az fw-től függ.A bb verziója számít.

  5. @hSn0wQ: Most 06.15.00-val van függetlenítve ultrasn0w-al. Ha én csak a baseband downgrade-t csinálom meg, akkor marad az ultrasn0w és ezáltal a telefon is független marad?

  6. frissítettem a cikket pár lehetséges kérdéssel, mielőtt feltennéd a sajátodat, olvasd át azokat is!

  7. @Jadeye: Köszönöm 🙂

  8. @blokad: Én bb váltás elött a helyedben letörölném az Ultrasn0w-t így a bb váltás ideje alatt nem lenne független a teló.Viszont a bb-d 05.13.04-re fog vissza menni.Csak annyit kell csinálni,hogy letöltöd újra az ultrasn0w-t.

  9. @hSn0wQ: Ez lett volna az én kérdésem, a cikk sehol sem említi milyen BB verziót kapunk végül a telefonra.

  10. Akinek így is úgy is maradna a 06.15.00 downgrade után, az próbálja meg az extras – even more – clear cache opciót, majd utána downgrade.

  11. Nekem a 3GS telomon ez a sorozat szám ezt lehet függetleníteni : 88030VL8EDG ezt lehet igaz vagy nem??

  12. Azt írja a redsn0w a select ipsw-nél, hogy unsupported ipsw :/ (3Gs 5.1.1)

  13. @hSn0wQ: értelmetlen és felesleges. a baseband downgrade-je alatt a ramdisk fut, nem az iOS, így irreleváns, hogy fentvan-e az ultrasn0w, vagy nincs.

    @The Hypeboy: mivel a cikk elején le van írva, hogy milyen basebandről van szó, így szerintem egyértelmű, de kiegészítettem lejjebb egy félmondattal.

    @Patrik Polgár: xx134-től nem lehet. akkor szerinted lehet?

  14. Bocsi hülye kérdés volt csak biztos akartam lenni !! 😀

  15. felraktam sikeresen ráment az 5.13.04 meg is talál a gps de no service van valaki help!

  16. Thanks God!!!

  17. @chocke: az ultrasn0w ugye fentvan? első körben próbálj egy reset network settings-t.

  18. igen fent van ultrasnow, nyomtam reset network settingst ugyan az van még mindig sajna nem tudom kipróbálni 30as kártyával most csak vodásom van..

  19. a gps működik most próbáltam ki egyszer egyébként írta azt is hogy invaild sim

  20. @chocke: eredetileg milyen függő? indítsd újra párszor.

  21. @Jadeye: eredetileg tmobilos, most letöröltem az ultrasnowt meg volt fent fixer is ugye 5.1.1 miatt felraktam újra ultrasnowt szintén no service felirat volt utána felraktam a fixert is és most invalid sim felirat van folyamatosan szerintem ha belerakok egy tmobilos kártyát és azzal raknám fel az ultrasnowt akkor utána menne a vodás is

  22. Új iboos 3Gs 16GB 6.15 ipad baseband iOS4.1 JB+ függetlenítés.
    Meg lehet oldani a Baseband downgradet??
    Szeretnék ios 5.x -t, JB és függetlenítés is kell!
    Eredetileg nem tudom milyen függő a telefon, valszeg t-s de lehet hogy külföldi.
    Meg lehet valósítani az elképzelésemet?
    Hogy csináljam?

  23. *Új boot

  24. @wow10: ha a sorozatszám megfelel a követelményeknek akkor tuti meg lehet csinálni. szedd le az ipadbb-t, majd redsnow-al csinálsz egy custom ipsw-t, azt felrakod, jailbreak, ultrasnow és ennyi.

  25. @chocke: az új ultrasn0w-hoz már nem kell fixer. elképzelhető, hogy az azért bezavar. az ultrasn0w-nak totál mindegy, milyen kártya van bent, mikor feltelepíted, nem szükséges az sem, hogy legyen bent kártya. szedd le az ultrasn0w-t és pláne a fixert, reboot, majd tedd fel csak a legújabb ultrasn0w-t.

    @wow10: 2. példában leírtuk.

  26. Utána hogy kell frissíteni ios 5 re?

  27. Nekem többszöri próbálkozásra se downgradelt, sőt most no service, úgyhogy restore…

  28. @Jadeye: letöröltem mindkét ultrasnowt és ha simán berakom a vodás kártyát beírom a pinkódot nem azt írja hogy invalid sim hanem hogy no service ez normális?

  29. Sziasztok! Nekem olyan gondom van hogy 05.16.05 (nem ipad) basebanddel nem igen megy a gps, wifivel talál jelet de eldobálja? A telefon egy 3gs és gyárilag független, modellszám alapján elvileg szlovák orangetól származik de ezt neten találtam nemtudom így van e… PLS segítsetek mit csináljak?

  30. @wow10: le van írva. de ha az alapján nem megy, akkor inkább bízd valaki tapasztaltabbra.

    @blokad: törölted a redsn0w-ban a cache-t?

    @chocke: látatlanban passz, az adataid mentése után nyomj egy restore-t egy basebandet nem frissítő custom-mel, elképzelhető, hogy valami szoftveres gond.

  31. Elnézét, ha kérdés otoba, de inkább előtte kérdezek. Az enyém AT&T -s 3GS. Ha viszateszem az előző BB-et, nem kell ujraaktiválni a telót? Mert nincs AT&T-s sim kártyám.

  32. Hali!

    Nekem egy 3G-m van, amin 3.1.3 fut 06.15.00-val (hosszú történet). A redsnow ezért az első lépésnél (az ipsw betallózásánál) “unsupported ipsw”-t dob. Megkerülhető valahogy a probléma?

    Köszi!

  33. @Laca3G: első körben szimplán restore. van jailbreak? mert akkor meg kéne nézni, anélkül is ugyanez van-e. ha igen, és sehogy sem akarja a dolgot, akkor…

    ha gyárilag független, akkor kvázi mindegy, honnan származik. a lényeg továbbra is az, hogy mikor gyártották. ha xx134 a sorozatszám eleje, akkor tilos ezzel nekiugranod.

    ha korábbi gyártmány, akkor *esetleg* megpróbálhatod, hogy felteszed az iPad basebandet, aztán visszarakod a 05.13.04-et, majd nyomsz egy restore-t a gyári 5.1.1-re, így visszakapod a gyári 5.1.1-es basebandet. ha ezután sem megy, akkor valami hardveres, és nem valószínű, hogy bármi is megoldja.

    @Ugyankerem: 3. példában leírtuk, hogy nem változik semmi a basebanden kívül, de most beleírom akkor az aktiválást is.

    @kiss.adam: ebben az esetben leginkább nyomsz előtte egy restore-t 4.2.1-re.

  34. OK, köszönöm.

  35. Köszi, hát próbáltam már jb-vel anélkül, és még downgardeltem is többféle ios-re amihez volt shsh de sehogysem megy rendesen, attól félek nem lehet olyan hogy ha downgradelem hogy orange kártyát akar? tuti független mert kipróbáltam más kártyával is és nincs fent ultrasnow vagy ilyenek, szóval ilyen gond nem lehet?

  36. Üdv.

    Beraktam DFU módba, majd elindult a redsnowban “valami” (nem dobta fel azt az ablakot, ahol pipálni lehet). Ekkor lehúztam a telót pár ms alatt, és azóta nem csinál semmit.

    Az iTunes helyreállítási módban érzékeli és vissza akarja tölteni. Redsnow DFU-ban látja, és amikor just boot tethered-et nyomok, most megállt 3 kockánál (Exploiting with limerain). Ilyenkor mi a teendő?

    3GS, új bootos, nem frissebb, mint 2011. /5.0 van rajta

  37. @Laca3G: ha bármi kártyával aktiválható, akkor nem kérhet orange-ot.

    @zsocax: miért húztad le mégis? ha nem követed a leírást, miért csodálkozol, hogy nem megy? most nyomj rá egy hardresetet (home+power egyszerre 10mp-ig), majd kapcsold be, aztán kövesd a fent leírt lépéseket. ha nem így teszel, akkor nem fog menni.

    ha nem tölt be, tedd DFU-ba, és jailbreak gomb. máskor meg ne huzigáld.

  38. Még valami fontos, hogyha most így 5.1.1 jailbreakelve 05.16.05 van arra rátehetem az ipad basebandet, restore vagy bármi egyéb nélkül és újra vissza majd utána restore 5.1.1-re? Vagy downgradelnem kellene?

  39. mármint az ios-t downgradelni! bocsi kimaradt

  40. @chocke: na MuscleNerd most írt egy tweetet, a 6. példa segíthet neked!

    @Laca3G: az, hogy ráteheted-e, változatlanul a gyártási idő függvénye. ha régebbi, mint 2011 34. hete, akkor megoldható. az iOS verzióját nem kell piszkálni.

  41. Akkor még egy ostoba kérdés: Nekem a sorozatszámom így kezdődik: 84931F
    Akkor ez most e szerint “xx131” nagyobb, de ha azt nézem, hogy ez 2009 31. hetében gyártott, akkor viszont korábbi mint a 2011 31 heténél. Akkor most megcsinálható, vagy nem ?

  42. Értem, köszönet, még annyi hogy sim kártyát vegyem ki vagy maradhat végig benne?

  43. @Ugyankerem: ne a számértéken akadjunk már fent, hanem értelmezzük, hogy mit jelent! én amúgy nem írtam sehol 131-et.
    xx134 == 2011
    84931 == 2009

    tehát az xx134 az nagyobb értékű az *évszám* miatt, hiába kisebb a 134 számértékben a 931-nél…

    @Laca3G: maradhat benne.

  44. nekem 87947 a sorozatszám eleje ha minden igaz az jó, így van?

  45. 05.13.04-es basebeanddel megbékél az 5.1.1? vagy miután downgradeltem tegyek fel egy clean restoret?

  46. Nekem is xx947-es sorozatszámú van, 5.0.1, megcsináltam a downgrade-t, most viszont az almalogonál vagy a tethered módú indítás esetén az ananásznál megáll és semmit nem csinál. Mi okozhatja?

  47. KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

    Akinek no signal vagy no service felirat lenle baseband downgrade után rakja fel először a mobile substatet újra cydiából majd az ultrasnowt újra és műkszik

  48. @Laca3G: jó a sorozatszámod. az 5.1.1 meg megbékél a 05.13.04-es basebanddel.

    @kgbman: 5.0.1-re van untethered. nem értem, miért kell a tethered boot egyáltalán. max tegyél fel basebandet nem frissítő custom 5.1.1-et.

  49. A push-t is megoldja? Köszi!

  50. Nem akarja visszatenni a basebandet.. cache-t is ürítettem, szűz rendszerrel próbáltam semmi, szóval restore, ipad baseband install és ultrasn0w… remélem utána már fog hálózatot találni a telefonom 🙁

  51. 3G – 4.2.1.
    3′ 32″ (+boot) alatt tökéletes lett.
    Köszönöm!
    🙂

  52. @Jadeye: Amikor 05.1201-es bb-t frissítettem 05.13.04-re Fuzzyband-vel,lerohadt az ultrasn0w.Újra kellett raknom az Ultrasn0w-t és Wifi network reset-et kellett csinálnom.Ez csak egy baráti tanács a részemről.

  53. @mayer.d92: a push nem függött sosem a basebandtől, az mindig az aktiváláshoz kapcsolódott. ha nem gyári kártyával aktiválod, vagy nem csinálod meg SAM-mel, vagy pushfixszel, akkor továbbra sem fog menni. szerezz egy gyári kártyát.

    @blokad: majd írd meg, hogy milyen gépen próbáltad, és mi lett az eredménye.

  54. @Jadeye: osx-en próbálom, de ha nem lesz jó megnézem windowsról is

  55. Na, van hálózat megy minden! de a baseband továbbra is 06.15.00 azthiszem most pihentetem kicsit…

  56. @blokad: Indítsd újra a készüléket.

  57. feltettem ipad basebandet, most megy épp a downgrade szurkoljatok hogy menyjen minden :DDD

  58. @hSn0wQ: az nem megoldás. le van írva fentebb, mit kell tenni (4. példa).

    @blokad: a 4. példánál lévő megoldást nézted?

  59. @Jadeye: Igen, de sajnos nem működött

  60. Sziasztok!

    Van egy baseband hibás 3GSem (régi), szerintetek tönkre tud menni hardveresen? 5.1.1-en ipad basebandot próbáltak rátenni, de nem sikerülhetett valami, mert nincs mac address, modem firmware stb.

    Szerintetek ezt helyre lehet hozni? Délután megpróbálom először az ipad basebandet, remélem felmegy rá…

  61. Maradt nekemis 6.15 :S most próbálom újra remélem sikerül!

  62. @Jadeye: ezt berakhatnátok a cikkbe:
    Tip: many people who saw “No signal” issues after the downgrade from 06.15 fixed it by re-installing Mobile Substrate and/or ultrasn0w
    (forrás: @MuscleNerd)

  63. sikeresen brick-eltem a basebandomat 😀 de hát bevallom saját hibámbol mert nem olvastam el mindent részletesen h melyikre nem szabad ipad bbt rakni 🙂 szal akkor beujitok egy 4st..:)

  64. 2 szer downgradeltem, és maradt ipades, mit csináljak? :O

  65. @jacko: Olvasd végig a cikket.

    “ha a 3GS készülék 2011 34. hetén vagy utána készült (a sorozatszám xx134… kezdetű), TILOS feltenni rá az iPad basebandet, és ugyanígy nem fog működni ez a downgrade sem. ”

    Magyarul tönkre vágtad a 3Gs-ed.

  66. @ToniSlow: már régen benne van, 6. példa 😉

    @Laca3G: töröld a redsn0w cache-t, legyen kikapcsolva tűzfal, és legyen korlátlan internetelérés, és próbáld meg újból.

  67. Tökéletesen megy 2010 new bootos iPhone 3GS 16GB-n!!
    Ha costum IPSW-t csinálok, akkor 4.1-nél(ami most rajta van) bármilyen magasabb számú megfelelő??
    érdemes 5.1.1-et felrakni? Ha 5.1.1-et teszek fel akkor működik vele az abszint-os JB??

  68. cache törléssel próbálkoztam internetelérés okés, harmadszorra sem sikerült :((( mit csináljak térerős sincs csak keresés

  69. @Laca3G: Esetleg próbáld meg @Melwilya javaslatát:

    “Akinek így is úgy is maradna a 06.15.00 downgrade után, az próbálja meg az extras – even more – clear cache opciót, majd utána downgrade.”

  70. @wow10: de miért van amúgy leírva mindez a cikkben, ha nem olvasod végig? redsn0w custom 5.1.1.

  71. Nem vált vissza és térerő sincs :(((( mit csináljak tűzfal is kikapcsolva meg minden

  72. @Laca3G: most mi van rajta pontosan? min próbálod?

  73. ipad baseband 5.1.1 jailbreakelve

  74. 05.16.05-ről frissítettem ipadre és downgradelni akarom hátha jó lesz a gps

  75. 3gs 2009-es ultrasnow nincs fent de downgradelném gyárilag független a cucc

  76. Nahh feltettem az 5.1.1 custom FW-t, amitől már bootolt a teló. Jött a JB, majd a clear cache, Select IPSW és a Downgrade BB.. Maradt 6.15.00…
    Valami tipp valakinek?

  77. @Laca3G: van SHSH-d valami korábbi OS-verzióhoz? mondjuk 4.1-hez például? mert akkor nyomj arra egy basebandet nem frissítő custom-öt, arra tedd fel újból az iPad basebandet, aztán arra nyomd rá a downgrade-et. ha azzal sikerült, akkor örülés.

    @kgbman: nem kell jailbreakelni hozzá. próbáld újra.

  78. én 4.1 el probáltam , clear cache , firmware kiválasztás , rendszergaszdaként futtatás , és töbszöri próbálkozás után se sikerült.

  79. @bence85: Win 7/Vista esetèn XP kompatibilis módnak be kell lenni állítva és rendszergazdaként kell futtatni.Különben lehetnek problémák.

  80. a@hSn0wQ: azt nem probáltam , gyorsan meg is próbálom , köszi

  81. @hSn0wQ:

    931 a sorozatszámom, akkor még van esély? :))

  82. @jacko: és elolvastad a cikket…?

  83. @jacko: igen , mert 934 nél korábbi

  84. @Jadeye: Tehát Custom SW fel, baseband DG, aztán JB??

  85. @Jadeye: Nem úgy van,hogy 3Gs esetén a 4.1-et aláírja az Apple ?

  86. @hSn0wQ: igen még aláírja , nem kell hozzá shsh.

  87. ultrasnownál custom ipsw-nl azzal a hibaüzenettel dob ki, hogy Memory exhausted !!! Mi a teendő?

  88. @Jadeye Az nemjó ha esetleg újra ipad és utána downgrade? Most jól belegabalyodtam

  89. @bence85: mivan? milyen 934? xx134-ről van szó! ne írjál hülyeséget!

    @kgbman: mondjuk.

    @hSn0wQ: ne ezen akadjunk már fent. vagy aláírja, vagy nem, totál mindegy.

    @wow10: és ezt MI írja? a cydia? a készülék?

    @Laca3G: azért tennék vissza 4.1-et, hogy tuti jól legyen flashelve az iPad baseband, mert 5.x esetén esetleg lehet vacakolás. én így csinálnám, ahogy írtam.

  90. @wow10: Ultrasn0w és a Redsn0w nem ugyanaz.Egyébként Win 7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként kell futtatni a Redsn0w-t.

    @bence85: Értem.

  91. a számítógép. ipsw darabjait a TEMP-be elment, aztán egy idő után kidobja hogy nem sikerült az ipsw-t megscsinálni, memory exhausted.

  92. @Jadeye: Oké-oké-oké…csak azért mert akkor nem kell aggódni,hogy van-e vagy nincs-e SHSH.

  93. megprobáltam kompatiblitási módba és még mindig 06.15.00 ):

  94. megpróbálom ifaith-el az úgy jó?

  95. @Laca3G: Jobban jársz a Redsn0w,EXTRAS->SHSH Blobs-Stitch opcióját.

  96. XP kompatibilitással (SP3) futtattam rendszergazaként, de így is kidobta.

  97. @wow10: a számítógépeden NINCS ultrasn0w. az akkor a redsn0w, ami két totálisan eltérő dolog, amit ne keverjünk össze. vagy kevés a RAM, vagy nem rendszergazdaként és XP kompatibiltási módban futtatod (bár az XP kompatibilitás már elvileg nem szükséges).

    @hSn0wQ: mindig az a biztos, ha van SHSH, mert már nem tuti, hogy aláírja még.

    @bence85: próbáld újra, vagy másik gépről. írja, hogy “flashing baseband”?

    @Laca3G: én úgy csinálnám, ahogy írtam.

  98. 1GB ram van WIn7-tel. akkor megprobóálom másik gépen.

  99. @Jadeye: írja , ujra is indul magátol ugy 5-10 perc után

  100. megpróbálom, amit írtál remélem sikerül és köszi a tippeket (Y)

  101. pont 4.1 megy vissza akkor újra tolom madj az ipadet és downgrade ahogy leírtad izgulok mint állat 😀

  102. Sziasztok!

    SAM-mel lett aktiválva a telefon (3GS), miután lefutott a downgrade nem kell újra aktiválni a telefon, jól tudom?

    Köszönöm előre is!

    Üdv. PhoenikS

  103. @PhoenikS: Nem mindegy ? Egyébként nem.

  104. És mi a teendő olyankor, ha a telefon sehogy sem akar DFU módba lépni?
    – csinálom ahogy kell, de csak fekete marad a képernyő!! és csak pwr gomb + home gomb 10sec lenyomása után tölt vissza!

  105. @farkas63: DFU mód esetén a képernyő fekete és az iTunes felismeri a készüléket.És pontosan úgy kell DFU módból kiszedni a készüléket,ahogy írod.

  106. Na most próbálom downgradelni 4.1 alatt az ipadbb update után

  107. Csak ugye az a bajom, hogy a program meg úgy véli, hogy nem DFU módban és nem megy tovább hanem kiírja, hogy bocsi nem jó :S 😀
    majd még probálgatom, ilyen sose fordult elő még 😀

  108. Amúgy ha sikerül és jó a GPS akkor feltehetem az 5.1.1 sima restoret? Marad a downgradelt baseband vagy felteszi az újat, és elvileg akkor is jó lesz? a GPS a célom nagyon kéne

  109. Meg a custom IPSW 5.1.1 iPhone 3GS-re.
    Hogy tegyem fel iPhonera? Jelenleg iOS 4.1 JB függetlenítés van rajta.

  110. @farkas63: Win 7-en vagy Vista-n futtatod ?Mert win 7/Vista esetén legyen beállítva az XP kompatibilis mód és futtasd rendszergazdaként.

  111. Nem downgradelt így sem mit csináljak? Esetleg másik gépen próbáljam vagy micsoda?

  112. @hSn0wQ: csak azért nem volt mindegy mert nem tudom, hogy meddig működik/működött az a módszer.

    Köszönöm a gyors választ!

    Üdv. PhoenikS

  113. @Laca3G: Ha ennyit szenvedtél az iPad bb downgrade-elésével akkor ne kezdjük már előről.Rakj fel custom 5.1.1-et és kész.

    @wow10: Tedd DFU módba a készüléket (Redsn0w,EXTRAS->Pwned DFU opció),nyisd meg az iTunes-t és Win esetén nyomd addig a SHIFT gombot amíg rá nem kattintasz a Restore-ra,Mac esetén az Alt-ot nyomd addig amíg rá nem kattintasz a Restore-ra,tallózd be a custom fw-t,várjál amíg végig fut a restore.

  114. @PhoenikS: Mi ? A SAM-es függetlenítésre gondolsz ?Mert az más mint a SAM-es aktiválás.Egyébként mindegy,ha nem restore-olsz akkor mindegy.

  115. @Laca3G: Próbáld másik gépen.

  116. @hSn0wQ: az aktiválásra gondoltam, hogy működjön az imessage és a push, nem szeretnék restore-t csak szimplán leszeretném futtatni a downgrade-t. Nálam annyi bibi van még, hogy nekem tethered jailbrakem van 5.1-en, de remélem nem lesz baj emiatt, a végén annyi, hogy nem indul magától újra hanem nekem kell bootolni mint mindig!

    Üdv. PhoenikS

  117. @PhoenikS: Ha frissítesz 5.1.1-re akkor tudsz untethered jb-t csinálni például az Absinthe 2.0.4-vel,vagy a Redsn0w 09.14b1-vel.Csak akkor ugye újra aktiválnod kell a SAM-vel.

  118. A program megnyitásakor mindenkinek előjön ez a hiba üzi?
    -certain operations (like A5 jailbreak) are disabled due to incomplete itunes libraires. please be sure the latest itunes installed.
    couldn’t load mobiledevice.ddl (error 127)

  119. @farkas63: ha nincs telepítve az iTunes, akkor nem fog menni.

  120. pedig a legujabb itunes van fent! 😀 ujra is telepítettem msot az előbb hátha az lett volna a gondja

  121. @hSn0wQ: Igen tudom, de nem szeretnék ez már így marad! 😀

    Köszi a segítséget.

    További szép napot!

  122. Az összes olyan verziójú redsnow ami az 5.1.1-hez készült kiírja ezt az üzit :S

  123. @farkas63: akkor telepítsd újra az összes Apple szoftvert, különös tekintettel az Apple Mobile Device Support-ra: letörlöd őket, újraindítás, majd felrakod a legfrissebb iTunes-t, újraindítás, és csak ezután dugod be a készülékedet.

  124. Baj van!
    Csináltam iPhone 3GS hez 5.1.1-es Custom IPSW-t.
    ezt PWNED DF-u-val és iTunessal felraktam rá, azonban most nem aktiválódik, mert nem az eredeti SIM kártya van benne!
    Mit tegyek????

  125. nem megy másik gépről sem

  126. @wow10: Futtasd le rajta a Redsn0w-t (Jailbreak opció) ekkor hacktiválva lesz a teló emiatt nem fog menni a push,ezért töltsd le a Cydia-ból,a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,válaszd a SAM-ben a Utilities->De-Activate iPhone opciót,majd szintén a utilities menüpontban menj rá a Regenerate SIM opcióra,dugd rá az iTunes-ra és várj az aktiválásra.

  127. Mit csináljak, mert térerő sincs ultrasnow-al sem :((( lécci help

  128. Rámentem a Jailbreakre, melyik opciót hagyjam bepipálva????

  129. van az a rész ahol flashing baseban don’t interrupt van ott áll egy ideig aztán a csík nem megy végig hanem csak újraindul aztán kész, akinek sikerült annak is így volt?

  130. @wow10: Legyen bepipálva az:Install Cydia;Install iPad baseband (ha még nincs fent és downgrade-elni akarsz);Downgrade from iPad baseband (ha már fent van az iPad bb,és downgrade-elni akarod).Az aktiválást a Redsn0w megcsinálja autómatikusan,ha nem aktiváltál gyári kártyával.

  131. Deactivate vagy add activation ticket?

  132. @hSn0wQ:
    Eddig iPad baseband volt fenn. Már sikeresen lefuttattam, hogy ne legyen rajta. most 05.13-as baseband van rajta, iOs 5.1.1 csak nem tudom aktiválni.

  133. Sziasztok:) Nekem sikerult, ugy nez ki. Elsore:) iphone 3gs, 06.15.00 volt, most meg mas baseband szam van rajta:) Terkepen, helymeghatarazassal sikerul megtalaljam magamat, akarhol legyek, igaz kicsit nehezkesen…Ja es SIM kartya nelkul, wifi kikapcs, egyedul a lokalozalas megy es megtalal. Most tltok egy navi prgramot ra es azzal fogom megprobalni. Barki is legyen az, aki ezt a lehetoseget megcsinalta, egy Isten a maga szakmajaban:) Csak ujra le kell futtatni a redsn0w-t amit a fenti ciikk megad. A cikk kovetese kotelezo, amit ott leir azt csinald vegig:)

  134. @wow10: Egyik sem.A Redsn0w megcsinálja az aktiválást,ha nem aktiváltál eddig.Nem kell semmit bepipálni hozzá.Az install Cydia a SAM-hez kell.

  135. Ilyen nincs, akkor sem tudja elindítani a mobiledevice-dll-t:D

  136. Nem látja a simet sem mi a fenét csináljak?

  137. @hSn0wQ:
    Remek!
    Eddig jó!
    Most aktiválva lett, bejött a home screen, iOS 5.1.1 BB 05.13
    Nicns még SIM kártya, és még nem kártyafüggetlen.
    Most csináljam azt a SAM-eset , vagy függetlenítsek ultrasnow-val?

  138. @wow10: Csináld a SAM-eset.Az ultrasn0w-t majd töltsd le utólag,ha meg vagy a SAM-vel.

  139. Szerencsere en SAM-mel függetlenitettem uh ez a problema nem nagyon erint, de respect Jadeye….

  140. @Laca3G: nekem is ez volt 3GS-sel, (új iboot) mindennel próbálkoztam, másik gép, tűzfal, stb. Dev-Team fórumán valaki javasolta, hogy akinek sokadszorra is 6.15-ön marad, flashelje újra az iPad basebandet. Így már van térerő, de ugye ott vagyok ahol a part szakad. Nemsokára tuti kijavítja Musclenerd a hibát, pár nap (óra? :D) várakozás már nem tesz semmit. Legalább ő foglalkozott a dologgal, és sokaknak működik.

