fbpx Skip to content

iphone-power

Update:

Ravasz kis kínaiak – elnézést minden kínai olvasótól is, na de azért ez….

Szóval: néhány embernek eszébe jutott, hogy megnézze a Terminálban ezt a vm programot, parancsként kiadva, hogy még milyen paraméterek adhatóak neki. Azonban a dynamic_pager helpjét kapta vissza. És tényleg, ha kiadunk egy diff parancsot a két filera – tehát a kínaiak csomagjában lévő vm-re és a dynamic_pagerre, ami alapból benne van a rendszerben – akkor azt kapjuk vissza, hogy nincs eltérés a két file között, AZAZ:

a kínaiak rájöttek, hogy Apple beletette a parancsot a rendszerbe, átnevezték, csináltak hozzá egy plistet, átnevezték az SBSettings /private/var/mobile/SBSettings/Commands könyvtárából a freememoryt, csináltak hozzá egy plistet, és kész. Ötletes 🙂

Ezen információkkal kicsit nagyobb lesz a “tudásunk”: tehát a kínaiak csomagját teljesen felesleges felrakni, és a külföldi fórumok visszajelzései alapján is a freememory okozta a lag-eket, akadásokat a programindításnál is, ezért egyszerűen használjuk a MemTool-t a memória felszabadítására a boot után, manuálisan. Más: ahogy már írtam, sokkal stabilabb lesz a rendszer, ha az OnDemand false kulcsot használjuk a plistben, tehát nem az OnDemand true-t, ami a kínai csomagban van.

Persze, ezzel az is jár, hogy utána lehet nézni a dynamic_pager parancsnak…

És meglepetés: az Apple developer command manualjaiban megtalálható a parancs részletes leírása, tehát ez egy deklarált parancs, ezt használják a nagyobb rendszererőforrás igényű programok is a swappelésre.

Ettől persze igaza van az ellenzőknek is, hogy majd rámegy a flash memória, de azért azt tudni kell, hogy a Nokia N97-ben egy hasonló flash chip van, a teló a 256Mb RAM mellé alapból létrehoz egy 1Gb méretű statikus swapfile-t és ezt használja is.

Valószínűleg egyszerűen arról van szó, hogy a programot az Apple arra szánta, hogy azt a nagy erőforrásigényű, grafikai elemekkel dolgozó progik – magyarul játékok – használják, hiszen az alaprendszer így se lassú.

Na nézzük azokat a paramétereket:

-S: ezután a méret jön, byteban, ezt definiálja a kínai csomag, ha meg van adva a paraméter, akkor egy állandó méretű, statikus swapfile jön létre, ha nem, akkor 64Mb maximális mérettel egy dinamikus swapfile-t hoz létre a rendszer.

-F: a file nevét definiálja, és helyét, viszont ha nem adjuk ki, akkor is alapból a /private/var/vm/swapfile0 file-t fogja használni a rendszer, ezért felesleges külön is kiadni.

és ami újdonság: van egy <key>UseEncryptedSwap</key>

nevű kulcs, amely alapból true értéket kap, ha nincs külön megadva, azaz, a rendszer titkosítja a swapfile-t. Ez persze kismértékű teljesítménycsökkenéssel jár. Felesleges, azaz a kulcsnak false értéket adva a titkosítás megszűnik.

Összegezve:

felesleges teljesen a csomagok telepítése, hiszen mindben ugyanaz az eredeti Apple file van, egyszerűen a plistet kell bemásolni T-Pottal a /System/Library/LaunchDaemons könyvtárba, persze töröljük előtte a VM csomagokat a Cydiában. Reboot, és kész.

Ami a swap dinamikus-statikus volta közti különbséget illeti:

érvényes, amit írtam alább: dinamikus: gyorsabb az alaprendszer működése, de nagyobb játékoknál a 64Mb maximális méret miatt lefagyás lehet. statikus: megadhatunk neki ennél a 290Mb-nál nagyobb értéket is, én ezt éreztem optimálisnak. Lehet, hogy nem annyira gyorsítja be az “alaprendszert” – azaz phone, safari, mail, egyszerűbb progik, stb. – mint a dinamikus, viszont ez stabil, játékoknál sem fog lefagyni a rendszer.

TEHÁT:

íme két, ezek alapján létrehozott plist, tehát csak T-Pottal másoljuk és kész, persze egyiket vagy másikat, majd a tapasztalatok alapán eldönthetjük, a dinamikus vagy  a statikus verzió felel meg jobban az igényeinknek:

ELSŐ: dinamikus

MÁSODIK: statikus

Jó használatot!

1. Hihetetlen, de működik…

Az alábbiakban leírt “technikát” az egyik fórumon olvastam, elég hülyeségnek tűnt, de miután több helyen is láttam, gondoltam kipróbálom, és nem tudom, csak “bemagyarázás”-e, de nekem is működött:

Hogyan növeljük meg kb. 25-30%-kal az akksi használati idejét:

Szóval, a következő alkalommal amikor töltenénk a telefont ezen egyszerű eljárást kövessük  – gondolom ezzel “reseteljük” az Auto-Brightness funkciót is:

-a hálózati töltőt használjuk, ne a számítógépre dugjuk rá a telót

-menjünk be a Settingsbe, és kapcsoljuk ki az Auto-Brightness-t

-húzzuk el a csúszkát a maximális szintre -azaz tök fényes lesz a teló képe

-várjuk meg amíg 100% lesz a töltöttség, és a kis jel is átvált, tehát tényleg feltöltődött a teló

-vegyük le a töltőről  a telót, menjünk be a Settingsbe, újra kapcsoljuk be az Auto-Brightness-t, és a csúszka felénél kicsit lejebb hagyjuk a fényerőt.

2. Csak 3G hálózat…

Én épp egy olyan helyen lakok, ahol kábé kétpercenként átvált a 3G-ről a szifon az EDGE-re, ami azért idegesítő, mert a haverom Nokia telefonján teljesen stabilan, igaz közepes jelerősséggel, de kitűnően működik a 3G/HSDPA… Ilyenkor ugye szifonon az vált be, hogy SBSettingsben gyorsan ki-be kapcsolom a 3G-t, és hopp, újra megtalálja a teló, egy ideig meg is tartja, de csak egy ideig. Nokia N95-öm volt még annó, azon is kitűnően lehetett állítani, hogy csak 3G hálózatot használjon a teló, vagy 2G és 3G, előnyben részesített hálózatként a 3G-t használva, vagy csak 2G. Hát ugye szifonon hiányzik ebből a felsorolásból az első állítási lehetőség, vagyis, hogy a telefon csak a 3G hálózatot keresse-használja, és hogy így “kényszeríteni” lehessen a telefont, hogy egy gyengébb, de egyébként stabil 3G jelet NE dobjon el percenként, és cserélje le EDGE-re.

DE: mégis van rá mód, szerencsére NAGYON EGYSZERŰ a dolog:

-T-Pottal menjünk a /private/var/preferences könyvtárba

-itt látni fogunk többek között egy csidata nevű file-t, ezt másoljuk át a winyóra valahová

-egy egyszerű szövegszerkesztővel nyissuk meg

-keressük meg a

GsmRegistrationModel::fRatSelection=

sort, ebben az egyenlőségjel után vagy 0x0 vagy 0x1 jön – ezt írjuk át 0x2-re

-mentsük a winyón a file-t

-T-Pottal írjuk felül az eredetit

-reboot

És voilá, csak a 3G hálózatot fogja használni a teló!

Természetesen, a visszaállítás az érték visszaírásával történik, de reboot mindig kell. Akár lehet belőle egy BossPref kapcsolót is csinálni….

3. Már megint ejnye-bejnye Apple… – AVAGY a rendszerben van beépített lapozófile-kezelő funkció is


Szóval mindenki hálás lehet ennek a kínai fejlesztőnek, aki megcsinálta az iPhoneVM progit, mellyel lehetővé vált egy swapfile használata a flashmemórián, ezzel kvázi a memória “kibővítése”.  A program némi állítgatás után tökéletesen működött nekem is, én leginkább a Monopoly játék grafikáját találtam tesztelési célra alkalmasnak, mert az, hogy a dobókocka eldobása közben néha-néha egy pillanatra ne lassuljon meg a grafika sebessége, elképzelhetetlen volt a VM előtt. 

Mielőtt parázs vitába kezdenének az olvasók a flash chip élettartamáról (ahogy az már régebben megtörtént), az biztos, hogy eddig is egy csomó file-t változtatott dinamikusan a rendszer működés közben (tehát írta-olvasta folyamatosan őket), nem hiszem, hogy bármilyen hiba előfordulása megnövekedne, főleg, hogy a chipek “agyában” a filerendszer írásakor mindig más fizikai helyre történik az írás, irányítottan, biztosítva, hogy a lehető legkevesebbszer legyen egy adott cella írva.

Ezek után lássuk, pontosan mit is kaptunk a kínaiaktól ajándékba:

két file-t, melyek a rendszerdémonok egy részét is tartalmazó /sbin könyvtárba kerülnek, nevezetesen az fm és vm programokat.

Melyik mit csinál? Az fm a free memory akar lenni, egyszerűen a bootkor felszabadítja a memóriát, gyakorlatilag, majdnem bitre pontosan megegyezik az SBSettings-ben lévő, a Processekből futtatható Free Memory-val. Tehát a haszna annyi, hogy nem kell nekünk kézzel megcsinálni az első memóriafelszabadítást.

A vm értelemszerűen virtual memory akar lenni, ez végzi a “valódi feladatot”, azaz, hogy a /private/var/vm könyvtárban – ami egyébként RÉSZE a normál, eredeti Apple firmware-nek is – léthehoz egy swapfile-t, amit a rendszer teljesítménynövelésre, kvázi a memória “kibővítésére” tud használni, bár ugye a flash memória írási sebessége nyilván nem vethető össze a beépített – GS esetén 256Mb, egyébként 128Mb nagyságú – RAM-éval,  melynek legnagyobb részét a SpringBoard, illetve a rendszermag foglalja le.

Ez egy statikus virtuális memória, azaz a nagysága adott, ha kell éppen annyi a rendszernek, ha nem – tehát, ha nem futtatunk a háttérben programot a rendszer akkor is “kénytelen” fenntartani a 256Mb-ot, mert a progi alapból ennyit foglal le.

Sajnos, egyes MobileSubstrate kiterjesztések hajlamosak lefagyasztani a free memory-t, ami ebben az esetben értelemszerűen azzal jár, hogy nem bootol be a telefon. Ez jónéhány iPhone tulajdonosnál elő is fordult… Persze, ekkor semmi mást nem kell tenni, nem kell megijedni, nem kell restore, a progi használható ugyanúgy, egyszerűen meg kell próbálni újra és újra a bootot, kb. 10-15 esetből egyszer továbbmegy a folyamat, és amint a SpringBoard betöltődött, töröljük ki T-Pottal a /System/Library/LaunchDaemons könyvtárból a com.apple.fm.plist file-t, és ezután a MemTool segítségével manuálisan csináljunk egy free memory-t.

