fbpx Skip to content

“Vendégblogerek, hajrá!” felhívásra úgy gondoltam írok egy kis cikket a “kedvenc” programjaimról, amit minden napjaim során használok, illetve szerintem minden szifon tulajdonos számára kötelező darab(ok). Első lépésként szeretném közölni, hogy vendégblogerként nem értek a szifonok mechanikájához meg a programozásához és  a többihez én csak “paraszti” felhasználó vagyok. Nekem személy szerint nem igazán tetszik a mappás megoldás mert az már nagyon megbonyolítja ennek a tökéletesen kitalált kis kütyünek a “design”-át és kezelését. Másrészt én mappába csak azokat a kivételes programokat teszem amiket nem használok gyakran, illetve ha más ember elkéri a szifonom ne nyúljon hozzá és ne is piszkálja az ebben a mappában lévő appokat. Az alap programokat nem szeretném bemutatni mert szerintem aki használja a szifonját és egészen véletlenül ezt olvasná az már úgy is ismeri ezeket az appokat: FaceBook, Twitter, Skype, Angry Birds, Paper Toss illetve még eBuddy vagy számtalan Messenger programok egyike. Elképzelhető, hogy a többi alkalmazást is ismerni fogjátok, de aki nem ismerné annak remélem segítségére leszek.

Amiket szeretnék bemutatni, mert “kedvelem” illetve nagyon hasznosnak találom őket:

  • Appok: Shazam, Remote, Appzilla, Fring
  • Gamek: Slice It!, Fruit Ninja, Boat Remote, Rack Stare!, Farm Frenzy2, Puzzle Agent
  • Shazam: A zene felismerő programok Ferrarija, a leggyorsabb, illetve ahogy eddig én tapasztaltam a legmegbízhatóbb zene felismerő program, számomra nem volt még olyan szám amit ne ismert volna fel még a kocsiban lévő kis első hangfalakon keresztül jövő szörcsögésből is. Attól függetlenül, hogy mit kellet felismernie,- zúzós metáltól kezdve az orosz dárenbészen keresztül a 70′-es 80′-as évek slágerei -minden sikerült.
  • Remote: A számomra legtökéletesebb iTunes-t irányító app, ami segítségével az összes zene számomat könnyen kezelhetem, illetve videók lejátszása is lehetséges és még mindent amit az iTunes-al érdemes csinálni.
  • Appzilla: A multifunkcionális programok egyike, amelyben 90 különböző kis segítséget nyújtó program talált helyet, amelyek a mindennapokban különböző helyeken jöhetnek elő. A Fake Text-től kezdve a Flashlight-on át a Walk N Type-ig. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert sok pofás alkalmazás van benne.
  • Fring: Ez a program azért személyes kedvencem, mert ezzel programmal tudok ingyenesen telefonálni wifin illetve 3G-n keresztül azokkal az ismerőseimmel akik szifon tulajdonosok, és mivel ingyenesen letölthető app, ezért meg is éri.

Ennyit az Appokról, innentől jöhetnek a kedvenc szórakozási eszközei ennek a “csodának” , a játékok. Kb egy nap alatt kétszer kell töltenem a szifonom, mert lemerül az egész napos nyomkodás során. Vannak olyan tulajok is akik mindig spórolnak a fényerővel meg hogy nem nyomkodják a kicsikét,- mert-, na én nem ilyen vagyok, fényerő max-ra és hagy szóljon..