  141. ipad bb-t ujra raktam , restoroltam , csak az downrange from ipad basebandet pipáltam be , és még mindig 06.15.00

  142. @hSn0wQ:
    Oké, megvan a SAM, regenerate-is rámente, itunes felismeri, de még mindig nicsn szolgáltatás van felül.
    Most akkor függetlenítés, ultrasnow? hogy?

  143. @jayhawk remélem legalább térerőm lesz! És kösz az infót

  144. fasza minden köszi!!!!!

  145. Egyszerűen nem értem, felraktam az itunes-t olyan rendszerre ami az élteben nem látot itunes-t és ugyan úgy kiírja, hogy mintha nem lenne fent itunes 😀 kicsit vicces már!

  146. 3G-n pöccre megcsinálta Gs-en nem, ötlet?! Gondolom Gs-en is így kéne menjen…

  147. Nekem még mindig 6.15.00
    SW: 5.1.1 custom
    Redsnow-al DFU-ba teszem, iTunes shift+restore-al Custom FW felrak, majd ha megvan redsnow indít:
    Clear cache, select IPSW, Downgrade BB.. Végigmegy és marad 6.15.00.
    Valami ötlet?

  148. ugyanez mint @kgbman nak

  149. nekem is ugyanaz mint kgmanak és Laca3G nek

  150. Nektek is gs-en?

  151. Igen, nekem is 3GS, 2009, 47-ik heti modell.

  152. nekem is 3GS 2009 es

  153. na most rendesen végigment a csík, rebootol várok lehet megoldottam! ha igen leírom hogyan :)!!!!!

  154. ha mükszik akkor nagyon megköszönném ha leírnád

  155. nagyon remélem hogy működött!!! mindenképp megosztom ha sikerült!

  156. Eddig nemjó 🙁 maradt pedig most rendesen végigment a folyamat..

  157. nekem félig ment végig a flashing baseband , majd megált kb 10 percig és újraindult

  158. először nekemis félig ment újraindult, most végigment teljesen, de mégiscsak maradt 6.15 nem vágom mivan… 🙁

  159. Akinek ment 3GS-en annak milyen az SW verzió? Mert nekem 5.1.1 (9b206)

  160. hiába teszem fel az ultrasnowt nem talál hálózatot 🙁 így hacktiválni kellett és most sem jó lett egy ipodom eddig :=(

  161. 830211QL3NP sorozatszammal biztos mukodik?
    nem akarom eltrontani a 3gsem:(

  162. @sebybarny: nyilvánosan ne ird ki a sorozatszámod !

  163. mukodni fog?es mi lesz hogy ha elveszik az aramot vagy megszakad a kapcsolat a gep es az iphone kozott lesz valami baj?

  164. Nekem 3gs-en (5.0.1) elsőre sikerült.
    Követtem a leírtakat lépésről lépésre.
    Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  165. @sebybarny: szerinted mi lesz? egyébként ha már feltöltötte a ramdisket, és az már fut a készüléken, és a készülék fel van töltve, és nem merül le a végéig, akkor megcsinálja gond nélkül. ha a ramdisk feltöltése közben szakad meg a dolog, akkor helyzetfüggő, attól függően, épp hol szakadt meg. de akkor csináld laptopon, és kész.

  166. na végre, legalább talál jelet most akkor hagyom ipad basebanden a gps eddig sem ment a 05.16.05-ön, ne kérdezzétek hogy jött vissza térerő próbáltam vagy huszadjára visszatenni de maradt ipad kész :S:/

  167. Sziasztok!
    Nekem sima 3G-m van, de nem akar működni.. 4.2.1 van rajta, fogalmam sincs mit csináljak vagy mit próbáljak..
    Csak gondoltam mielőtt eladnám megoldom a gps problémát.
    Valakinek valami ötlet esetleg?
    Köszönöm!

  168. Ezekszerint az 5.1.1 miatt hülyül a redsn0w, hogy nem tölti vissza?

  169. SAM-el tököltem még valamit a SAM-es cikk alapján és most leglább van szolgáltatás szal azt tudom ajánlani akinek szintén nincs térerő!

  170. Maradt a 06.15, akárhogy is próbálkoztam, de semmi. Pluszba még térerőm sincs most. Újraraktam már a mobile substrateot és ultrasnowt, rebootoltam, airplane on-off, semmi. Nem talál jelet.

    Valaki tudna segíteni?

  171. @zsocax: rakd újra az iPad basebandet (és aktiváld gyári kártyával, ha kér aktiválást bármiért).

  172. @zsocax: restore szűz 5.1.1 jailbreak + install ipad baseband

  173. @blokad akkor neked 3gs-en sikerült a downgrade???

  174. ugyanez van nekem , ha vissza flasheled az ipad basebandet jó lesz , de no GPS akkor .

  175. @Laca3G: Nem : ( 06.15.00 van. Haver 3G-jén elsőre pöccre ment… nem is értem : (

  176. @jadeye: Az iPad baseband újrarakását elég úgy megcsinálnom, hogy bejelölöm Redsnowban, lefuttatom?

    Vagy pedig valamilyen firmwaret is rakjak újra?

  177. iphone 3g 8gb természetesen ipad bb
    Ha jól gondolom:
    1.végigcsinálom a leírtakat
    2.örülök a rendes basebandes iphoneomnak
    3.jjeeeepp végre nem kell custom ipsw restorehoz.D

  178. @zsocax: Redsn0w,jailbreak opció és pipáld be az Install iPad baseband-et.Nem kell újra rakni az fw-t.

    @jofpet: Ha szoftveresen Ultrasn0w-val függetlenítesz akkor továbbra is custom fw-ket kell használnod.

  179. @hSn0wQ: igaz… miután elolvastam amit írtam rájöttem én is 😀

  180. Köszönöm! Most ugyanott vagyok fél nap szenvedéssel, ahonnan elindultam, de legalább van telefonom :)) Sajnos sehogy nem jött össze a dg.

  181. Nekem sikerült minden működik, a gps is. 🙂

    Leírom, hogy nekem hogyan sikerült. Adott volt egy 5.1.1 rendszer ipad basehanddel. Az alap leírás szerint elsőre nem ment, ezért újraraktam az 5.1.1-et (customot, jb-elt), természetesen előtte mentettem mindent, aktiváltam a telefont az eredeti kártyájával (T-s volt), szüzen hagytam, utána a leírás szerint sikerült elsőre, majd az itunessal visszaállítottam. Azóta tökéletes. Thx. 🙂

  182. sikerült:DDD awww el vagyok ragadtatva:DDD mehet is a custom restore ezek után:D

  183. Segítséget kérek – nem szeretnék belevágni, amíg nem biztos a dolog.
    3GS // 859278… kezdetű a sorozatszám, 5.0.1 (9A405) van rajta és 06.15.00 (iPad modem firmware).

    Működni fog az új redsn0w (főleg a sorozatszámos dolog érdekel, mert azt nem értem)?

    Köszönöm.

  184. @seres: mit nem értesz a sorozatszámon? le van írva, miből épül fel, melyik szám mit jelent. totál egyértelmű. de ha az gondot okoz, szerintem inkább ne kezdj bele, hidd el, jobban jársz.

    különben meg ha már most is iPad baseband van rajta, akkor eleve nem is értem, miért érdekel a sorozatszám kérdés, viszont méginkább azt erősíti meg, hogy inkább ne kezdj bele. de tényleg.

  185. @Fricy78: de hogy aktiváltad a customöt iPad basebanddel mikor akkor elvileg nem ismeri fel a sim-et hisz nincs rajta az ultrasn0w?

  186. @Keram: Gyári kártyával.A gyári kártya használatához nem kell Ultrasn0w.Az cél,hogy bármilyen kártyát elfogadjon ne csak a gyári kártyát.Ebben segít az Ultrasn0w.De a gyári kártyát mindenképp elfogadja a készülék.Nem kell hozzá Ultrasn0w.

  187. Sziasztok!

    Egy kérdés lenne ezt a sorozat számot ti minek értelmeznétek?
    iPhone 3gs 16GB sorozatszám :8801645 L3NQ én mid 2008-nak,ennek elenére akkarmit ,akkarhogyan csinálok marad az iPad BB !!!Ötlet Help?????

  188. Kovettem a leirast es tokeletesen mukodik minden,megy a gps is.
    Nagyon szepen koszonom nagyon fontos volt nekem.

  189. @tibispeed001: Ha fenn van az iPad bb akkor logikus módon jó a sorozat számod.Egyébként próbáld meg a Redsn0w,EXTRAS->Even more->Clear cache opciójával üríteni a cache-t majd próbàld meg újra a downgrade-et.

  190. @hSn0wQ:
    Szia!
    Ipad BB most tettem fel délután mivel a legfrissebb volt fent .ésa fentiekben azt irták elöször iPad BB utan downgrade !Csak a probléma hogy sehogy nem megy vissza probáltam a leirás szerint win/Osx rendszeren cache ürétés minden volt és semmi???

    További ötlet esetleg ???

  191. @tibispeed001: Hát akkor csak ilyen ósdi ötletekkel tudok szólgálni.Próbáld esetleg másik gépen.

  192. @tibispeed001: nem értem, mit nem lehet értelmezni a sorozatszámon…
    lássuk az első 5 számjegyet, a többi lényegtelen: 88016
    ebből az első kettő is lényegtelen, tehát marad: xx016
    ebből a 3. az év, egyetlen számjeggyel jelölve, ami 0 esetén 2010 (a 16 meg hogy 16. heti)…

    mid 2008 hogyan lehetne már, ha egyszer 2009 júniusáig nem is létezett 3GS?

    egyébként meg már le lett írva: restore, és próbáld szűz rendszeren, amit gyári kártyával aktiváltál.

  193. @Jadeye: @seres:

    Hogy lehetsz ennyire hülye, seres? De tényleg? Jobban jártál volna ha kérdés nélkül belevágsz. Hidd el! De tényleg. Ilyen baromságot kérdezni! Azért mindennek van határa!
    ——————–
    Jadeye: köszi, működik. Sikerült kihámozni a nyájas válaszodból a lényeget. Mindig is tudtam, hogy lehet számítani rád, őszinte, segítőkész … vagy, még a retardáltakkal is (habár te senkit sem nevezel így)!

    Amúgy egy “igen, hajrá, menni fog” kevesebb szövegbevitelt igényelt volna.

  194. @hSn0wQ:
    Megprobálom nincs más ötletem mivel Macbookom van és a wint is arrol futattam hatha eredeti win megoldja 🙂
    Azert nyugtas meg hogy a sorozat szám alapján ez 2010 ugye?elöbb véletlen 2008 at irtam sorry mindenkitol nehogy valakit félre vezessek !

  195. @Jadeye:

    Jol értelmeztem csak 3-4 orája nem tudom megcsinálni ,és már kinomba gondoltam rákérdezzek ,mivel nem tartom magam lámának de sose lehet tudni 🙂
    Amugy egyéb ötlet hatha neked valami eszedbe jut ,akkor szivesen venném ,köszönöm.

  196. @klematos: nem egészen értem, mire gondolsz, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ilyen esetekben jellemző a látszólag helyrehozhatatlan hiba, ami után órákon keresztül kell magyarázni, hogyan hozhatja helyre, amit meg sem csinált volna eleve, ha elolvassa jelen esetben a 2. példát, pont az ő esetére igaz. ha ez valakinek nehézséget okoz, akkor mindenféle rossz szándék nélkül írom azt, hogy inkább bízza tapasztaltabbra, mert ez utóbbinak csak pár rutinszerű kattintás, és kész, nem kell órákon át magyarázni, mit, merre, hogyan. de nekem amúgy mindegy, mindenki azt csinál a készülékével, amit akar.

    @tibispeed001: pedig írtam: restore, hogy szűz rendszer legyen fent (ha 5.x van fent, akkor kizárólag basebandet nem frissítő custom-mel, mert másképp inkonzisztens lesz az iPad baseband, lehet újraflashelni), gyári kártyás aktiválás, majd mehet a downgrade.

  197. @Jadeye:
    A szűz rendszeren is tul vagyok már sajnos ,azert irtam hogy már kinomban kérdezösködöm!!!

  198. @tibispeed001: a szűz rendszert gyári kártyával aktiváltad ráadásul? esetleg próbáld meg azt, hogy a downgrade előtt még az iPad basebandet is újraflasheled, hogy az is legyen “harmatfriss”, aztán ellenőrizd, kap-e térerőt a gyári kártyával, és aztán downgrade.

  199. Most akkor gyári kártyával kell aktiválni, hogy menjen? Nekem az nincs.

  200. @klematos: Én meg nem értem,hogy lehetsz ekkora bunkó ?
    Pofátlanul lehülyézel valakit aki esetleg nem olyan tapasztalt.Ez nem érdemel semmi fajta leszólást.Már bocs,de elég kiakaztó.
    Basszus tegnap frissítettem iOS 5.1.1-re az iTouch 4g-met,lefuttattam az Absinthe-t és míg itt az oldalon a cikknél mindeki sírt,hogy nincs Cydia-ja,…blablabla addig nekem 2 perc alatt lefutott és Cydia-m is volt.Elfehéredő ikonok és eltünő menüpontok hibát sem tapasztaltam.Most oda mehetnék az Absinthe 2.0-hoz kapcsolódó cikkhez és ott röhöghetnék mindenkin,de nem röhögök mert azt gondolom,hogy ez nem olyan téma.Nem arról van szó,hogy nem tud valaki elszámolni 2-ig.Ez nem az alap műveltség része.
    Azért van ez az oldal,hogy ezeket megmagyarázza.
    Már bocs.

  201. @Jadeye:
    igen ,amit irtál az utobb ugy is csináltam már mindent dow-utan nem volt térerö ujbol iPad BB utan dow és semmi ,de neki futok még1szer hatha valahol figyelmetlen voltam .

  202. @kgbman: Akkor aktiválj a SAM-vel,a Redsn0w közre műkődésével.Redsn0w,jailbreak opció (nem kell semminek bepipálva lenni,esetleg ha nincs fent a Cydia akkor az Install Cydia legyen bepipálva),kövesd a Redsn0w utasításait,töltsd le a Cydia-ból,a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,nyisd meg a SAM-et,válaszd a Utilities->De-Activate iPhone opciótutána válaszd a
    Utilities->Regenerate SIM-et,dugd rá az iTunes-ra,várj amíg aktiválódik a telód.

  203. @Jadeye:

    Megint semmi ,aszem feladom 🙂

    1.redsn0wal custom ipsw-t csináltam NO BB!
    2.ujra tettem a NO BB ipsw-t
    3.eredeti simmel aktiváltam ,volt térerö minden.
    4.redsn0w lépesrol lépésre a fentiek alapján.Custom ipsw:Eredeti 5.1.1 cache üritve
    5.dow lefut látszolag minden ok
    6.ujraindul iPad BB marad ,térerö nulla és itt a vége
    7.install iPad BB és ujra van térerö ,de elöre lépes semmi:(
    8.tipp help ?vagy mit hogyan tovább ötlet 6x kezdtem ujra kezdem feladni…

  204. @tibispeed001: passz, talán holnapra okosabbak leszünk, vagy jön frissítés a redsn0w-hoz, kiderül.

  205. Nekem sikerült a downgrade, 3GS, iOS 5.0.
    Bár csak harmadikra csinálta meg, az első kettőnél a redsnow, nem tudta a ramdisket lefuttatni, csak simán ujraindította a telót. Aztán egyszercsak ment, a fent lertak szerint.

  206. @hSn0wQ: És ha ez megvan utána próbáljam a BB downgrade-t?

  207. Sok hozzászólás,rengeteg végeredmény.Nyilván egy készülék sem egyforma.És egy PC sem amivel csináljátok.Nekem is iPad BB van fent,mondjuk én nem is akarom visszarakni a régit,mert GPS-t egyáltalán nem használok.
    Nem értek sok embert,hogy ha van egy működő készüléke,akkor miért erölteti a downgrade-et?Persze ez csak az én véleményem!

  208. Talán pont amiatt mert nekik fontos a GPS szerintem ilyen egyszerű…

  209. Na jah.De ha annyira gps-ezni akarnék,akkor vennék egyet, max egy 20asért,és lehet kényelmesebb is lenne………….szerintem.Mondjuk egyik ismerősöm sokat használja a szifonján a navit.De én akkor is vennék egyet az tuti.

  210. Az te vagy, sokan akik meg nekiálltak szenvedni vele ők nem akarnak esetleg plusz 20-at vagy akármennyit navira költeni ha ezt a telefonjaik is tudja/tudnia kellene.

  211. egy kis segítséget szeretnék kérni. szűz restore 5.1.1-re viszont nem tudom aktiválni a gyári kártyával, iTunes se engedi. ilyenkor mi a teendő? iPhone 3GS 5.1.1 iPad baseband

  212. @Kable: Azt tudtad, hogy a gps nem csak a navi miatt jó?! 😉

  213. @Keram:Akkor aktiválj a SAM-vel,a Redsn0w közre műkődésével.Redsn0w,jailbreak opció (nem kell semminek bepipálva lenni,esetleg ha nincs fent a Cydia akkor az Install Cydia legyen bepipálva),kövesd a Redsn0w utasításait,töltsd le a Cydia-ból,a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,nyisd meg a SAM-et,válaszd a Utilities->De-Activate iPhone opciótutána válaszd a
    Utilities->Regenerate SIM-et,dugd rá az iTunes-ra,várj amíg aktiválódik a telód.

    @Kable:Rengeteg előnye van annak,ha nem kell iPad bb-t telepíteni.Vissza kapod a GPS-d,bármikor vissza tudod szerezni a garanciád (feltéve,ha még nem járt le),…stb.

    @Kgbman:Ha nem downgrade-eltél eddig akkor azt a Redsn0w-s aktiválás során megtudod csinálni.Csak legyen bepipálva Downgrade from iPad baseband.De csak akkor csináld meg,ha még nem estél túl rajta.

  214. megcsináltam mindent pöpecül sikerült, de ezek után restoreolni akartam custom fw-vel snowbreezben szépen összepakoltam a dolgokat, pawned dfu, és itunes eldob 1600 hibaüzenettel

  215. Jadeye!

    Mindenhol olvasom, hogy gyári kártyával simán aktivál az iTunes, de nekem adott a 3GS+iPad BB , sorozatszámom ok, a neten néztem HUN-Tmoibil, + meghnéztem az “iphoneyeta” progival és az is azt írta rá, de hiába szűzen vagy sem nem aktiválja dominóval sehogy sem, ha tudod miért kérlek és mindenkit aki tudja homályosítson fel lécci!
    A másik meg honnan szedik le a SAM-et mivel a repoja nem létező ezt kapom a cydiaban mikor próbálom beírni, a “repo.bigner.com” nem található!

  216. @gunar: A SAM-t nem a repo.bigner.com repo-ból lehet letölteni.Ilyen repo nincs.Talán olyan,hogy repo.bingner.com olyan van.

  217. @gunar: akkor az nem magyar t-mobile függő. sorozatszám alapján neten nem lehet megnézni, típusszám alapján esetleg, de az meg nem megbízható, mert egyik sem hivatalos lista. leginkább kérdezd meg attól, akitől vetted, hogy milyen függő.

    a repo.bingner.com tökéletesen működik, csak elírod a címét, ahogyan ezt @hSn0wQ is írta.

  218. Sziasztok!

    Nekem 3g-m van 4.2.1-el ipad bb-vel. hogyan csináljam hogy maradjon a 4.2.1?

  219. Sziasztok!

    Iphone 3GS 2009 5.1.1 JB AT&T függő PC Win7 32b:

    Sikerült a downgrade de az elején dobott a redsn0w egy hibát:

    “Connected device doesn’t support untethered options”

    Ilyenkor a redsn0w-t be kell zárni, újra elindítani, katt a jailbreak-re és menni fog.

    Lehet ez nekem volt csak újdonság de inkább leírom hátha más is belefut.

    Mobilesubstrate reinstall, ultrasn0w reinstall.

    Üdv.

  220. @ilovejdm1986: Nem értem.Miért ne maradna a 4.2.1 ?Egyébként gy csináld:

    1.Töltsd le az iTunes-t.

    2.Töltsd le a Redsn0w 09.14b1-t.

    3.Töltsd le a gyári iOS 4.2.1-et iPhone 3G-re.

    4.Nyisd meg a Redsn0w-t.(Win 7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként kell futtatni).

    5.Válaszd az EXTRAS->Select IPSW opciót.

    6.Menj vissza és válaszd a Jailbreak opciót.

    7.Pipáld be a Downgrade from iPad baseband-et.

    8.Kövesd a Redsn0w utasításait.

    9.Töltsd le a Cydia-ból az Ultrasn0w-t.

    10.Örüljé !!!

  221. @devil80:
    “Lehet ez nekem volt csak újdonság de inkább leírom hátha más is belefut.

    Mobilesubstrate reinstall, ultrasn0w reinstall.”

    Ez le van írva a cikkben.(6-os példa)

  222. @hSn0wQ:
    Persze,sok mindenre jó az igaz,akkor mondjuk úgy,hogy nekem nem hiányzik:)

  223. @hSn0wQ: én a hibára írtam azt, hogy hátha valaki belefut nem a reinstall-ra:)

  224. @Jadeye: A típusszáma alapján néztem és amit írtam progi az az IMEI alpján nézi. legalábbis azt kellett hozzá beütnöm és az is a honi T-t adta, de vmiért mégsem jó bele a dominó! Én az iPad BB-re tippeltem, talán azért nem, vagy nincsen tippem! Akitől vettem azt sem tudta milyen eszköze van, 3G-ként szereztem fillérekért nem is működött rendesen és mikor toltam rá az utolsó rávalót akkor néztem nagyot én is hogy 3GS! 🙂
    Amugy igen elírás volt bigner és jól írva megy, de ettől még mindig nem vágom ha csak aktiválni szetnék vele azt hogyan kell csináljam, mert amikor 1x rányomtam a deaktiválásra kilépett és ott voltam az aktiválási procedúra elején, ahonnan nem tudok ugye a SAM-ba belépni.

  225. @gunar: Így csináld:

    1.Töltsd le a SAM-et.

    2.Nyisd meg.

    3.Válaszd a Utilities->De-Activate iPhone opciót.

    4.Válaszd a SAM-ben a Utilities->Regenerate SIM opciót.

    5.Dugd rá a gépre és várjál az aktivlásra.

  226. @gunar: @hSn0wQ: “5.Dugd rá a gépre és várjál az aktivlásra.”
    Ezt úgy értem dugd rá az iTunes-ra és várjál az aktiválásra.

  227. @hSn0wQ: OK, Köszi !
    Hazaérek és elkobzom az asszonytól s ujra megpróbálom, azon mondjuk fent van a SAM és a bizonyos jó kis progi tette fel az “iphoneyeta” ami még tud sok okosságot is, érdemes ránézni annak aki vágja az iphone-t !
    Akkor a SAM ha sikeresen aktivált utána lesz végre push és imessage is?

  228. JA még csak annyit, hogy ezt az aktiválást nem zavarja a fentlévő ultrasn0w és annak a fix-e?

  229. @gunar: Meg fog javulni a push,és az iMessages mivel ezzel törlöd a hacktiválást.Az Ultrasn0w-t pedig nem zavarja mert az Ultrasn0w-nak és a SAM-nek semmi köze egymáshoz.
    Egyébként a legfrissebb Ultrasn0w-nak nem kell Ultrasn0w fixer.

  230. @hSn0wQ: Pedig azt toltam rá és nem akarta a vodkát meginni míg nem fixáltam!
    Ha meg nem sikerül netán a tegnap olvasottak után nekem sem a downgrade akkor is legalább a push és az imessage jó lesz asszonynak nem kell navi igazán a viber meg elküldi a pozicióját ugy is! :))))

  231. PLS Help!
    Nekem valamiért nem downgradeli:( Készülék: 3gs old boot, többször lefutattam a leírtak alapján( végig is megy rendesen) próbáltam a Clear cache opciót is! Semmi! Arra gondoltam, hogy snowbreezel csináltam annó, a ipad BB felrakását, lehet ez lehet a baj? Én nem hinném…HELP ME!

  232. Bocs, most pedig OSX alatt vagyok!

  233. Felrakom újra 06.15.00 BB-t aztán újra próba…

  234. Reinstall ipad BB, aztan downgrade! Ha így sem megy, akkor nem tudom, hogy mit csináljak!

  235. Ez nem jött össze!

  236. 5let?

  237. Esetleg valakinek van valami ötlete?

  238. @meonic: Próbáld meg másik gépen,vagy várd meg amíg kijön egy új Redsn0w.

  239. @meonic: csinálj redsnow-al egy custom ipsw-t, rakd fel, majd install ipad bb, utána downgrade ipad bb. ha van valami régebbi fw-hez shsh-d pl 4.x az lenne a legjobb. ha nincs akkor 5.1.1-en próbáld

  240. Sziasztok!

    Szeretnek fuggetleniteni,egy 2010es iphone 3gst amely 5.01el 5.16.5 bbvel rendelkezik, jelenleg untetheres jbel megy! Mi a teendeom? Restorolni kell eloszor 5.1.1re custom fw-vel? Vagy szimplan update eloszor ipad basebandre? Aztan kovetnem a fentiekben talalt leirast? A mostani jb nem fog bekavarn? Jbhez ertek de ipad basebandes fuggetlenitest sose csinaltam, elore is koszonom a segitseget:)

  241. @benki: Ha csak a függetlenítés a cél akkor így csináld:

    1.Töltsd le az iTunes-t.

    2.Töltsd le a Redsn0w 09.14b1-et.

    3.Töltsd le az iPhone 3Gs-re szükséges gyári iOS 5.0.1-et.

    4.Nyisd meg a Redsn0w-t.(Win 7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként futtasd.)

    5.Válaszd az EXTRAS->Select IPSW opciót és tallózd be a letöltött iOS 5.0.1-et.

    6.Menj vissza és válaszd a Jailbreak opciót.

    7.Pipáld be az Install iPad baseband-et.A többi ne legyen bepipálva.

    8.Kövesd a Redsn0w utasításait.

    9.Nyisd meg ismét a Redsn0w-t.(Win 7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként futtasd.)

    10.Válaszd az EXTRAS->Select IPSW opciót és tallózd be a letöltött iOS 5.0.1-et.

    11.Menj vissza és válaszd a Jailbreak opciót.

    12.Pipáld be ezt:Downgrade from iPad baseband.A többi ne legyen bepipálva.

    13.Kövesd a Redsn0w utasításait.

    14.Töltsd le a Cydia-ból az Ultrasn0w-t.

    15.Örüljé.

  242. @hSn0wQ: tedd meg kérlek, hogy nem írod le hatvanadjára is ugyanazokat a lépéseket, hanem maximum annyit, hogy hanyas hozzászólásban találja, vagy linkeld az adott hozzászólást, mert így sosem fogják elolvasni sem a cikket, sem a hozzászólásokat.

  243. Koszonom a segitseget!!! :R

  244. Nekem is maradt no service:(Se ultrasnow se SAM Se Mobile substrate reinstall nem segít:(Most van egy ipodom, ha valaki esetleg megoldotta valahogy, kérem írjon.Előre is köszi!

  245. ha valaki tudna egy pontos leírást megköszönném. A helyzet a következő:
    Van egy iphone 3GS amir tegnap raktam vissza a 05.13.04-es BB-t minden fasza.
    Jelenleg JB 4.3.3 van rajta. Ha jól gondolom először mentenem kellene az SHSH-t gebasz esetére. (Win-en iFaith v1.4? kell hosts beállítás vagy valami mert miután DFU-ba tettem csak állt és nem csinált semmit?)