Sokan panaszkodtak arra, hogy instabillá vált a rendszer az iPhoneVM-től. Ez részben igaz. Sajnos, a fejlesztő valami miatt úgy döntött, hogy a vm program számára a plistjében OnDemand true-t ad neki, vagyis a launchd bezárja a programot, ha nem kell épp a virtuális memóriát írni. Ez lehet, hogy “erőforrási” szempontok szerint gazdaságos, de sajnos épp emiatt destabilizálódik a rendszer, pont az olyan, nagy grafikai file-okat használó programok futása közben, mint amilyen a Monopoly is.

Tehát: íme az eredeti plist file: com.apple.vm.plist néven a /System/Library/LaunchDaemonsban van:

<?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″?>

<!DOCTYPE plist PUBLIC “-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN” “http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd”>

<plist version=”1.0″>

<dict>

<key>Label</key>

<string>com.apple.vm</string>

<key>Program</key>

<string>/sbin/vm</string>

<key>ProgramArguments</key>

<array>

<string>/sbin/vm</string>

<string>-S</string>

<string>268435456</string>

</array>

<key>RunAtLoad</key>

<true/>

<key>OnDemand</key>

<true/>

</dict>

</plist>

Egyszerűen írjuk át az OnDemand szót KeepAlive-ra, és kész. Ezzel azt érjük el, hogy szükség esetén nem kell külön töltögetnie a rendszernek a vm progit, hanem azonnal hozzáfér a virtuális memóriarészhez, növelve ezzel a stabilitást.

A másik az, hogy annak ellenére, hogy már a 256 Mb memória is soknak hathat első hallásra, korántsem ideális. A nagy rendszerigényű játékok néhány másodperc alatt elérhetik, hogy az egész 256Mb “elhasználódjon”. Én az elmúlt 1-2 nap Monopoly-Hero of Sparta és hasonlók tapasztalatai alapján azt gondolom, hogy 300Mb az ideális, úgy tűnik, hogy ezt még kitűnően kezeli a rendszer, és elegendő is az ilyen nagyobb grafikai elemekkel dolgozó programok számára is. Tehát, írjuk  át a file-ban a 268435456 byte-ot nemes egyszerűséggel mondjuk 268435456 helyett 300435456-ra, azaz a kezdetén lévő 268-at 300-ra. Ezzel készen is vagyunk, reboot, és ígérem, nem fog egyszer se lefagyni a rendszer.

Amiért ejnye-bejnye jár…

Studguy-nak feltűnt, hogy valóban, az eredeti Apple firmware is tartalmazza a /private/var/vm könyvtárat. De minek is van benne ez a firmware-ben, ha egyszer a rendszer nem használ lapozófile-t????

NA igen, ezt beépítették a rendszerbe, igazából már egy jó ideje – a 2.2.1-ben is megvolt – ott csücsül a funkció, csak épp nem volt aktiválva, illetve senki nem vette észre a JB közösségből. A /sbin könyvtárban van egy dynamic_pager nevű program, ami ugyanazt teszi, mint a kínai csomag vm-je, azaz létrehoz egy lapozófile-t, csak éppen ennek mérete dinamikusan, a rendszer igényeinek megfelelően változik, de maximum 64Mb lehet. Az “aktiváláshoz” semmilyen csomag telepítése sem szükséges, csupán létre kell hozni a futtatását biztosító plistet a LaunchDaemons-os könyvtárban.

Előny-hátrány: A kettő csomag EGYÜTT NEM MŰKÖDIK!, szóval telepített szifonos vagy beyouriphone repos iphoneVM csomagot először TÖRÖLNI KELL!

A fórumozók tapasztalatait nézegetve, majdnem mindenkinek jobban bejött ennek a beépített, Apple proginak a használata, DE nekem speciel nem, mint mondtam, a fentebbi módosítások után egyszer nem fagyott le a teló a kínaiak csomagjával, míg ezzel… Amiatt, hogy a maximális méret “csak” 64Mb, a nagy rendszerigényű játékok – ugyancsak a Monopoly bizonyult a legérzékenyebb tesztalanynak – képesek lefagyasztani a rendszert, “felélik” a 64Mb-ot, és hirtelen irreszponzívvá válik a progi, melyet néha nem képes a rendszer kezelni. Sajnos ezzel nem lehet mit tenni, VISZONT magának az alaprendszernek, az egyszerűbb programoknak – ide értendő a Hero of Sparta, Monopoly, stb. szintű játékokon kívül minden gyakorlatilag – a futása jóval gyorsabb, stabilabbnak hat, több program helyezhető érezhető lassulás nélkül a háttérbe Backgrounder-rel.

Tehát, a magam részéről a fentebbi módosításokl után, 300 Mb mérettel, állandóan betöltetve a programot, és a boot után manuálisan felszabadítva a memóriát a MemTool-lal továbbra is a kínaiak megoldását fogom használni, de azoknak, akik inkább Backgroundelési célok miatt használnák a virtuális memóriás megoldásokat, jobban be fog jönni az Apple saját kis beépített funkciója.

A “telepítése”:

a másik iphoneVM törlése után EZT A FILE-t egyszerűen T-Pottal másoljuk be a /System/Library/LaunchDaemons könyvtárba, reboot és kész.

Egyébként erősen ajánlom a Cydiában a repok-hoz a beyouriphone repo címének hozzáadását, persze nem saját magunk (szifon.com) ellen akarok beszélni, csak Studguy egyfolytában optimalizálgatja a kínaiak cuccát, és így egyre megbízhatóbbá válik a csomag is, a cím: repo.beyouriphone.com

A fentebbi repoban fent van a kínaiak csomagja – iPhoneVM néven – és a beépített Apple programot aktiváló csomag is – iPhoneVM 2 néven. Az Apple csomag előtt ne felejtsük törölni a kínaiakét!!!  – és persze ez  fordított esetben is igaz, a kétféle csomag nem lehet fent egyszerre!

Olvasd el a hozzászólásokat is

280 Comments

  1. Szep kis cikk:) koszonjuk:)

    “elso:D:P”

  2. jajj meg akartam kerdezni bzollkatol, hogy amit meg csinalt regebebn tap to unlock leirast! es h a lock kepernyon melyik progival tetted ki ugy a naptarat? kerestem cydiaba mindent de nem nagyon talaltam semmit se:S vagy az is egy modosiott progi? leirnad h melyik? elore is koszi:) es grat ezekhez a cikkekhez:)

  3. F1

  4. A 3. Reszben nem lehet a 300mb-ot nagyobra irni es ugy meg jobb lenne?:)

  5. Üdv Srácok!
    Az lenne a kérdésem, hogy ha megcsináltam daemon tuningos cikk alapján a dolgokat, akkor felrakhatom e a vm tuningot? Nem fognak e esetleg összeakadni? Előre is köszönöm a válaszotokat!

  6. Ja és bzolkaa köszi cikket, nagyon jó! Grat! Csak így tovább! 🙂

  7. Üdv minden korán kelő embernek!:D
    Először is gratulálok a cikkhez!
    Érdekelne azoknak a véleménye, akik értenek a hardveres dolgokhoz, hogy van-e nagyfokú, vagy egyáltalán valamilyen szintű kockázata a flash memóriának!?!? Most cseréltettem alaplapot, mert tiltották a telómat, és nem szeretnék újra szervizbe menni… Gondolom érthető…:) Szóval kéne érv: pro-contra flash!

    Köszi: miron89

  8. Szia!

    Azt az akksi töltésnél mindíg meg kell csinálni, vagy elég egyszer, hogy növeld a készenléti idejét?
    Köszi

  9. Mitolj jobb a halozati mint az usb?
    Na meg miert taet tovabb ha toltes elott utan valtoztatunk a fenyeron?
    Max a kevesebb mint 50% on valo hasznakat miatt tart tovabb…
    De egy magyarszatot szivesen olvasnek

  10. “biztos, hogy eddig is egy csomó file-t változtatott dinamikusan a rendszer működés közben (tehát írta-olvasta folyamatosan őket), nem hiszem, hogy bármilyen hiba előfordulása megnövekedne”

    – a log fájlokat általában a rendszer adott időközönként újra létrehozza más blokkterületen (ez igaz egy dinamikusan írt rendszerállományra is)
    – ezek az írás/olvasási műveletek meg sem közelítik a swap adatmozgatási igényeit

    “főleg, hogy a chipek “agyában” a filerendszer írásakor mindig más fizikai helyre történik az írás, irányítottan, biztosítva, hogy a lehető legkevesebbszer legyen egy adott cella írva.”

    Ez így igaz, és a rendszer erre folyamatosan ügyel.
    DE.
    A swap file egy statikusan létrehozott fix méretű állomány (a kínai esetben, az rendszerénél meg az első 64 mega), amin belül történik az írás, mégpedig nem véletlenszerűen.
    Backgrounder használatával és a memória leterhelésével ennek a fájlnak a hozzáférése percenként akár több százszoros is lehet.
    A többit ki lehet találni.
    Az Apple nem poénból tiltott le egy kifejlesztett, működő megoldást, hanem gondolom a fejlesztő tesztek eredményei alapján, ezen érdemes elgondolkodni.

  11. Mordon azt mondod h a backgrounder magaban ugyan ugy aetalmas mint a vm ?

  12. @Zoltan:
    Nem, dehogy!
    A Backgrounder-rel csak annyi a gond, hogy ezzel teljesen ki tudod használni a készülék összes memóriáját és mivel a VM folyamatosan lapozni fogja azt, ha be van kapcsolva, akkor szinte folyamatosan fog írni/olvasni a swap fájlba, pontosan úgy, ahogy pl. a Windows teszi, mikor egy fél giga memóriával ellátott gépen elfogyasztod a fizikai memóriát.

    Egyébként én bármelyik megoldást is tesztelem, ha leterhelem a rendszert több szoftver futtatásával, akkor minden esetben fagyás a vége szóval a stabilitás sem a legjobb (3GS).

  13. még egy évet bírjon ki a swap-olás, aztán ugyis készülék csere… 🙂

  14. nekem eddig a vm volt fennt max 62mega ram volt szabadon, most feltettem az apple -s daemont hát 82! Jobban bejön! Amugy alig játszom. max worms. Igo amit többet használok!
    üdv
    köszi

  15. ha ez a töltéses dolog működik a brigthnessel érdemes lenne rá egy kapcsolot csinálni sbsettingsbe!

  16. @pacman789: Köszönöm, a naptár a RipDev-es Kate módosított változata, de ez fizetős, nekem viszont megért 15 dolcsit, mert én még ennél hasznosabb naptárt nem találtam. Megnézem neten, van-e valahol crackje, vagy meg lehet kérni HunterX-et is, hátha feltöri.

  17. @Zoltan: Nagyon jó kérdés, de így van 🙁 Sőt, ha még áttolod az auto lock screen-t x percről never-re, akkor még nagyobb az érezhető akku töltöttség időtartama.

  18. @bzolkaa: Az uszkve 3000 huf. 😐 Van valamilyen plusz funkciója a lockscreenen való láthatóságon kívül?