  • Slice It!: Az egyik általam legnehezebben kijátszott játék, nagyon ötletes, a grafikával lenne még mit javítani de szerintem jó kis app. A játékban megjelenő alakzatokat kell arányosan szétvagdosni és minél tökéletesebb szeletekre vágod annál több pontot kapsz. A Slice It! 2 is hasonló csak ott teljes ábrákat kell arányosan vagdosni.
  • Fruit Ninja: A legjobb unalom űző játék amit szifonra ki lehetett találni. A felszálló gyümölcsöket kell szétvagdosni, ezeket nehezítik a bombák amik szétvágásánál automatikus Game Over következik. A különböző vágások színei állíthatók és megnyerhetők az új hátterek is.
  • Boat Remote: Kötelező app azoknak a szifon tulajoknak akik társaságában több szifon is felrejlik mivel ezen app működtetéséhez minimum 2 (max 4) készülék szükséges és egy bármilyen számítógépen beírt link segítségével, hajós evezős versenyt indíthatunk el. A grafika egyszerűen tökéletes, nagyon szórakoztató, és remekül összehozza a társaságot.
  • Rack Stare!: A bámulatos keblekkel rendelkező “szerintem” titkár nő kebleit kell ebben a játékban meglesni. Bámulatos a grafika, a játék nem éppen változatos ,viszont az idő korlát rövidülésével egyre nehezebbé válik.
  • Farm Frenzy2: Régebben már kijátszottam a Farm Frenzy 1-et de mióta kijött a 2 le nem tudok akadni róla. A játékban egy farmot kell küldetésről küldetésre fejleszteni és megvédeni az állatainkat a pandáktól:D, szinte tökéletes grafikával isteni hangefektekkel és zenével. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
  • Puzzle Agent: Ez egy nem klasszikus kalandjáték, a történet millió fajta kirakós megoldásával gördíthetjük előrébb. Az egészen egyedi (nagyon érdekes) grafika minderre még rátol egy lapáttal.

Remélem minden olvasónak tetszett ez a kis Top 10 saját alkalmazás lista. Nagyon szeretném, hogy ebben a hiperszónikusan fejlődő világban egyre több és több fantasztikus alkalmazást fognak alkotni-, és ezzel a kedvünkre tesznek a fejlesztők.

by karpati.daci

Olvasd el a hozzászólásokat is

37 Comments

  1. Shazamnál szerintem már sokkal jobb a Midomi vagy új nevén Soundhound!
    én is régen azt használtam, de mióta korlátozták a sima verziót is áttértem erre!

  2. @XxX: elsőzésért tudod hogy moderálni fognak! 😀

  3. @csigger: sose azt nézd:-) ha ez a legdurvább beszólás, akkor csak csinálják! Szerintem nem ártok vele senkinek. Szép estét minden kedves szifonos barátomnak:-)

  4. köszi a moderációt, az élet fizesse meg nektek a jóságot! és hasonló elbánást kívánok nektek az élettől kedves barátom:-)

  5. ja és menj jógázni egyet a barátnőd mellé, ha ennyire zavar az hogy valaki örül neki, hogy elsőként látta meg a cikket!:-)

  6. bluetooth megoldásra nincs ötlet?ibluenova nekem nem megy…4.0.1.

  7. kapcsold be a csuszkáknál a bluetoootot az appon belül

  8. Hi srácok! Van egy 2G iPhonom, a mire feltettem ezt a firmwaret iPhone1,1_4.0_8A293_Project.ipsw Ezzel nem is lenne semmi gond, de sajnos úgy alakúlt, hogy tönkrement a wifi a készülékben, így csak kerülőúton tudtam feltenni rá az AppSync 4.0 programot. Konkrétan T-PoT 1.1 TotalCommander pluginnal sikerült feltennem a cydia AutoInstall könyvtárába, ahonnét fel is telepedett az iPhone-ra egy resettelés után. Ezzel viszont azt értem el, hogy többén nem lehet az iTunes 9.2-vel, amit használok elérni az Apps fület, tehát a programokat, így sem ingyenes, sem más programot nem enged feltelepíteni. Mi lenne a megoldás? Régebbi iTunes verzió? Próbáltam más AppSync verziókat is, de azok fel sem települtek, a 4.0 rendszer miatt, ami 3.1.3 lapokon nyugszik… ezért is próbáltam másik AppSync verziókat, de hiába. Talán lehetne valami mást használni az AppSync helyett. De mit? Felraktam csak az Installoust is, de annak még az ikonja sem jelenik meg. Elégé tanácstalan lettem… Ki is merültem az egész álló napos próbálkozásokban. Nonstop 15 óra ebből épen elég volt… Ezért is kérek most mér kis segítséget. Láthatjátok. Próbálkoztam. Variációim száma közelített a végtelenhez, de a cél előtt midíg volt egy akadály, amit nem tudtam áthidalni. Van valakinek ötlete? Ha lehet, akkor ne az, hogy vegyek iPhone 4-et, mert ez már nekem is eszembe jutott, de nem tehetem meg sajnos… 🙂