    Ha ez megvan akkor redsn0w_win_0.9.14b1 segítségével a letöltött iPhone2,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw-ből csinálok egy costom IPSW-t aminek a neve: NO_BB_iPhone2,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw (nem tudom hogy old vagy new iboot-os ezért lett ez)

    Ha ezzel megvagyok akkor Redsn0w: Extras:Pwned DFU itunes Shift+Restore ahol kiválasztom a NO_BB_iPhone2,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw-t?

    Ha ez felment akkor elvileg megmarad a 05.13.04 BB és felkerült az 5.1.1 ami absinthe 2.0-val jailbreakelhető és ultrasnow-al függetleníthető?

    Ez még csak elméleti szint addig nem vágnék bele amíg valaki meg nem erősít benne és némi iránymutatást nem ad hogy mire figyeljek még vagy ha nem ez a helyes mód akkor hogyan kellene. e-mailben vagy priviben is jöhet ha van valakinek erre egy kis ideje. Köszönöm előre is.

  246. @Jadeye:Rendben akkor megpróbálok linkeléssel,idézgetéssel válaszolgatni.Igazából nem értem mi a baj azzal,hogy leírom szájba rágósan,szárazan,hogy mit kell tennie az illetőnek,de mindegy.Annyi lenne a linkelgetéssel a problémám,hogy akkor mindig félnapot kell várni a kommentem megjelenéséig.

    @Boszyg:Ez így menni fog.

  247. @boszyg: Ne vegyél rá mérget, könnyen ipodot csinálhatsz a telódból, szerintem várj egy stabilabb megoldásra!

  248. @hSn0wQ: “így sosem fogják elolvasni sem a cikket, sem a hozzászólásokat”, pláne ha órákon keresztül kell görgetni lefelé, mert 1-1 hozzászólás olyan hosszú. de ahogy érzed, csak szerintem semmi értelme, ha újra és újra megválaszolod azt, ami már előtte kapott választ többször is.

  249. @Gyurcio:És elmesélnéd,hogy hogyan brickeli ?
    Már túl van a bb downgrade-en.Csak egy sima iOS frissítésről van szó.Akkor,hogy brickeli ?

  250. @Jadeye:Vannak hozzá szólásaim amiket tényleg eltúloztam. 🙂
    Egyébként sok kommentem másolat egy régebbi kommentemről.De véglis igazad van.Akkor majd,ha linkelek akkor kiveszem a link mögül a http://www. betüket.

  251. @hSn0wQ: 4x próbáltam de maradtam 06.15.00án 5.1.1 volt rajta, eddig működött kivéve a gps.Az első próbálkozás után no servicet ír és nemtudom visszahozni sehogy, frissítettem az 1.2.7es ultrasnowt,mobile substratet, próbáltam SAMet de semmi.Most felraktam egy snowbreeze 5.1.1et de az sem segít, továbbra is no service:(.Természetesen a leírtak szerint jártam el(rendszergazdaként indítottam a redsnowt,2009es iphone, utána frissítettem a 06.15.00-ás basebandet is)elvileg minden klappol, mégsem megy a downgrade ráadásul a teló is ipod lett.

  252. @Jadeye: @hSn0wQ: Ne marjátok egymást nagyon jó és tisztelendő, hogy önzetlenül segítetek mindenkinek.Egy hajóban evezünk, a marakodást hagyjuk a politikusokra;)

  253. nem dobja fel a redsnow az ablakot ahol kilehet választani a dolgokat, (os x) mitől lehet?

  254. Mondom csak elmelet egyenlore. Mit kellene akkor tennem pontosan hogy a jelenlegi basebandel fuggetlen 5.1.1 em legyen jb-vel?

  255. @Gyurcio:Túl van a bb downgrade-en.Már 05.13.04 bb-je van.Nagyon gratulálnék hozzá,ha @Boszyg ebből a helyzetből elcseszi a telóját.

  256. @hSn0wQ: Ok, ezt benéztem, szerencsés ember, bárcsak én is itt tartanék…

  257. @Boszyg:Jailbreakelj Absinthe 2.0.4-vel,majd töltsd le az Ultrasn0w-t a Cydia-ból.Ennyi.

    @Akos1221:Fenn van az iTunes ?
    Ha fenn van akkor esetleg tallózd be a készülékeden lévő gyári fw-t a Redsn0w-nak (EXTRAS->Select IPSW opció).

  258. @hsn0wQ: shsh mentésnél host fajlba kell turkalni? Illetve mi van ha nem memtek shsh-t, tudok e maskepp menteni az ifaith-en kivul winen?

    Az 5.1.1 altalam leirt frissitesi modjaval tudok e valamit veglegesen elbaszarintani?

  259. @Boszyg:Ha a 4.3.3 shsh mentésére utalsz ezzel akkor azt csak iFaith-vel tudod lementeni,vagy a Redsn0w,EXTRAS->SHSH Blobs->Fetch opciójával.Az 5.1.1-es SHSH egyelőre nem fontos mert az Apple aláírja az 5.1.1-et.Egyébként az 5.1.1-es SHSH Blobs-ot a Tiny Umbrella-val tudod lementeni.

    Amúgy nem tudod “elbaszarintani” a telefont.

  260. @hSn0wQ: A Redsnow verzió ha jól látom Cydia szerverre ment. Az ECID számot mentsem el valahová? Vagy ha szükséges az shsh hogyan tudom visszanyerni?

  261. @Boszyg:Azokon a módokon tudsz SHSH-t menteni,ahogy leírtam.Az ECID mentést nem értem.Az ECID az a készülék egyik azonosítója.Maximum az ECID karaktereit tudod felírni,de annak semmi értelme.
    Amúgy nem értem minek ez a parázás.Nincs mitől tartanod.Már túl vagy a nehezén.

  262. @boszyg:

    Ha dobsz egy emailcímet, átdobom neked a custom 5.1.1 ipsw-t, amit shift+restorral fel tudsz tenni az itunesból és megtarja neked a basehandedet is, sőt jailbreakelt is. A snowbreezel egy kicsit szerintem könnyebb custom ipsw-t készíteni és azt feltenni.

  263. @hSn0wQ: oké oké 🙂 eddig kidobott kétszer a restore-ból Lehet aláírási problem?

  264. @Fricy78: boszyg [kukac] g-artdesign [pont] com

  265. @boszyg:
    Küldtem emailt.

  266. Korábban nem írtam le, de lehet, hogy érdemes kipróbálni, a készülékben a downgrade alkalmával nem volt kártya, csak az aktiválás idején volt benne, majd a visszaállítás után tettem bele.

  267. Sziasztok!
    Valakinek van gondja az aktiválással délutan ota?Nekem magyar t-mobillal nem tudok beaktiválni sehogy ,tegnap este még tudtam Apple server valakinek hasonlo probléma ma délután ota?

  268. eredeti kártya nélkül hogyan tudok aktiválni vagy túljutni az 5.1.1 setupján?

  269. @Boszyg:Aktiválj a Redsn0w közre működésével a SAM-vel.
    Először nyisd meg a Redsn0w-t (Win 7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként futtasd);válaszd a jailbreak opciót,semmi ne legyen bepipálva,kövesd a Redsn0w utasításait,nyisd meg a Cydia-t,töltsd le a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,nyisd meg a SAM-et,válaszd a
    Utilities->De-Activate iPhone opciót,utána válaszd a Utilities->Regenerate SIM opciót,dugd rá az iTunes-ra a telót és várj az aktiválásra.

  270. Emailben is elküldtem, de itt is le van írva:
    Akkor aktiválj a SAM-vel,a Redsn0w közre műkődésével.Redsn0w,jailbreak opció (nem kell semminek bepipálva lenni), kövesd a Redsn0w utasításait,töltsd le a Cydia-ból,a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,nyisd meg a SAM-et,válaszd a Utilities->De-Activate iPhone opciótutána válaszd a
    Utilities->Regenerate SIM-et,dugd rá az iTunes-ra,várj amíg aktiválódik a telód.

  271. @Fricy78: bocsi 🙂 a semmi pipa nem volt tiszta

  272. Csak az aktiválás miatt kellett a redsnow. 🙂

  273. @tibispeed001: nekem tegnap este nem sikerült, ma meg már inkább meg se merem próbálni. csinálj egy customöt és nem lesz gond az aktiválással

  274. @boszyg: Nagyon szépen köszönöm a privát segítséget és iránymutatást 🙂

    @hSn0wQ: Természetesen neked is!

  275. @Alijen:Próbáltad már a Redsn0w,EXTRAS->Even more->Clear cache opciót és utána downgrade-elni?És ugye,ha win 7/vista-n futtatod akkor ugye XP kompatibilis módban,rendszergazdaként futtatod ?

  276. @Alijen:Akkor tegyél fel egy NO_BB-s customot,aktiváljál (,ha nincs gyári kártyád akkor olvasd el a 271-es vagy a 272-es hozzászólást ennél a cikknél),,tedd újra az iPad bb-t,majd próbáld meg ismét a downgrade-et.

  277. Hát én is visszapattantam erről a downgrade-ről, nálam sem akarja visszatenni, a fene ette volna meg! Amugy a SAM nálam olyan van hogy de-activate iphone (clear push) erre kell nyomni, Csak mert kipróbáltam és semmit nem deactivált és utána csináltam amit írtál, de sehol az imessage és push! Akkor mit rontok el?

  278. @Gunar:A SAM törli a korábban fel tett Redsn0w-s aktiválásod.
    Egyébként akkor próbáld meg először a
    utilities->Revert lockdown to stock-ot,majd a
    De-Activate iPhone (clear push)-t,és végül a regnerate sim-et,majd az iTunes-t.

  279. Ha valakit érdekel akkor én a downgrade utáni frissítést (5.1.1-re) és a függetlenítést le tudom írni. (A downgrad-et azért nem írnám mert a cikkben írtak szerint jártam el és nekem elsőre ment rendesen)

  280. @hSn0wQ: A “Revert lockdown to stock” nálam kiment teljesen és kiírta aktiválni kell a telót, de onnan ugye nincsen a SAM-be út csak ha aktiváltam utána, szóval a 22-es esete forgott fent a csapdával!

  281. @Alijen: Nálam is ez a hiba, ugrott a függetlenítés.Ha SAMben nyomok egy de activatet és utána megnézem a more infot még mindig azt írja, hogy activated.Ultrasnow,mobile substrate nem használ:(

  282. Szerintetek mi történik akkor, ha nyomok egy deactivatet redsnowban és utána próbálom a SAMet?

  283. @gyurcio: szerezz egy gyári kártyát, sokkal kevesebb kínlódás.

  284. @Alijen: a SAM nem függetlenít. de ha T-s a készülék, egyszerűen kérj valakitől egy T-s kártyát (lejárt is jó), és aktiváld azzal! egyébként elképzelhető, hogy nem ártana újraflashelni a basebandet, ha nem olvas be ICCID-t, az lehet attól például, hogy gyári 5.x ment az iPad basebandre, bár ez nem egyértelmű a hozzászólásodból.

  285. @Jadeye: Bármilyen t-s kártya jó?Mert isten tudja hol van az előző tulaj.

  286. @gyurcio: ha magyar T-s a készülék, bármi magyar T-s kártya jó hozzá, még ha lejárt, és nem kap térerőt, az is.

  287. Sziasztok! Lehet hogy buta kérdéssel fordulok hozzátok, de nem nagyon vágom, hha nekem 3G-m van 4.2.1 es iOssal, és 6.15-ös iPad BB-vel, akkor hogyan is csináljam ezt a downgradet?

  288. @Jadeye: Köszi a választ, kerítek 1et valahonnan;)

  289. @Spezial: olvasd végig a cikket első körben. le van benne írva minden. még van példa is. de a hozzászólásod alapján nem tűnik úgy, hogy elolvastad volna.

  290. Rendben, ne haragudj, bele-bele olvastam,de nem teljesen :$ 🙂 és Köszi! 🙂

  291. @Alijen:És megpróbáltad azt amit a 280-as hsz.-emben írtam neked ?
    Egyébként nem értem minek kellett bele kezdened ebbe az egészbe,ha elötte megcsináltad már a SAM-es függetlenítést.

  292. @Spezial: oda se neki, de nem ok nélkül van a cikk elején, hogy olvasd el figyelmesen, pláne ha olyat kérdezel, ami még le is van írva 😉

    @Alijen: próbáld újra friss restore, frissen feltett iPad baseband után.

  293. És Sikerült.. 🙂 05.13.04 BB, Köszönöm Jadeye!

  294. @Alijen:Hát akkor nekem nincs jobb ötletem.Próbáld meg másik gépen.

  295. @Alijen: szerintem maradhatott volna az aktivációs ticket-es megoldásod. az 3 évig érvényes, addig meg kiforrta volna magát a downgrade és nem nem szívnál ennyit.

  296. Aki pedig SAM-el aktivál (és valóban azt látja hogy activated, vagy wildcard activated) az töltse le a store-ból az iPusher-t, azzal tudja ellenőrizni hogy valóban működik-e a push (wifi kapcsolat kelleni fog). Ha nem megy akkor SAM-ben backup activation, majd restore activation esetleg egy restart és meg kell nézni újra, így már mennie kell.

  297. @Alijen: Nekem ahogy levan írva, sikerült.. 🙂

  298. @Alijen: a korábbi, SAM-es aktivációs ticketes függetlenítés csak akkor megy, ha a lockdown fájljait lementetted még anno, és aztán most megfelelően visszatetted, ellenkező esetben mindegy. elképzelhető, hogy szolgáltató emiatt nincs.

    az, hogy ultrasn0w-val sincs, az már érdekesebb, de mondom, friss restore, friss iPad baseband flashelés, és utána mindenképp gyári kártyával aktiváld, majd így próbáld meg a downgrade-et.

  299. @Jadeye: A gyári kártyás aktiválást, hogy csináljam?Leszedem az ultrasnowt,mobile substratet,SAMet.Utána redsnow és deactivate?Ha aktiválta utána, hogy függetlenítsem?Sorry a láma kérdésért de még soha nem volt gyári kártyás iphoneom(telenoros vagyok).

  300. @Gyurcio:A deactivate csak akkor kell,ha korábban hacktiváltál a Redsn0w-val.Egyébként a gyári kártyás aktiváláshoz még csak jailbreak sem kell.Beteszed a gyári SIM-et,ha elötte hacktiváltál akkor deaktiválj a Redsn0w-val,vagy a SAM-vel,dugd rá az iTunes-ra és várj az aktiválásra,ha meg vagy szedd le az Ultrasn0w-t a Cydia-ból,tedd be a SIM-et amivel használni akarod és kész.

  301. @hSn0wQ: Köszönöm a gyors választ!Custom 5.1.1et csináltam redsnowval,azt tettem fel, gondolom ez haktivál.

  302. @Gyurcio:A Redsn0w-s custom fw az nem jailbreakelt így esélye sincs hacktiválásra.

  303. Okok de utána jailbreakeltem.Holt tudok utána nézni, hogy hacktiválva van e?

  304. @gyurcio: Ha nincs aktiválva, és ráengeded a redsnow-t akkor az automatikusan hacktivál is.

  305. @gyurcio: ha utána rögtön jailbreakelted bármi nélkül, az hacktivált.

  306. @Gyurcio:Például,ha nem működik a push,és az iMessages,és a YouTube (természetesen stabil wifi mellett),akkor a telefonod hacktivált.

  307. @Jadeye: Ok.Köszi a választ:)

  308. Megcsináltam párszor ahogy levan írva de valamiért nem rakja vissza a basebandet, és most már a hálózatot se találja :S. Próbáltam újra rakni a Ipad basebandet és utána downgradelni de az se állította vissza. Esetleg próbáljam restorolni és úgy downgradelni? Jelenleg 5.0.1 van rajta.

  309. ugyan már tucatszor le lett írva, de sokan láthatóan csak átfutnak rajta, mit érdemes kipróbálni, ha nem megy:

    1. restore, és a végén NE állítsd vissza semmi backupból. ha most is iPad baseband van fent, akkor ehhez basebandet nem piszkálkó custom firmware kell, redsn0w-val lehet csinálni ilyet.
    2. aktiválás gyári kártyával. ez bármi kártya lehet, a lényeg, hogy olyan legyen, amilyen függő a készülék eredetileg. ha magyar T-mobile, akkor bármi magyar T-mobile kártya jó, ha már lejárt, és nem kap térerőt, az is.
    3. downgrade a redsn0w-val. a redsn0w-t mindenképp rendszergazda joggal kell futtatni Windows esetén, valamint az XP kompatibilitás is hasznos lehet, noha ez utóbbi már elvben nem kell.

    a downgrade előtt szabályosan ki kell kapcsolni a készüléket, ahogy fent is le van írva.

    ha így sem megy, akkor még meg lehet próbálni a gyári kártyás aktiválás után csak magát az iPad basebandet újból feltenni, és azután állni csak neki a downgrade-nek.

  310. sziasztok!
    haveromnak 3gs van xx1423 sorozat számmal (5.1.1) hogyan lehet ezt jb-zni és függetleniteni?

  311. @llovejdm1986:A függetlenítés a bb verziójától függ.
    Egyébként a sorozatszám alapján nem lehet rá iPad bb-t tenni.Ha megmondod bb verzióját akkor okosabbak leszünk.

  312. @hSn0wQ: bocs az lemaradt 05.15.05

  313. @ilovejdm1986: 05.16.05 pontosabban!!!

  314. @ilovejdm1986:Az említett bb nem függetleníthető nem hivatalos módon.Az egyetlen módja,hogy függetlenítsd a telódat az a gyári függetlenítés.

  315. Ha NO BB-s cfw van fent akkor downgrade előtt konkrétan azt tallózzam be ugye?

  316. És ha sikerül 05.13.04-re lemennem majd felteszek egy szűz 5.1.1-et akkor felfrissíti az ahhoz tartozóra ugye? ami nekem 05.16.05 volt csak a gps szarakodott

  317. @Laca3G:Downgrade elött gyári fw-t tallózz be.Ha NO_BB-set tallózol be akkor a Redsn0w unsupported IPSW hibaüzenetet fogja kidobni.
    Ha felteszel egy szűz 5.1.1-et akkor frissül a bb-d.Szóval,ha akarsz még Ultrasn0w-val függetleníteni és nem akarod újra kezdeni az iPad bb downgrade-et akkor mindenképpen custom 5.1.1-et tegyél fel.

  318. De még az van hogy ipad baseband van fent nem sikerült még downgrade-elni de már próbáltam szűz 5.1.1 en meg ifaith-el kreált 4.1-en is és mindig ipad maradt ez a gondom :(, most jelenleg egy redsnow-al kreált no bb-s cfw-t tettem fel amiben semmi cydia vagy ilyesmi nincs jailbreakelve, mert valamelyik kommentben azt olvastam hogy próbáljam 5.1.1 cf-et és azzal downgrade, na de ha 5.1.1 cfw-kell akkor ezek szerint nem a reddel gyártott cft-t tallózzam be hanem a gyárit miközben cf-van a telefonon?

  319. @Laca3G:Teljesen mindegy,hogy custom fw van fent ettől még 5.1.1-ed van.A lényeg a lényeg ,a Redsn0w nem fogadja el a NO_BB-s customot.Csak gyári fw-t tudsz betallózni.Nyugodtan betallózhatod a gyárit ettől a Redsn0w nem fogja megenni a készüléked.De ne ezen akadjunk már fenn,hogy mit tallózzol be mert így nem fogsz egyről a kettőre jutni.

  320. ok értem csak azért parázok mert egy napot szoptam vele míg sikerült megcsinálnom hogy legyen térerő ezzel a francos ipad basebanddel, és azért ugrottam egyáltalán neki mert a gps-em 05.16.05-on nem ment rendesen persze ezt próbáltam korábban restoreal meg mási régebbi fw-kkel is azt gondoltam bugos a fent lévő bb (gyárilag független a teló szal nem emiatt kezdtem)

  321. Sziasztok!Leslattyogtam a legközelebbi trémobilhoz,vettem 1 kártyát,Felraktam újra az 5.1.1et NO_BB_iPhone2,1_5.1.1_9B206_Restore.ipswvel.no jailbreak csak a szűz rendszer,teló rádug bekapcs wi-fi beállít és utána kezdi aktiválni.Trékártyát 1 másik telón aktiváltam.De nem sikerül neki, a telón ez az üzenet van: ‘Your iphone could not be activated because the activation server is temporarily the activation server is temporarily unavailable’, az Itunes ezt írja ki:’There is no sim card installed in the iphone you are attempting to activate’Valami megoldást tudna nekem valaki mondani?

  322. @gyurcio: hálózati hiba, kapcsold ki a vírusirtót és a tűzfalat, és ellenőrizd a hosts fájlodban, hogy NE legyen benne semmi gs.apple.com tartalmú sor, ha van, az elé tegyél be egy # karaktert, mentsd el, és indítsd újra a gépet.

  323. @HSnowQ…koszi a korabbi segitseget..sajnos nekem is mint tibispeednek es tsainak maradt az ipad bb..felraktam az ultrasnowt..de megcsak fuggetlen sem lett:) lehet elotte bele kene raknom egy gyari tmobile kartyat? ( pedig aktivalva kezdtem el a bb hackeleseket,szoval azelott aktiv volt a telefon)

    Koszi a turelmed udv

  324. @HSnowQ…koszi a korabbi segitseget..sajnos nekem is mint tibispeednek es tsainak maradt az ipad bb..felraktam az ultrasnowt..de megcsak fuggetlen sem lett:) lehet elotte bele kene raknom egy gyari tmobile kartyat? ( pedig aktivalva kezdtem el a bb flashelest,szoval azelott aktiv volt a telefon)

    Koszi a turelmed udv

  325. HSnowQ…koszi a korabbi segitseget..sajnos nekem is mint tibispeednek es tsainak maradt az ipad bb..felraktam az ultrasnowt..de megcsak fuggetlen sem lett:) lehet elotte bele kene raknom egy gyari tmobile kartyat? ( pedig aktivalva kezdtem el a bb flashelest,szoval azelott aktiv volt a telefon)

    Koszi a turelmed udv

  326. Elnezest a triplazasert csak szifonrol irok..es azt irta hiba van vele..:(

  327. @Benki:Ugye,ha Win 7/Vista-n futtatod akkor ugye rendszergazdaként,xp kompatibilis módban teszed azt ?
    Vagy esetleg próbáld meg a Redsn0w,ExTRAS->Even more->Clear cache opciójával üríteni a cache-t majd utána downgrade-elni.

  328. @Jadeye:
    1: Pontosan így csináltam
    2: Nincs amcsi kártyám, de volt cydia és SAM (Deactivate, majd regenerate) ahogy javasoltátok
    3: XP SP3 módban van futtatva rendszergazdaként, rendes kikapcsolás után.

    Azt is próbáltam hogy ipad BB fel újra, majd Downgrade. Cache clear is megvolt minden alkalommal. Passz..
    Az eredmény: 06.15.00
    Tipp?

  329. Végre sikerült visszahoznom az eredeti (06.15.00) állapotot:)Aktiváltam 1 trémobilos kártyával majd ultrasnow és ismét működik a telenor:)Arra figyeljetek, hogyha kiveszitek a simet és továbbra is NO SERVICE felirat van és nem NO SIM, akkor újra kell rakni a 06.15.00 basebandet, különben nem tudod aktiválni a gyári kártyát sem.Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget!

  330. Hello!

    Nekem egy iPhone 3GS-em van iOS 4.2.1, 05.11.7-es baseband-el és függetlenítve, jailbreakelve van. sorozatszám: 84002. iOS 5.1.1-et akarok rá felenni untethered jailbreakkel és függetleníteni is szeretném mert telenoros vagyok, de a GPS fontos számomra. Hogy kezdjek hozzá az egészhez?

  331. @Tomace: 05.11.7 en van GPS , tehát csak costum firmware kell , és marad a GPS , és a függetleníthetőség is.

  332. @bence85: akkor most csinálok 5.1.1-ről egy custom firmware-t azzal restore és ennyi? semmi SHSH nem kell meg semmi?

  333. @Tomace: meg persze restore után ultrasn0w-val egy függetlenítés… de tényleg ennyi lenne?

  334. @Tomace: 5.1.1 hez nem kell shsh , mert a legfrissebb szoftver a 3GS , ezért az Apple aláírja. De a costum firmware nagyon fontos , mert különben a basebandet is frissití , de használatához pwned dfu modba kell rakni a telefont. A függetlenítést értelemszerűen ultrasn0wal kell csinálni.

  335. @Tomace: a legjobb ha az oldalon keresel leírásokat, és aszerint csinálod

  336. @bence85: csak azért kérdem mert redsn0w-ban csináltam már egy custom 5.1.1-et és írta h ha 2009 40 nem tom hanyadik heténél újabb a telóm akkor kell hozzá SHSH, és ki kellett választani h újabb vagy sem rámentem h igen. Megcsinálta. De ha mégis elkúrok vmit h tudom megoldani a problémát? Nincs másik készülékem amit tudnék használni ha ez tönkre menne.

  337. @Tomace: nem , nem az shsh ra kérdez rá , hanem az uj bootroom ra , vagy az oldbootroomra , de az uj bootroomos megoldás megy a régin , csak az ujon nem megy a régi , szoval ha nem vagy biztos akkor az ujat válaszd.

  338. @bence85: shsh csak akkor kell , ha nem a legfrissebre frisitesz

  339. @bence85: de ha mégis elrontok valamit? akkor hogy lehet visszacsinálni a dolgokat? Erre válaszolsz kezdek is neki, szerintem.

  340. @Tomace: mert nincs pénzem most másik telóra, itthon meg nincs másik, zseblámpa meg van elég.

  341. @Tomace:
    Ajánlom a snowbreezet , az soha se frissiti a basebandet , ahogy elkészitette a firmwaret , meg is mutatja hogyan kell pwnedfu ba rakni a telefont. 5.1.1 re van untethered jailbreak is , és az ultrasn0w is támogatja már. De ajánlom hogy néz szét az oldalon a leírások között.

  342. De nekem szükségem van a push-ra is és ha meg redsn0-val hacktiválom akkor nem lesz push. Csak az a gáz h nem tom milyen szolgáltatótól van a telefon. Így ezek szerint maradhatok a jó öreg 4.2.1-en 🙁

  343. @Tomace: ha SAM el aktiválod akkor lesz pushod , de ehez is nézz leírást.

  344. azt @bence85: azt olvastam h a SAM-hez is tudni kell ,hogy mi volt a hivatalos eredeti szolgáltató.

  345. Nem kell.Ha független akkor sam-ben revert lockdown to stock majd regenerate sim. Method-ot hagyd automatán. Csatlakoztatod majd itunes-l aktiválod. Letöltöd a store-ból az iphusher-t és ellenőrzöd hogy megy-e a push. Ha nem akkor backup activation majd restore activation teló újraindít majd ellenőrzés megint. Wifi menjen mert kell adatkapcsolat az ellenőrzéshez.

  346. @ToniSlow: ha független, akkor minek a SAM?

  347. szal most akarom a custom firmware-t restore-olni istunes-ban és akkor elvileg marad a 05.11.7 -es baseband és mellette 5.1.1 lesz
    aztán jb meg SAM és ultrasn0w?
    így jó lenne?

  348. @Tomace: így lenne push is meg menne a telenoros kártyámmal is meg lenne gps is nem?