  19. @Mordon:
    nalam nincs vm, 3gs-nel asszem nincs ra szukseg…
    @Thende:
    lehuzod a fenyerot nullara (meg ugy is olvashato) es akkor aztan meg tovabb birja 🙂
    szoval szerintem (SZERINTEM) ez a ide kapcsolok oda huzom toltes elotti beallitasok csak PLACEBO hatas 🙂

    de az usb vs halozati toltore valaki adhatna elfogadhato magyarazatot, mert szerintem az is tok mindegy.

  20. @Thende: hát, a csomagban még egy csomó minden van, nekem csak ez a naptár kellett 🙁 igen, tudom, nem kevés, de én rengeteget használom, nekem megérte. De körbenézek crack ügyben.
    @Thende: @Thende: Ez jó tipp. Tényleg jó kérdés miért így van megcsinálva a dolog…
    @ady800: igen, én is így gondolkodom, de tény, mindenki saját felelősségére használja ezeket.
    @Mordon: az biztos, hogy nem a legjobb a stabilitás, de némi módosítás után már nem fagy. Én úgy tudom, az AppStore-os programok is használhatnak swap file-t futás közben. De tény, mindenki a saját telefonja “életével” játszik.
    @Zoltan: Nem tudom miért működik, de működik…
    @USSR: Mindig így töltsd.
    @Sakii: Lehet, de szerintem felesleges, inkább rosszabb az eredmény, mint jobb. De lehet próbálkozni, emiatt nem fog lefagyni a rendszer, hogy a méretet változtatod, tehát kinek mi jön be leginkább…

  21. @Zoltan: lehet, hogy placebó, én is írtam, hogy nincs rá magyarázat, de az is biztos, hogy akkor ez valami tömeghisztéria lehet, mert már annyi helyen olvastam, és annyi ember írta már, hogy működik neki is… A töltős részre sincs magyarázat, az viszont tényleg így van – az nem placebó… De próbáld ki, nekem tényleg úgy tűnt, hogy tovább bírja az akksi. Mivel az iphone-ban beépített töltésoptimalizáció is van, simán el tudom képzelni, hogy egyszerűen “másképp” töltődik a telefon ezekkel a beállításokkal, mint egyébként. De tényleg próbáld ki, szerintem meg fogsz lepődni.

  22. @Zoltan: Talán ismétlem talán az lehet a magyarázat,hogy usb keresztül nincs meg a szükséges mA. Ezt abból gondolom,hogy ha kipróbáljátok azt hogy autóban nem a rendes töltőjével töltitek hanem mondjuk úgy ,hogy usb kábel és egy usb csatlakozós szivargyújtó…és ugye ebből van több fajta.Én kipróbáltam van 500mA-os na avval ugyan feltölti de mihelyt leveszem a töltöről rögtön leesik a töltötség…viszont ha 1000ma-ol töltöm akkor rendben megmarad a töltötség…..

  23. Köszi bzoolka a repo tippet, fenn van a mobilelog 3 náluk. 🙂

  24. Bzolkaa: az ugy nem egyszeribb h sb sett ben kikapcsolom az edget?

  25. @kbtomi:
    erdekes h ezt mondod, nekem 1000mha-es toltovel nem is engedi tolteni magat
    gondolom vedi…
    amit most irok abban nem vagyok biztos nem vagyok Villanyos DE
    az h 1000mah vagy 500mah max csak a toltes idejere hat ki (gyorsabb lasabb, nem?)
    @bzolkaa:
    ha egy dolog kikerul h jujj jobb tole az aksi akkor azt altalaban megeszi a tomeg, es belelatja mert nagyon szeretne, ajfon korul allando ez az aksi mizeria-hiszteria 🙂

    ki fogom probalni majd, de hozza teszem h a telo a sok tapizastol merul, lehet h mikor ezzel a proceduraval toltottek akkor csak neztek h na most akkor mennyit bir es vartak vartak es jeeee ha nincs fenyero hasznalat kozben, csak 40% akkor tovabb birja… ez evidens.

  26. Sziasztok bocsi az off ér de elég nagy bajom van :S ha rádugom az iphonet a laptopra ( felismerés után ) egyszerüen lefagy a gépem :S mi lehet a baj?

  27. @Crazy: hát, akkor egyáltalán nem talál netet, legalábbis nálam ez így működött, és az az SBSettings-es EDGE kapcsoló hol működik-hol nem… De mondom, ez nálam van, nekem ez vált be.

  28. Am meg annyi h nem a 3g t kene kinyomi mert allitolag az jobban meriti?!

  29. @Zoltan: azért közöltem le, mert nálam is bevált, tényleg nem tudom, mennyire van mögötte evidencia, én sem vagyok villanyos, viszont az autóstöltő részét maximálisan megerősítem, tényleg nem mindegy, hogy nem a direkt iphone-hoz kitalált töltőnek mennyi a mA-ja, és tényleg azonnal elkezd merülni az 500mA-ossal. Talán, ha valaki ért hozzá, akkor adhatna egy “szakértői véleményt”…

  30. @Crazy: ez csak netezésre vonatkozik, nyilván otthon, a lakásban, ahol van töltő, jobban szeretném, ha nem az EDGE-et használná a teló. Van külön netem is, de néha jobban szeretek az iphonennal böngészni… (ez biztosan valami ritka perverzió 🙂 )

  31. @Zoltan: hát az iphonos autótöltő 1000mA-os…én ezt úgy vettem észre hogy vettem egy rádugható gps-t és ugye így már nem tudtam használni a saját szivargyújtós tőltőjét..ekkor kezdtem szétnézni hogy tudnám tölteni az autóban…ekkor jutottam erre a megállapitásra…de ez csak egy tipp volt

  32. @bzolkaa:
    nem kotekedem, erdeklodom
    @bzolkaa:
    nekem a nem eredeti 1000mha-es nem tolti meg se moccan lekapcsolja a toltest
    mig ugyan ez a tolto mas telefonokat vigan tolt (iphone ki se irja h nem kompatibilis,csak siman nem engedi be az aramot 🙂 )
    @bzolkaa:
    en minden reggel ugy kelek h iphone wifi oldalak vegiglapozasa email
    aztan a reggeli teendok 🙂
    @kbtomi:
    ok

  33. De suar kikapcsolatm az edget sb ben es meg 3g n se engedi a netet:S ejjj

  34. na gyerekek vagy igazak vagy nem igazak ezek a dolgok…de egy biztos kedvenc kütyünk nap mint nap foglalkoztat bennünket…mint egy igazi feleség…:))))))))))))))))…hölgyektől előre is elnézést kérek :))

  35. Hm jó kis cikk ,de érdeklődnék Hogy az Aksis Dolog Ipod Touch 2G -n is müködik?

    Előre is köszi a választ.

  36. 😀

  37. @Zoltan:

    “ki fogom probalni majd, de hozza teszem h a telo a sok tapizastol merul, lehet h mikor ezzel a proceduraval toltottek akkor csak neztek h na most akkor mennyit bir es vartak vartak es jeeee ha nincs fenyero hasznalat kozben, csak 40% akkor tovabb birja… ez evidens.”

    Én is így gondoltam, ezért úgy teszteltem, hogy este húztam le a töltőről és a reggelig történő merülést néztem.
    Normál megoldással reggelre 94%-ig merült, a brightness matatásos módszerrel reggel még 100%-on állt és utána még használtam 48 percet és akkor is csak 98%-ra csökkent a töltöttség.

    Viszont tegnap felraktam a 3.1-et és este ismét kipróbáltam, de reggelre a megszokott 94% fogadott, szóval ez vagy nem működik 3.1-el, vagy csak véletlen egybeesés volt az előző is.

  38. Ok megneztem a iphone toltojet 5V 1A az usb meg ha jol tudom 500ma
    szoval erosebb aramot kap az aksi a toltotol, de meg mindig nem vilagos szamomra h ez csak gyorsabb toltest eredmenyez vagy mast is (eltekintve minden feltetlezett csuszka modositos modszertol, csak a toltore kielezve)

    amugy most probalom ezt a modszert, szoval nem zarkozom el, csak nem ertem a hatteret… de majd kiderul h placebo v valos:)

  39. @Mordon:
    nekem eddig 3.01 volt es azzal az esti 100rol reggelre mindig 99let ha repulo mod volt akkor maradt a 100 mindenfele extra toltes nelkul, sot mindig usbrol toltottem 100ra es ugy jott ki ez a 99 illetve 100 os ertek reggelekre.

    szoval eleg erdekes h nalad eddig 94re leesett.

    de majd akkor kiprobalom ezt is:) es ha ilyen atvarialasossal repulo kapcsolas nelkul 99 helyett 100 marad akkor majd elhiszem 🙂

  40. valaki tudna erre egy linket mert itt nincs mit letolteni:
    appulo.us/appdb/?page=viewapp&id=10950

  41. Sziasztok!

    Én letöltöttem cydia-ból az iPhoneVM-et, de semmit sem csinál 3.1-es szoftverrel 3GS-el, de nem történt semmi előtte is bekapcsolás után 170MB, miután feltelepítettem ezt a csomagot, semmi sem változott… Nyomtam restart után sbsettings-ben “free up memory-t” de továbbra sem nőtt!

    Valami ötlet?

  42. @vinnai: elvileg igen…

  43. na a masik olvastam h ujabb muhold szor gps idot, igy mar 10meterrol 2m pontossagu az euban a gps
    vajon az iphone is pontosabban veszi a jelet csutortok ota?
    info: index.hu/tech/2009/10/02/pontosabb_lett_az_europai_gps/

  44. @Xedamen:
    3gs-re minek?

  45. @kbtomi: csak óvatosan az ilyen kommentekkel 🙂 volt már itt felháborodott barátnő, aki épp az egyik cikkemhez szólt hozzá, és “lepervezállatozta” az egész közösséget 🙂

  46. @Xedamen: próbáld meg a MemTool-lal felszabadítani a memóriát, az működni fog elvileg!

  47. @bzolkaa: ezért is kértem elnézést….:)))

  48. @bzolkaa:
    Az lenne a kérdésem, hogy ha megcsináltam daemon tuningos cikk alapján a dolgokat, akkor ezt felrakhatom e? Nem fognak e esetleg összeakadni? Előre is köszönöm a válaszodat!
    Grat a cikkhez!

  49. @Griii: Nem fognak, de a biztonság kedvéért a telepítés után töröld ki a LaunchDaemonok közül a com.apple.fm.plistet, a kínaiak csomagjánál, mielőtt még rebootolnál, és reboot után a MemToollal szabadíts fel memóriát. Az Apple-ös is teljesen biztonságos.

  50. Ez hülyeség… ha alapból odateszed a csúszkát, mindenféle auto-brightness állítgatás nélkül is hosszabb lesz az üzemidő.

  51. @Zoltan:

    “szoval eleg erdekes h nalad eddig 94re leesett.”

    3GS-ről van szó, bekapcsolt Push Notifications-el és aktív Wifi-vel ami 30 percenként leszedi a leveleimet. Így merül 6%-ot 8 óra alatt, ha nem nyúlok pluszban hozzá.