  9. @p0sixninja Things have progressed to the point where we don’t expect anymore roadblocks. ETA for greenpois0n is 10/10/10 at 10:10:10AM

    EZAZZ 😀

    (Bocs az offért :D)

  10. greenpois0n is 10/10/10 at 10:10:10AM

  11. Torrente777: ez komoly?? Poén lenne! :-))

    Zizi: erre szerintem megvannak a megfelelő fórumok, itt nem illik ilyen problémákkal előrukkolni!

  12. @torrente777: ez biztos, vagy esetleg fake?

  13. @gerike73: 100%

  14. hmm,hiszem ha látom a Greenpois0n-t.
    elméletileg mar negyedikén jott volna,utána hatodika.most meg 10?….

  15. Na jó, ez se ide tartozik (bocs ZiZi a morgásért)… De tényleg:

    We have just received the confirm right now! GreenPois0n jailbreak for iOS 4.1 rolling out for all users on 10/10/2010 at 10:10 AM GMT. Yes, on next Sunday, GreenPois0n will be released to make all users happy. So stay tuned for that big jailbreak event.

  16. pod2g pod2g
    Binary dates for the world ! 101010101010 !!!
    25 minutes ago Favorite Retweet Reply

  17. Ez már 100% GMT az időzóna.

  18. Bocsi srácok, egészen biztosan megvannak a megfelelő halott fórumok, de itt legalább van mozgás, van élet. És ki tudja, hátha erre téved egy agyhalott mindentudó, aki tud és akar is segíteni ebben a számora nem kis kérdésben… Amúgy, meg van elég hely itt… vagy nem? De! 🙂

  19. Jaj!!! Hát must jut eszembe! Miért ne tartozna épen ide ez a kérdés??? 8.-ha valaki nem jönne rá! Épen, hogy ide tartozik, hiszen az a kérdés, hogy milyen programokat használok! Na ezt a kérdés fejeltem meg azzal, hogy milyen programokat használnék, ha tudnék… Jó mi? Vicces! Szerinte jó helyen vagyok… Azt hiszem épen azért is írtam ide, és nem a Table gépek világmegrengető csatája cikkhez… Hát nem fura? De! 🙂

  20. Jóvan ZiZi, majd a moderátor szól ha gáz van. Bocs… csak sokan írnak ilyeneket, és nem értem miért nincs az ilyen kérdéseknek egy aktív topik. Nade nekem 8. 🙂

  21. @ZiZi: Hogy tettél te fel iPhone 2G-re 4-es iOS-t (amikor nem is adták ki rá)?

  22. Az ibluenova ban kapcsoljam be?mert az meg van de vhogy nem enged kuldeni…masnak jo az ibluenova 4.01en?

  23. Tulajdonképen igazad van… Nem is neked szántam én ezeket a sorokat, hanem az utánad érkezőknek… Ha sokszor hozzá kajabálok, akkor valaki csak meg nézi a 8. hozzászólásomat… Mondom! 8.-at! Talán még segíteni is tud valaki? Remélem nem hiába tépem itt a számat… Mert még a végén át kell költöznöm egy friss cikkre vagy mi ez… Na jó éjt gyerekek… Holnap megnézem mi a fejlemény… jó éjt! 🙂 Ja! Ami a cikket illeti… Nagyon frankó! Alig várom már, hogy kipróbálhassam őket. Ugye segítetek? 🙂

  24. @H2CO3: Hogy tettem fel rá? És főként miért? Úgy hogy felraktam azt a firmwaret és már nem most ám… Jó ideig használtam. De most szerettem volna felrakni progikat, gondoltam megkeresem a módját. Ugyanis a wifi elvesztése nagyon elszomorított, ezért sokáig kedve szegett lettem. A többit már leírtam fentebb… 🙂 8. Tudjátok… 🙂

  25. Azt nem tudja vki, hogy miért nem akar működni a Remote app nekem? Kell vmit beállítani az iTunesban azon kívül, hogy home sharing-ON????

