fbpx Skip to content

Ez a mai nap elég sok újdonságot hoz, ezek egyike az Origo fejlesztése, a frissen megjelent iWiW alkalmazás, amivel már végre a mobileszközök kijelzőjére szabva használhatjuk az iWiW-et, javarészt funkcióvesztés nélkül. Mobil felülete az iWiW-nek eddig is volt, de azt legtöbbször elég körülményes volt használni. Ezt hivatott áthidalni a natív iWiW app, ami nem csak az Apple készülékein, de az Android rendszerrel futó eszközökön is elérhető.

Az email-címet és a jelszót elég az első belépésnél megadni, azt az app megjegyzi, és a következő indításkor már nem kéri – hacsak nem léptünk ki az appon belül az iWiW-ről. A megadott adatokat egyébként a telefon Settings menüjében alul az alkalmazáslistában az iWiW-et kiválasztva bármikor módosíthatjuk. Belépés után a hírfolyamban találjuk magunkat:

Az itt található híreket azonban nem tudjuk “lájkolni”, vagy hozzászólást írni, de lehetséges, hogy ezt egy következő verzióban majd továbbfejlesztik, és szabadon lájkolhatunk és kommentelhetünk majd a mobil appban is.

Az Ismerősök fülön egyrészt kilistázhatjuk az összes ismerősünket, és akinél meg van adva mobilszám, azt az appból fel is tudjuk hívni, de előtte egy előugró üzentben rákérdez, hogy biztosan fel akarjuk-e hívni. Üzenetküldésre is ott a közvetlen ikon az ismerős neve mellett, itt a telefon email-klienséhez hasonló elrendezésben írhatjuk meg az üzenetet, amit belső iWiW üzenetként küld el az app. Illetve másik hasznos funkció, hogy van Névnap és Szülinap fül is, ahol az aznapi ünnepelteket láthatjuk, és küldhetünk üzenetet nekik:

Az appból kijelentkezni a Profilom fülön tudunk, de ugyanitt találhatjuk meg a hírfolyamot, az adatlapunkat (ez az appból közvetlenül nem szerkeszthető jelenleg), a képeinket, és az ismerőseinket. Mások profilját is ugyanebben a nézetben tudjuk megtekinteni:

Az Üzenetek fül használata értelemszerű, láthatjuk a beérkezett és elküldött üzeneteinket, írhatunk újat, törölhetünk üzenetet, válaszolhatunk kapott üzenetre, stb.

Az alkalmazás ingyenesen tölthető le az App Store-ból: iWiW

***

Frissítés: azt kihagytam, hogy az app nem támogatja a push-t – pedig mennyire jó lett volna, ha a Facebook-hoz hasonlóan jelzi, hogy mondjuk üzenetünk jött, és hasonlók… Reméljük azonban, hogy hamarosan ezt is megkapjuk egy későbbi frissítésben.

És szerencsére az app futásához nem kell 4.x, így az összes iPhone és iPod Touch esetén használható. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Facebook ftw ~

  2. Nem rossz cucc. Nagyon szép dinamikusan mozog a “Hiba történt, kérjük próbálkozzon újra” ablak. Biztos sok munkájuk van benne… 🙂

  3. jah bugos szar

  4. Lehet 3GS en jobb, de 3Gn nem nyerő. Itt lassúcska. Ez nem zavarna, de ha egyszer a facebook appnál meg tudták oldani, itt is elvárható lett volna. Kár, h nem a Sanoma Budapest csinálta, ők mérföldekre vannak ettől a minőségtől. Minden esetre örülök, hogy legalább van.

  5. kb jo regota be se leptem iwiwre, de itt volt mar az ideje egy direkt iphone feluletnek 🙂

  6. Sztem nem véletlen temetik az IWIW-t…utoljára 1 éve vagy annál is több ideje léptem be. Ez kb. az utolsó rúgása az oldalnak és teljesen kihal.

  7. Jó lenne ha jó lenne , de nem az!!!!!!!!!!!!!
    Belépés után megáll és kapufa…………. . bug hegyekben
    3gs

  8. ez amit tuti NEM rakok fel…

  9. Sztem nem rossz.. Határozottan jobb, mint a mobilos felülete 😀
    De a push nekem is hiányzik..
    @Ace1985: Persze, mert a facebook app nem 1 napja jelent meg..

  10. Az iwiw az amúgy kicsit gáz de király 😉

  11. Megorultem az appnak, de nagyon bugos, remelem a frissitessel kijavitjak. Nem birtam a levelemet megnyitni pedig mutatta hogy van. Es iszonyat lassu, safarin jobban kuldi.

  12. IWIW app? Minek és Kinek???
    IWIW-et maximum azok a tizenéves tinik használnak, akik még nem jártak határon túl és nincs külföldi ismerősük.
    És az ilyeneknek nincs iPhone-juk…

    Na mind1 nekem nem kell, amúgy sem léptem be már hónapok óta és nem is tervezem….


Add a Comment