  349. @Jadeye: Ezt még így a restore-ral nem próbáltam ez lesz a mai este “fénypontja” de mi van ha nem akar aktiválni a domino simmel? Pedig tutira T-s a telo!

  350. @Jadeye: mert hacktivált fw-t fog felrakni a jelek szerint

  351. @gunar: Ja ami fura, hogy amint lefut a downgrade és eredménytelenúl, ergo marad a BB iPad, de legalább az összes cydia-s cuccot inaktívvá teszi, ha mást nem is csinál! Utána bikózhatok vele hogy fussanak megint!

  352. akkor arra válaszoljatok h ha elkúrok vmit de csináltam most biztonsági mentést itunes-ban a telóról azt akkor vissza tudom rá tenni simán restore-al és nem kell SHSH a mostani 4.2.1-hez ami rajta van perpill? vagy nem ilyen egyszerű a restore a biztonsági mentésből? mert ha vmi balul sülne el ezt csinálnám

  353. @Tomace: szerintem ments le az adataidat manuálisan pl. itools-al. (http://itools.hk) ezzel ki tudsz exportálni mindent. leszedsz egy 5.1.1-et 3g-hez. redsnow-al csinálsz egy custom fw-t. pwned dfu-ba rakod, majd itunes, shift+restore, és betallózod neki a no_bb-s fw-t amit a redsnow csinál neked. Ha kész akkor aktiválod, vagy ha nincs gyári kártyád akkor redsnow-al jb, és hactiválni fogja. ez esetben sam-el tudod megcsinálni hogy menjen majd a push.359 hsz. cydiaból felrakod az ultrasnow-t, és visszaimportálod a cuccokat. jailbreak-elt filerendszerből nem célszerű visszaállítani mert komoly problémákat okozhat!

  354. nekem most jailbreakelt és függetlenített custom 4.2.1 van szal ebből nem érdemes a dolgokat visszaállítani?

  355. @Tomace: nem igazán. itools-al ki tudsz szedni mindent. névjegy, sms, képek, zenék stb. elég sok hibát generálhat ha visszarakod a mentést. érdemes néhány órát rászánni, sok kellemetlenségtől menthet meg a későbbiekben!

  356. @ToniSlow: ennek az itools-nak nincs angol verziója ? nem tok kínaiul:D meg akkor vmi angol oldal ahonnan le is lehetne szedni az angolt. megköszönném. am miért 3g-hez szedjek le 5.1.1-et?

  357. @ToniSlow: De 3GS-em van de az angol verzió a 0329E az nem támogatja az 5.1.1-et gondolom ez csak az importnál lényeg amúgy.

  358. @Tomace: támogatja, én is azzal raktam vissza a cuccaimat. használd nyugodtan.

  359. @ToniSlow: Jól gondolom én, hogyha netán zseblámpa lenne a telómból, berakom dfu-ba és ezzel az itools-al mindent visszarkok amit most lementek beleértve filsystem stb. akkor ez visszarak mindent ugyanolyan állapotúra mint most mikor lementettem, mintha hozzá sem nyúltam volna? ugyanúgy custom 4.2.1 lesz rajta jb-vel 05.11.7es bb minden progi minden nem?

  360. Nem tudom mi nem tiszta. Az itools az adatok lementésére való. Customot redsnow-al tudsz csinálni és nem értem miért maradnál 4.2.1-en . Custom fw készítés redsnow-al pwned dfu-ba rakod szintén redsnow-al majd itunes shift+restore(itt betallózod neki a nobb kezdetű fw-t amit csináltál) majd jailbreak ultrasnow felrak és sam-el megcsinálod az utólagos aktiválást az alapján ahogy leírtam. Ha ezek alapján sem tudod mit és hogyan csinálj inkább bele se kezdj! És itools-ba nem backup kell hanem export majd az új rendszerre import. Pont ez a lényeg!

  361. @ToniSlow: Nem maradnék 4.2.1-en azt arra írtam h ha vmit elkúrnék és letudnám menteni a telót úgy ahogy most van akkor azt raknám vissza rá. mint pc-n amikor csinálsz egy visszaállítási pontot baszakodsz vele elrontasz vmit aztán visszarakod erre a pontra és olyan mintha misem történt volna. ugyanis nincs másik telóm és zseblámpát meg nem akarok. azért akarok annyira biztosra menni. de ha ez 100% h fog menni úgy ahogy leírtad h csináljam hiszek neked és megcsinálom.

  362. Mivel függetleníthető bb-d van ha custom-ot raksz fel az meg is marad. Járj el a leírtak alapján vagy várd meg amíg valaki megerősít abban hogy nem hülyeségeket írogatok ide neked 🙂

  363. Akinek van ötlete kérem segítsen :
    3gs, new bootrom, 06.15 bb
    a downgrade tökéletesen megy, ultrasnow függetlenit, idáig minden ok.

    imessage és push nem megy.
    Ha felteszem a SAM-ot. akkor nincs De-activate menüpont, csak a clerar-push, de az nem csinál semmeit,
    Ha redsn0w-al deaktiválom, akkor az aktiválás hiánya miatt el sem tudok oda jutni, hogy a SAM-ban próbálkozzak. Hogyan tudnám ezt megkerülni ? Már mindent kifórumoztam amit találtam, de nem ment semmi … Valamit ötletetek esetleg ?

  364. @Sarosi Lazar: gyári kártyás aktiválás. szerezz egy olyan kártyát, amilyen függő, restore egy basebandet nem piszkáló custom 5.1.1-re (redsn0w csinál custom-öt), majd aktiváld azzal a kártyával, redsn0w-val jailbreak, ultrasn0w telepít, örül. de ez már tucatszor le lett írva.

  365. @Sarosi Lazar: 359-es hsz-ben leírtam mit és hogyan kell csinálni hacktiválás esetén.

  366. @Sarosi Lazar:Esetleg nyomj a SAM-ben a Deactivate elött egy Revert Lockdown to stock-ot.

  367. @Jadeye:

    Sajnos nem tudom milyen kártyás volt anno 🙁

  368. @ToniSlow:

    Ezt olvastam, de sajnos nem független 🙁

  369. @hSn0wQ:

    Ezt megcsináltam, de restart springboard, és az aktiválási menü jön, tehát nem jutok be a SAM-hoz utána 🙁

  370. @Jadeye: @Jadeye:

    És nem is tudnék hozzájutni 🙁

  371. @Sarosi Lazar: ultrasnow fent van tehát független nem? repo.bingner.com-ról szeddd le. revert lockdown to stock, deactivate, csatlakoztatod itunes-hoz, majd megnézed a more information menünél hogy wildcard activated-e. a többit már leírtam.

  372. @Sarosi Lazar:Akkor futtasd le rajta a Redsn0w-t (jailbreak opció,ha nincs fent a Cydia a készülékeden akkor legyen bepipálva az Install Cydia,más esetben semmi ne legyen bepipálva),kövesd a Redsn0w utasításait,majd töltsd le a SAM-et (,ha még nem töltötted le),és most akkor ügyelj rá,hogy a deactivate elött használd a revert lockdown to stock opciót,utána mehet deactivate.

  373. @ToniSlow:

    probalom !

  374. @hSn0wQ:

    és ezt is, hátha ! Köszönöm mindkét választ, kiderül …

  375. @Sarosi Lazar: Hali!Ezen az oldalon:http://forum.gsmhosting.com/vbb/archive/t-994747.html, meg tudod nézni modellszám alapján, hogy milyen függő a készüléked.Ha szerencséd van Trémobilos vagy vodás.Ha valamelyik a kettő közül, akkor menj el a legközelebbi boltba, vegyél egy feltöltőkártyás számot(bőven elég a legolcsóbb), és azzal aktiváld a telódat.

  376. Jadeye erdemes megprobalni a bb downgradet 3GS old boot,5.1.1 van egyaltalan valaki akinek sikerult, mert szenvedni nem akarok vele

  377. @Laci65: olvasd végig a hozzászólásokat. kevesebb az, akinek nem sikerült.

  378. @ToniSlow:

    Mindent újracsináltam, többször is. a függetleníthető bb van, ultrasnow rendben,
    SAM fenn, revert lockdown to stock rendben,

    More information-nél unactivated

    A more informationnál wildcard ra utaló dolog nincs, az iTunes azt irja, nem gyári a kártya és nem csinál semmit.

    Mit csinálok rosszul ?

  379. @Sarosi Lazar:

    A 359. szerint itt az iTunes-nak aktiválni kellene, de nekem az nem történik 🙁

  380. @Sarosi Lazar: a saját kártyádat ugye kivetted belőle közben?

  381. Nincs hír mikor jön frissített javított redsnow?

  382. @Jadeye:

    Előszőr nem, a válaszod után igen, de nem megy.
    Mit kell ujracsinálnom a kártya nélküli próbálkozáshoz ?

    Mert ha csak simán kivettem, akkor nem változott semmi .

  383. @Sarosi Lazar:Feltételezem ezt az üzenetet kaptad:invalid SIM
    Ebben az esetben próbáld meg azokat linkeket amiket @Gyurcio rakott ki és derítsd ki milyen függő a készüléked.Ha meg vagy akkor a SAM-ben,a method alatt válaszd ki a By Country and Carrier-t,vagy a By Boundle-t.Ha a By Country and Carrier-t választottad akkor a Country alatt válaszd ki azt az országot ahonnan vette az eredeti gazdája a telefont,a Carrier alatt pedig válaszd ki milyen függő a telefon..Ha a By Boundle-t választottad akkor a Boundle alatt válaszd ki milyen függő a telefon.
    Másik lehetőséged,kitörlöd a SAM-et,újra jailbreakelsz a Redsn0w-val (nincs semmi bepipálva),megnyitod a Cydia-t,oda mész,hogy Section->Repositories és onnan kikeresed ezt iPhoneModding,vársz amíg letöltődik,letöltöd a Cydia-ból a Push fix-et.

  384. @hSn0wQ:

    Az első verziót próbálva 2 perc várakozás után jött a ” there is no SIM card installed in the iPhone you are attempting to activate ” üzenet jön.

    Próbáljam a másikat ?

  385. @Sarosi Lazar:

    Megkerestem a függést, LUXGSM, és annak az adataival csináltam persze !

  386. remélem itt is elfér a kérdésem… az ismert okok miatt már jó ideje nem frissül az hálózatfüggetlen, jailbreakelt iphone 3g-m, jelenleg 4.2.1 (8c148) 05.15.04 rendszeren vagyok, viszont jövő héten váltani fogok iphone 4s-re, míg ezt a készüléket gyermeknek adom, így szeretném lecsupaszítani a 3g-t,

    1. melyik módszert válasszam, telepítsem újra az itt leírtak szerint?
    2. problémát jelent-e egy számítógépen, egy outlookkal szinkronizálva a két iphone?
    3. új apple id-t gyártva, hogyan mozgassam át az adataimat úgy, h a jövőben csak az új iphone-nal szinkronizálja pl. a kontakjaimat (mechanikus mentés legyen, a békesség kedvéért új telefonhoz vigyem a régi apple id-m?)
    4. valamire oda kell még figyelnem? (ha nem vettem észre és volt már ilyen fórum, kérem irányítsatok oda)

  387. @galant: na akkor egyenként:
    1. hálózatfüggetlen a készüléked. ergo az itt leírtak rád nem vonatkoznak. a lecsupaszításhoz elég egy restore.
    2. nem okoz problémát.
    3. már miért kellene új Apple ID? nem kell. ugyanaz használható több készüléken is. a névjegyeidet szinkronizálhatod outlookkal.
    4. jailbreakelt telefonról készült mentést nem javasolt visszaállítani.

  388. nem megy 3GS en a bb downgrade valaki tudna segiteni akinek sikerult 3GS en

  389. @Sarosi Lazar: Légyszi írd már le pontosan melyik verziót csináltad hogy neked sikerült a downgrade és mikori a telód, mert hátha segít nekünk akiknek sokadszorra is maradt az iPad BB!

  390. @Sarosi Lazar:Akkor próbáld a másikat.

    @Laci65:
    “a” terv:
    Redsn0w,EXTRAS->Even more->Clear cache opciójával töröld a cache-t majd próbáld meg úgy a downgrade-et.

    “b” terv:
    Ha Win 7/Vista-n futtatod a Redsn0w-t akkor azt futtasd XP kompatibilis módban,rendszergazdaként.

    “c” terv:
    Töltsd le a Tiny Umbrella-t,majd nyisd meg,csatlakoztasd a géphez a telód,kattanjá a TSS Server-re,ha megjelent a pipa a TSS Sever elött akkor zárd be a Tiny Umbrella-t,töltsd le a gyári iOS 4.1-et 3Gs-re,nyisd meg a Redsn0w-t és készíts egy NO_BB-s custom fw-t a 4.1-ről (Redsn0w,EXTRAS->Custom IPSW opció és itt majd tallózd be a gyári 4.1-et),tedd DFU módba a készüléked (Redsn0w,EXTRAS->Pwned DFU opció),nyisd meg az iTunes-t és restore-olj erre a NO_BB-s 4.1-re(Win esetén nyomd addig a SHIFT-et amíg rá nem kattintasz a restore-ra,Mac esetén nyomd addig az Alt-ot amíg rá nem kattintasz a Restore-ra,tallózd be a NO_BB-s gyári 4.1-et),aktiválj gyári kártyával,tedd újra az iPad bb-t és úgy próbálj downgrade-elni.

    “d” terv:
    Próbálj meg downgrade-elni egy másik gépen.

  391. @gunar:

    5.1.1 ipad bb volt

    Redsn0w for mac
    ipsw betallóz
    első lépcső végig
    csak a downgrade pipa
    végigvár ( 7-8 perc )
    ujraindul
    cydia frissités fel
    ultrasn0w fel
    nekem innentől minden megy, de

    az imessage és a push nem, és a push hiánya elgáncsolja a find my friendset is, amit pedig szeretnénk a gyereknek, mert féltjük 🙁

  392. @hSn0wQ:

    Nem oldja meg a másik sem, minden felment, de a push nem működik 🙁

    Többször újra raktam már gyárira, onnan ipad bb, onnan downgrade, stb

    Minden jó, de a hacktiválást nem tudom leküzdeni. Fogalmam sincs miért 🙁

  393. @Jadeye:
    köszönöm a gyors választ, még az 1. pontra visszatérve kérdezem, h restore után jelen paraméterekkel milyen megoldással jailbreakeljem a készüléket?

  394. @Galant:iPhone 3G-re a legfrissebb fw az iOS 4.2.1 .
    Az iOS 4.2.1 jailbreakelhető:
    -Greenpois0n rc6.1-vel
    -Redsn0w 09.6 rc19-vel
    -Sn0wbreeze 2.9.6-val
    -PwnageTool-val (nem tudom melyik verzióval)

  395. @Sarosi Lazar:Akkor passz.Miután beállítodtad a SAM-ben a cuccokat azután volt Regenerate SIM ?

  396. @hSn0wQ: nekem 5.1.1 van fennt vissza kell mennem vagy eloszor proba ezzel

  397. @Sarosi Lazar: csinálj egy no_bb-s restore-t. futtasd a redsnow-t, cydia legyen bepipálva. így kapsz egy jailbreak-elt, hacktivált rendszert. ha ezzel megvagy akkor ultrasnow-t rakd fel. rakd be a kártyád, nézd meg van-e térerő. ha van akkor repo.bingner.com-ból install sam. sam-ben revert lockdown to stock majd clear push. sam főmenüben enable sam, method maradhat automata. csatlakoztatod itunes-ra. itt annyit látsz hogy csatlakozik az áruházhoz. ha ez megvan akkor ipusher-t leszeded a store-ból és megnézed hogy megy-e a push. ha nem akkor sam-ben backup activation, majd restore activation, újraindítod a készüléket és újból ellenőrzöd a push-t. wifi kapcsolat kelleni fog.

  398. @Sarosi Lazar: Köszi szépen!
    Akkor nem lehet hogy akinek nem sikerült sokadikra azoknak a win verzióval lehet a bibi?
    Talán MAC -en kellene csinálni és akkor menne rendesen?

  399. Akinek nem jött össze a downgrade windows-on és tudja próbálja ki MAC-en is és írja le mi lett!

  400. @Laci65:iOS 5.x(.x) esetén az iPad bb szokott vacakolni.Az iOS 4.1-et iPhone 3Gs esetén az Apple aláírja így SHSH Blobs sem kell.Egyébként csak az a lényeg,hogy iOS 5-nél régebbi legyen,de iOS 3.0-nál újjabb fw legyen fenn a készüléken.
    Ja és még valami rosszul írtam nem kell TSS server a Tiny Umbrella-ból.Bocsánat figyelmetlen voltam ezzel kapcsolatban.De custom fw kell.

  401. Mac es kiserletek sikerrel jartak a bb downgrade-el

  402. @ToniSlow:

    Valami itt nem kerek ! Minden megcsinálva, hacktivált rendszer kész. Ultrasn0w ok, térerő ok, SAM ok, revert ok, clear push ok, enable sam ok, csatlakozásnál NEM belevaló kártya hiba, push NEM megy . backup activation menűpont NINCS, csak attempt és restore. Ki be kapcs ok, push továbbra sincs sajnos 🙁

  403. Mindent próbáltam sajnos nekem se sikerült a downgrade, most nincs szolgáltatás, próbáltam feltenni az ultrasn0wot, seemmi :S. Mit csináljak h legalább a hálozat legyen? (5.1.1) 3gs

  404. @akos1221 ugyanez volt 3gs-en és az oldotta meg hogy újra flasheltem rá az ipad basebandet, és utána mobile substrate meg ultrasnow reinstall, szerintem tedd ezt és várj míg jön új redsnow ami megoldja majd ezt sok gs-en nem megy azt látom, remélem segítettem, sok sikert! Ja és nemárt cfw

  405. @Sarosi Lazar: ez eléggé érdekes. nincs skype elérhetőséged?

  406. @ToniSlow:

    de van, el tudom neked valahová küldeni, úgy hogy ne ide kelljen felírni ?

  407. Mac-el sem megy a downgrade valaki

  408. @Laci65:És…végig próbáltad azokat amiket írtam ?(706-os h.sz.)

  409. Igen de semmi

  410. Sziasztok! azt esetleg nézte már valaki hogy akinek nem megy annak milyen win van a gépén? 32 vagy 64? Hátha ez is befolyásolhatja, mert nekem például 64es és volt már rá példa hogy ez miatt nem működtek dolgok…

  411. Egy utolsó kérdés. SAM-el ultras0w függetlenítés előtt vagy függetlenítés után kell aktiválni a telefont?

  412. @Tomace: utána

  413. @karadzsi:
    Szia!
    Nekem 64 bites win 7-en elsőre sikerült.

  414. @wacbalage: NA igen de mit? 3G -t avagy 3GS-t?

  415. valakinek tapasztalat Mac-el 3GS 5.1.1,

  416. @hSn0wQ:
    c: terv: Egész jó lenne, csak nincs meg az USA AT&T kártya amilyen a teló eredetileg. Van ilyenje valakinek? Enélkül nem megy??

  417. @hSn0wQ:
    Nekem azt írja a redsnow hogy only 4.3.3+ and 5.x supported amikor custom FW-t akarok vele csinálni, hogy visszaállítsam a 4.1-et. Illetve honnan tudom leszedni az eredeti 4.1 SW-t?

  418. @Laci65: nekem azzal nem ment :S

  419. @Laca3G: köszi szépen 😀 sajnos nem vált be, u h csinálok egy restort és előröl minden

  420. @Kgbman:Leírtam már korábban,hogy lehet aktiválni gyári kártya nélkül (olvasd el a 271-es hsz.-t).
    Ha nincs 4.1-es gyári fw-d akkor hogyan ír neked ilyet a Redsn0w ?Egyébként a google-be írd be,hogy felixbruns majd válaszd asszem az 1. linket.

  421. Irjon mar valaki akinek mac-en sikerult mert ha nem, nem akarok szorakozni vele csak kellene a Gps, kosz

  422. @Laci65: olvasd végig a hozzászólásokat, már többen írták, hogy nekik sikerült, és hogy Mac-jük van. de többen írták Windows esetén is. valamiért némely készülékek hisztisek. a Dev Team dolgozik az ügyön.

  423. Kosz@Jadeye: Kosz akkor inkabb varok, biztosra menni

  424. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

  425. Üdv!

    Nekem minden rendben ment a függetlenítés során az iPhone 3G-mel, azonban egy kis gond akadt. Előzőleg 05.15.04.-es baseband volt rajta, aztán frissítettem az iPad baseband-re, majd downgrade 05.13.04-re, ultrasn0w felment, szóval simán független, de amikor még az előző baseband volt rajta, akkor is sokáig töltött a GPS jel keresésénél, viszont most ahogy nézem, állandóan csak keres, és ezzel a baseband-el még nem talált egyáltalán jelet. Mit csináljak? Elszállt a gps?

  426. Hali 🙂

    Csak a biztonság kedvéért kérdeznék. (A cikket elolvastam végig)

    Új bootrom-os 3GS-em van, xx950-es sorozatszámmal, iPad BB van rajta már régóta. Pár napja frissítettem 4.3.3-ról 5.1.1-re, jailbreakeltem redsn0w-al és tökéletesen müködik.

    Az a kérdésem, hogy ezek után elég ha csak elindítom a redsn0w-ot és kiválasztom a downgrade-t vagy kell-e még valami mást is tennem?

  427. amikor jailbreakelek és SAM-el akaorm majd aktiválni de jailbrekelés fogja hacktiválni akkor a JB közben be kell pipálni az add activation ticket-et? gyorsan válaszoljatok kérlek, mert itt tartok.

  428. @Tomace: Nem.Az csak a SAM unlock szempontjából fontos.”fontos”,inkább érdemes.

    @littlezoe: A downgrade elött kapcsold ki.

  429. @farkas63: Az sqlite3.dll file-t másold a Redsn0w 0.9.14b1 könyvtárba és menni fog mint a karikacsapás!:
    C: \ Program Files (x86) \ Common Files \ Apple \ Apple Application Support \ sqlite3.dll

  430. Sziasztok!

    Sikerült megcsinálni gond nélkül iPhone 3g 4.2.1 iPad baseband-ről…
    Olyan kérdésem lenne hogy jelenleg melyik navigációs program megy ezen a rendszeren? mert akármit néztem nem fut ezen a IOS-en….
    jailbreakelt a készülék, amennyiben valaki tud mondani olyat vagy linkelni megköszönném! (csak Magyarország érdekel.)

  431. Sikerült elvileg mindent megcsinálnom. Telenoros vagyok de megy minden. iPusher kiírta hogy “Push works fine!” így gondolom azzal sem lesz gond és akkor sikerült a SAM-es aktiválás. Nagyon szépen köszönöm a rengeteg segítséget, főleg ToniSlow-nak, de természetesen mindenki másnak is!

  432. @mobilmonkey: Már rég megoldottam, csak nem írtam vissza, csak várok a javított programra ami már végre vissza állítja a 3gs telókat is 😀

  433. Sziasztok!

    Történt nállam egy kis hiba, elolvastam a cikket, hszeket is.. wow10–hez hasonló volt az esetem.
    Adott volt egy 3GS 4.01–el iPad BB-vel. Erről ugye nem tudtam levenni a basebandet, mert ez a szoft. ver. nem támogatott, így csinaltam egy no bb custom 5.1.1 et redsnowal. PWNED DFU–ba beraktam, rá is ment egyből, be is kapcsolt, beállítgattam az alap beállítást stb.. aztán kérte hogy aktiváljam.
    Lementem cigire, mire visszajöttem, kikapcsolt a telefon, utána ahogy bekapcsoltam már csak egy fehér képernyő köszöntött. A redsnowba minden végig fut rajta, de semmi nem történik, restore–t próbáltam de 1600 al kidob, pedig PWNED DFU–ba raktam.. mostmár csak úgy be sem lehet kapcsolni, csak ha elindítom rendsnowt, és valamelyik folyamatnal “waiting for reboot” akkor bekapcsol, fehér kép és kész.. ötlet valakinek? Előre is köszönöm.

  434. @hSn0wQ: Csak kikapcsolni? Azt hittem talán kell DFU-ba kell rakni vagy valami =)

    De ha csak ennyi az akkor nagyon jó lenne 🙂

  435. @nemszamit : tomtom vagy sygic maps azt hiszem 4.2.1 kompatibilis lehet mindkettő de itunesban is mielőtt letöltöd az adatlapján alul írja hogy mia a követelmény, de pl nekem 3g-n a navigon europe 1.8.2 (azért fontos mert ezmég megy 4.21-en) vált be! Sok sikert!

  436. @littlezoe: NEM !!!
    Mielött Pwned DFU módba teszed kapcsold ki.Benne van a cikkben,hogy ez egy fontos lépés.

    @invezz: Az 1600-as hiba valószínűleg hardveres,de esetleg próbáld végig ezeket:

    “a” terv:

    1.Törölj le minden Apple cuccot a gépedről.

    2.Indítsd újra a gépet.

    3.Rakd újra az iTunes-t.

    4.Próbáld meg restore-olni.

    “b” terv:
    Windowson így csináld:
    1.A gépeden navigálj el ehez a mappához:
    32 bites win esetén:C:\Windows\System32\drivers\etc
    64 bites win esetén:C:\Windows\SysWOW64\drivers\etc\hosts

    2.Nyisd meg az itt található hosts fájlt egy szőveg szerkeztőben és töröld ki azokat a sorokat amelyekben a gs.apple.com szerepel.

    3.Írd felül a megbütykölt hosts fájlt az eredetivel.

    4.Indítsd újra a géped és próbálj meg újra restore-olni.

    Macen így csináld:

    “nyiss egy Terminal-t
    írd be a következő parancsot, majd enter: sudo nano /etc/hosts
    írd be a jelszavad, majd keresd meg a fájlban a gs.apple.com címet tartalmazó sorokat, és töröld ki őket (vagy tegyél az ilyen sorok elejére # jelet)
    nyomj CTRL+O-t a fájl mentéséhez, nyomj entert, majd zárd be a Nano-t CTRL+X lenyomásával
    írd be a Terminalba a következő parancsot, és nyomj entert: dscacheutil -flushcache”

    “c” terv:

    1.Nyisd meg a Tiny Umbrella-t és az Advanced fülön belül szedd ki a pipát a “Set hosts to Cydia on exit” sor elöl.

    2.Próbáld újra a restore-t.

    “d” terv:

    Tedd újra a gépeden lévő oprendszert és próbáld meg újra a restore-t.

    “e” terv:

    Próbáld meg másik kábellel megcsinálni a restore-t.

    “f” terv:

    Próbálj meg másik usb portot.

    “g” terv:

    Próbáld meg másik gépen.

    “h” terv:

    Próbáld meg másik oprendszer alatt.

    “i” terv:

    Próbáld meg másik wifi alatt.

    Ha ezek sem működnek akkor vidd szervizbe.

  437. @nemszamit: iGO Primo2.3 , a 2.3.2 nem jó ne szedd le sehonnan,elfecsérelt idő, vagy a Sygic EEU 11.2.6 az installous-ból,
    persze az iGO-t renszerint fel kell még tölteni a tartalmakkal, map, building, stb, de tudhatja a TMC-t is. Vagy megveszed 20€ a HUN-RO Primo és ha kell bele 3D akkor az + 5€, de azt is meg lehet csinálni két tartalom bemásolásával szinere és strukturáltra (ablakok ajtók színek a házakon) és ugy nem illegális, viszont szép, bár vannak akik sima 2D-ben tolják a Primoval is!