  52. Nekem is egy ejszaka alatt 1-max 2%-ot esik az aksi, de 6% azert mar soknak tunik, ugyhogy nalad valami nagyobb bibi lehet.
    A hálozati tolto a szifonhoz tenyleg 1A ad le mig az USB max 0,5A. Szoval szerintem ebben lehet a dolog lenyege, nem pedig brightnes-es – csuszkálós dologban.
    Majd kiprobalom.

  53. @Zoltan & bzolkaa: Mikor le van húzva a fényerő, az akku, az akkor fogyasztásnak megfelelően tölt, mikor fel van tolva, nyilván megnő a fogyasztása a készüléknek, így amit a készülék a fény erősségére fordít energiát, hosszabb ideig is tölt. Ha kipróbálod, hogy csutkára LE veszed a fényerőt, feltöltöd 100%-ra, majd leveszed, és mondjuk félig feltolod a fényerőt, gyorsabban (!!!!) merül, mint hogyha full feltolt fényerőnél tetted volna, mert a készülék akkor a maximális kihasználtság mellett töltötte az akkut. Sztem ez lehet a magyarázat. 🙂

  54. És akkor mivan ha én mondjuk 400-at írok a 300 helyett? Elbírja azt a rendszer?

  55. Most 3GS-sel vagy nem működik a VM vagy a telóm kaki 🙁

  56. A Vm 2 ami a beyouriphone repójában van az mivel másabb, mint az 1?

  57. @Xedamen: 3gs-en semmi értelme mert az tvájsz asz feszt…

  58. @Thende: ajh 3gs em lenne jbzve a földhöz verném a seggem:D 170mb free OMG:)

  59. @Balázs: Én is neaggódj 😀 tpkn me’ egy 1G-s Touch-om van… 😀 egy 2G Phone-al is beérném…

  60. a gps pontossággal kapcsolatban én is olvasta ezt a cikket és ugye ebben azt írták hogy csütörtöktől működik…máshol meg azt olvastam hogy csak jövőre fog működni

  61. h t t p : //w w w . mobilport.hu/pda_pna_hirek/20091002/mar_2_meter_pontossagu_a_gps_az_eu-ban/

  62. @Zoltan: Nem olvasom végig az összes kommentet, de szerintem is csak a fényerő levétele nyilván kevesebb áramot fogyaszt. Tehát önmagában ez csak spórolás. Csodák nincsenek /sajnos/

  63. hát nemtom ki próbálta, de én a need for speed undercover-en is észreveszem a VM-et

  64. Etto a Mordon gyerektol a hanyinger kerulget, meg a “swap file”-os faszsagatol. Nem akarod inkabb ezeket egy jegyzettombbe irkalni?

  65. Bocs az offért! 🙂
    Valaki tudna nekem egy címet mondani ahonnan 3.1 Costum ipsw előre nem aktivált t-mobilost le tudok tölteni?

    Kérek egy kis segítséget!!
    Köszi

  66. Miért nem találom a com.apple.vm plist-et?

  67. Nah hát most 172 helyett 187 volt free up memory után 🙂

  68. ez a fényerős dolog ez marhaság, de legalábbis placebó. az akku teljesítménye ettől nem fog nőni, tehát az abban tárolható mAh kapacitás az változatlan, jobban mondva a használat során az akku elhasználódásával csökken. a töltésben semmit nem számít, hogy a fényerőt előtte felhúzod maxra – pláne, ha töltés közben lemegy sleep-be.

    az automatikus fényerőszabályzás meg annyit csinál, hogy a fénymérőre eső fény értékének megfelelően változtatja a háttérvilágítás mértékét, amelynek maximális értéke a csúszkával megadott érték. ennél alacsonyabb lehet a fényerő, de magasabb nem.

    egyszerűbb, ha kikapcsolod az automatikus fényerőt, és lehúzod a csúszkát addig, hogy még jól láthasd, de ne legyen feleslegesen fényes. ezzel többet spórolsz az akksin, mint a dinamikusan változó fényerővel, mert akkor a fénymérő működése és az ehhez kapcsolódó műveletek is mind csak újabb kis energiamennyiséget esznek meg. ez persze nem feltétlen számottevő.

    de ez, hogy teljes fényerővel feltöltöd, és utána visszaveszed, majd ettől kevésbé merüljön, mint korábban ugyanilyen fényerőn, na az inkább placebós, mint valós. persze tessékcsak, vesztenivaló nincs.

    hálózati töltő vs. USB… na itt a mA-ek miatt leginkább csak a töltés idejében lehet különbség. pláne azért, mert ugye az iPhone úgy van kitalálva, hogy valószínűleg sokat lesz gépre dugva, tehát az 500mA-es töltésre van kihegyezve.

    tehát a jobb akkuteljesítmény itt abból adódik, hogy erősebben van megküldve az az akku töltéssel, ami egy kicsit megmozgatja benne az “ellustult” elektronokat.

    összefoglalva: ha fejreállítva töltöd, beállítva a pillangós háttérképet, valamint a töltés megkezdésekor megnézed az urbábuslegendákponthu oldalt, majd kilépsz mindenből, de eközben a hálózati töltővel töltöd, akkor ugyanígy tapasztalni fogod, hogy az akksi “látszólag” jobban bírja. kipróbáltam. működött.

    de mindez nem a fényerő maxra állítása miatt, vagy bármi kuruzslás: egyszerűen a hálózati töltő töltési típusa miatt. havonta egyszer nem is árt azzal tölteni, ha amúgy mindig USB-n töltöd.

    (szorri, hogy lelőttem a poént…)

  69. @nico01: keress már utána, ott van az egyik cikk kommentjei közt egy rakás…!

  70. Nem bootol be az iphone-on!!! Megcsináltam az iphone plist módosítást és nem bootol az iphone-om. Segítsetek kérem. T-pottal nem kommunikál.

  71. Sziasztok.
    1.Sbsettingen keresztül,h tudok free memoryt csinálni.nem találom.
    2.a memoryt hol tudom átirni?
    Köszi

  72. Segítsen valaki légyszi! Én a fenti dolgokat nem csináltam meg, tehát nem ehhez tartozik, de nem tudom máshová írni: 3GS a telefonom, jailbreak fenn van, minden jól működött, de ma lefagyott és azóta nem bootol be. Hogyan lehet leformázni? Ha leformázom (vagy nem tudom itt hogy nevezik), akkor minden törlődik gondolom, ami nem gond, de marad a 3.0.1 szoft rajta? Nincs összeszemetelve minden féle progival, napok óta nem raktam fel semmit sem.

  73. @Bedrock: ott a 3.1 jailbreak topic… na mindegy. ha újrarakod, az itunes már majd a gyár 3.1-et akarja majd feltenni. ezért is lenne jó, ha elolvasnád azt a cikket, mert ott le van írva minden, hogy ennek mi a következménye, stb.

  74. Segítsetek légyszi, mert nem bootol a telóm mióta megcsináltam ezt a ram tuningot. Restoroljak? Azt értem hogy 15 bootolás után egyszercsak elindul, de nemtom hogykell megcsinálni hogy elkezdjen megint bootolni.

  75. @hero: reset…? nem olvastad el a használati utasítást, ami a telóhoz volt? mert abban is le van írva… home+power egyszerre lenyomva kb 10mp-ig, majd újra power.

  76. @Siriuspapa:

    “Etto a Mordon gyerektol a hanyinger kerulget, meg a “swap file”-os faszsagatol. ”

    Ha lenne egy kis sütnivalód, meg némi hozzáértésed, akkor a “hányinger” helyett megköszönhetnéd, hogy van valaki, aki gondol másra is, nem csak magára és felhívja a figyelmet valamire amivel igen komoly kárt tudsz okozni magadnak.

  77. @h.andras: process menü alatt van hogy free memory… én se tudtam:)

  78. @Jadeye: Köszi a választ, benézek oda!

  79. @daralan: köszi

  80. @Jadeye: Persze, hallottam már erről csak nemtudtam hogy kell ezt csinálni, mert még sose volt olyan hogy nem kapcsolt be. Mostmár egy órája nyomom neki a resetet, de még mindig semmi. 10-15-ikre tuti be fog kapcsolni?

  81. @Mordon: jo, oké, aláirom… hivd fel! de miért kell minden postnál minden 3. kommentben azt olvasnom,h te miket swap-elsz a file–jaiddal?:O

  82. Nekem fennt volt a Vm2, de mielött feltettem az 1-et letöröltem és nyomtam rebootot. Ezután felraktam az egyet, módosítottam ahogy itt le van írva és 20 resetre se csinál semmit. Megoldás?

  83. @Jadeye: Egy fizika könyvet, meg egy Lafonten összest is bemásolhatnál, ez a tényen nem változtat. Nem napokig, hetekig, hónapokig fogja tovább bírni az akku, de van benne valami, amitől mégis.

  84. @bzolkaa:
    Köszi a segítséget!

  85. Hol kell memtool-al manuálisan free memory-t csinálni?

  86. Szetintem meg had irja mordon! Nem ertek a temahoz ezert nem is szoltsm hozza a vm-es flash elhasznalashoz. O legalabb nem offol es van velemenye ami erdekes!

    Akkor mar ketten vagyok jadeyel akik szerint placebo a leirtak miatt…. Fenyero lehuzasa sporol az aksin (egyertelmu) es nem a trukkos toltes! Csak meg ne vakuljatok 🙂

  87. Ha letöröltem ezt az egész vm tuningot akkor vissza lehet tenni a com.apple.fr plistet?

  88. Thende: nem azt mondom, hogy nem használ. én azt mondom, hogy a felesleges kuruzslásokat hagyjuk ki az egészből, mert nem amiatt van úgy a dolog, ahogy, hanem a hálózati töltő miatt:

    “a jobb akkuteljesítmény itt abból adódik, hogy erősebben van megküldve az az akku töltéssel, ami egy kicsit megmozgatja benne az “ellustult” elektronokat.”

  89. @Zoltan: én meg azt mondom erre, mondja, persze…. csak ne egyfolytába 🙂

    a másik meg az,h sztem érdekes ez a”toltésoptimalizálo” elv is… nem lehet?:)

  90. @siriuspapa:
    szerintem nem lehet:) latom magam elott ahogy az apple programozoi rohognek 😀

    MAS:
    valaki kiprobalta mar az USB Drive progit cydiabol?
    lenyege. letrehoz egy particiot a teloban, es azt pendrivekent lehet hasznalni akar hol, itunes nelkul.

    az itt fent megadott repoban talalhato

  91. @Jadeye: oké. Akkor tanulságképpen, mindenki töltsön konnektorból 🙂

  92. @Thende:
    tanulas keppen
    tolcs konektorbol es ne hasznalj hatter vilagitast
    midnen mas csak bemeseles

  93. @Zoltan: :O máris feltolom, és megírom… 🙂

  94. feltettem a VM 1-et, átirtam keepalive-ra, kikapcs, bekapcs, és 60 megábol lett 50 boo után 😀 mit rontottam el? 🙂

  95. @Zoltan: 🙁 bát lehet én vagyok ugye, de a multkor kedden 2kor vettem le a telomat a toltorol, és szombat este tettem fel 🙂
    az jonak szamit? 😛

  96. @Zoltan: hol találom ezt a repot?