    Köszi

  26. Én ezeket használom (mind ingyenes):

    Jitti: forgalmi sebességet néz és küldi fel tőlem, valamint én is kapom másoktól. Sajna, elég lassú és még az adatok is csak módjával jók, de bizakodunk:)
    Chess.com: sokat sakkozom a weboldalon is, eddig ez a legprofibb oldal minden tudásszint számára, az app pedig hibátlan (gépi játék, online játék, teszttábla az élő meccsekhez), leckék, stb
    Theme Clock: nagyon kellemes grafikájú éjjeli óra
    Planets: 3D égbolt a csillagok azonosítására
    Airline USA: repülőket irányítok, egyszerre többet, egyszerű, mégis nehéz megunni
    The Creeeps!: towerdefence játék király és mókás grafikával
    DI Radio: Digitally Imported webes rádiósztrímek
    TeamViewer: PC-k távirányítására
    Duna Mobil: Duna TV az iPhone-on
    iAlcohol Lite: megadott, hogy mit, mennyit és mikor ittál, mennyit ettél hozzá, és megmondja, mikor megy ki belőled az alkohol
    Sneezies Lite: láncreakción alapuló játék, aranyos
    R. Racing GTI: igényes versenyautó-szimulátor

  27. Játékok:

    Knights: várvédősből a legjobb
    SW Trench Run: May the force be with you !
    SW Force Unleashed: régi, de ezen szoktam megmutatni, milyen is a multitouch
    Missile Command: Atari classic
    N.O.V.A: legjobb fps

  28. Srácok, ez a hajós evezős verseny hogy működik? Mivel kommunikál a géppel a szifon?

  29. Az Appzilla-t én is használom, nagyon jó kis program.

  30. Sziasztok

    Nekem rengeteg installous ról letöltött program csinálja hogy azonnal kilép ahogy el szeretném inditani! (magyarul nem működik) és csak valami régebbi verzio letöltése szokott lenni a megoldás de van amikor még az sem! Ez mitöl lehet? Másnál is előfordul?

    Köszi elöre is!

  31. 🙂 Tok jo cikk! Sokkal jobb, mint amit a bloggerek irnak 😛

  32. Köszi, a boatremote-hoz itt a link: piratalondon.com/boatrace/ ezt írod be gépre a szifonnal befotózod amit kiad kódot és már indul a futam..

  33. Hali
    Tud valaki infot, hogyan lehet hasznalni videtelefon funkciot?
    Nem a féjsztájm, hanem az oreg 3g, amit mar 3-4 eve lehet hasznalni.
    Vagy ezt a funkciot majd csak a 4.1 jailbreak hozza magaval?
    Nem hiszem el, hogy a hardver megvan, de nem muxik…..

  34. látom jó a térerő felétek 😀

  35. Szmorepapa

    De igen, foleg a cydias progikkal, de normal appstore is csinalja.
    Ez tapasztalatom szerint a multitask miatt van. Bizonyos progik nem csipik ha fut mellettuk mas is. Peldul a mobil voip appot utalja az adore voip app. Mindig ki kell kapcsolni az egyiket, ha a masik kell.
    Regebben a fring is csinalta.
    Ra kell jonni ki-kit utal, es jo lesz. Nekem eddig bejott az elmeletem.

  36. @Noname:

    Köszönöm de nekem a nincs rajta a multitasking ugy tettem fela 4.0 at hogy ne legyen! Valami más megoldás?

  37. Nem tudtok PC-re olyan programot, mint a JotNot? Lefényképezett dokumentum betölt, 4 sarok kijelöl, a program perspektívát igazít, vág, élesít, kontrasztol, és olyan mintha szkennelték volna. Nyilván nem olyan minőségben.


Add a Comment