  438. @hSn0wQ: nem hardveres, mert nem volt eddig sem semmi baja. Olvastam egy olyat hogy ez azért van mert véletlen rossz bootromot valasztottam, ez uj bootrom–os és old bootrom lett rátéve. Reggel kiszedtem alaplapot belőle, justboottal be is sikerült kapcsolnom, de akkor még nem olvastam hogy mit is kéne csinalni, én meg azt hittem hogy már jó, így kikapcsolt és most próbálom megint visszahozni. Elvileg le kell csatlakoztatni aksit 1órára, utána pwned, no bb new bootrom os custom fel, és elvileg jó is minden. Próbáltam előtte már winen meg minden fajta módszert, de ezen kívül eggyiktől sem kapott életjelet. A cikket itt olvastam ( macciti.com/showthread.php?t=4848 ). Remélem sikerül még ma orvosolni 🙂 Azért köszönöm a leíratkat, ha esetleg van valakinek cikkhez fűződő véleménye, vagy javaslata, kérem ne folytsa magába! 🙂

  439. Na sikerült megoldani közben, ha valaki fehér képernyőt kap vagy error (28,2005,1600)csak akkor a fenti link szerint csinálja, lepattintottam mindent alaplapról, vártam olyan 1.5órát, pwned, és rá is ment a custom fw 🙂

  440. Akinek nemjön össze a downgrade annak elvileg jövő hét csütörtökön lesz megoldás:”Update #2: There’s a subset of 3GS iPhones that won’t take the downgrade. We now understand why (they use a slightly different NOR chip), and should be receiving a loaner of such a phone on Thursday the 28th. After we have one in hand we’ll tweak the redsn0w payload to handle that variation too!”.forrás:Dev-Team blog

  441. hello!

    nekem egy gyárilag független 4.2.1-es, 6.15.00-as 3G-m van.
    megcsinaltam a downgrade-et többször, de a baseband is maradt 6.15.00 és a No service-et sem tudom megoldani (probaltam mobilesubstrate-et és ultrasn0w-t is)
    pin kodot sem ker, es azt sem irja ki hogy invalid sim. valakinek van ötlete hogy mivel probalkozhatnek meg?

  442. @ste4ler: Hát ha gyárilag független akkor mit keres rajta az iPad BB ?? Na ezen kellene elgondolkozni kicsit!
    Amugy ha nem került rá vissza és sehogyan sem megy bár a 3G -kel nem voltak állítólag ilyen problémák, Akkor kénytelen leszel a redsn0w -val visszatenni a 6.15 -öt és az ultrasn0w-t a cydia-ból utána látja majd a SIM-et ujra!

  443. @gunar: ugy kerult ra, hogy megkaptam 2 eve a telefont es annyit hallottam minden iranybol hogy jailbreak igy jailbreak ugy, es mire megtudtam h mi az az ipad bb, addigra mar elveztem a tarsasagat.

    6.15 van rajta jelenleg, azt irtam hogy nem sikerült visszaállítani ezzel a downgrade-el sem

  444. @ste4ler: Nem mondod hogy véletlenül és Te raktad rá? Az nem semmi műtét ! Pedig ez a 14b1-es redsn0w vissza kellene állítsa rendesen, mert ha visszaolvasol, nem nagyon emléxem 2G-re aminél gond volt! De javíts ki ha tévedek! Amugy sztem amiket előrébb leírtak többen is ha gond lenne miket kell tenni, azokat kellene neked is végig lépkedned, pl ujra próba, cash törlése, stb, mint írtam végső esetben ujrainstall a 6.15 és ultrasn0w

  445. lenyegeben nem valtozott a telefonomon semmi, csak az h nem ismeri fel a sim kartyat

  446. @gunar: az nem 2G hanem ugye 3G akart lenni! :))

  447. @ste4ler: Persze mert olyn mintha nem lenne rajta BB de ne add fel mennie kell azon max rakd ujra egy restore-ral és utána csináld megint, persze előtte nem ártana sztem ha már nem sikerült, akkor ujra told rá az iPad BB-t és akár az ultrasn0w-t is akkor ha műxik megint told rá a leírtak szerint a downgrade-et, persze mindent a …14b1 -el!

  448. @ste4ler: “a” terv:
    Redsn0w,EXTRAS->Even more->Clear cache opciójával töröld a cache-t majd próbáld meg úgy a downgrade-et.

    “b” terv:
    Ha Win 7/Vista-n futtatod a Redsn0w-t akkor azt futtasd XP kompatibilis módban,rendszergazdaként.

    “c” terv:
    Töltsd le a Tiny Umbrella-t,majd nyisd meg,csatlakoztasd a géphez a telód,kattanjá a TSS Server-re,ha megjelent a pipa a TSS Sever elött akkor zárd be a Tiny Umbrella-t,töltsd le a gyári iOS 4.1-et 3Gs-re,nyisd meg a Redsn0w-t és készíts egy NO_BB-s custom fw-t a 4.1-ről (Redsn0w,EXTRAS->Custom IPSW opció és itt majd tallózd be a gyári 4.1-et),tedd DFU módba a készüléked (Redsn0w,EXTRAS->Pwned DFU opció),nyisd meg az iTunes-t és restore-olj erre a NO_BB-s 4.1-re(Win esetén nyomd addig a SHIFT-et amíg rá nem kattintasz a restore-ra,Mac esetén nyomd addig az Alt-ot amíg rá nem kattintasz a Restore-ra,tallózd be a NO_BB-s gyári 4.1-et),aktiválj gyári kártyával,tedd újra az iPad bb-t és úgy próbálj downgrade-elni.

    “d” terv:
    Próbálj meg downgrade-elni egy másik gépen.

    “e” terv:
    Várj jövő hét csütörtökig.Elvileg akkor jön a Redsn0w 09.14b2 amiben már javították ezeket a bugokat.(457-es h.sz.)

  449. @gunar: A baseband az egy processzor.A downgrade alkalmával az nem fog kiszerelődni. 🙂
    Szóval van bb csak megdöglött a bb firmware-e.

  450. @gunar: Illetve rosszul írtam mert,ha megdöglött volna a bb fw-je akkor az az iBrick lenne.Na mindegy az a lényeg,hogy van bb csak kicsit meg lett birizgáva a bb fw-je.

  451. @ste4ler: Bocsi rosszul írtam.Nem kell a Tiny Umbrella-ban a TSS server és 3G-re töltsd le a gyári 4.1-et.

  452. @ste4ler: A 468-as h.sz.-em a 465-ös h.sz.-emben említett “c” tervhez tartozik csak azt nem írtam oda.

  453. @hSn0wQ: Az jó akkor mindenhol aki iPad Bb-t emleget félre vezet? 🙂

  454. @hSn0wQ: Olvastam a 271-et, de nekem nem csinált semmit a SAM.
    Kell hozzá ultrasnow is? A Deactivate és a regenerateSIM közt kell respring vagy restart?
    Úgy írt ilyet ki a redsn0w hogy 4.2.1-el akartam custom FW-t. Arra ezt dobta.

  455. Köszi a válaszokat!

    Tomtom lett az igazi, mert támogatja a legfrissebb verziója is az iPhone 3G-t!

  456. @gunar: Mi ?
    Azt írtad a 464-es h.sz.-edben,hogy “Persze mert olyn mintha nem lenne rajta BB”.Erre én mondtam,hogy a bb az egy processzor az iPhone-ban illetve iPad-ben,tehát amíg te azt ki nem veszed addig nem lesz olyan mintha nem lenne bb.Az iPad bb alatt az iPad 1,iOS 3.2.2-hez tartozó baseband fw-jét értjük.
    Senki nem zavar téged össze.

    @kgbman:
    1:A SAM-hez nem kell Ultrasn0w.Az Ultrasn0w-nak és a SAM-nek semmi köze egymáshoz.Az egyik függetlenít,a másik aktivál.
    2:Nem kell restart vagy respring,estleg próbáld meg a deactivate elött a SAM-ben a Utilities->Revert Lockdown to Stock menüpontot.Ha így se megy akkor a Utilities menüponton belül csinálj egy Backup Activation-t,majd egy Restore Activation-t,utána próbáld meg így aktiválni.
    3:Ki a halál beszél itt iOS 4.2.1-ről ?
    Na mindegy igazából iOS 4.2.1 vagy iOS 4.1…mindkettő iOS 4.x(.x)
    Esetleg próbáld meg a custom fw-t elkészíteni a Redsn0w 09.10b6-val.(Nekem ezzel sikerült.)

  457. Arra van valami progi, hogy le tudjam menteni a Cídiás progikat és beállításokat egy restore előtt, majd visszaállítsam utána?

  458. @kgbman: Erre van az AptBackup
    De egyébként én nem ajánlom,hogy használd.Tegyük fel frissítesz egy retore alkalmával mondjuk iOS 4.3.3-ról iOS 5.1.1-re,vissza állítod a tweakeidet,és véletlenül esetleg bele kerül a backupodba egy olyan kiegészítő ami jó volt 4.3.3-on,de már nem kompatibilis az iOS 5.1.1-vel.Ebben az esetben legrosszabb helyzet az lesz,hogy ismét restore-olnod kell.Semmit nem tudsz majd kezdeni a backupoddal.

  459. @kgbman: backtodeb ami .deb -ben menti neked az összes cydias progit és utána csak vmivel le kell mentsed azt a file-t amit csinált, én mindig le szoktam menteni és abból állítom vissza úgy, hogy nemes egyszerűséggel JB után beírom az összes használt (általam) repo-t és az iTools -szal betallózom a cydia autoinstall mappájába az összes mentett .deb file-t, majd restart és máris fent figyel az összes! Persze azért az IOS-ek számaira érdemes odafigyelni, mint a 4-esről menetett .deb-ek nem jók az 5-ös IOS-re, stb!

  460. Na akkor megvan a 4.1 FW.. Hogyan tudok ebből customFW-t csinálni? Mert a redsnow azt írja amit korábban már jeleztem:
    “Sorry, only firmware 4.3.3 and 5.0+ are supported for iPhone 3GS right now”
    Tehát a 4.1-et nem akarja a kis huncut 🙁 🙂

  461. Hi!
    Elég régóta ipad bb volt fent, most 5.1.1-en sikerült a downgrade 05.13.04-re, ultrasn0w leszed, majd visszarak, de nem megy, nem ismeri fel a SIM.et. T függő, voda kártyával szeretném használni. régi iboot-os.
    Tudtok segíteni?

  462. @kgbman: Akkor használd a Sn0wbreeze 2.9.6-ot (letudod tölteni az ih8sn0w.com-ról) és majd a Baseband preservation mode-ot használd és imádkozz,hogy nem lesz semmi baj a bb downgrade-elésével.(Nekem volt Sn0wbreeze-vel jailbreakelve az iPhone-om és hát csinált baromságokat.)

  463. @kissbp: Szedd le a MobileSubstrate-et,majd tedd újra a MobileSubstrate-et és utána tedd fel az Ultrasn0w-t.
    Vagy esetleg csinálj Wifi network reset-et (Settings,General->Reset->Wifi network reset)

  464. @hSn0wQ: köszi, újra raktam a teljes rendszert noBB sw ment rá, majd aktiváltam és felment rá az ultrasnow mindenestül. Így már működik.
    A reset egyébként nem segít…legalább is nekem.

  465. Sziasztok!

    Nekem olyan bajom van, hogy a waiting for rebooting-nál megáll a redsnow. Mindegy mi van bepipálva, vagy milyen szoftvert nyitok meg. Mi lehet a baj? Iphone 3g-ről lenne só. 6.15 basebanddal.

  466. @kissadamvikt: Lefogadom,hogy Windows 7-en vagy Vista-n futtatod.Ebben az esetben futtasd XP kompatibilis módban,rendszergazdaként és akkor jó lesz.

  467. @gunar: 3gs (5.0.1)

  468. @hSn0wQ: Igen win7-en futtatom, rendszergazdaként, win xp sp2/sp3 kompatibilitás módban, 2 külön gépen is próbáltam, egy asztalin és egy laptopon. Az asztalin egyik program se működik normálisan ( redsnow snowbreeze itune) a laptopon a redsnow kivételével minden működik. Ötletek? Xp telepítés nélkül megoldható? Vagy ha pc-re mac os-t felteszem akkor működik a dolog?

  469. @kissadamvikt: Nem kell XP-t telepíteni.
    Az iTunes feltételezem fenn van.
    Van stabil wifid ? Esetleg próbáld meg másik wifivel.
    Vagy az is egy lehetőség,hogy csontra leszedsz minden Apple cuccot a gépről,újra indítod a gépet,újra teszed az iTunes-t,majd utána megpróbálkozol a Redsn0w-val.Esetleg tedd újra a Win 7-et és próbáld úgy.
    Nem tudom,hogy honnan tudnál szerezni MacOSX-et.
    Elképzelhető,hogy van olyan program a gépeden ami zavarja a tevékenységeidet.

  470. Sziasztok!

    Van egy 16 gigás 3GS-em, új bootloader, 2010/2. heti 5.0.1-el. Ipad Baseband már kb fél éve fent van, most láttam, hogy van ez a lehetőség és gondoltam megnézem. 5x csináltam elejétől végig, ahogy le van írva a folyamatot(Cache-t is ürítettem), de b*szik downgradelni. Nem tudom, hogy mit csináljak vele, de lassan agyf*szt kapok. akinek ötlete van legyen szíves ossza meg velem! köszönöm

  471. Nokiás szoftverek esetleg? Az mind a 2 esetben fent volt.

  472. @kissadamvikt: Víruskergető nem zavarhat be?

  473. @hSn0wQ: Lehet nálad is felkerült egy progi amivel sokaknál talákoztam már vmi keleti írásjelekkel van tele és apple cuccokhoz készültnek próbál látszani, de hazavágja az iTunes működését és pár dolgot még, na ha ezt véletlenül feltetted akkor szedd le feltétlenül sajan nem jut eszembe a neve, de a sok krix-krax miatt nem lehet eltéveszteni, ja nem egyszerűen hagyja magát leszedni sem, ragaszkodó kis progi!

  474. @gunar: Jaj nem neked szántam, hanem kissadamvikt -nak!

  475. @kissadamvikt: Ne találgassunk már…
    Tedd újra a Win 7-et és így lesz majd egy stabil wifi közelben lévő szűz win-ed.
    Egyszerübb mint találgatni.

  476. @hSn0wQ: Itthon 4 különböző gépen néztem meg, Mind a négynél megáll a waiting for reboot-nál és a telefonon feketén világít a kijelző. Most néztem egy totál újratett win7 alatt és ott is megáll. Nah erre mondjon valaki valami ötletet?

  477. @Kissadamvikt:Jó ez a vizsgáztatás… 🙂
    Nagyon jó kérdés.Ugye stabil wifi mellett csinálod ?
    Korábban is ilyen macerás volt megcsinálnod egy függetlenítést vagy jailbreaket a Redsn0w-val ?
    Esetleg próbáld meg más oprendszer alatt.
    Vagy várj csütörtökig,elvileg akkor jön a Redsn0w 09.14b2 amiben néhány hibát javítanak.
    Mivel van most jailbreakelve a készülék ?
    Esetleg csinálj egy restore-t egy NO_BB-s custom 4.2.1-vel,aktiválj gyári kártyával,jailbreakelj Redsn0w rc19-vel és utána próbáld meg downgrade-elni a bb-t a Redsn0w 09.14b1-vel.
    Egyébként passz,nem tudom mi lehet a gond.

  478. @hSn0wQ: Az lehet, hogy nincs benne sim kártya és azért csinálja?

  479. @hSn0wQ: Ja és nincs jailbrake-elve, 4.2.1 szoftver van rajta és 6.15 baseband

  480. @kissadamvikt: Akkor most tedd bele a gyári SIM kártyát,aktiváld (,ha még nem aktiváltál),jailbreakeld a Redsn0w rc19-vel,még ne töltsd le az Ultrasn0w-t,hagyd benne a kártyát,és ezek után próbáld meg downgrade-elni,és a downgrade után töltsd le az Ultrasn0w-t.

  481. @hSn0wQ: A teló aktiválva volt már csak utána kivettem a simet. Beletettem a t-s simkártyát és 3. próbálkozásra sikerült csak. Érdekes de köszönöm.

  482. Mikor jön ki a javitott resn0w? Nem ugy volt, hogy 28???En valahol azt olvastam…

  483. @meonic: elméletileg ezen a héten csütörtökön már kiadják. de ne vedd szentírásnak.

  484. Sziasztok!
    Van egy iphone 3g 16gigás készülékem, amelyen a 06.15 ipad BB volt fent a 4.2.1es firmware-el. A fenti módszer segítségével sikerül visszaállítani a BB-et, viszont szeretném a 4.2.1 helyett a 3.1.3-at, vagy valamelyik 3as iost feltenni, a lassúság miatt. Sajnos sehol nem találok megfelelő leírást, viszont itt olyan szépen leírtátok a fenti cikket, hogy reméelm tud nekem ebben valaki segíteni.
    Előre is köszönöm a segítséget.
    üdv.

  485. @yaky90: Nekem is hasonló a bajom, annyi eltéréssel, hogy a telefonon 4.2.1(gyári) és vissza lett rakva rá a 3.1.3.(a lassúság miatt)
    A gond az, hogy fel kéne rakni az iPad bb-t, de még azt sem tudom, hogy hogyan.
    Köszönöm a segítséget.

    Üdv

    Attesz

  486. @Jadeye: Jadeye!

    Szeva!

    Nem világos számomra az hogy new bootrom-os 3GS-re akkor lehet e ipad baseband-et tenni vagy nem. A cikkben az olvasom ugye hogy nem de itt több hozzászóló is azt írja nekik ugyanilyenen ipad baseband van. Ugye a downgrade miatt érdekes. Eredeti AT§T kártyám megvan szerencsére hozza ha az aktiváláshoz kell. 3GS NewBootrom 5.0.1 /05.16.5
    Tanácsodat előre is köszönöm!

  487. @dadan: az iPad basebandnek semmi köze a régi vagy új iboothoz, az csak a jailbreaknél számít.

    az iPad baseband kapcsán a készülék gyártási ideje az, ami lényeges, erről szól a példák közt az elsőnél leírt kivétel.

  488. @Jadeye:
    Értem. Az enyém XX014XXXX vagyis akkor ha jól olvasom 2010 es 14 .heti. Ezek szerint ez meg régi ram/nor -os, így simán frissíthetem az ipad baseband-re majd downgrade a függetlenítéshez. Jól gondolom ugye? Köszi!

  489. @dadan: “ha a 3GS készülék 2011 34. hetén vagy utána készült (a sorozatszám xx134… kezdetű)”
    mivel a tied nem ilyen, így igen, arra mehet az iPad baseband, ugyanakkor 5-ből 1 készülék esetén előfordulhat, hogy nem hajlandó működni a downgrade mégsem, és marad az iPad baseband, tehát ezt a kockázatot vedd figyelembe előtte mindenképp. ezt előre viszont nem lehet tudni, hogy miért alakul így.

  490. @Yaki90:Készíts a 3.1.3-ról egy custom fw-t és azt tedd vissza.

  491. @Jadeye: Kérlek mindenképp válaszolj mert nem értek teljesen pár dolgot! Most jöttem haza az usából kint vettem anno egy 3gs-t. a sorozatszámom 86135-el kezdődik tehát az új ram/nor-os. A Kérdésem az lenne, hogy ha a downgrade majd nem is működik de simán az ipad bb-t feltéve tudom függetleníteni? Vagy egyátalán van megoldás függetleníteni? (5.1.1 – 05.16.05) Fontos lenne a válasz mert most sehogy sem tudom használni! Köszönöm!

  492. @meck: van megoldás: hivatalos függetlenítés. semmi más. ha az iPad basebandet ráteszed, azzal annyi a telefonnak. de ez le is van írva:

    “Ugyanakkor a 3GS-ek esetén ugyanaz a korlátozás igaz, mint korábban: ha a 3GS készülék 2011 34. hetén vagy utána készült (a sorozatszám xx134… kezdetű), TILOS feltenni rá az iPad basebandet, és ugyanígy nem fog működni ez a downgrade sem. Ha ilyen készülékkel próbálkozik bárki is, annak a vége iBrick lesz, a baseband jelenlegi információk szerint végleges elhullásával, ami nem állítható vissza sehogy sem!”

  493. @Jadeye: Köszi a gyors választ. Valami rémlik hogy gevey sim pont erre való. Az sem lehet megoldás? Ha nem hivatalosan, hogyan tudok függetleníttetni? Már nem megyek vissza az usaba. Nagyon ismerős sincs akit meg tudnék kérni. Most komolyan van egy téglám?

  494. Sziasztok!

    Valaki próbálta már az új redsn0wval?

    Üdv. PhoenikS

  495. Hello All!
    Tapasztalatok:Figyelmesen átolvastam a leírást és az összes hozzászólást.
    red nem akart működni xp alatt már az elején errort irt(modiledevice.dll)a legujabb itunessel is.meguntam feldobtam a másik gépre win7 itunest,szinkronizáltam aztán alma kikapcs,red indul,s lám megy! 🙂 betallóztam 4.1 et ok,vissza red kezdőablak jb,cydia ki,bb down be,ok elindult szépen csináta a dolgát,a leírásban is szerepelt hogy megfog állni ez nálam 5 perc volt ,rebootolt készülék bekapcsolt kértea szimet beraktam,jelszó,hálozat ok(telenor).
    Próba:bb-05.13.04
    hálózat ok
    mobilnet ok
    wifi ok
    na és gps?google maps wifi miadt csalhat ok; igo megtalált a lakás ablakban is!
    Köszönöm mindenkinek!
    Ajánlom hogy mindenki figyelmesen olvassa el a leírást,én legalább háromszor megtettem.tegnap este óta!
    Ja és gyárilag at&t a teló.
    tehát minden ok!
    Köszönöm,köszönöm!

  496. hello! már a szemem kipukkan annyit olvastam itt, de sajna még mindig bizonytalan vagyok:( függetlenített 3gs-em van 2010.évi, 5.1.1 ios, és firmware 06.15.00. Nem működik a gps-em, ami kellene nagyon. A tuti megoldás érdekelne, amit nem tudok elrontani.(legalább hogy hányadik pontban van leírva) köszi

  497. @micsu: ha már most is iPad baseband van rajta, akkor mi a kérdés? simán lefuttatod rajta a legfrissebb redsn0w-val a downgrade-et. (2. példa)

  498. oké köszi! csak ez a gond hogy én nem tudtam hogy az van rajta(nem vágom a szakszavakat), de ha te azt mondod hogy mehet akkor neki esek. féltem hogy megint simfüggő lesz tőle a szifon meg stb. de így már megpróbálom.
    köszi Jadeye!

  499. Sziasztok! Én 3G-ről próbáltam downgradelni iPad BB-ről végig is ment végi és amikor újra indult a telefon nincs wifi nincs bluethoot nincs baseband szám. Nagy a cumi?

  500. @endrekok: újraindítás után is? de tegyél fel rá GYÁRI 4.0/4.0.1/4.0.2 közül bármelyiket, amihez van SHSH, annak helyre kell rántania, hacsak nem hullott el végleg a baseband.

  501. iPad BB-t visszaraktam és most ugyan úgy megy minden inkább nem próbálkozok vele többet, lehet most nagy szerencsém volt

  502. @endrekok: felesleges volt épp az iPad basebandet visszatenni, ha azt csinálod, amit írtam, az meg kellett volna oldja.

  503. Lenne egy nem pont idevágó kérdésem…………
    Újra akartam rakni az iPhone 4-em,de azt írja a win7,hogy hiányzik az apple mobile device (recovery mode) driver.hiba 1602
    Ezt hogyan tudnám orvosolni????

  504. @Kable: telepítsd újra az iTunes-t, az felteszi.

  505. Frissítettem,remélem elég,ha nem újrarakom…..

  506. Na jól jártam:( Végigcsináltam mindent ahogy le van írva, végig is ment, újraindult a teló is. Az eredmény az hogy minden maradt a régi, ráadául mostmár nem talál hálózatot sem. Azt írja hogy nincs szolgáltatás. Olyan mintha megint sim függő lenne. Orvoslálst tud erre esetleg vki??? köszi

  507. @micsu: mi az, hogy minden maradt a régi? nem downgrade-elte a basebandet? meg az is le van írva a cikkben, hogy újra kell telepíteni a MobileSubstrate-ot. azt is megcsináltad?

  508. igen maradt rajta az ipad baseband. A MobileSubstrate telepítést hogyan kell?

  509. @micsu: első körben én a helyedben megpróbálnám az egészet újból, de előtte nyomj rá egy restore-t, ne állítsd vissza backupból, aktiváld a gyári kártyájával, majd kapcsold ki, és úgy láss neki a downgrade-nek. ha így sem megy, akkor passz.

    a MobileSubstrate a Cydiában megkeresve a modify/reinstall opcióval telepíthető újra.

  510. Sziasztok.Egy nem idevágó kérdés,de hátha tudja valaki a választ…..
    Van egy iPhone 4-em,használtan vettem,de nem tudom,hogy milyen szolgáltatóhoz tartozik.Ezt hogyan tudom kideríteni???
    A segítséget előre is köszönöm!

  511. Nekem meg egy olyan kérdésem lenne hogy ki tudná nekem feltenni az ipfone3 ra az új IOS 5 . Én nem értem mit kell csinálni. Csak azt tudom hogy jelenleg IOS 4 van rajta, és cyndia és Ausztriából kaptam. De se előéletét, se hogy gyárilag független vagy nem. Tud nekem valaki segíteni?

  512. @Kable: megkérdezed attól, akitől vetted. vagy *talán* típusszám alapján, de az nem mindig megbízható.

    @mhydra: iPhone 3G-re nincs és nem is lesz iOS 5, arra a 4.2.1 az utolsó elérhető verzió, tehát senki nem tudja feltenni rá, sehogy.

  513. és nem is lesz? A másik hogyan tudom kideríteni hogy gyárilag független a telefon, vagy a Cydia által lett az.

  514. A másik dolog tudom nem ide tartozik, de valamiért nem megy az internet a telefonon. Folyton azt írja ki hogy Mobil adathálózat nem aktiválható.
    Telenor a szolgáltató. Ha tudtok benne segíteni az jó lenne.
    Köszönöm.

  515. @mhydra: akkor leírom újból: “iPhone 3G-re nincs és nem is lesz iOS 5”

    ha fentvan az ultrasn0w csomag, akkor az függetlenített. cydiában keresd meg a telepített csomagok között (manage fül, packages alatt).

    telenorhoz ott a szifon sourceban a Telenor Carrier Fix 4.2+ csomag.

  516. A Telenor Carrier Fix 4.2+ az írja pirosan hogy IOS=4.2.1 ez mit jelent?
    És mit kell tennem?

  517. Ne haragudj de totál nem értek hozzá. 🙁

  518. @mhydra: most akkor pontosan milyen iOS verzió van rajta mégis? (beállítások app, általános, infó)

  519. Verzió: 4.0 (8A293)
    Modell: MC637DN

  520. A Cydia pedig 1.1.6 És iphone 3g, IOS4.0 ír a cydia alja

  521. @mhydra: ja hogy sima 4.0 van rajta. akkor a Magyar Telenor 4.0 Carri… csomag kell.