  97. @kbtomi: ht tp://repo. beyouriphone .com (szokozok nelkul)

  98. @siriuspapa: köszönöm 🙂

  99. @kbtomi:
    itt a leirasban, odafent, nem fogom onnan idemasoln neked.
    @siriuspapa:
    gondolom nem neteztel rajta tul sokat valamint nem is jatszottal vele tul sokat.
    ha nincs tapicskolas nem is merul le a telo.

  100. @Zoltan: nem nagyon hasznaltam, csak az iskolába néha nfl-eztem rajta.

  101. @Zoltan: Okks 🙂

    A lopott wifi jelem nem elég erős, hogy fel tudjam rakni a cuccot 🙁 Kíváncsi lennék hogyan szuperál…

  102. megcsináltam mindent, 78 mega free memom lett 😀 faszaa

  103. Ez a beépített dolog ez érdekel engem is, nem gondoltam volna, hogy van ilyen lapozó file az apple fw -ben is. Igaz én nem játszom meg semmi ilyesmi, szóval nekem az is elég lenne és a programok gyorsabban töltődnének be. Mi a helyzet iGO -val? Az mennyit memóriát emészt fel szerintetek? Nekem az iphoneVM után láthatóan gyorsabb volt.

  104. Jah igen! bzoolka, hol van neked ennyi szabad időd mindezeknek utána olvasni és ezután még egy velős cikket is írni? 🙂 Gratula (ismét)

  105. Ha átírom a keepalive-ot és a 268-at 300-ra és ha reboot elött kitörlöm az fm plistet akkor menni fog?, mert nem töröltem ki és egy órán át nem kapcsolt be a teló… És mivan ha 400-at írok a 300 helyett akkor nem omlik össze vagy ilyensmi?

  106. @admin: vasárnap van… lehet felkelt F1-et nézni, csak kicsit korábban, és ezzel ütötte el az időt.. 😀

  107. @hero: hát próbálkozz. de azt tartsd észben, hogy nem jó túlzásokba esni. és a saját felelősségedre játszol vele.

  108. @Thende: basszameg elfelejtettem megnézni:S:(

  109. @Balázs: 😀 most volt délután ismétlés…

  110. @Thende: szted mit felejtettem el?:D:(

  111. @Balázs: Aszittem’ a reggeli közvetítést… 🙂 Ha az megnyugtat, én is lecsúsztam róla… Reggel is az utolsó sárgazászlóra, meg délután is ugyan oda sikerült kapcsolni… :'(

  112. Feltettem a korábban leírt repobol a VM 1 et, reboot. Utánna átírtam a két dolgot a plistben, reboot. SBSettingses ill. Memtool os free process után sem ír ki több szabad memóriát, ill. 128 at mutat az egészre a Memtool. Ez normális,vagy az erő nincs a telómmal? 🙂

  113. Ezzel a 25-30%os akksis cuccal 1 a gondom…nekem mindig max.on van a képernyő, tükörfólia átka 🙁

  114. Na tessék lustáim 🙂 1600-as hibakódra ttapple.net/

  115. @Hypeboy: tükörfólia:ASD

  116. @xedem: Ezt a problémát akkor láttam, amikor az iPhone fel lett ismertetve webkameraként. Töröld a laptopról a kamerákat.

  117. @ownage: Nekem is volt tükörfóliám. Azt hittem jó dolog. Aztán Rendeltem is egyből egy normlisat. Alig vártam, hogy lecseréljem….

  118. @ady800: 😀 nem értem mi a jó benne, max jó napsütéses időben ki lehet vele sütni a másik szemét:D:DS

  119. Ha férfi vagy és tükörfóliád van akkor tuti meleg vagy.

  120. @Atus: :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  121. @Atus: kikérem magamnak! nekem VOLT tükörfólia az ipodomon, és nem vagyok buzi! 😀 monnyuk csajok mindíg elkérték órán frizut belőni, de akkor is…

    PS.: eladó egy tükörfólia!… xD

  122. Na idefigyelj bugyibuci a nemi identitásom senkit se foglalkoztasson. 😀 A tükör meg trendi, én azért akartam 😀
    De nem minden áron.

  123. @Atus:
    gratulalok
    (nem mintha nekem lenne tukor foliam vagy akarmilyen foliam)

  124. Nekem valamilyen fólia, mindegyik telómon volt. Eladásnás fontos szempont, mennire karcos a kijelző. Megemeli a tefon árát néhány ezredessel.

  125. iPhone kijelzője karcálló szóval meleg akinek tükörfóliája van. a sima fólia az csak óvatosságot mutat.

  126. Egyébként lányos is. Amelyik skinhez vagy tokhoz adnak tükörfóliát az mind lila meg rózsaszín meg virágos…

  127. @Atus: Annyira nem karcálló. Vékony kis hajszál karcok lehetnek rajta. Töröld tisztára a ronggyal amit kaptál hozzá és nézd meg napsütésben.

  128. enyémen nincs. de most nem is süt a nap. De akkor se tükörfólia kell rá hanem sima.

  129. lol most komolyan a tükörfólia buziságáról beszélgettek ? 🙂 naneee

  130. adminnak tükör fóliája van! cska a témát tereliiiiiii!!! 😛
    boccs:D

    üdv

  131. amúgy az már eddig is nyílt titok volt, hogy jó nagy hülye az, aki gépen tölti a telóját 😀 hálózatból legalább dupla annyi szufla jön mint egy kis szaros usb portból 😀 úgy tudom hálóból 12voltot szív, usbből meg csak 5öt

  132. @Balázs:
    😀
    @iBenito:
    halorol is csak 5voltot viszont 1A es nem 0.5A-t

  133. @admin: …most monnd meg… 😀

  134. Amperoztok itt amikor komoly dolgokról van szó.

  135. :DASD::DDSD

  136. Sziasztok!

    Melyik magyar lokalizaciot kell feltelepiteni a cydiabol, hogy tökeletes legyen? Mert feltelepitettem egyet es tiszta összeviszasag van!

  137. @gtomi1:
    3gsnel meg olyan is marad egy darabig

  138. Bocsi! Sima 3G- m van

  139. Am én eddig is áramól töltöttem és így bírt ki kb 2 napot:S:) nem tom h az joe vagy sem:| nincs fent semmi extra ami meg eroforrawst enne…
    A masik meg h aramnal is sokat szamit h mennyit hagyod meg rajta a tolton a szifont! szal ha egybol 100% ra megy az meg nem jó:) mert egy pillanat alatt 99% lesz belőle… 100% utan még kell legalabbis en meg rajta szoktam hagyni 1-2 órát::) elvileg litium ionos aksi vagy mi szal nem tolt tovabb meg kart se csinal benne de azert latszik h jobb ha rajta hogyod:)

  140. @Balázs:
    tovabb rajta hagyod is csak placebo, illetve annyi van h eleri a 100at kikapcsol a toltes, majd merul az aksi es utana tol, de nem birja tovabb max annyi hogy onnantol merul miutan levetted….

  141. Ha már a karcok szóbakerültek: hogyan lehet eltüntetni őket?
    Csak teljes kijelzőcserével: Mert az én kis 2Gm igencsak karcos.

  142. izéé: Csak teljes kijelzőcserével?

  143. @Zoltan: hat nekem hat a placebóm:P “az én kung-fu m erősebb” by The core:)

  144. Most olvastam az update reszt hat nem tudom h merjem e vagy sem:S nem akarok egy drága papírnehezéket csinálni a szifonból:D (már egyszer még legeslegelső JB nél azt hittem sikerült:P, nem kívánom senkinek azt az érzést:D)
    Admin, Jadeye tanácsok? mit cisnáljak? nem játszom a szifonon és így is van 66 mega freemem em

  145. @Balázs: ha félsz, inkább ne tedd, egyébként semmi baj nem lesz. Csak másold be a plistet. Mivel ez egy teljesen hivatalos parancs, amit a progik is használnak, nem hiszem hogy baj lenne. De kétségtelen, mindenki saját felelősségére tegye.

  146. @bzolkaa: köszi:) most a mondandód első fele megnyugtatott a másik meg óvatosságra intett:S szal ugyan ott vok:d

  147. Mit cseszegettek, tök raj a tükörfólia:D én legalább bevállaltam, de ti mind fostok:D:D különben egyáltalán nem buzis, jól néz ki csak a tököm ki van már vele, hogy nem látom mi van a kijelzőn. Mindig csorog a nyálam nagybátyámén, hogy simán milyen szép képe van XD

    Az update-elt plisteket hova is kéne berakni?

  148. @bzolkaa: amugy h all a teljes magyar nyelves landscape mód?:)

  149. @Atus: micsoda? 😀 karcállo? XD nekem olyan karcos,h beszarsz….

  150. @bzolkaa: na most én is ferde szemmel nézek vissza a kis kínaiakra 😀 lenyúlni az apple beépített cuccát, és sajátként tálalni bizony nem szép dolog. 🙂

  151. @Jadeye: am te mar feltetted?

  152. @Balázs: nem. nekem általában nincs gondom a memóriával, se a teló sebességével. de így, hogy ez apple stuff, így már lehet ránézek valamikor.

  153. @Balázs: én azt mondom, nem kell félni tőle, Apple cucc, a játékok eddig is swappeltek, arról meg, hogy hányszor lett újratéve a rendszer, stb., és mégse lett baja a memóriának, meg hogy főleg a Nokia is ezt használja…
    Elvileg, legkorábban is kb 5 év múlva kellene az első hibás celláknak megjelenniük emiatt a swappelés miatt, legalábbis mások ezt számolták ki…
    Hát, 5 év múlva nem hiszem hogy ez a telefonom lesz…

  154. @Balázs: áll, de most eszembe juttattad. Sajna azért nem vagyok időmilliomos 🙁

  155. hát srácok. felraktam mind2-t próbaként. sajnálatosan tapasztaltam, hogy ha a dinamikussal próbálkozom, akkor az SBSettings ugyan 78MB szabadot mutat, nem érzek gyorsaságban különbséget. Bemegyek egy 100 megás játékba és rútúl szaggat. jó oké feltettem a statikust, ami 44MB szabad RAM-ot mutat, nem lassabb nem gyorsabb. SBSettingsnél egy Free Memorynál elszállt és ujraindult. első benyomások ezek, később írok mi a helyzet.

  156. hali
    az a problémám van hogy nem tudom letölteni a megadott linkről a plisteket, mert nincs premium felhasználóm és amúgy meg hibát dob. Hogy lehetne még megszerezni ?
    kösz
    üdv

  157. @bzolkaa:

    “én azt mondom, nem kell félni tőle, Apple cucc, a játékok eddig is swappeltek”

    Elvileg minden swap-el, csak kérdés, hogy hova, mert nem találom a nyomát.

    “arról meg, hogy hányszor lett újratéve a rendszer, stb., és mégse lett baja”

    A rendszer telepítésének nem sok köze van a swap-hez 😀 (bár gyanítom itt is van limit, de azt a készülék életében nem érjük el).

