fbpx Skip to content

Az Apple bevonta a képernyővédőket

Mivel az iPhone érintőképernyős, ezért senki sem szeretné ha kedvenc készüléke összekarcolódjon, védi ahogy tudja. Maga az Apple is árul a boltjaiban képernyővédő fóliákat. Eddig. Ugyanis egy egyszerű mozdulattal, minden kommentár nélkül megszüntette (más hírek szerint májustól szünteti meg) az árusítást.
Persze most is megindultak a találgatások. Több forrás szerint azért történt a visszavonás, mert nem olyan egyszerű folt vagy buborék nélkül feltenni ezeket a fóliákat, sokan visszaküldték őket. Apple megelégelte ezt, ráadásul az árusítás azt a látszatot kelti, hogy a készülékeknek extra védelemre van szükségük. Ráadásul így a 3GS oleophobic (zsír és olajtaszító) bevonat előnye sem érvényesül.
Persze ha az Apple vág, akkor nagyot vág. Nem csak az iPhone-nál, hanem a laptopoknál is beszüntette a védőfóliák árusítását. Aki ilyet szeretne, most már csak utángyártottat tud beszerezni.

Eltűnt a Qik Video Camera is

Úgy látszik ma ilyen visszavonásos napunk van. Egyik pillanatról a másikra eltűnt az App Store-ból a Qik Video Camera nevű népszerű alkalmazás, mellyel 15 fps sebességgel lehetett videót rögzíteni. A két dolláros alkalmazás megjelenése óta a Top 25-ben volt, más videórögzítő alkalmazások maradtak, tehát egyedi esetről lehet szól, az alkalmazás honlapja továbbra is él. A fejlesztő csak annyit közölt, hogy egy frissítéssel rövidesen visszatérnek.
Majd meglátjuk.

Megjelent a 3.2 es verzió ötödik bétája

Tegnap megjelent az iPhone SDK 3.2-es iPad-es verziójának ötödik béta változata. Még nem ismert semmi konkrétum, de amint nyilvánosságra kerül valami, beszámolok róla.

Ilyen lesz az IM+ iPad-en

Közzétettek néhány képet a népszerű chates alkalmazás, az IM+ iPad-es változatából. Elég jól néznek ki.

A Four in a Row Pro nevezetű alkalmazás egy amőbaszerű játék. Annyi a különbség, hogy nem tehetjük akárhová a jelünket, hanem alulról építkezik, így mindig a legalsó szabad helyre kerül a zseton. Négy egyformának kell lennie vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan. Aki hamarabb eléri, az nyer.
Játszhatunk egyedül a gép ellen vagy egy másik ember ellen is. Gép elleni játékban három fokozat van.
Nagyszerű szórakozást kínál ez az egyszerű játék, kikapcsolódásképpen ajánlom mindenkinek. A játék 0.79 euróért megvásárolható az AppStore-ban, de létezik egy hirdetéssel ellátott ingyenes változata is.

Az NLU Products bemutatott egy olyan képernyővédőt, mely illetéktelen szemek elől rejti el a képernyőn lévő tartalmat. A lenti videó is demonstrálja, oldalról nem látható a képernyő. Nem tudom mennyi a valóságalapja, aki kíváncsi 20 dollárért megrendelheti, Magyarországra plusz 7 dollár a szállítás.

Olvasd el a hozzászólásokat is

37 Comments

  1. a képernyő tartalmát elrejtő cucc természetesen valós, létezik ugyanilyen bármi más készülékre is, amiben van LCD, pl laptop, lcd monitor, stb. a működési elve meg a polarizáció. maga a dolog csak azért vicces szerintem, mert dollármilliókat öltek abba, hogy egy LCD kijelzőt minél nagyobb látószögből lehessen látni, aztán meg vannak, akik ugye megveszik, de nem tetszik nekik, így ráraknak egy ilyen fóliát, ami meg meggátolja, hogy egy bizonyos nézőponton kívül máshonnan láthasd a kijelző tartalmát. emellett csökkenti a kijelző által kibocsátott fényerőt is, és ahogyan az összes fólia, ez is nehezen felhelyezhető.

  2. Ezt mar en is tapasztaltam. Egy Westendes RealD szemuveggel siman lehet ugyanezt az efejtet produkalni 🙂 Eleg ha forgatod monitor elott az is hol eltunik hol lathato lesz.

  3. “efektet” sry 🙂

  4. Segítség kéne!!!

    Decenberben vásárolt iPhone 3GS-t amin 3.1.3 van lehet downgradelni 3.1.2 -re???
    Mert nekem nem engedi.

    köszi előre is!