    és a típusszám alapján elvileg vagy német, vagy osztrák, vagy holland T-mobile függő, de ha Ausztriából kaptad, akkor valószínűleg osztrák T-mobile függő lesz. de akitől kaptad, az meg tudja mondani ezt is, és hogy gyári független-e vagy csak függetlenített.

  522. nem tudja megmondani, mert ő is használtan vette valami boltból. Egyébként Ausztria ahol vásárolva lett. A Magyar Telenor 4.0 val is ezt írja ki.
    Az ultrasn0W van rajta, az 1.2.7 verzió

  523. @mhydra: már hogy mit ír ki pontosan? mert arra nem volna szabad hibát dobnia iOS 4.0 esetén, mert az a csomag pont arra van.

  524. Mobil adathálózat nem aktiválható

  525. @mhydra: ja hogy akkor feltelepült? azt hittem, a telepítésre írt hibát. és van aktív mobilnet előfizetésed? nyomtál rá hálózati beállítások törlését (beállítások app, általános, törlés alatt)?

  526. @mhydra: ellenőrizd, hogy a beállítások appban az általános, hálózat, mobil adathálózat alatt mi az APN, “net” vagy “online”. valószínűleg “net” lesz, azt írd át “online”-ra – időközben a telenor változtatott az APN-en.

  527. Ennyi Köszönöm szépen. 🙂

  528. Már csak annyi lenne hogy lehet rajta IOS-T frissiteni? És mi a Max verzió számú, és hogyan tudom megcsinálni?

  529. Azért kérdezem mert az Icsek programot szeretném használni, és program telepítésénél azt írja újabb IOS kell

  530. @mhydra: speciális, basebandet nem piszkáló custom firmware segítségével 4.2.1-re lehet maximum frissíteni. de ha nem értesz hozzá, nem javasolnám, hogy magad nekiláss, mert egy rossz mozdulat, és frissül a baseband, amivel bukó a függetlenítés, és amit utána így elég macerásan lehet csak talán visszaállítani (már ha hagyja magát). esetleg hozd be a szervizünkbe, ott a kollégák meg tudják csinálni.

  531. Azt írja IOS4.3 kell hozzá, azt fel lehet rakni erre a telefonra?

  532. És hol van a szervízetek?

  533. @mhydra: mint írtam, az iPhone 3G-re a legutolsó firmware, ami felrakható, az a 4.2.1, tehát a 4.3 sem tehető fel. a szervizünk elérhetősége megtalálható a bal oldali sávban: http://iszervizpont.hu

  534. @mhydra: 4.2.1-re tudsz frissíteni.Először letöltöd a gyári iOS 4.2.1-et iPhone 3G-re (beírod a googl-be,hogy felixbruns,és rákattintasz az 1. linkre),ha .zip fájlban jön le akkor azt nevezd át .ipsw-re,mivel függetlenítened is kell ezért kell custom fw-t is készítened,szal letöltöd a Redsn0w 09.14b2-t,megnyitod,válaszd az EXTRAS,majd a Custom IPSW opciót,tallózd be az elöbb letöltött 4.2.1-et,várj amíg a Redsn0w főz egy NO_BB-s custom fw-t,kiválasztod a Redsn0w-ban az EXTRAS,majd a Pwned DFU opciót,követed a Redsn0w utasításait,ha mindent jól csináltál a képernyő fekete és az iTunes felismeri a készüléked,megnyitod az iTunes-t,leokézod az üzenetet amit az iTunes az arcodba vág,Mac esetén lenyomod az Alt-ot,Win esetén a SHIFT-et,és addig nyomva tartod amíg rá nem kattintasz a Restore-ra,betallózod a NO_BB-s custom fw-t,vársz amíg az iTunes frissíti a készüléked,aktiválsz gyári kártyával (olyan SIM kártyával amilyen függő a készüléked,)amint lehet az iTunes-ben kiválasztod a Set Up as New iPhone opciót,ha kell jailbreakelsz ehez letöltöd a Redsn0w rc19-et,ezt megnyitod és rákattintasz a Browse gombra és betallózod az iOS 4.2.1-et (a gyárit nem a NO_BB-set),bepipálod az Install Cydia-t (a többi ne legyen bepipálva),követed a Redsn0w utasításait,vársz,letöltöd a Cydia-ból az Ultrasn0w-t,készen vagy.

  535. Na igen, csak nekem nincs ausztriai sim kártyám. 🙁 Meg én nem értek hozzá, és annak is örülök ha így megy. Bár jó lenne használni az icsek programot.

  536. @mhydra: ha azt írod, hogy annak 4.3 kell, azt sehogy nem fogod tudni használni, mert az említett készülék nem frissíthető 4.3-ra.

  537. De ennek mi a technikai oka?

  538. @mhydra: ezt kérdezd meg az app fejlesztőjétől. de ennek már végképp semmi köze ahhoz, amiről a fenti cikk szól.

  539. Ja nem hogy nem lehet rá tenni 4.3 IOS-t ezt a részt nem értem.

  540. @Mhydra:Már az iOS 4.2.1-et is alig bírja el az iPhone 3G.(Úgy belassul,hogy az valami hihetetlen.)A 4.3-at nem lehetne ráerőltetni.A készülék hardveresen gyenge hozzá.

  541. Na ezt nem értem, mivel az iPhone 3GS-t még az IOS 6 is támogatni fogja.
    Ezért nem értem. Vagy más szabály van olyan készülékekre amik nem gyárilag vannak függetlenítve?

  542. @mhydra: Ezt meg én nem értem.Hogy jön ide az iPhone 3Gs ? Az egy másik készülék.Itt most iPhone 3G-ről van szó.Ne keverjük a kettőt ! Egyébként nincs külön szabály a nem hivatalos úton függetlenített telefonokra.

  543. @mhydra: soha nem lesz frissíthető újabb verzióra, mert az Apple egyszerűen nem ad ki több frissítést az iPhone 3G-re. nem lesz rá semmi, marad a 4.2.1, és ennyi. már nem támogatják.

  544. Na de nekem nem sima 3g van hanem 3GS. Legalábbis azt mondták nekem hogy 3GS és elméletileg a MC637DN modell szám is azt írja ezen az oldalon hogy 3GS
    http://iphonefrom.com/en/MC637DN

  545. Vagy ez nem számít semmit hogy 3g vagy 3GS?

  546. @mhydra: De ezt írtam neked,hogy sokat számít,hogy iPhone 3G vagy 3Gs.Egyébként menj be a Cydia-ba válaszd a Home menüpontot,lapozz a képernyő aljára és letudod olvasni,hogy iPhone 3G vagy 3Gs.De,ha rádugod a gépre,letöltöd a Redsn0w 09.14b2-t,megnyitod,a Redsn0w alul ki fogja írni,hogy milyen készülék és,hogy milyen iOS firmware van rajta.

  547. Igen ez is azt írja hogy Connected: Iphone 3GS (4.0, new BR

  548. Tehát akkor lehet rá rakni IOS5 is?

  549. @mhydra: azt írtad, “ipfone3”, olyan ugye nem létezik, iPhone 3G vagy iPhone 3GS lehet, de mivel csak sima 3-nak írtad, így az iPhone 3G volt a valószínűsíthető. ha 3GS, akkor az 5.1.1 is feltehető rá, de csak speciális firmware-rel, hogy a baseband ne frissüljön.

  550. Aha na ez a kínai nekem. 🙂 Akkor jövő héten be viszem a szervízbe hogy tegyék fel nekem. Csak azt nem tudom hogy mennyibe kerül majd ez nekem?

  551. @mhydra: Na akkor viszont tudsz rá tenni iOS 5.1.1-et.Az jobb mint az iOS 4.3 . 🙂 Ha úgy csinálod ahogy leírtam az 554-es h.sz.-be (nyílván ebben az esetben nem 3G-re kell letölteni az iOS 4.2.1-et,hanem az iOS 5.1.1-et kell letöltened 3Gs-re).Annyival mondjuk kiegészíteném az 554-es h.sz.-ben szereplő leírásomat,hogy a Redsn0w rc19 helyett használd az Absinthe 2.0.4-et vagy a Redsn0w 09.14b2-t.A másik amivel kiegészíteném az az aktiválós része.Mivel nincs gyári kártyád amikor majd az iTunes az aktiválásért sír akkor zárd be kegyetlenül,jailbreakeld Redsn0w 09.14b2-vel (ha nincs fent a Cydia akkor legyen bepipálva az Install Cydia egyébként semmi ne legyen bepipálva),Töltsd le a Cydia-ból,a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,válaszd a Utilities->Revert Lockdown to Stock opciót,majd válaszd a De-Activate iPhone opciót,dugd be a gépbe a készüléked,nyisd meg az iTunes-t,várjál az aktiválásodra,ha a SAM-ben a More Information menüponton belül az ActivationState mellett WildCard Activated felirat jelenik meg akkor lehúzhatod a gépről.

    (Nyílván,ha aktiváltál a fent leírt módon akkor már nem kell jailbreakelned.)

  552. Ha beviszem hozátok a szervízbe akkor mennyiért csinálnátok meg?

  553. @mhydra: fejből nem tudom, de ott az oldalon az árlista. 🙂

  554. Vagy még az jutott eszembe ha megoldható hogy összeszedve, lépésről lépésre szájbarágósan, letöltési linkekkel megpróbálom. Nem akarom elrontani, de ugyan akkor jó lenne ha újabb IOS lenne a telefonon. Ha nem nagy kérés.

    Köszönöm. 🙂

  555. Sziasztok!
    Nekem egy figyelmeztető ablak jelenik meg, hogy nem kompatibilis a készülékemmel, és kérdezi, hogy folytatom-e ennek ellenére, amikor bepipálom az “install ipad baseband” -ot.
    Mit tegyek? Sorozatszámom : 840464A…
    Köszönöm: klajax

  556. @klajax: ha azt írja, hogy nem kompatibilis a készülékeddel, akkor mégis mi a kérdés? nem kompatibilis, és kész. nem fog menni, csak tönkrevágod.

  557. Nem értem, mert a sorozatszám szerint működnie kellene.

  558. @klajax: esetleg nyomj rá előtte egy friss restore-t.

  559. Rányomtam, de ugyan az.

  560. Nem lehet, hogy csak el akarnak riasztani a megoldástól?

  561. @klajax: Ez hülyeség.Milyen készüléken és milyen fw-n próbálkozol ?

  562. 3gs, 5.1.1
    05.16.05

  563. @hSn0wQ:
    Modell: MC637B
    Sorozatszám: 840464AQEDG
    firmware: 05.16.05

  564. @klajax: Szedd le az összes Apple cuccot majd indítsd újra a géped,tedd fel az iTunes-t,és töltsd le a Redsn0w 09.14b2-t és így próbáld meg.Egyébként a Redsn0w-t XP kompatibilis módban,rendszergazdaként futtatod ? Esetleg próbáld meg másik gépen.

  565. @hSn0wQ: Közben beszéltem az iphone szervízzel, ahol azt mondták, sorozatszám alapján angol vodás volt, és le van tiltva. ( Ebay-n vettem, független volt, amíg én barom rá nem engedtem egy frissítést ) Ebben az esetben is segít ez a megoldás, vagy valami másra van szükség? A szervíz azt tanácsolta, írjak az angol vodafonnak, kérjem a feloldását, de nekem ez magas.

  566. @klajax: Hát nem tudom.Szerintem az,hogy letiltották nem zavar be a downgrade-be,de a szervíz biztos jobban ért hozzá mint én.Akkor kérdezd meg a vodát,hogy mi van,ha nem hajlandóak feloldani akkor esetleg tudtommal a letiltást alap cserével megoldhatod.

  567. @hSn0wQ: Köszönöm az eddigi segítséget.

  568. Sziasztok!

    Egy kis segítségre lenne szükségem! Egyszerűen nem tudom downgrade-elni. Mindent a leírtaknak megfelelően csinálok (már csináltam többször is jailbrake-et), de amikor elvileg a logo-t kéne látnom és elkéne indulnia a telefonnak, akkor csak simán egy fekete képernyő világít 10-15 percig majd elsötétül, ez után be lehet kapcsolni a telót, de nem változott semmi. a redsnow azt írja h “Done!” de a programban vagy “cancel” vagy “back” gombot tudok csak nyomni. (eddig 4szer próbálkoztam) Mit ronthattam el? mit és hogyan kéne csinálnom?

  569. @ektyper: Használd a Redsn0w 09.14b2-t és futtasd Win 7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként.

  570. @hSn0wQ: Próbáltam, ugyanaz történik. Elkezdi a telepítést ugye amikor DFU modba kerül a teló de csak egy fehér képernyő világít majd kikapcsol és visszakapcsol fekete világítással és ennyi történik kb 10 percig, majd kikapcsol és amikor bekapcsolom olyan mintha semmit nem is csináltam volna a teloval. XP-m van, nem tudom h lehet-e ez a gond?! Se vista se win7 nincs itthon. Mi lehetne a megoldás? telepítsem újra a az ipad basebandet és cydia-t? vagy cydiából van valami elérhető progi ami downgradel?

  571. @ektyper: Milyen készülékről van szó ? iPhone 3G vagy iPhone 3Gs ? És milyen iOS firmware van rajta ?

  572. @hSn0wQ: iPhone 3G 16GB, 4.2.1 (8C148), modem firmwware 06.15.00

  573. @ektyper: Próbálj meg másik usb portot.

  574. @hSn0wQ: Másik USB portban sikerült feltelepíteni,de amikor elakarna indulni akkor az alma logon megjelenik a betöltő jel/karika és félig betölt és ennyi, nem kapcsol be…2,5 órája hagytam itt hozzá sem nyúltam azóta nem lett lehúzva sem gépről. Tehát jelenleg az a problémám, hogy nem indul el a telefon. Mi lehet a hiba?

  575. @ektyper: Csinálj egy NO_BB-s custom 4.2.1-et,tedd a készüléket DFU módba és restore-olj erre a NO_BB-s custom fw-re.Fontos,hogy ne állíts vissza backupból.

  576. @hSn0wQ: Hogy tudok ilyen NO BB-s custom 4.2.1dolgot csinálni? ezt nem igazán tudom 🙁

  577. @ektyper: Nyisd meg a Redsn0w 09.14b2-t és válaszd az EXTRAS->Custom IPSW opciót,tallózd be a gyári iOS 4.2.1-et és várj amíg a Redsn0w főz egy NO_BB-s custom fw-t.

  578. @hSn0wQ: Köszönöm! Megpróbáltam mindent de a legtöbb amit elértem h simán bekapcsolt, de sim kártyát nem fogadta el (igaz csak pannonosom van) és segélyhívást tudok róla csak indítani és kéri az itunes is h sim kártyát rakjak be. Ha valahonnan szerzek egy tmobilos sim kártyát akkor megoldódik? mert lejárttal próbáltam már, de nem jött be. Próbáltam még egy olyan, hogy utána vissza rakni a resn0w-val az ipad dolgot h független és utána megint csak fekete kijelzővel kapcsolt be. most majd megint visszarakom a customot de ugyanúgy simet fog kérni…

  579. @hSn0wQ: Na most újraraktam custommel és egy nem rég lejárt Tmobilos kártyával és elindult. most azt kérdezte az itunes, hogy új telóként kezelje vagy régiként és visszatöltse rá a cuccokat. Vissza szabad rá tölteni a cuccokat vagy nem? merjem újra jeilbrakelni?

  580. Hali,sikerült downregelnem az ipad bb-t,működik a gps! 🙂 Lenne egy kérdésem,nekem 3gs-em van 4.1 szoftver van rajta,nem tudom hogy mien függő lehetett,most független,persze jailbreakelt a teló. a 4.3.2-t szeretném felrakni rá,ha lennétek szivesek leírnátok nekem lépésről lépésre,vagy valami oldalt linkelnétek ha nem nagy kérés..,nem szeretném elrontani+hogy vissza álljon mondjuk t-mobilosra..,minden segítséget előre is köszönök! 🙂

  581. @ektyper: Ne mert akkor vissza tér a hiba is.Az aktiválás után jailbreakelheted.Utána mivel le függetlenítesz le kell töltened az Ultrasn0w-t.

    @Domtoretto: A 4.3.2-t csak akkor tudod felrakni,ha van SHSH Blobs-od.

  582. @hSn0wQ:

    Értem,és az 5.01 vagy az 5.1.1-et hogy tudnám? 🙂 jó lenne mert sok apphez kell már 4.3 minimum..

  583. @Domtoretto: 5.1.1-et fel tudsz tenni.Készíts egy baseband-et nem frissítő,NO_BB-s custom firmware-t a Redsn0w 09.14b2-vel az iOS 5.1.1-ről,restore-olj erre a custom fw-re,ne állíts vissza backup-ból.Ennyi röviden a történet.

  584. Üdv.

    Iphone 3gs-em van (5.0.1 ios), eddig ipad baseband volt rajta. Feltoltem a redsnowot, rányomtam remove ipad baseband, szépen végigfutott a progi, újra is indult, és most az 5.13.4es baseband van rajta ahogy kell. A gond itt kezdődik, nem tudnak hívni én sem tudok, kifagy a telefonom 5percenként restartol, alig tölt be valamit. Clear cachet próbáltam nem oldotta meg. Mi a megoldás? Fontos lenne, mert nem működik a telefonom :S

  585. @Roberto: Restore-olj egy NO_BB-s custom fw-vel 5.1.1-re,ne állíts vissza backupból.És,ha kell jailbreak akkor azt meg fogod tudni oldani a Redsn0w 09.14b2-vel vagy az Absinthe 2.0.4-vel.Utána Ultrasn0w 1.2.7-vel függetlenítsd (nyílván,ha kell).

  586. “aktuálisan megtalálható firmware IPSW fájlját: ha 5.0.1 van fent, akkor azt, ha 5.1.1, akkor pedig azt.”
    valaki légyszíves segítsen!ezt le kell töltenem?ha igen akkor a gyárit?

  587. mert nekem 3gs em van ipad basebandel és 4.2.1 fw van rajt!valaki segítsen nem értek hozzá!sajna!nem akarok bricet!

  588. @leri16: Igen le kell töltened,és gyárit mert más különben amikor a Redsn0w-nak betallózod az fw-t hülyének fog nézni.

  589. Sziasztok! Olyan kérdésem volna,hogy ha nekem a szám XX938 , akkor downgradelhető igaz? jól értelmezem 2009, 38 heti a készülékem?

  590. hali!NA sikerült megcsinálnom,a gps megy,de azt írja GYENGE jel!melyik a legjobb gps program?vagy esetleg amelyik kijelzi,hogy mekkora a jel?!

  591. @pn199: Ha iPad bb (06.15.00) van a telón akkor nem is értem mi a kérdés.
    Egyébként,ha nincs iPad bb (06.15.00) a telón akkor mivel 2009-es feltehető rá az iPad bb és onnan downgrade-elhető.

  592. @hSn0wQ: Köszönöm a válaszod!

  593. GYenge jel problémára valaki tud segíteni?meg hogy tudok 5 ös ios-t varázsolni a telefonra?

  594. @leri16: Antenna csere mindenkép megoldja, amennyiben 3gs vagy afeletti a készüléked feltudod tenni itunes-n keresztül ( ipad bb esetén pwned dfu móddal)

  595. @pn199: Csak,hogy okoskodjak egy kicsit:A Pwned DFU mód nem azért kell mert iPad bb van a telón.A Pwned DFU módra akkor van szükség,ha:
    -jailbreakelsz Redsn0w-val vagy valamilyen olyan tool-val ami igényli
    -ha custom fw-vel restore-olsz
    -ha SHSH Blobs segítségével downgrade-elsz

    Az iPad bb nem szempont,akkor is restore-olhatsz úgy,hogy nem rakod be se DFU,se Recovery,se Pwned DFU módba a készüléket,csak akkor majd a restore a vége felé megszakad 1015-ös hibával és beragadsz recovery mode-ba,és akkor utána szenvedhetsz,hogy hogy húzod ki a készüléked a szutyokból.

  596. Sziasztok!
    Van egy 3gs-m!
    hivatalos függetlenítés kilőve!
    Ezzel a megoldással tudnám függetleníteni a telefont!
    Nem merek nekiállni. mert a sorozatszáma qr146…. -tal kezdodik!
    model MC637b
    Valaki adjon tanácsot nekem

  597. @ferencxxx: Ha megcsinálod a cikkben leírtakat akkor brickeled a telód szóval ne csináld meg ! Az egyetlen lehetőséged a gyári függetlenítés.

  598. Köszi a cikket. T-Mobil – os iPhone 3GS 5.1.1 baseband 05.16.05 volt és nektek köszönhetően mától működik a kívánt Telenor kártyával és T-Mobil – ossal is.
    Követtem az instrukciókat, iPad baseband, majd downgrade, aztán minden pöpec.
    Köszi Srácok mégegyszer!

  599. Sziasztok

    Akkor ezzel most a GPS is működni fog továbbra is? Ha mindent a leírtak szerint csinálok, akkor nem tehetek (visszafordíthatatlan) kárt a telefonban ugye?

    Köszi

  600. @arboczd: Igen,ha mindent úgy csinálsz,ahogy le van írva akkor nem lesz bajod.

  601. @Jadeye:

    Én még betenném a cikkbe az iPhone Checker nevű kis progit, ami windowson megy , be kell írni a sorozatszámot és megmondja hogy ipad bb feltehetőe vagy downgradelhetőe .

    iPhone Checker.rar Szerintem hasznos lenne a cikkbe 🙂

  602. @pn199: szerintem totál felesleges hozzá külön alkalmazás, hiszen a sorozatszámot megnézve azonnal látszik, hogy működik-e vele, vagy sem. de ez a cikkben is le van írva: ha xx135 kezdetű vagy magasabb a szám, akkor nem megy (kivétel ha xx901 – xx952 a sorozatszám eleje, mert az ugye 2009 1.-52. hete. ha meg már eleve iPad baseband van rajta, eleve nem kérdés).

  603. @Jadeye: Amikor a 3G-met DFU módba teszem mindig azt írja a Redsn0w,hogy WTF módban van.Ez mit jelent ?

  604. @hSn0wQ: nem tudom, már láttam pár helyen, de nem volt egyértelmű. hardreset, majd próbáld újra. vagy csak húzd le, dugd vissza. és indítsd újra a géped is.

  605. @Jadeye: Ok.Most elkezdett engem érdekelni a dolog és ezt találtam róla:
    theiphonewiki.com/wiki/index.php?title=WTF

  606. @hSn0wQ: hja, bár ezzel nem leszel előrébb, mert ha végül nem fut végig a redsn0w, akkor nem ad megoldási javaslatot rá.

  607. @Jadeye: Hja.Bár mondjuk ezzel nekem soha nem volt gondom.(Ne is legyen.) Csak elég ijesztő.
    Volna itt még egy kérdésem,van itt egy iPhone 4GSM,iOS 5.1.1-vel,04.10.04-es bb-vel,jailbreakelve.Megdöglött a kamera appja,emellett egy rakás kissebb-nagyobb buggal van tele,azt követelik tőlem,hogy restore-oljam,és ne állítsak vissza a kontaktokon kívűl semmilyen adatot.
    No itt kezdődnek a problémák:
    -probléma 1:nem tudjuk,hogy a legutóbbi restore óta volt e szinkronizálva,és ha volt akkor melyik géppel volt.Esetleg van valamilyen mód arra,hogy ezt kiderítsük ?
    -probléma 2:Ha a szinkron nem lehetséges akkor esetleg tudsz valami alternatív megoldást javasolni,hogy az a nyamvadt 1500 kontakt vissza kerüljön a készülékre a restore után ? (iBackupBot-val már egy párszor jól megszívtam,szal azt nem nyomogatnám,manuális visszaállítás az nem jó mert utána nem enged új kontaktokat hozzáadni a készülékhez,SIManager-vel próbálkoztam,de az mindig hibákat dobál nekem (SIM is full,…stb.)
    A választ előre is köszönöm.

  608. @hSn0wQ: 1. settings, general, wifi sync alatt ki kell írja, mikor és mivel volt utoljára szinkronizálva.
    2. manuális adatvisszaállítás után vagy beállítod a jogokat is, vagy CHOWN fix. azért nem lehet kontaktot hozzáadni/törölni/módosítani, mert nem jók a jogok.

  609. @Jadeye: Hömmm:Ok,hogyan kell beállítani a jogokat ? A CHOWN fixet kipróbálom.

  610. kontaktokat gmailbe tudod szinkronizálni (exchangeként beállítva, ha nem tudod miről van szó akkor google)

  611. @pn199: Hja,csak jobban szeretem én intézni a dolgaimat és nem a szinkronra bízni.Most viszont úgy tűnik,hogy van rá manuális megoldás.Azzal szívesen elvacakolok.
    Most is csak úgy látszott ráleszek kényszerítve a hülye szinkronizációra ami kénye kedve szerint kavargatja az adatokat.De szerencsére nincs minden veszve. 🙂

    Azért köszi a tippet,ha már minden elveszett ez is egy megoldás lehet. 🙂

  612. Köszönjük a cikket!
    Személy szerint egy restore-olt iphone-nal álltam neki a dolognak, mind az ipad BB felrakása és a downgradelés is tökéletesen működött, persze közben egy jailbreaket is ráeresztettem, kipróbálva és működik.
    Ha jól tudom akkor a 05.13.04 es BB-del lehet stock IPSW-t is felrakni ugye?

  613. @nolez: ha függetlenítesz, akkor nem tehetsz fel gyári firmware-t, mert az frissíti a basebandet is, és akkor semmi értelme nem volt a downgrade-nek. egyébiránt igen, technikailag ezután bármi, 4.0.2-nél magasabb verziójú gyári firmware felmegy.

  614. Persze elvész a BB, csak azért kérdeztem mert az ipad 06.15.00 BB esetében mintha olyat olvastam volna, hogy gyári (stock) firmware-t felrakni nem lehet, csak customot.

  615. Sziasztok! Azért írok mert van egy iphone 3gsem , ipadd bb volt rajta xx011X4xxxx a sorozatszáma downgradelni szerettük volna de baseband bricked állapot jött létre, miért?! Javítható? 2010 .11 heti a telefon…nem új chipes..?!?! miért?!?!

  616. @pn199: a miért egy jó kérdés. például nem követtétek pontosan a leírást, és nem kapcsoltátok ki előtte rendesen a készüléket. de ez már igazából mindegy.

    mit értesz az alatt, hogy baseband bricked állapot jött létre? mit mutat a készülék?

  617. nekem van egy 2011 40. hetében készült 3gs-em (xx140) 05.16.02. BB-vel, ezzel most tudok valamit kezdeni, vagy ne is foglalkozzak vele, nehogy tönkremenjen?

  618. bocsi, rosszat írtam, ez a model volt, a serial kell gondolom, az xx952, ezzel gondolom működnie kell

  619. @krissz: Igen ennek így mennie kell.

  620. Sziasztok! Nekem 3GS-van és a sorozatszám alapján függetleníthetem. Nekem nincs fent az ipad bb, viszont 5.1.1 van fent. Szeretném függetleníteni, melyhez ha jól értem fel kell raknom az ipad bb-et, majd utána a leírás szerint. Tudnátok segíteni az ipad bb felrakásában, esetleg egy link, hogy honnan szedjem le. Előre is köszönöm a segítséget.