    ” főleg a Nokia is ezt használja…”

    A Symbian semmilyen szinten sem használ virtuális memóriát.

    “Elvileg, legkorábban is kb 5 év múlva kellene az első hibás celláknak megjelenniük emiatt a swappelés miatt”

    Wrong.
    Ha bekapcsolod bármelyiket ezek közül, akkor, mihelyt átlép egy küszöböt a szabad fizikai memória, azonnal elkezdi kipakolni a flash-re az éppen nem használt processzek memóriaterületét, ezzel felszabadítva fizikai memóriát, ez átlagban percenként 80-90 írási művelet (top -a szépen írja).
    Az iPhone-ban is lévő átlagos flash memóriára 1 millió írási ciklust garantál a gyártó (TI), ez azt jelenti, hogy ha nincs szerencséd és a statikusan létrehozott swap állományban ugyanott kezdi minden alkalommal az írást, akkor az első hibás blokk 10-15 nap alatt előjöhet.

    De itt jön egy de, ha valaki nem használ multitaszkot (Backgrounder), akkor nincs ilyen jellegű aktivitás, mert minimális az a memóriaterület amit normál használatnál kiír a swap-be és azt jó darabig nem is frissíti. Ebben az esetben az 5 éves számítás akár igaz is lehet.

    Egyébként ezt nézegetve még három dologra jöttem rá.
    – A Cydiás alkalmazások nem képesek lekezelni a multitaszk-ot, ha már kevés a memória, vagy el sem indulnak, vagy elindulnak, de nem működnek, ezzel szemben ugyanilyen helyzetben az App Store-os alkalmazások még vígan működnek.
    – A rendszer fel van készítve az SDK-val készült alkalmazások multitaszk futtatására és a szélsőséges memóriahelyzetek kezelésére. Ugyanúgy, mint a Symbian, vagy a WinMo a legrégebben inaktív processzt szépen kilépteti, ha a szabad memória mérete kritikussá válik.
    – Az iGO szerintem a létező leggányabb alkalmazás ami létezik iPhone-ra, nyugalmi állapotban is 30% feletti a processzor használata és háttérbe küldve is folyamatosan terheli az egész rendszert. A Navigon még működés közben (útvonaltervezés) sem terhel 15%-nál többet és háttérben, használaton kívül jólnevelten 0%-on pihenget.

  158. Sziasztok, lenne egy gondom. iPhone-ra programozok, csak most már illendő lenne többnyelvűnek lennie. Tök jó, megvan az en.lproj, meg a hu.lproj is. Oké, es megy szépen, hu-t viszont nem hajlandó, mindig az en-t olvassa. Lekérdeztem NSLog([[NSLocale currentLocale] localeIdentifier]); paranccsal a mostani beállítást, és hu_HU-t kaptam. Oké, az is van a régiónál beállítva. Miért nem hajlandó mégse beolvasni a magyart?

  159. @chris.: Nekem is, csak én nem próbáltam a dinamikusat

  160. @Hypeboy: Most gangstar-t elindítottam, 2x gyorsabban betöltött és egyáltalán nem akad!! kilépéskor 68mb-ot ír az sbsettings, nem is használok többet free memory-t, nagyon jó!!!

  161. Sziasztok ! Feltettem a statikust , reboot , indulás safe mode-ban, restart , SBSettings , free memory után elszállt , 44MB-ból lett 29 , fagyás , hard reset , boot , SBSettings , free memory , fagyás , plist töröl . Röviden ennyit erről a történetről .

  162. na jo akkor most csorgassuk a nyalunkat:
    eliminate.ngmoco.com/
    es a tobbi ngmoco.com/

  163. @Hypeboy:
    melyiket raktad fel?

  164. OFF

    Intelliscreen crack nincs meg valakinek esetleg mert restore volt és persze az összes helyről törölték már a cracket 🙁 clooney87 (kukac) gmail.com !
    iszonyat mód hálás lennék !

  165. Most mondjam ezt, hogy a kínaiak csak másolni tudnak? xD Nem akarok gonosz lenni, de ez azért pofátlanság volt saját ötletként kiadni 😀

  166. clooney nekem megvan az intelliscreen crackelve es meg a rock app se kell hozza:) vegyel fel msn en: crazy[at]mailbox[dot]hu

  167. Sziasztok!
    3.1 óta nem megy a pdanet, ami fenn van szifon source-n. A tethering szintén nem megy bár az 3.0-án sem ment, nem tudom miért, pedig fenn volt a tether fix akkor is most is. T-mobil 3G JB
    Valakinek valami ötlet?

  168. hello

    Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy újratettem ma a 3.1-et feltelepítettem mindent amit szoktam (+ démonírtás stb) viszont nem akar letölteni valamiért a safari és az installous. (a yourtube működik). Tudja valaki, hogy mivel lehet összefüggésben ?

  169. Lecsi: Ha alapból T-Mobile-os a teló,akkor minek bármilyen fix? Anélkül mennie kéne,nem lehet h pont az a baj h fenn van ez a fix? Csak ötlet,ez nem fix 🙂

  170. @Chrys: Köszi a választ! Levettem sajnos így sem jó:( Igazából nekem még sosem volt jó, de az is lehet hogy hihetetlen béna vagyok. Internet tetheringet on-ra állítom, kiválasztom usb és semmi nem történik.

  171. Nekem origi T-Mobile 3G. És amióta létezik,működik mindenféle fix nélkül a tethering. De ez úgy működik,hogy bekapcsolod a telon a tetheringet,rádugod a gépre,és feltesz egy külön drivert ehhez, amivel pár pillanat múlva belövi a kapcsolatot és mehet is. Úgyhogy a másik ötletem az iTunes, a legfrissebb van fenn? Mert a tethering előtt kiadott iTunes okkal nem működik ez a dolog, verziószámot viszont pontosan nem tudok,tedd fel a legújabbat.

  172. most megzavarodtam, nekem fennt van beyouriphone repoból a sima VM, azaz a kínai, most akkor azt pucoljam le, és rakjem fel azok közül valamelyiket amikr most kinnt vannak???

  173. Igen! 🙂 Nekem a dinamikus vagyis az első jött be.

  174. @Mordon:
    Először is, nem tudom feltűnt-e, de gyakorlatilag egyedül te szoktál ebben az idézgetős stílusban kommentelni. Ez persze szabad akarat, de személyszerint rendkívül agresszívnek, kioktatónak, és módfelett tiszteletlennek tartom ezt a stílust. Ha tanultál volna… stilisztikát vagy egyáltalán nyelvtant, tudhatnád, hogy ezt a formát akkor használjuk, ha nem kommunikálni szeretnék a másikkal, hanem csak közölni saját véleményünk, nem kritikát megfogalmazni, hanem elvetni. Nem szokás máshol sem idézgetni mondatokat, stb. az előző hozzászólásból, más is veszi a fáradtságot a blogon, hogy hozzászólásaiban szó szerinti idézgetés, új sor kihagyás helyett utaljon a vonatkozásra. Ez nem szakdolgozat.
    Nem tudom, te eddig ezt miért nem vetted észre, kioktató stílusra nincs szükség egy ilyen közösségnél – szerintem. És persze mások szerint se. Mit gondolsz, miért nem tetszenek a hozzászólásaid másoknak sem? Pedig valószínűleg csak az alkalmazott formával van a baj, nyilván senki sem a leírtakkal nem ért egyet.

    Nézd meg az aslmanager daemont: az is egy 60Mb-os részt használ loggolásra, a programok működés közben foglalhatnak le területet, legalábbis az SDKban ezt meg lehet csinálni. A lockdown daemon futás közben loggol, kb. minden másodpercben ír. A syslogdról jobb, ha nem is beszélünk. Ha nincs külön tiltva, akkor a CrashReporter is hozzátesz ehhez.
    Nem tudom, gondolom ehhez százszor jobban értesz, nem biztos, hogy megjelenik konkrétan a filerendszerben. Nokia N97, konkrétan EZ. Nem a symbianról volt szó, hanem konkrétan a Nokia N97-ről. 256 Mb Ram, 1024Mb méretű swap file a flash chipen, hasonló chip, mint iphone. Swaphez nincs köze természetesen a restorenak, bár a process során a mobile obliterationnel szépen átírja a teljes chip minden blockját az itunes. Temp könyvtárban lévő fileok is dinamikusak, nagyrészük, run könyvtárban is, logs-ban és a logban is, /System/Cache-ben is. a mobile-ban a Cache-nél minden respring, programkilépés, stb-nél keletkezik egy új file. Ha le van lockolva a teló, akkor egyébként nincs swap file aktivitás.
    Én ennyit értek hozzá, egyébként mindenben igazat adok neked, és továbbra is azt mondom, hogy ezt mindenki saját felelősségére tegye. Viszont miután ez többször el lett mondva, szerintem többnyire felnőtt emberek ülnek a számítógép előtt, mindenki döntse el az eddigi információk alapján, hogy mire mer, illetve nem mer vállalkozni. Én pl. Need for Speed meg Monopoly-t is játszani szoktam, ha vonaton vagy buszon utazok, ami elég gyakori dolog. Na, ott nézd meg a top-ot… Szóval, nem hiszem, hogy egy normál használatnál ez annyira nagy gond. Igen, lehet, hogy ha egyfolytában százdarab progi fut a háttérben, az már sok. De ki az, aki erre akarná használni? A nagy többség csak annyit akar, hogy amikor ritkán szükség van rá, bírja a progik háttérben futását a rendszer lefagyás nélkül, vagy, ha épp játszik, akkor ne akadjon a játék. De egyet nem értek: kérlek, magyarázd el, pontosan miben más pl. eeepcben lévő flash chip, amit a rátett windows egyfolytában ír ugyanúgy swapfile-lal, ráadásul FAT32 filerendszerrel, aminek aztán fogalma sincs bad block managementről, ugyanannyi a mérete is – én nem találtam sok különbséget, sőt, elvileg az ugyanúgy 100K-1M írási ciklust bír, mégse megy tönkre. Vagy még nem láttam tönkremenni memóriakártyát/pendrive-ot ReadyBoost miatt. Pedig azért az is rendesen írja/olvassa… Egyébként, úgy tudom, ebben a Samsung flash chipben is van Bad Block Management, és írásvezérlés, tehát nem ugyanoda fogja tenni, írni. Amennyire utánanéztem, a vezérlés nem ilyen merev: az, hogy statikus a file, csak annyit jelent, hogy a mérete adott. Nem azt, hogy “fizikailag” ugyanott van a block. Ráadásul, ezt is csak utánanézés alapján mondom, az alkalmazott, módosított HFS+ technológiailag elég fejlett, sőt, egyébként is speciálisan a flashmemóriához lett fejlesztve. Semmi fragmentáció a desktopos változaton, a mobiloson Bad Blockok szépen elkülönülnek, érzékeli őket a rendszer, stb…
    NEM : nem a programba van építve a “funkció”, a rendszer vezérli így, egészen konkrétan a kernel, tehát semmi köze az egészhez, hogy valami Cydiás vagy nem, ráadásul a Cydiás progikat is az SDKval írják, na mind1. Erre a funkcióra segít rá az AdminLite daemon. Ezt konkrétan honnan vetted, amikor maga a Cydia is vígan fut a Backgrounderrel? Gyakorlatilag nem tudok olyan progit mondani, ami ne futna vígan a háttérben….
    Egyébként ez csak neked volt ennyire új? Szerinted, hogyan működik a Free Memory, vagy a System Activity Monitor, vagy bármelyik memóriafelszabadító progi? Természetesen, nem ő “maga” fogja felszabadítani a memóriát…. CSAK annyit csinál, hogy lefoglalja a teljes RAM-ot, indít egy új processt, de az ugye nem tud futni, mert a kívánt memóriaterület már foglalt, ekkor a kernel szépen bezárja a nem aktív és nem OnDemand false-ban/KeepAlive true-ban futó processeket.
    Így van, iGO szerintem is irreális mértékben terheli a rendszert, valószínűleg a kód optimalizálására már nem sok idő jutott.
    A végére mégegyszer: nem vagyok mérnök/fizikus/hardvertervező, tehát nem értek a dolognak ehhez a részéhez. Már máshol is meg lettél rá kérve, ha valamit ennyire tényként szögezel le, akkor írd mellé, hogy értesz-e a dologhoz- tehát tényleg száz százalékig biztos vagy-e a leírtakban, vagy sem. Én próbálom a véleményem véleményként közölni, és nem tényként, mivel – és ezt is többször leírtam – gyakorlatilag laikus vagyok.
    És mégegyszer, ha már az iskolában nem mondták el: az, hogy teljes mondatokat idézel, sorokat hagysz ki, vázlatpontokba szedve írsz, azt jelenti a másik -a kommunikációs partner számára -, hogy még annyira sem érdekel amit leírt, hogy arra sem veszed a fáradtságot, hogy megfogalmazd a mondanivalód összefüggően — ez nem sértés akart lenni, csak egyszerűen én ezt a sajátos fogalmazást – ha egyáltalán lehet annak hívni vázlatpontok egymás után leírását – nem tudom visszatetszés nélkül olvasni…