  5. @viktor: azt kihagytad, hogy “bocsi az offért”. és nem használtad az oldal keresőjét sem, jobb felső sarok. de lásd, segítek…

    alapból 3.1.3 volt rajta? >> NEM lehet
    ha nincs jailbreak-elve, és új iBoot-os >> NEM lehet
    jelenleg jailbreak-elve van? >>ha igen>> írja a cydia, hogy megvannak az ecid shsh fájlok 3.1.2-höz? >>ha igen>> ha régi iBoot-os, akkor saurik szerverét használva lehet. ha nem, akkor NEM.

    ha a fentieket nem tudod értelmezni, akkor ne próbálkozz vele.

  6. Bocsi az OFFERT de szamomra fontos:)

    Valakinek megvan ez a progi: Symbolic Calculator? vagy tudja h honnan tudnam letotleni a mukodo verziot? ammi a apptrackr-en van annal azt irja ki h korrupt verzio amikor el akarom inditani:S pls help:) holnapi zh-hoz jol jonne:)

  7. Ha valakit érdekel a Qik VideoCamera az szóljon!

  8. Hát sajnálom a fóliás dolgot. Én a power support anti-glaret használom, és teljesen megavygok vele elégedve. Pont most akartam bnőmnek is venni. Én egyből ráraktam a 3gsemre, nem is tudom ez az alap extra bevonat ér e vmit rajta… Sztem a buborékdolog sem volt olyan gáz, nem igazán értem… :S

  9. Ugye ide nem lehet linkelni?

  10. ez a fóliás cucc, invisible shieldre is vonatkozik? vagy az utángyártott?

  11. de lehet linkelni csak varni kell:) nem jelenik meg azonnal:)

  12. @eRico: Szia, olvastam a commentedet és mennyivel jobb ez a fólia mint egy sima vastag képernyővédő fólia 700-ért? Hol lehet ilyet vásárolni?

  13. @Ch1p1: Az teljesen független ettől.

  14. OFF
    nektek működik a szifon cydia source??

    nálam se a 3gs-em se a nálam lévő 3g nem bír róla letölteni se wifin se 3g-n

    ezt irja : “NetDB: Open nodename nor servername provided, or not known”

  15. Dicsértessék!
    Én speciel első perctől fogva Brando matt fóliát használok. Nem tudom az Apple miulyen, a Brando egy éve van rajta, és eddig semmi gondom vele. A felrakásnak megvannak a maga apró trükkjei, hogy levegőbuborék, szösz, por ne menjen alá, de nem írom le postként, mert úgysem közli le a T. Admin. Szépírásgyakorlatot meg a jövőben nem írok, offolni meg nem akarok vele más postokban.

  16. @baggins: a “Helyzet” című postban admin írta, hogy elcsúszott a vendégbloggeres cikkekkel. szóval nem veszett el, amit írtál, és nincs mögötte semmi hátsó szándék, amiért még nincs kint, csak mindössze még nem került feldolgozásra!

  17. [OFF]!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    2 napja rohangálok fehér színű 3GS után. Katasztrófa ami a T -nél megy. Nincs semmiféle központi raktárkészlet információjuk, a T-pontok pedig NEM hívhatóak már fel. Mindegyiknek van egy 80 -as száma, de ott egy statikus menü van, emberrel nem lehet beszélni (megközelíthetőseg, nyitvatartás, szervizinfó, akciók. Mindegyiknél végig lehet hallgatni egy 2 mondatos szöveget, aztán bont).
    Tehát az tudom csak csinálni, hogy ami útba esik, oda bemegyek, végighallgatom ugyanazt a dumát (nincs, de kedden jön új áru abba talán lesz), aztán annyi.

    Tud valaki esetleg segíteni valami infóval? Mittomén, olyasmire gondoltam, hogy valaki a napokban vett, és ahol volt, ott volt fehér is, de Ő feketét vett, vagy hogy az ügyintéző kislány elejtette hogy van még 3db, ilyesmi.

    Ja, Budapestről van szó, és csak T-s érdekel (lejárt a hűség, van sok pont, stb.).

    Tudom-tudom, rendeljem meg webshopból… de az a helyzet hogy ajándékba lesz, és jó lenne ha még a héten meglenne.

    Big thx, ha valaki tud valamit!

  18. Bocsi az offért, de kicsit elrontottam vmit… :S

    na az a helyzet h átírtam a slide to unlockot mint máskor csak véletlen a végére nyomtam vmi ékezetes betűt, és most nemtom megnyitni és AWAY…-ot ír ki

    esetleg vmi ötlet h tom visszacsinálni?

    előre is kösz

  19. @Chal: Itt szombathelyen van.ennyivel tudok hozzájárulni

  20. @Lui: jegyzettombe probaltad mar?