  621. @gelmil: Redsn0w 09.14b2-t letöltöd,megnyitod (Win7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként futtasd),letöltöd 3Gs-re az 5.1.1-es gyári fw-t,Redsn0w-ban EXTRAS->Select IPSW opcióval betallózod az imént letöltött firmware-t,vissza mész és kiválasztod a Jailbreak opciót és bepipálod az “Install iPad baseband”-et,ha nincs fent a Cydia a készülékeden akkor pipáld még be az “Install Cydia”-t,Pwned DFU módba helyezed a készüléked (a Redsn0w megmondja,hogy kell),vársz amíg bebootol a készüléked.
    Bővebben:szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4-1-fuggetlenites/

  622. Sziasztok!

    Kaptam egy Iphone 3g-t egy osztrák rokonomtól s függetleníteni szeretném. adatai a következők:

    Version: 3.0 (7A341)
    SN: 8683xxxxxxxx
    model: MB490DN
    modem fw: 04.26.08

    Kérdésem az lenne, hogy a következő lépéseket kell tennem?

    – Redsn0w-t felrakni indítana, majd Jailbreak -> IpadBB-t és a cydiát bepipálni, majd ha minden kész akkor Ultrasnow-val függetleníteni vagy újra Redsn0w jailbreak és ipad bb downgrade és utána ultrasnow?

    És ha mindent úgy csinálok ahogy mondjátok akkor a gps funkció is megmarad? Nem szeretném téglásítani a telót :S

    Megköszönném ha valaki segítene egy pontos “szájbarágós” leírással. Annyi különböző cikket olvastam s nem nagyon áll össze így.

    Előre is köszönöm!

    Üdv: Dávid

  623. @arboczd: a 3G-re az iOS 4.2.1 a legfrissebb firmware, azt esetleg felteheted, mert sok appnak már nem elég a 3.0, viszont a 4.2.1-től kicsit lassabb lesz a készülék. utána pedig ahogy leírtad, kivétel annyi, hogy az iPad baseband felrakása után nem kell feltenned az ultrasn0w-t, azt csak a downgrade után.

  624. @Jadeye: Köszi a gyors választ.
    Még annyit had kérdezzek, hogy a 4.2.1-es fw-t honnan s hogy tudom rávarázsolni? a custom IPWS-nél vagy hol? Továbbá van valami amire nagyon figyeljek hogy ne tegyem tönkre a telefont? Vagy nincs nagyon mit elszúrni?

  625. Valaki más esetleg? Elég ha a custom IPWS-nél nem 3.0-át hanem 4.2.1-et tallózok?

  626. Bocs hogy ennyit kommentelek, de felmerült még egy kérdés… úgy olvastam, hogy a IOS 4.2.1 -vel jelentősen lelassul a 3G ez mennyire igaz? Akinek van tapasztalata kérem ossza meg. Köszi még egyszer…

  627. @arboczd: Szia !
    Van egy iPhone 3G-m,iOS 4.2.1-vel és 3.1.3-val kaptam.És igen,jelentősen belassult,de a 3.x kezd egyre elavultabb lenni szóval érdemes rá feltenni.

    A Redsn0w-ban,EXTRAS->Custom IPSW-t választod,betallózod a gyári 4.2.1-et,és vársz,aztán a végén lesz abban a könyvtárban ahonnan betallóztad a 4.2.1-et ott lesz egy NO_BB-vel kezdődő ipsw fájl,Redsn0w,EXTRAS->Pwned DFU opcióval DFU módba teszed a készüléked (követed a Redsn0w utasításait),ha mindent jól csináltál a képernyő setét,iTunes-t nyisd meg nyomd le a SHIFTet Win esetén,az Altot Mac esetén,és tartsd nyomva addig amíg rá nem kattintasz a restore-ra,utána tallózd be a NO_BB-s ipsw-t,ozt várj.

  628. @hSn0wQ: Köszi! Amúgy ez mennyiben különbözik attól, mintha iTunesból frissíteném az új IOS-ra (amit egyből fel is ajánl) s utána futtatom a redn0wt majd IpadBB aztán downgrade majd ultrasnow?

  629. @arboczd: Nos igazából a te bb-d függetleníthető,szal felesleges megcsinálnod a cikkben leírtakat.Frissítés után jailbreakelsz Redsn0w 09.14b2-vel,vagy Greenpois0n rc6.1-vel,aztán letöltöd az Ultrasn0w-t és kész vagy.

  630. @arboczd: Egyébként abban különbözik a sima iTunes frissítéstől,hogy így nem frissül a basebanded.Így tudsz késöbb is függetleníteni.

  631. @hSn0wQ: Köszi szépen akkor az általad leírt módon frissítem, aztán jailbreak majd Ultrasnow. Amúgy honnan tudom letölteni a 4.2.1-es ios-t amit betallózok? Valahonnan az apple iphone support oldalán?

  632. Sziasztok!

    Találkoztam 2 db 3GS-sel is a múlt héten, az egyik oldbootromos és a másik is 2009-es volt.
    Állítólag ipad baseband-del próbálkoztak, mindkettőből brick lett, NO wifi, imei,bt stb.

    Próbáltam 1000 féle képp, de nem tudtam a basebandet működére bírni, kipurcant…

    Hogy lehetséges ez?

  633. Amúgy nekem nem is kell akkor most az ipad basebandal jailbrakelni? csak simán jailbreak + cydia aztán ultrasnow?

  634. @Arboczd:Nem,nem kell felraknod az iPad bb-t (iPad baseband-vel nem fogsz jailbreakelni).
    A 4.2.1-es fw-t úgy tudod letölteni,hogy beírod a gugliba,hogy felixbruns és kb az 1. vagy 2. linkre rákattintasz,onnan meg már megtalálod.(tipp:Ha mondjuk IPSW helyett egy .ZIP fájlt kapnál akkor azt nevezd át IPSW-re)

    @Jacko:Próbáltad újra tenni az iPad bb-t,gyári 4.1-vel vagy gyári 5.1.1-vel próbáltad frissíteni ? Más verzióból származó Sn0wbreeze vagy Redsn0w-val próbáltad ?

  635. @hSn0wQ:
    SHSH-m nincs úgyhogy csak 5.1.1-gyel próbáltam, de nem jött össze, csak 2 féle redsnowal próbáltam, azt mondod próbáljam meg sn0wbreeze-vel is? vagy csináljak custom fw-t, úgy is meg kéne próbálni…

  636. @jacko: 3Gs esetén 4.1-hez nem kell shsh.
    Melyik két Redsn0w-val próbáltad ?
    A Sn0wbreeze-vel,vagy Pwnagetool-val nem hülyeség megpróbálni.
    Egyébként mi a sorozatszáma a 2 3Gs-nek ? (Elég,ha kiírod a 3.karektertől a még 3 karakterig,valahogy így:xx123x… )

  637. Hogy tudom megnézni, hogy volt-e SHSH mentve a Cydiában? Tinyumbrella nem ismeri fel…

  638. @jacko: A Cydia tetején írja ki a Cydia szerverére mentett SHSH-eket,de újból elmondom,hogy az Apple,3Gs esetén aláírja a 4.1-et.

    No,de még mindig nem írtad ki a sorozat számodból azt a kis részletet.Azt kéretik kiírni ugyanis lehet,hogy elnézték és nem 2009-es gyártású teló.

  639. @hSn0wQ: Köszi szépen. Amúgy kell majd megint aktiválni? Lévén, hogy osztrák a telefon így nem tudom eredeti kártyával aktiválni… Akkor is a SAM-es móka kell?

    Szép estét!

  640. @Arboczd:Igen akkor a SAM-vel kell majd szórakoznod.Elötte még hacktiválj a Redsn0w-val.

  641. @hSn0wQ:

    87925D113NP a sorozatszám. Sajnos a a cydia sem indul el, valószínű mert a baseband elszállt.
    Nem értem, hogy tudták így kinyírni, elvileg simán mennie kellett volna az ipad bb-nek. Akkor simán restore-ozzak egy 4.1-et SHSH nélkül?
    Lassan feladom, már próbáltam:
    2 fféle verziójú redsnowal, itunesszal 5.1.1 sima fw és custom fw-vel, install ipad bb és próbáltam downgradelni is, de semmi….

  642. @hSn0wQ: Köszi! És az ultrasnow előtt vagy után SAM-ezzek 😛 ? Le tudnád írni, hogy hogy kell hacktiválni?
    Bocs kicsit most már sok volt az új infó. Összefoglalom, hogy mit kell csinálnom s javíts ki ha tévedek…:

    -ios frissítés 4.2.1-re, redsnow – jailbreak+cydia+hacktivate(valahol), aztán SAM, aztán ultrasnow.

    Így jó lesz?

    Ha mindet a leírtak alapján csinálok akkor nem tudom elszúrni ugye? Nem akarom tönkretenni a telefont…

    Köszi, és bocs a sok kérdésért…

  643. Igazából az ios frissítésig stimm minden. Utána a redsn0w-ba mehetek egyből a Jailbreekra és ott pipáljam be a cydiát és a deaktivate-et? aztán ezután Cydiából SAM majd Ultrasnow? Ha nem tudom pontosan, hogy milyen függő volt a telefon (Osztrák, Carier: t-mobile 4.0 akkor t-mobilos valószínüleg?) akkor is SAM? Bocs hogy ennyit kérdezek, csak elég szájbarágósan szeretném tudni, nehogy kinyírjam. Inkább kérdezek sokat…

    Köszi

  644. Még egy kérdés: Jailbrake-nél a Extras->Select IPSW hez a gyárit vagy a gyáriból készült no_bb-est tallózzam?

  645. @arboczd: Frissítesz 4.2.1-re custom frw-vel,amikor végig ment a restore akkor recovery mode-ba lesz a készüléked és az iTunes könyörög majd az aktiválásért,ekkor bézárod az iTunes-t,letöltöd a Redsn0w rc19-et,Browse gombra kattintva betallózod a gyári 4.2.1-es fw-t,rámész a Nextre,bepipálod az Install Cydia-t,a többi helyen ne legyen pipa,nextre mész,nem kapcsolod ki a készüléked szóval utána is a nextre mégy,szépen berakod pwned dfu módba a készüléked,ahogy a Redsn0w írja,vársz,eredményként kapsz egy jailbreakelt,hacktivált készüléket,megnyitod a Cydia-t,hozzá adod a repo.bingner.com repo-t,letöltöd a SAMet,megnyitod,kiválasztod a Utilities->Revert Lockdown to Stock opciót,utána a Utilities->De-Activate-et választod,rádugod az iTunesra a telód,ha a Samben a More Information-ben az ActivationState elött megjelenik a WildcardActivated akkor lehúzhatod a gépről a telód,letöltöd az Ultrasn0w-t ozt kész vagy.

  646. @jacko: A sorozat szám alapján 2009,52.hetében készült a teló,tehát mennie kéne az iíPad bb telepítésnek.
    Próbáld meg gyári 4.1-vel fresssíteni.

  647. Ez a SAM téma engem is érdekelne, ha valakinek telenoros kártyája van az hogy csinálja? Bent lehet az amikor csinálom? vagy tegyek bele T-set aztán utána vissza telenor?

  648. @hSn0wQ: Köszi! Amúgy mi a különbség a korábban általad ajánlott Redsn0w 09.14b2 és az általad most írt Redsn0w rc19 között? Köszi

  649. @Arboczd: Csak azért írtam ezt régebbi rc19-est mert az új Redsn0w a DFU módba tételnél ellenőrzi,hogy a telód ki van e kapcsolva és,ha nincs akkor nem enged tovább.És a recovery mode miatt sokan szoktak panaszkodni,hogy nem lehet kikapcsolni a készüléket mert utána rögtön bekapcsol.A régi ezt nem ellenőrzi.

    @Bongyika: Bent lehet a telefosos kártya.Az nem zavar a folyamatban.

  650. @hSn0wQ: Megvan a SAM-ig…

    Utilities->Revert Lockdown to Stock
    Utilities->De-Activate
    Itunes-ra rádug

    A more info-nál csak annyi van, hogy Activestate: unacticated. Itunes is azt írja, hogy There is no sim card installed in the iphone you are attempting to activate.

    próbáltam kártyával (telenor) meg anélkül is. Mit csinálok rosszul??? Mit csináljak???

  651. @Arboczd: -tipp1:Töröld le a SAM-et,rakd be a telefos kártyát,rakd fel újra a SAMet és próbáld meg újra a dolgot.

    -tipp2:SAMben a Utilities alatt válaszd a De-Activate iPhone-t,utána a Backup Activation-t,aztán válaszd a Restore Activation-t.

    -tipp3:Szerezz egy gyári kártyát.

    -tipp4:töröld le a SAM-et,tedd fel a repo.insanelyi.com repoból a Push Doctort.(Asszem onnan kell felrakni.)

    -tipp5:töröld le a SAMet,próbáld meg az e linkben foglaltakat:
    cmdshft.ipwn.me/blog/?p=787

  652. @hSn0wQ: Megpróbálom, amúgy amint leszedtem kilépett s aktiválást kért ituneson keresztül majd csak emergency hívást engedélyezett. ilyenkor mi a teendő? hogy jutok vissza a cydiához?

  653. Amúgy ha ezt nem csinálom meg akkor nincs is értelme az ultrasnownak addig ugye?

  654. @Arboczd: Nincs értelme az Ultrasn0wnak mert nem fogod tudni használni a telót hiszen nincsen aktiválva.

    Hogy érted,hogy vissza ugrott és csak Emergency hívást engedélyez ?
    Ismét recovery modeba került a készülék ? Mert akkor futtasd le rajta újra a Redsn0w rc19-et (semmi ne legyen bepipálva) és akkor vissza jutsz a menühöz.

  655. @hSn0wQ: OK Köszi próbálgatom…köszi a türelmed is…

  656. @hSn0wQ: SIKERÜLT!!!
    Felhívtam a rokonomat s megkérdeztem tőle a szolgáltatóját s beállítottam, hogy Telenor Auszrtia, aztán kártya nélkül aktiválta. Ezer köszönet mindenkinek főleg hSn0wQ-nak!!!

    Szép estét és jó éjszakát mindenkinek!

  657. *Akarom mondani T-mobil-t…

  658. Sziasztok az egyik barátomnak van egy iphone 3g-je amit függetlenített az előző tulaj és nem működik a wifije azt csinálja hogy látja a hálózatot csak nem tud rá csatlakozni arra gondoltam hogy downgrade-elem meg is csináltam de nem javult meg (a baseband verzió száma megváltozott 05.13.04-re előtte 06.15.00 volt) szerintetek mi lehet a baja?

  659. Az szép enyém a 666. komment 😀

  660. sziasztok,
    az én basebandom 05.16.07.
    használhatom a downgrade-t?
    Hozzáteszem 2010.09.13-án vettem a telót 3GS-t.
    Köszi a segítséget,
    ÜDv,
    Gyuszi

  661. @BPeti: a 3G-ben a wifi hajlamos elhullani. ha a downgrade sem oldotta meg, akkor az már úgy is marad.

    @baloghgy86: az, hogy támogatja-e a downgrade-et a készülék, az a sorozatszámából derül ki, ami fent le is van írva. az, hogy te mikor vetted, az nem egyenlő a gyártási dátummal, de ha 2010-es, akkor az valószínűleg támogatja ezt.

  662. @Jadeye:
    szia,
    a sorozatszám: 88029LX6EDG
    MIT GONDOLSZ?

  663. @Jadeye: Értem :S köszi!

  664. @baloghgy86: le van írva: “7. Melyik 3GS minősül 2011 34. heténél, vagyis az xx134 kezdetű sorozatszámnál korábbinak?”

  665. megpróbáltam ipad basebandot tenni az ifon 3gs-emre valamit nagyon el…tam mert faatal error lefagy a bútolásnál nem tudom mit rontottam el tud valaki segíteni nagyon ideges vagyok már
    köszi

  666. @Ifonfan2100: És ezt ugye figyelembe vetted:

    “ha a 3GS készülék 2011 34. hetén vagy utána készült (a sorozatszám xx134… kezdetű), TILOS feltenni rá az iPad basebandet, és ugyanígy nem fog működni ez a downgrade sem. ”

    Ha a sorozatszámod megfelelt a követeléseknek akkor tedd Pwned DFU módba,készíts egy bb-t nem frissítő custom fw-t mondjuk a 4.1-ről és SHIFT/Alt+Restore-al restore-olj erre a custom fw-ről és a restore után semmit ne állíts vissza backup-ból.
    Ha a sorozatszámod figyelembe vétele nélkül estél neki a dolognak akkor sikeresen brickelted a telód amit valószínűleg majd azt alapcserével fogod tudni korigálni (természetesen ezzel minden adatod törölve lesz,,az eddig lementett SHSH-id érvénytelenek lesznek…stb.).

  667. Sziasztok!

    Egy 3G-vel küzdök…
    4.2.1-van rajta és ipad baseband. Hiába próbáltam jópárszor a baseband downgrade-et a redsn0w-val, nem megy. Downgrade után nincs baseband verzió és folyton újraindul.
    Megvolt a clear cache a redsn0w-ban, de sosem látom a flashing baseband-et a ramdisk futásakor.
    Sikerült leszedni egy olyan firmware-t, amiben benne van az ipad baseband. Ezzel vissza tudom állítani a baseband-et és működik is.
    Esetleg van olyan fw, amiben a 05.13.04-es baseband van?
    Vagy van más ötlet, hogyan tudnám ezt a baseband-et rátenni a készülékre?
    A telefon sorozatszáma 5K03098XXXX

  668. @h2o: és mi van akkor ha újra install ipap bb, majd ha kész, megnézed hogy megy-e, ezek után pedig downgrade? downgrade előtt, miután már csatlakoztattad a telefont a géphez mindenképpen ki kell kapcsolni rendesen.
    Connect your iPhone in normal mode, then click “Jailbreak” after redsn0w identifies its model and BB version (you needn’t pre-select the IPSW anymore).
    Choose the “Downgrade from iPad baseband” option (you needn’t worry about de-selecting Cydia anymore).
    Do a controlled “slide to power off” shutdown of your phone and proceed through the normal DFU ramdisk steps.

  669. A redsn0w-val nem tudom visszarakni a BB-et. Ezért kerestem olyan fw-t, amiben benne van az ipad BB. Ezzel sikerült működőképessé tenni a telefont, de a downgrade innen sem megy. BB nélküli lesz a telefon. Mintha a redns0w nem tudná letölteni a BB-et, bár nincs semmilyen hibaüzenet.
    Most pl. feltettem a gyári 4.2.1-et, de erre a redsn0w nem képes az ipad BB-et feltenni.
    Egyébként sokszor az történik, hogy a redsn0w azt mondja minden rendben, de a telefon marad “sötét” képernyővel.
    Ez a kikapcsolás nem tudom mennyire kritikus. A DFU-ba tétel előtt megáll és kéri a kikapcsolást, ha még nem tettem volna meg.

  670. @h2o: az a baj, hogy ha gyárit teszel fel az belenyúl a bb-be. ezért kell ilyen esetben custom ipsw-t csinálni. csinálj egy 4.2.1-es customot, rakd fel, install ipadbb, downgrade ipadbb

  671. @ToniSlow:
    OK. De ha a redsn0w gallyra vágta a BB-emet, akkor mit érek a custom fw-rel?
    De kipróbálom…

  672. @h2o: ha gyallyra vágta volna a basebandet, akkor a készülék üzemképtelen. kikapcsoltad előtte, ahogya szükséges, vagy nem? egyébként ilyenkor újra le kell futtatni rajta a downgrade-et. mi az, hogy nem képes a redsn0w feltenni az iPad basebandet? mit ír pontosan?

  673. Kikapcsolás nélkül el sem jut a redsn0w a DFU-ba tételig. Szóval kikapcsoltam.
    BB downgrade esetén a redsn0w hibátlanul lefut (közben nincs Flashing Baseband a képernyőn, csak Flashing NOR), de a telefon nem ír ki BB verziót.
    Kipróbálom az újra downgrade-et is…
    Elvileg a redsn0w-nak le kellene töltenie a teljes ipad fw-t, nem? Ez azért idő… Ennyi ideig nem vár a reboot előtt és nem megy az állapotjező csík sem, viszont hibát sem ír ki.

  674. @h2o: flashing baseband képernyőn szabadna sokat állni neki a leírás szerint:
    After the ramdisk gets launched and you see the Pwnapple running on your iPhone, you’ll eventually get to the “Flashing Baseband” step. THIS STEP TAKES A VERY LONG TIME to complete and there won’t be any feedback while its running. Please just let it be for the next 3-8 minutes! When the ramdisk has done its job it will reboot the phone on its own.

  675. @ToniSlow:
    A “Flashing Baseband” már a telefonon kellene, hogy megjelenjen, de ez eddig még egyszer sem történt meg, viszont a fw-t még hamarabb le kellene töltenie a redsn0w-nak, de szerintem ezt sem teszi meg.
    Ami még érdekes, hogy most két laptopon is próbálnám, de egyiken használva sem jelenik meg a HDD ikon a telefonon, csak beragad a feket képernyőnél, pedig a redsn0w Done!-t ír. Ezeken a laptopokon miért nem megy rendesen a redsn0w? XP SP3.

  676. @h2o: gondolom 4.2.1-en vagy. akkor csináld azt, hogy clear cache, utána select ipsw-vel betallózod neki a gyári 4.2.1-et és megpróbálod úgy

  677. @ToniSlow:
    Nos, megpróbáltam 2x Wi-Fi-n és 2x kábelen lógva, de nem sikerült az ipad BB felrakása redsn0w-val.
    Amit csináltam:
    – iTunes sima (shift nélküli) frissítés 4.2.1-re
    – telefon kikapcs
    – redsn0w (0.9.15b3) indít
    – clear cache
    – gyári 4.2.1 ipsw betallóz
    – jailbreak (csak Cydia)
    – telefon kikapcs
    – redsn0w elindít
    – clear cache
    – gyári 4.2.1 ipsw betallóz
    – jailbreak (csak ipad BB telepítés)
    És a végén maradt a gyári BB (05.15.04)

    Mit csinálol rosszul?
    A jailbreak közben a telefonon felvillan a Flashing NOR után és at Activation után valami, de nem tudom elolvasni. Viszont Flashing BB biztosan nincs.

  678. @h2o:
    Szóval az “Activating” üzenet után csak egy “Flashing baseband (don’t interrupt)” üzenet villan fel. De tényleg csak felvillan. Ennek hosszabb ideig kint kellene lennie.

  679. @ToniSlow:
    Wowww! Ezt nem hittem volna!
    A 0.9.14b2-vel az ipad BB telepítése elsőre sikerült.
    Igaz, hogy a downgrade csak másodikra, de az is sikeres lett!
    Szóval köszi a terelgetést. Nem hittem volna, hogy az új verzió rosszabb – ebben a tekintetben -, mint a régi, bár nekem is megfordult a fejemben, hogy ki kellene próbálni, ha már mindenhol ezzel írják a downgrade-et, de valahogy mindig kimaradt ez a lépés.
    Még 1x köszi!

  680. @h2o: nm. nehéz szülés volt de legalább sikerült!

  681. Sziasztok!

    Egy iPhone 3GS ilyen sorozatszámmal kezdődik: 889306
    Ezzel lehet valamit kezdeni függetlenítés szempontjából.
    Tudom, hogy nagyobb mint 134, de tuti, hogy 2011 34. hétnél korábban gyártották.
    Az lehet, hogy 2009-es?
    Ha jelenleg iOS 6.0.1 van attól még lehet függetleníteni?

    Köszönöm

    theatti

  682. A sorozatszámra megkaptam a választ.
    Nem olvastam el figyelmesen a cikket.
    Már csak az iOS a kérdés

  683. Sziasztok!
    Olyan kérdésem lenne, hogy a függetlenített 4.1 05.13.04-re ha itunes-on frissítem a 6.0-s ios-t akkor újra bezárja magát?
    Mi lenne a legjobb megoldás?
    Köszönöm előre is a segítséget, és boccs ha esetleg volt már ilyenre válasz…
    Üdv!

  684. @theatti: az iOS kérdése nagyjából lényegtelen, ott az ultrasn0w fixer. nézd meg a redsn0w-s cikket: http://szifon.com/2012/10/17/frissult-a-redsn0w-tethered-ios-6-jailbreak-cydiaval-es-re-restore/

    @Simi: ha iTunes-on keresztül frissítesz, az minden esetben frissíti a basebandet is. technikailag nem zár vissza, mert jelenleg is zárva van, mindössze egy szoftveres módosítás (ultrasn0w) miatt a rendszer nem foglalkozik ezzel a kérdéssel. baseband frissítés nélkül kell feltenni a 6.0-t, de ahogy már írtuk, ez egyetlen kivétellel csak tethered jailbreak, így körülményes a készülék bekapcsolása. bővebben: http://szifon.com/2012/10/17/frissult-a-redsn0w-tethered-ios-6-jailbreak-cydiaval-es-re-restore/

  685. @Jadeye: Köszönöm a gyors választ!
    Akkor a legjobb az 5.x.x lenne?

  686. @Simi: igen, de csak akkor tudod feltenni, ha van SHSH-d hozzá.

  687. @Jadeye:
    😀
    ez most nem mondott sokat, de visszaolvasok inkább nem akarlak fárasztani 😀

  688. Sziasztok! iPad bb-re készülök, de mindig azt a hibaüzit kapom, hogy “USB communication problem”. Van erre megoldás?

  689. Hogy egész pontos legyek: adott egy iPhone 3G készülék. Az eladó, azt mondta (telefonboltban!), hogy 3GS, én bíztam benne, le se ellenőriztem, mert sose volt még Apple cuccom és nem tudtam hogy is megy az ilyen. Kb 4 nap folyamatos fórumozgatás után apránként rájöttem, hogy mit sikerült vennem. A következő infókat már ezért írom ilyen magabiztosan. Saját hülyeségem és kapkodásomból adódóan óriási bakikat követtem el. A készülék príma volt, független (nem gyári) iOS 4.2.1-gyel, de én 5-öst akartam és youtube-os videók által egy huszáros vágással bele is kezdtem a dolgokba. Az eredmény persze nagy FAIL. A telót alig bírtam életre kelteni. Most ott tartok, hogy nincs szolgáltató (folyamatosan keres) és a baseband 05.15.04-re frissült, SHSH pedig nem lett mentve. Hogyan tudnék ebből “piacképes” készüléket varázsolni? Utólag megjegyzem, hogy nagyon megtetszett ez az egész és vennék 3GS-t, de előbb ezt szeretném rendbetenni. Köszönöm a türelmet és a válaszokat.

  690. Ó dehogy, nem kínai 🙂 Nem vagyok annyira fogyatékos… bár a jelen helyzet nem ezt mutatja, tudom. Közben meglett a megoldás, itt volt az orrom előtt. Félig-meddig örülés van.

  691. Sziasztok!

    iPhone 3Gs 8GB T-Mobile függő
    megcsináltam a downgrade-t
    ios 5.1.1, bb 05.13.04
    fent van az ultrasn0w

    ha berakok egy telenoros simet nem működik vele, valamit én értelmeztem rosszul, vagy csinálni kell még valamit, hogy menjen másik szolgáltató simjével is a telefon és ne csak a t-mobil simjével?

    üdv: Peti

  692. @bogdany: és a downgrade után újratelepítetted a MobileSubstrate-ot és az ultrasn0w-t? az a SIM más készülékekben működik? más telenoros SIM működik a készülékben?

  693. @Jadeye: igen újra telepítettem a sim másik telefonban működik. csak annyi lenne az egész, hogy kicserélem s működik?

    más:
    pontatlan a GPSem, mindig más pozíciót mutat de b 5km körzetben, megpróbálok egy restoret 5.1.1 hátha rendbe rakja. kérdés: a baseband marad az downgardelt, vagy azt is újra kell csinálnom?