  175. @Chrys: Legújabb itunes van… Amikor először kapcsoltam be a tetheringet, felismerte a windows, de azt írta h a hardware telepítése során probléma lépett fel. Ez volt 3.0 alatt is.

  176. bzolkaa:vagy valaki kedved T mobile os felhaszanlo irja mar be az osszes adatot a network settingsbol mert sikerult noymnom egy resetet:S
    koszi

  177. @Crazy: affene mind restore:S ugy is meg kell csinalnom ujra teljesen faszara:)

  178. Először is bocsánat, hogy ide írom, de a régebbi topicokban kevés az esély hogy választ kapok.
    Szóval 2G-s iphone, 3.0-ás szoftver, és a problémám:
    töltés közben egyszerüen nem lehet felhivni, azt mondja a csaj, hogy nem elérhető, vagy nemtom már mi a sablon szöveg. Az sms-ek nagyon későn érkeznek meg, van hogy csak 12 órával később. Ez eddig nem gy volt, tehát nem hálózati hibára tippelek. A 3.0 felrakása után lett ez. valakinek van valami ötlete?
    Előre is köszi a segítséget.

  179. @bzolkaa: Becsülöm az erőfeszítésedet a fórum érdekeiért. És örülök, hogy a laikus személyedben új értelmet nyert, mert azt hittem, hogy a laikus én vagyok, de a postod szakmai részéből alig értek valamit. 🙂
    Én örülök annak is amit Mordon írt, a formájával kapcsolatban igazad van, de szerintem nincs teljesen tudtában annak, hogy a stílusa úgy hat, ahogyan Te vázoltad. Bocsánat, hogy belebeszéltem, csak olyan jó közösség ez…

  180. @Bazsi: van 3.1 custom 2g-re is, esetleg nézd meg azzal. a push notifications be van kapcsolva? az okozhat gubancot. custom fw-hez a cím asszem a 3.1 jb-es cikk legelején val leírva, szifonfw.myip.hu, de passz.

  181. @Lecsi: Na akkor vszínű ott a baj. Próbáld meg azt h megnyitod az Eszközkezelőt , és rádugod a telot tethering ON-al, és amit ott felismer-gondolom felismeri,csak használni nem tudja- , azt kell eltávolítani driverestől. Ezután talán felismeri a legközelebbi próbálkozásnál,és normálisan felteszi a drivert!
    @bzolkaa: Le a kalappal előtted,mind a “szakmai” dolgok miatt,ráadásul a Mordonnal való problémát is jól megfogtad szerintem! Ill. nem is problémát,mert az nincs,Mordon is csak segíteni akart,tényleg csak a stílussal van egy kis gond.
    Na mára ennyi,joccak 😀

  182. “Először is, nem tudom feltűnt-e, de gyakorlatilag egyedül te szoktál ebben az idézgetős stílusban kommentelni. Ez persze szabad akarat, de személyszerint rendkívül agresszívnek, kioktatónak, és módfelett tiszteletlennek tartom ezt a stílust.”

    Ezekszerint nem szoktál e-mail-t küldeni, chat-elni, sőt az iPhone SMS alkalmazását sem használod?
    Ez nem agresszivitás, hanem egyfajta párbeszéd, kimelem azt a gondolatot, amire válaszolok. Azélő beszéd is így működik, nem mondasz el mindent egyszerre, hanem adott gondolatot fejtesz ki amire a másik reagál. Senkitől sem várható el, hogy átolvassa az egész topic-ot, hogy rájöjjön, hogy amit írok, az konkrétan mire is válasz.
    Magyarul éppnehogy a Te hozzászólásodat tekinthetném kioktatásnak, pedig egészen biztos nem annak szántad.

    “stilisztikát vagy egyáltalán nyelvtant, tudhatnád, hogy ezt a formát akkor használjuk, ha nem kommunikálni szeretnék a másikkal, hanem csak közölni saját véleményünk”

    Amennyiben majd papír alapon levelezünk, akkor ezt be is fogom tartani, addig viszont nekem és szerintem az olvasónak egyaránt egyszerűbb, ha látja, hogy mit mire válaszolok. Főként, hogy ennél a megoldásná éppen a kommunikáción van a hangsúly 🙂

    “Nézd meg az aslmanager daemont: az is egy 60Mb-os részt használ loggolásra, a programok működés közben foglalhatnak le területet, legalábbis az SDKban ezt meg lehet csinálni.”

    Foglalnak is, ezért szúrtam be a top-os screenshoot-ot, minden egyes processnek van vmem foglalása. Én magam is kíváncsi volnék, hogy az alap rendszer esetén a feltüntett virtuális memóriát miként használja.

    ” konkrétan a Nokia N97-ről. 256 Mb Ram, 1024Mb méretű swap file a flash chipen”

    Nem kevered Te véletlenül az N900-al? (Az N97-nek 128 MB RAM-ja van alapból és a Symbian nincs felkészítve virtuális memória kezelésére.)
    Az N900-ban viszont nem sima flash van, mint az iPhone-ban, hanem SSD, megfelelő vezérléssel és hibás blokk kezeléssel.

    ” Swaphez nincs köze természetesen a restorenak, bár a process során a mobile obliterationnel szépen átírja a teljes chip minden blockját az itunes.”

    Így igaz, és ez megfelel egy írási műveletnek a millióból.

    ” Ha le van lockolva a teló, akkor egyébként nincs swap file aktivitás.”

    Így van, és a swap file sincs létrehozva, viszont vmem aktivitás meg van, erre van tipped?

    “De egyet nem értek: kérlek, magyarázd el, pontosan miben más pl. eeepcben lévő flash chip, amit a rátett windows egyfolytában ír ugyanúgy swapfile-lal, ráadásul FAT32 filerendszerrel, aminek aztán fogalma sincs bad block managementről,”

    Az eeePC olcsó eldobható kategória a számítástechnikában és a háttértárolója egy miniPCI csatlakozóban pihen, ha elromlik akkor két csavart kicsavarsz és kicseréled. Ugyanezért nem érdekes a Vista pendrive-os gyorsítása sem, filléres megoldás, meghibásodás esetén 1-2 eFt-os tétel.
    A drága SSD meghajtók csomagolásán és dokumentációján viszont szép vastag piros szöveg figyelmeztet, hogy a swap file-t ne engedélyezd a meghajtóra és ne defragmentáld.
    A FAT32-nek, meg mint minden merevlemezes fájlrendszernek elég komoly fogalma van a bad block kezelésről, ha nem lenne, akkor komoly gondok lennének hagyományos merevlemez használata esetén is.

    “Egyébként, úgy tudom, ebben a Samsung flash chipben is van Bad Block Management”

    Ha jól tudom Toshiba Flash-eket használ az Apple (a 8 GB 3G-ben Toshiba TH58G6D1DTG80 van).
    A badblock kezelést meg nem a flash végzi, hanem arra külön hardver van (amit az ilyen mobil eszközökből a költséghatékonyság miatt előszerettetel kispórolnak, nem véletlenül kerül 40 eFt-ba egy 64 GB-os SSD).

    “az alkalmazott, módosított HFS+ technológiailag elég fejlett, sőt, egyébként is speciálisan a flashmemóriához lett fejlesztve.”

    Itt sajnos tévedsz.
    A HFS+-t az asztali OSX-től vették át és sajnos sem az, sem a mobil változata nincs optimalizálva SSD-hez, vagy flash-ez.

    “Ezt konkrétan honnan vetted, amikor maga a Cydia is vígan fut a Backgrounderrel? Gyakorlatilag nem tudok olyan progit mondani, ami ne futna vígan a háttérben….”

    Tapasztalat.
    Ha több alkalmazást futtatsz Backgrounder-rel és már csak 10-15 MB van szabadon, akkor ha Cydiás alkalmazást indítasz, akkor az vagy el sem indul, vagy csak a GUI-t kapod meg, ami semmire nem reagál, csak a kilépésre. Ugyanakkor még bármilyen más SDK-s alkalmazás elindul gond nélkül.
    Nem azt mondta, hogy egyáltalán nem futnak háttérben, hanem kritikus memóriaállapot esetén nem tudják kezelni a helyzetet, a rendszer meg nem szabadít fel számukra memóriát.

    “Szerinted, hogyan működik a Free Memory, vagy a System Activity Monitor, vagy bármelyik memóriafelszabadító progi? Természetesen, nem ő “maga” fogja felszabadítani a memóriát…. CSAK annyit csinál, hogy lefoglalja a teljes RAM-ot, indít egy új processt, de az ugye nem tud futni, mert a kívánt memóriaterület már foglalt, ekkor a kernel szépen bezárja a nem aktív és nem OnDemand false-ban/KeepAlive true-ban futó processeket.”