  21. @Jadeye: Ok, ott írtam is alább, hogy bocsi, mert nem olvastam amit Ti írtatok, hogy összetorlódott az anyag. Csak azért volt bennem egy kis piszkálódás, mert tavaly összeállítottam egy nagyon szép háttérkép kollekciót saját fotókból, és elküldtem nektek, hogy a szifon Cydia forrásba tegyétek be, de nem került bele mai napig sem. Nem mintha el lennék zuhanva a saját fotóimtól, de láttam tőlük gyengébbeket is. Itt van a fotós bemutatkozó oldalam: http://www.photo4u.hu/portfolio/

    üdv:

    Baggins

  22. Ja, bocsi az offért.
    Javaslat: Én is egy fotós portál Adminja vagyok. Én létrehoztam egy olyan topikot a fórumomban, ahova az offokat lehet írni. Itt azért sok az off, mert ha az a kérdés mire választ vár valaki már nincs címoldalon, kicsi az esély hogy megnéz valaki, és válaszol a kérdésre.

  23. @baggins: Szép képek
    de szerintem ha lenne közötte egy olyan fotó amin egy szódásüveg mellett egy Iphone van lefényképezve…..akkorlehet nagyobb hátszeled lenne 😀

  24. Itt ilyen úgy sem lesz, ömlesztve van minden, semmi rendszer és áttekinthetőség! Nem te vagy az első aki már felvetette ezt (sőt sztem az utolsó sem te vagy már), hát ez van: ezt kell szeretni és mindenki folytathatja szépen az offolását. Válasz pedig vagy jön vagy nem.

  25. Nagyon elégedett voltam a szifon bevonatával, de most (fél éves a készülék) úgy tűnik, kezd lekopni. Eddig teljesen klasszul lehetett használni (és tisztítani) a képernyőt, de egy ideje egyre durvábban zsírosodik és a takarítása sem könnyű…

  26. @pacman789:
    tpotal meglehet nézni?

  27. @atesz: egy fórumban közel ugyanennyi lenne az offolás, hidd el… ugyan úgy abba a topicba írnának, amelyikben van aktivitás. mert hiába van offtopic, ha nem válaszol a kérdésedre ott senki, akkor fogod magad, és írsz oda, ahol él a topic.

    az offolással inkább az a baj, hogy az így feltett kérdések legalább 95%-ára már minimum 5 alkalommal lett válasz adva, de egy cikk biztos van már róla. mindössze az offolók 99%-a képtelen a keresőt (egyáltalán vagy megfelelően) használni, mert offolni egyszerűbb, kényelmesebb, és így talán választ is hamarabb kap…

    az off kiváltására lett chat, ami azonnali választ is nyújthatna az adott kérdésre – már ha valaki tudja az online emberek közül. de az offolók nagy része ezt sem használja ugyan úgy.

    másrészt egy fórumot azt moderálni is kell ám, és mivel itt egyikünk sem teheti meg azt, hogy ezt itt főállásként űzi, így erre se idő, se kapacitás.

    a “válasz pedig vagy jön vagy nem” megállapításodra pedig változatlanul azt mondom, hogy az off-os kérdések legalább 95%-ára már itt az oldalon többször is válaszoltunk, még akár külön cikkel is. az összes többi esetben meg a döntő többség egy egyszerű guglizással megtalálná a kérdésére a választ. de nem gugliznak.

    ezt meg semmi fórum nem fogja megoldani, akár tetszik, akár nem. ennyi. pont.

  28. @Jadeye: Üdv.
    Esetleg te mint hozzáértő ember, tudsz-e valami megoldást a mobil-tv használatára 3gs-en?
    Kicsit bosszantó, hogy benne van az előfizetésemben de nem tudom használni.

    Köszi a választ.

  29. @baggins: Nagyon szép képek!!!

  30. Valakit lecumizhatok egy gs-ert??? 2g-m van es lassu

  31. Laura: a cumi oda kevés lesz, egy GS áráért igazság szerint 2-3 17 éves csajt is lehet szerezni akár egész éjszakára. Kemény a világ, na. Mit szólnál viszont egy stabil Nokia 3310 -hez? (újszerű!!!)

    ( 😀 :D)

  32. Nemtom

  33. + ajándék bőrtok?

  34. @horvilaci: nem tudom, nem használom a mobiltévét, de mikor a tmobilt megkérdezték erről facebook-on, ott tudtommal az volt a válasz, hogy iPhone esetén ez nem működik. amiben lehet valami, mert ugye 3GP kódolásban megy a mobiltv, amit az iPhone iPod része nem támogat. ellenben talán VLC-t telepítve rá (csak ha ugye jailbreak-elt természetesen), vagy mplayer-t, az lejátsza. de a linket azt nem tudom.

    @Chal: LOL, az a bőrtok mindent visz… 😀

  35. @Lui: még mindig nemtudtam tpottal megnyitni a springboard… fájlt h átírjam, valaki tudna segíteni?

  36. miez h modira vár kommentem?

  37. még mindig nemtudtam tpottal megnyitni a springboard… fájlt h átírjam, valaki tudna segíteni?


Add a Comment