  694. a telenoros kártyát elfogadja, csak a 2. kérdésre kéne válasz! köszi!

  695. @bogdany: a baseband frissül a gyári firmware használatával, tehát custom kell neked, vagy egyszerűen használd a redsn0w restore funkcióját, az megakadályozza a baseband frissítését.

  696. hol találom a redsn0w restoreját?

  697. megvan! akkor ha rányomok a restorera és betallozom a gyári 5.1.1et akkor nem fogja piszkálni a basebandet?

  698. @bogdany: rá fog kérdezni, hogy szeretnéd-e, hogy megakadályozza a baseband frissítését, és te meg majd szeretni fogod.

  699. A5ös vagy újabb eszközökre jó a restore funkció, legalábbis nekem ez jelenik meg, miután betallózom az ipsw-t

  700. @bogdany: akkor te nem tudom, milyen opciót találtál meg, én múltkor többször is újrahúztam így egy 3GS-t: extras, even more, restore.

  701. 0.9.14b1 a verzió:

    “sorry, the current version of redsn§w restores only A% devices or newer. Until redsn§w is updtaed, please continue to “Stich” your blobs into IPSWs of older devices.”
    ezt írj

  702. 0.9.14b2 és 0.9.12b2 is ugyan ez

  703. @Jadeye: Jogos!
    Sikerült!

  704. @Jadeye: Köszönöm!

  705. “Found device in DFU mode instead of Recovery mode”
    de előtte meg azt írja, hogy pwned dfuba rakjam…

  706. Tudna valaki segíteni?

  707. Sziasztok! Fontos lenne a restore, de fent írtam a hibaüzit! Restore után talán működne a GPSem rendesen és nem a valós pozíciót 5km-és körzetében ugrálna más más pozíción

  708. @bogdany: próbáld újra, de előtte indítsd újra a számítógépet, és a készüléket is húzd le, majd dugd vissza.

  709. @Jadeye: Jó a gyári IPSW?

  710. @bogdany: már mihez? a restore-hoz? csak abban az esetben, ha a redsn0w segítségével restore-olsz, mert egyébként iTunes-ban feltéve a gyári firmware frissíti a basebandet.

  711. Bakker nagy a galiba!
    Ment a restore de:
    a telefon elindul, de csak az alma látszik
    ha elnidítom az iTunes-t felismeri a telefont, de semmi egyéb
    az redsn0w is látja (Connected: Peti (5.1.1. new BR 05.13.04))

    mit lehet ezzel kezdeni?
    ha felrakom a 6.0.1-et és downgradelek 5.1.1-re, akkor tudok függetleníteni?

  712. ok, elindult, viszont a gps-em továbbra is pontatlan a restore után is. mit lehet ezzel tenni?

  713. sziasztok!
    végig csináltam a procedúrát, 3gs 5.1.1 és 05.13.04 van már rajta, de a Cydia egy szürke négyzet és nem nyitja meg. jailbraket végig csináltam ujbol ki lett pipálva h feltegye a redsnow, de még mindig nem nyitja meg… ötlet?

  714. @bogdany: leginkább semmit, hacsak nem hardveres, és az antenna miatt hibázik. de látatlanban ez csak találgatás. hozd be a szervizbe, a hardveres kolléga megnézi.

    @ilovejdm1986: indítsd újra, elsőre csinálhat ilyet.

  715. @Jadeye: többször is ujra inditottam, próbáltam rendsnow-ból a just boot tethered-et is és semmi…

  716. @ilovejdm1986: 0915b2 redsnow-val sikerült just boot tethered után.

  717. Sziasztok, nekem sikerült IOS4.2.1 BL6.02 a BB6.15 downgrade nélkül is 0915b3 redsn0w – ultrasnow párossal az unlock. Minden tökéletesen müxik a szifon 3g-n.:)

  718. Sziasztok

    Nekem a következő a gondom. Volt egy iphone 3G 4.2.1-el. Felfrissítettem redsn0w-al ipad basebandre, hogy majd tudjam downgradelni. Azóta csak az alma logo látszik a képernyőn bootoláskor, pár másodperc múlva kicsit elhalványul és nem történik semmi. Itunesban próbáltam bb nélküli 4.2.1-et visszarakni, de 3194-es hibát kapok. Redsn0w azt írja a telefonra, hogy WTF módban van. Próbáltam umbrellával fix recovery-t de nem segített. Mit lehet ezzel csinálni? Köszi előre is

  719. @petilaci: egy kis update: a 3194-es hibát kiküszöböltem tinyumbrella-val. redsn0w_win_0.9.15b3 nem tudja PWNED módba tenni a telefont, usb com. hibát ír ki. redsn0w_win_0.9.14b2 viszont azt írja, hogy megcsinálja, de az itunes miután ellenőrizte a szoftvert 1600-as hibát dob 🙁

  720. @petilaci: tedd pwned dfu módba

  721. @ToniSlow: Néztem már a linken a hibaüzeneteket én is, de jutottam előbbre. iReb-bel sikerült megoldani, hogy nedobjon 1600-as hibát, itunesban most fel tudtam rakni a bb nélküli 4.2.1-et, de nem segített. Megpróbáltam redsn0w-al ismét felrakni az ipad bb-t, de ugyanott tartok: csak halvány alma logo, és nem történik semmi.

  722. @petilaci: most ipad bb van?

  723. @ToniSlow: elvileg igen. A redsn0w-ban bepipáltam, végig is megy, kint van a “flashing baseband” üzenet pár percig, majd restart, de ekkor bejön az apple logo és pár másodperc múlva elhalványul és ennyi. Megnézni nem tudom, hogy biztosan feltette-e. Ha esetleg ezt ki lehetne deríteni akkor downgradelném a basebandet, és csinálnék egy sima restort itunesban.

  724. @petilaci: először is takarítsd ki a host filet, mert a tinyumbrella teleszemeteli. használd a 0.9.14b2-es redsnow-t, ne a legfrissebbet. mindenképpen custom ipsw-t csinálj, rakd pwned dfu-be, majd itunes-ban shift gomb+restore és betallózod neki amit csináltál. ha továbbra sem jó akkor használj snowbreeze-t.

  725. @ToniSlow: 0.9.14b2-es redsnow-val ugyanaz, viszont a snowbreeze-ban csináltam egy bb módosítás nélküli fw-t, azzal úgy néz ki, hogy jó. Bejön a connect to itunes képernyő 😀
    Viszont az itunes azt írja hogy nem azonosítható megfelelően a telefon…
    Próbálkozok valahogy aktiválni. Köszi az eddigi segítséget!

  726. @petilaci: miért nem csináltál hacktivált fw-t a snowbreeze-el?

  727. @ToniSlow: gondoltam megpróbálom előbb anélkül, de most csináltam egy haktivált fw-t és azzal jó végre! Ipad bb van rajta, majd azt downgradelni kell, de egyenlőre örülök, hogy ezt leszámítva jó a telefon! Köszi mégegyszer!

  728. @petilaci: majd sam-el aktiváld újra hogy menjen a push, mert így nem fog működni

  729. Sziasztok 3GSem van már kb 15-20szor megcsináltam mindent úgy ahogy a leírtakban van próbáltam even more clear chachet is de az eredmény minden esetben csak annyi volt hogy kilőtte a sim kártyát és nem változott semmi, esetleg valami ötlet vagy hagyjam?

  730. @gyurikatakacs: olvass vissza. 1részt meg kell nézni hogy a tiedet lehet-e downgradelni. másrészt ne a legújabb redsnow-al próbálkozz.

  731. Üdv! Van egy 2011. 44.heti iphone 3gs-em (t-mobile). (xx144) Ezt az olvasottak alapján nem lehet függetleníteni…Nincs semmilyen mód arra,hogy ki tudjam függetleníteni?

  732. iPhone 3G 4.1 baseband 05.13.04
    Ha nyomok egy factory resetet mi tortenik??

  733. En nem is a jaibreak miatt aggodom hanem a baseband miatt, mert ugye nem a 4.1-es sajat baseband van fent!

  734. @Katalin: használj basebandet nem frissítő custom firmware-t a restore-hoz, és kész. de egyébként az opció használata legjobb tudomásom szerint nem piszkálja a basebandet.

  735. Ok! Koszi, csak az a baj, hogy pwned dfu modba nem sikerult beraknom a telefont igy az iTunes nem enegedi a custom f. hasznalatat. 🙁
    Hogy tudom leellenorizni, hogy pwned dfu vagy “sima” dfu modban vagyok-e?

  736. @Katalin: custom firmware-hez tökéletes a pwned dfu mód is, de pwned dfu-ba csak akkor tudod betenni, ha előtte már sima dfu-ban volt. próbáld újra.

  737. Kiválóan működik a leírtak alapján!

    Köszönöm szépen!

  738. Sziasztok! van egy 3g-m. Akkor mi van ha fel akarom rakni a ipad bb-t és nem csinál semmit? Nyomtam neki Clear cache-t xp alatt futtatom jelenleg 5.15.04 van rajta.

  739. Szia Jadeye!

    Van egy iPhone 3GS totál halott volt mivel véletlenül itunesba próbálták frissíteni, régi iBootos iPad BB volt rajta downgrade sikerült, ultrasn0w is fent van.
    Viszont amikor első bekapcsolásnál setup volt akkor helyszín adatokra azt mondtam mellőzés gondoltam majd később megnézem. De nincs se GPS menü és a Térkép is kifagy. Mi lehet a probléma? Köszi!

    Üdv Ádám

  740. Üdv!

    Segítsetek kérlek!
    Tudom láma kérdés és már ezerszer kérdezték viszont nekem nem olyan sorozatszámom van mint amiket ide írtatok! Tehát kérdés, hogy meg tudom e csinálni a downgrade-et? 012155002730453
    3GS-ről van szó 4.1 (8B117) van rajta ipod baseband-el!
    Várom segítő válaszotokat! Köszönet!

  741. Üdv!

    Nos annyira még sem vagyok láma!!!! A downgrade sikerült és minden megmaradt a régiben!!! Akiknek eddig nem ment azoknak meg van a megoldás! A 915B3-at keressétek és töltsétek le, azzal menni fog!!!!!

  742. Sziasztok vettem ma egy iphone 3gs es szeretnem frrrsisteni de nem akkarok neki fogni mind addig amig nem tudom meg azt hogy frrisithetem mert nem lesz semmi gond.A keszulek hivatalosan kartya fuggetlen es 05.16.02. BB van ez azt jelenti hogy nyugotan frisithetem itunesbol itthon vagy menjek el inkabb egy szakertohoz.

  743. Sziasztok. A következőben szeretném a segítségeteket kérni.
    Van egy iphone 3gs-em, eredetileg egy külföldi hálózathoz tartozik, itthon lett függetlenítve (szerintem szoftveresen, habár a tulajdonos azt mondta nem volt jailbreakelve soha), amikor megpróbálta feltenni a ios 6-ot a telefon beragadt activation módba, redsnow-al sikerült kiszedni belőle, miután a sima restore nem segített (DFU-ban sem), a cydia azt írja, hogy a 4.1 -es és a 6.0.1-es ipsw-n kívül nincs a telefonra SHSH. A 4.1 fel is ment rá szépen, de nem látta a hálózatot a telefon. Próbáltam ultrasnow-t, de utána sem látta a hálózatokat a telefon. A baseband 6.15.00, tehát papíron jónak kellene lennie az 5.0.1-nek is és az ultrasnow-nak is. Itt tartok most.

  744. @vampirufo: mint azt már számtalanszor leírtuk, iPad basebandes telefonra tilos gyári 5.x vagy újabb verziót tenni, mert inkonzisztens lesz tőle a baseband. most akkor tedd fel újra az iPad basebandet, majd mehet rá a baseband downgrade a cikk alapján, aztán meg telepítsd rajta újra az ultrasn0w-t. az iOS-t nem kell restore-olnod.

  745. A segítségeteket kérném! Egy kicsit pórúl jártam.
    A minap egy került hozzám egy 3gs 5.1.1 jailbreakre illetve unlockra.
    Én nagy mellénnyel persze azt mondtam simán megy. Na itt volt a hiba mert figyelmetlenül baseband frissítés csináltam ipad-ra. Utólag kiderült új bootroom-os volt a készülék. Na azóta se wifi se bluetooth se imei. Most azzal riogatnak , hogy baseband chip csere. Ez az egyetlen megoldás? Nincs semmi egyébb? Amúgy azóta már a pikantéria kedvéért 6.0.1 van rajta. 🙂 Már csak bennetek bízok!

  746. @gtc26gtc: az tökmindegy, hogy régi vagy új iBoot. de mi a készülék sorozatszámának az eleje? csak mert:
    “Ugyanakkor a 3GS-ek esetén ugyanaz a korlátozás igaz, mint korábban: ha a 3GS készülék 2011 34. hetén vagy utána készült (a sorozatszám xx134… kezdetű), TILOS feltenni rá az iPad basebandet, és ugyanígy nem fog működni ez a downgrade sem.”

  747. Sziasztok!

    olyan kérdésem lenne,hogy 6.1-nél is meg lehet csinálni hogy felfrissítem iPad bb-re és vissza a legutolsó függetleníthető bb-re?

  748. @lopakodo: ha a készülék támogatja, hogy feltedd rá (a sorozatszám xx134 előtti), akkor igen.

  749. köszönöm a választ,igen alkalmas rá,xx947 🙂

  750. iOs 6-al nem kompatibilis a redsn0w,5.1-ért kiabál.
    sajna nekem csak 4.1-es shsh-em van,6.1-ről vissza tudom rakni a 4.1-et?

  751. üdv egy kérdésem lenne nem egésszen vagyok tisztában ezzel ezért megkérdem.
    van egy iphone 3GS em aminek a sorozatszáma igy kezdödik: 87939xxxxxxx ezt lehet ipad downgradelni? csak azért kérdem mert a model száma pedig MC 134xxxx

  752. @ipeti89: a 87939 meg még mindig 2009 39. hete (xx939), és csak a 2011 35. hete (xx135) és azutáni esetben van 100%-osan gond. az MC az nem a sorozatszám, az modellszám, aminek köze nincs ehhez, de még ha lenne is, a 134 akkor is kisebb, mint 135.

    ráadásul ha már jelenleg is iPad baseband van rajta, és működik is, akkor eleve nem is kérdés, hogy lehet-e downgrade-elni: ha fel lehetett rá tenni, mert támogatta a készülék (=a sorozatszáma xx135 előtti), akkor downgrade-elni is lehet.

  753. @Jadeye: ha elolvastad volna figyelmesen irtam h a model száma pedig mc134 xxx 🙂 köszi az infot 🙂

  754. @ipeti89: elolvastam, éppen azért írtam, hogy annak köze nincs a sorozatszámhoz, vagy az iPad baseband felrakhatóságához, soha nem is volt. épp ezért a kérdés szempontjából teljességgel irreleváns a modellszám, mert az nem sorozatszám.

  755. A következő lenne a problémám: van egy 3GS amin szeretném visszarakni az iPhone basebandet, de sokadik probálkozásra sem meg.
    Berakom DFU-ba, el is indul a downgrade, majd a telefonon kiírja, hogy Error!, és kéri, hogy kapcsoljam ki rendesen a telefont, aztán használjam a redsn0w-t. de így meg a redsn0w ír ki a hibát.
    Mit lehet ilyenkor tenni?

  756. @nekem8: Melyik redsnow-al próbálkozol? ipad bb van rajta most?

  757. @ToniSlow:
    06.15.00-s ipad bb van rajta. redsnow a 0.9.15b3 ami fent van a gépen.

  758. @nekem8: a 0.9.15b1 verzióval próbáld.

  759. @Jadeye: így sem müködik, ugyan azt írja ki mint eddig.

  760. @nekem8: mit ír ki pontosan? mi a készülék sorozatszámának első 5 karaktere? milyen iOS-verzió van rajta jelenleg? betallóztad a redsn0w-nak a 6.0-t, ha 6.x van a készüléken?

  761. @Jadeye:
    “Error! Please reboot the device into normal operating mode, then perform a clean “slide to power off”, then try redsn0w again.”
    SN: 88018…
    iOS: 5.1.1

  762. @nekem8: szia! az a redsnow nem jó neked. 0.9.14b2-vel csináld meg. a 15-ös valamiért bugos ebből a szempontból.

  763. @nekem8:
    szóval
    rádugod a telefont a gépre bekapcsolt állapotban
    elindítod a redsnow-t
    szól hogy kapcsold ki
    csinálsz egy normál kikapcsolást ahogy írja is
    és újra próbálod

  764. @ToniSlow:
    eddig így csináltam:
    rádugtam a telefont bekapcsolt állapotban
    átraktam dfu-ba,
    majd redsn0wt futattam
    miután felajánlja a downgradet
    megjelenik a hdd a zöld nyillal
    elkezd dolgozni és sok please wait után a fenti hibaüzenet jelenik meg
    próbáltam úgy is ahogy írtad, akkor a redsnow írt ki hibát, hogy nincs megfelelően kikapcsolva

  765. @nekem8: friss restore, iPad baseband ismételt felrakása, a készülék kikapcsolása majd visszakapcsolása, majd downgrade. én a 0.9.15b1-et javasolnám.

  766. @Jadeye: nem jó a 15-ös.

  767. @ToniSlow: egyedül a b3 esetén voltak eddig problémák adott 3GS-ek esetén, vagy 3G-n.

  768. @Jadeye: restor back up, vagy restore 6.1.3-ra?

  769. @nekem8: 6.1.3-ra csak untether jb van. milyen shsh-d van?

  770. @nekem8: sima restore. de ha most 5.1.1 van fent, arról a redsn0w fetch opciója le tudja menteni az 5.1.1-es SHSH-t, ha az esetleg nincs meg Cydiában.

    @ToniSlow: pont fordítva, arra csak tethered van, tehát a gépre dugva, just boot tethered opcióval indítva tölt csak be a jailbreak, de erre gondoltál szerintem.

  771. @Jadeye: pontosan erre, csak közben leköti a figyelmemet a munka 🙂

  772. @ToniSlow:
    redsnow szerint:
    iPhone2,1 3437417557366 full blobs:
    4.1, 4.3.5, 5.0.1, 5.1.1, 6.0.1

  773. @Jadeye: nem sikerült leszednem az 5.1.1-es shs-t error with shsh bulbs

  774. @nekem8: van skype-od?

  775. @ToniSlow: hali van: attilae néven megtalálsz

  776. @Jadeye, @ToniSlow köszönöm a segítséget

  777. Sziasztok!

    Mindenek előtt végig olvastam, a cikket és a hozzászólásokat, és nagyjából értem is mit kell csinálni… viszont van némi képp problémám, mert azért itt eltelt 1-2év és azóta vannak újabb verziójú programok stb…
    A lényeg, hogy most szereztem egy 3GS készüléket amit függetleníteni akarok. Jailbreakelt IOS 6.0.0 baseband:05.16.07. IMEI:88101.
    Tehát ha jól értelmezem a dolgokat, és hacsak azóta nem változtak, akkor úgy tudom függetleníteni a telót, hogy előbb felteszem az Ipad basbendet, majd azt downgradelem Redsnow-al? Utána Ultrasnow…
    Csak egy bajom van az Ipad basbendet nem tudom hogy kell rárakni. Esetleg ezekről a folyamatokról nincs egy videó linketek? Vagy egy teljes leírásos gyakorlati útmutató?

  778. @springfield: a fenti írásunkban linkelve van erről is a cikk (Akit ez a kérdés bővebben is érdekel, az ezekből a cikkeinkből tájékozódhat bővebben az iPad basebandről és annak következményeiről), azokat is olvasd el.

  779. Mondjuk ha csak annyit írsz, hogy a redsnow-ban pipáljam be a install Ipad basbendet, lehet egyszerűbb lett volna…

    E szerint a leírás szerint próbáltam megcsinálni mivel itt nem találtam értelmezhető leírást: [link törölve]
    A lényeg az hogy elakadtam. Tehát adott az eleve untethered jailbreakes telefon. Paramétereit már fentebb leírtam. Erre rá eresztettem a redsnow 0915b3 változatát. Bejelöltem az Ipad baseband installt, cydiát nem, mert ugye rajta van. Ezután elkezdte csinálni… a telefonon futó sok szöveg futtatás és 2 perc elteltével kiírta, hogy ERROR! A többit nem értettem…de csináljam újra a rednsow-val még ezt irta asszem. Ezután igy is maradt a telefon. Megpróbáltam Just Boot funkciót a redsnow-ba ekkor kidobott egy ananászt a telón de semmi csík stb… majd egy képet amin Itunes logó és egy USB kábel látható. Na most akkor mit csináljak, mert innen nem tudom kizökkenteni a telefont?

  780. @springfield: nyilván azért javasoltam a fent linkelt többi cikk részletes végigolvasását, mert le van bennük írva a teendő. ha más oldal cikkei alapján próbálkozol, abban nem tudunk segíteni, mert nem foglalkozunk a másutt található leírásokkal vagy azok esetleges hibáival. bármi esetben a pontos hibaüzenetet jegyezd is fel, ha hibát dob, hogy mi dobta, mikor dobta.

    próbáld meg a 0.9.15b1-es verzióval esetleg, ugyanígy az iPad basebandet feltenni.

    ha nem boldogulsz, hozd be a szervizbe, és a kollégák megnézik, mi a helyzet, mert látatlanban találgatva nem a legjobb: http://iszervizpont.hu/kapcsolat

  781. Elolvastam mindent… csak egyféle képpen lehet ezt megoldani, mindegy hogy csűrjük csavarjuk, meg melyik oldalon nézem. Először kihagytam a redsnow-ba hogy be kell nyomni neki a 6.0 softwaret azt gondoltam lehet ez lehet a gond. Azért hagytam ki mert gondoltam, mivel eleve ez van a készüléken igy nem kell. De most megpróbáltam úgy is, hogy beadtam neki az ipsw filet. ugyan azt irta ki a végén: Error! Please reboot the device into normal operating mode. then perform a clean “slide to power off”, then try redsnow again. Most megpróbálom akkor a b1-es redsnowal.

  782. @springfield: előbb akkor most nyomj rá egy rendes restore-t, hagyd, hogy betöltsön, aktiváld, stb, és csak utána próbáld meg.

  783. és most hogy Itunes icon meg USB kábel van a képernyőn, hogy nyomok neki rendes restore-t? 🙂 Amúgy megpróbáltam a régebbi redsnow-k nem veszik be a 6.0-ás ipsw filet. nem kompatibilis…

  784. Itunessal állitsam helyre? Nem fogja frissiteni nekem a telót software-ét?

  785. @springfield: de igen, ha nincs mentve SHSH-d, és nem custom 6.0-val csinálod, akkor frissíti.

    opcióid:

    1. restore gyári 6.1.6-ra, aktiválod, tethered jailbreak a 6.0-t betallózva (a redsn0w 0.9.15b1 is támogatja a 6.0-t), install iPad baseband, downgrade from iPad baseband, tethered boot, cydiából p0sixspwn csomag = untethered 6.1.6, ultrasn0w = függetlenítve.

    2. custom 6.0, de csak ha van hozzá SHSH, ezt a sn0wbreeze tudja megcsinálni, és az iReb menüponttal kell pwned DFU-ba tenni hozzá, majd install iPad baseband, downgrade from iPad baseband, stb.

  786. @Jadeye:
    OK. mivel nincs shsh-m igy megprobálom akkor az 1-es verziót…
    Köszönöm!

  787. itunes hiba üzenet 9. később 14 kód.

  788. Szia!
    Sikerült az összes művelet, megcsinált szépen mindent.
    Az iTunes nem tudom miért hibázott 2x de 3x-ra jó lett és ráment az 6.1.6-os szoftware. Csak nem vagyok annyira béna…:) Még egy kérdésem akadt!
    Ez a telefon T függő. Az ultrasnow installnál T kártya volt a telefonban mert nem volt nálam más. Ez baj lehet? Szerinted ettől még sikerülhetett a függetlenítés? Most nincs nálam egy másik kártya hogy kipróbáljam sajnos.
    Hibát nem írt ki sehol… Köszi!

  789. @springfield: ha a baseband downgrade-elve lett 05.13.04-re, és feltetted a p0sixspwn után az ultrasn0w-t, teljesen mindegy, milyen kártya volt benne, az független jelenleg.

  790. @Jadeye: Igen, sikerült a downgrade. mindent úgy csináltam ahogy írtad. Akkor köszi. Megnézem majd egy másik kártyával is.

  791. Sziasztok!
    Kérlek segítsetek 🙂 Van egy elméletem, és megerősítés kéne hogy jól gondolom e vagy sem. Szóval… adott egy 3GS iOS 5.0.1-el, iPad BB-vel, JB-ve, unlockolva. Eredetileg T függő a telefon, és nemsokára én is T-s leszek. Innentől kezdve nem érdekelne a JB és az unlock, viszont nem tudom simán lefrissíteni iTunesból a JB miatt, mivel folyamatos hibaüzeneteket kapok. Az elképzelésem az lenne, (ebben kéne a megerősítés, hogy működne e 🙂 ) hogy menne rá az iPad BB downgrade, majd ekkor utána már iTunesból simán felmenne rá az iOS 6.1.6? Semmi gondja nem lenne?
    Válaszokat előre is köszi 🙂

  792. @scan: nem a jailbreak miatt nem tudod frissíteni, hanem az iPad baseband miatt. ha azt downgrade-eled, akkor utána gond nélkül fel fog menni a 6.1.6 is.

  793. @Jadeye: Így akartam írni én is hogy a BB a ludas, csak már elküldtem mikor észrevettem 🙂 de a lényeg ugyan az, akkor utána már nem lesz vele semmi gáz 🙂 Köszönöm szépen a gyors választ!!

  794. Hello lenne egy iphone 3gs 6.1.3 al newbootrom ipad bb feltéve untheatred jbelve. Downgrade elni szeretem volna az ipad bb redsnowal direkt “slide to power off” al kapcsoltam ki de mégis a “ERROR: Please reboot the device into normal operating mode. then perform a clean “slide to power off” then try redsn0w again.” üzenetet kapom a telefon nem tölt be mindig újra indul shsh nincs. Esetleg egy bb tartós 6.1.6 ot tudok elképzelni de nem tudom hogy a bb sérült-e már mi a teendő? választ előre is köszönöm

  795. Nekem se működött, ugyan az volt a problémám, mint farkas63-nak, letöltöttem egy régi 10.6-os iTunes-t és simán végig ment a downgrade 3G-n! Szóval akinek errort ír a redsn0w az az új iTunes miatt lesz(nem támogatja a 2015öset)

  796. Sziasztok!

    Kicsit meglepett, de örülök, hogy még így 2015-ben is van hozzászólás ehez a témához.
    Így nem félek megkérdezni a problémámat.

    A gondom az lenne, hogy miután megcsinálom a folyamatot (minden szépen sikerül), a telefonnak drasztikusan lecsökken a GSM térereje.
    Azért merem ezt állítani, mert megcsináltam sima 3G-nél is és egy 3GS-nél is.
    Mindkét esetben alig van térerő.
    Gyári FW-vel semmi probléma nincs.
    Ez mitől lehet? Hogyan lehet ezen segíteni?

    Üdv

    Theatti

  797. @theatti: mármint ha a 05.13.04-es baseband van fent, akkor van gondod? vagy akkor, ha a 06.15.00-s iPad baseband van fent?


Add a Comment