    Azért a rendszer ennél többet is csinál, a processzek kiléptetése csak a legvégső megoldás, első körben megpróbálja defragmentálni a memóriát. De ezt kézzel is megnézheted, nézd meg a Mail memóriafoglalását, majd léptesd ki, a rendszer rögtön vissza fogja tölteni, de érdekes módon már csak töredéke lesz az előző memóriafoglaláshoz képest (ezt a rendszer kevésbé drasztikusan a futó folyamat másik egybefüggő memóriaterületre másolásával próbálja megoldani).
    Ha ez megvolt és még mindig szüksége van memóriára, akkor jön az amit te írsz, a használaton kívüli rendszerprocesszek kiléptetése.
    No és ezután jön az, amiről én írtam, mégpedig az, hogy a user szintű alkalmazások közül elkezdi kiléptetni azokat, amik legrégebben futnak aktivitás nélkül a háttérben. (Én ezen lepődtem meg, mert elvileg egy olyan rendszer, ami nincs felkészítve user szintű alkalmazások párhuzamos futtatására, elvileg itt zátonyra futna, vagy kidobná az Out of memory üzenetet).

    “Már máshol is meg lettél rá kérve, ha valamit ennyire tényként szögezel le, akkor írd mellé, hogy értesz-e a dologhoz- tehát tényleg száz százalékig biztos vagy-e a leírtakban, vagy sem.”

    100%-ig nem, mivel az iPhone rendszere max. azoknak teljesen nyitott könyv, akik készítették 😀
    De anno VMS-en és Unix-on tanultam a rendszer felépítését és programozást és közel 8 éve használok asztali OSX rendszereket is.
    Jó pár dolgot az iPhone-al kapcsolatban is én találtam ki és tettem Admin-on keresztül közzé, szóval van némi közöm a dologhoz (mégha jó ideje nem is ezzel keresem a napi betevőt :D).

    “ezt a sajátos fogalmazást – ha egyáltalán lehet annak hívni vázlatpontok egymás után leírását – nem tudom visszatetszés nélkül olvasni…”

    Akkor azt javaslom ne használj MSN-t, Skype-ot, sőt még SMS-t sem és élőszóban is egyszuszra mond végig egyfajta kinyilatkoztatásként a mondanivalódat. Soha ne törekedj párbeszédre és ne gondolj arra, hogy ezen az oldalon van már pár száz hozzászólás és aki a tiedet olvassa, az nem biztos, hogy vissza akar lapozni 8 oldalt, hogy megtalálja, hogy mire is reagálsz (főleg úgy, hogy a hozzászólások ugyan számozva vannak, de ha válaszolsz akkor csak azt tünteted fel kinek, azt nem, hogy melyik/hanyadik hozzászólásához írsz reagálást.) Itt nem levelet írunk, hanem beszélgetünk (szerintem).

  183. Szép kis moka alakult itt ki 😛 És legnagyobb oromomre mind a két fél tud használni vesszot a mondatai kozott 🙂 remélem, holnap folytatodik a szajkarate 😀

    nah joéjt mindeninek. amugy hogy egy kicsit a témához is szoljak, most toltom a telefont max fenyeronel, kikapcsolt autolocknál

  184. Hali! Valaki írja már le nekem: ÉRDEMES FRISSÍTENI A 3.1-re?
    Nekem most egy tökéletes 3.0.1-van fent és nem szívesen kockáztatnék egy ujratelepítést meg nyavajákat 🙂

  185. bazoolka
    szerintem tok jo h mordon idezve valaszol mert baromira nem lenne kedvem vissza porgetni egy tobb szaz hszbol allo posztban oda vissza h tudham mit mire ir!!!!!!

    FOLEG NEM IPHONEON!!!!

    gabor
    hello

    “….viszont nem akar letölteni valamiért a safari és az installous. (a yourtube működik). Tudja valaki, hogy mivel lehet összefüggésben ?”

    Nekem is volt ilyen bajom!
    Torold a /var/mobile/Library -ban levo  Downloads mappat majd hozzd letre ujra, mindezt iFile-al.
    Letrehozasnal add meg neki hogy
    Olvasas iras futtatas
    Tulaj:mobile
    Csoport:mobile
    Ezek utan mennie kell.

    Nalam ez megoldotta a letoltesi problemakat!

  186. @Gábor:
    na bocs az elobbi feketesegert, iphonerol irtam es elfelejtettem lezarni a tag-et.

  187. Sziasztok!
    Egy kis OFF
    Nekemk annyi a problémám,hogy olvasva az előző irományokat,visszavettem a kijelző fényerőből,de mégis reggel 7kor levettem a töltőről az iphone-t,és most (09.20kor)mindenféle használat nélkűl is lement 68%-ra.
    Ez lehet attól,hogy amikor a touch-ot próbáltam cserélni eltőrtem azt a vékony fóliát ,ami a hangszoróval van összeköttetésbe,és azóta csak headsettel tudok beszélni.Az az lehet zárlatról szó,azért szívja az aksit?Vagy simán a mindennapi tőltéstől megadta magát?,
    A segítséget előre is köszönöm.

  188. @Jason: És szted ennek mi koze a témához? :O

  189. Nekem nagyon bejött ez a VM-téma, igaz, amíg nem állítottam be a KeppAlive-ot, minden nagyobb progi szarrá fagyta magát, így viszont már zsír.
    Nem is az a jó benne, h gyorsult a telefon, elvégre ezt pontosan nem tudom lemérni, de pl az nagyon kényelmes, hogy a Safari már egyetlen lapot sem felejt el – értsd, ha nyitva van 4 tab, mindre “emlékszik” még, bármilyen hosszú ideje nem néztem rá, vagy bármilyen durva 3D-s cuccal játszottam. Baromi kényelmes!
    Azért remélem, még bírja az 1 év múlva esedékes készülékcseréig a flash 🙂

  190. Feltettem ezt az itteni plistet, de nalam nem tortént semmi 😀 sbsettingses free up memoryval maradt az 50mb, dungeon hunter semmivel nem lett jobb 🙁

  191. Nalam a Cydiabol felrakhato VM Tuning nem fagyott, de minimalisan lett tole tobb a RAM, nem igazan volt erezheto a valtozas. Toroltem, majd felraktam az innen leszedheto 2 plistet. A dinamikussal 74 mega memoriam lett, de szaggatott tole a rendszer, nagyon instabilnak tunt. Feltettem a statkius verziot, free memory utan 44-bol 20 mega lett a memoria es megfagyott a telefon. Egyelore toroltem mindent…

  192. valaki leirná hogy “T-Pottal másoljuk és kész” hogy müködik mert ez meglehet nektek nyilvánvalo de nekem nem epp érthetö. Elöre is köszönöm ;-(

  193. “…íme két, ezek alapján létrehozott plist, tehát csak T-Pottal másoljuk és kész, PERSZE EGYIKET VAGY MÁSIKAT,…”

  194. @cotag: Allitsd at plist editorban ondemand-et keepalive-ra, es nem fog tobbet megfagyni.

  195. @siriuspapa: Más is offol és én vagyok megkövezve? GRAT 😀 istenem mi a fasz van itt már 😀
    Pár napig nem írok és megköveznek lol 😀

  196. Gs-en kipróbáltam mindkettőt, a dinamikusnál nem volt semmi extra, a statikusnál 201mb lett a memória. Amit viszont nem értek, hogy a Safari miért képes belassulni? Van, hogy 3-4 tab van nyitva és csak be akarom zárni az egyiket, de képest másodpercekig gondolkodni, hogy mit tegyen (szűz rendszeren is). Érdekes. Most egyenlőre tesztelgetem a telefont így.

  197. @Chrys: Megpróbáltam amit mondtál, próbálja is feltenni újra, de megint azt írja hogy hiba lépett fel a hardver telepítése során. 🙁 Akárhányszor próbálkozom.

  198. @Jason: jogos… 😀 annyi, h a 3.1 nekem gyorsabban bootol a 3G-n 🙂

  199. @iCs: Letoltessz egy T-Pot nevu progit (google-be a masodik link), ezt kicsomagolod totalcommanderrel, ami ezzel a lendulettel fel is telepul. Ezután bemész a halozatokba, ott lesz egy olyan,h T-Pot. Ez az iphone belseje. Itt megkeresed a System mappát, utána Lybrary, LaunchDaemons. És ide simán bemásolod azt a .plist kiterjesztesu fájlt, amit innen tudsz letolteni. Ezután kikapcs, bekapcs, és kész.

  200. Egy kis Off: most olvastam a hirek kozott. Hogy ezek mennyire ragazkodnak az iTunes-koz, miert nem csinalnak mar maguknak egyet és azzal verjék a nyálukat.

    Ismét iTunes kompatibilis a Palm Pré
    “Úgy tűnik mégsem fejeződött be a Palm és Apple értelmetlen macska-egér játéka, legalábbis a legutolsó információk szerint a webOS 1.2.1-es frissítése ismét kijátsza az iTunes címtartomány-ellenőrzésen alapuló védelmi rendszerét. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy a megoldás hogyan működik, de a technikai részletek amúgy is csak az Apple mérnökei és jogászai számára lehetnek fontosak. Az új firmware egyébként javított Microsoft Exchange támogatást és fotóalbum szinkronízálást is kínál.”

  201. @bzolkaa: Megintcsak grat a cikkhez érdekes dolgok ezek 🙂

    @Jason: 😀 😀 😀 😀 😀

  202. @Zoltan:
    Felejtsd el sztem USB Drive-ot.
    Én amit használok, az az Air sharing pro.
    Bonjour támogatással,mindennel.
    Bármilyen platformon böngészőbe beírod az “IP”:8080, vagypedig “telefonnév”.local:8080 ha vn bonjour, és ennyi. OSX alatt ha eccer bonjourral, csatlakoztattad, ill. ha fix ip-je vn a telcsinek, akkor alias vhová (nekem pl. vn rá egy stack-em), és azután sima hálózati meghajtóként tod használni.
    Nm hoz létre smmi virtuális sz.rt, hanem eccerűen ameddíg helyed van,addíg pakolhatsz, ráadásul eccsomó file-t alapból meg is tudsz nyitni benne (bár szem. tapasztalataim szerint a nagy PDF-ek ki tudják akasztani)….

  203. Akkor nem teszem fel minek az 😀
    Köszi 😉

  204. Sziasztok nekem egy olyan kerdesem lenne h a yourtubeot ingyen le lehet e szedni valahonnam?

  205. @bondi:
    igen am de ahoz kell wifi ha jol gondolom
    es ugye nem minden asztali pc-n van wifi
    illetve kell halozat felderites vagy megosztas engedelyezes.

    ha valaki kiprobalta az USB drive-ot irhatna tapasztalatot, illetve arra lennek kivancsi hogy a telon valaoban csinal particiot vagy csak egy virtualisat amit kedvem szerint megszuntethetek.

    koszi!

    (en nem merem kiprobalni 🙂 )

  206. @Xargon: szifon.com cydia source!!!!!!!!!!!!!!!!!

  207. @Xargon:
    igen le lehet lopni ingyen
    szifon source-ban ott van illetve a BeYouriPhone source-ban is sok egyeb cucc tarsasagaban

  208. Sziasztok, lenne 1 kérdésem… valszeg hülyeség, de a neten nem leltem egyértelmű választ.

    JB-zet iphone 3g-m van és lassan valszeg aktuálissá válik azhogy függetlenítsem meg tudom ezt tenni?

    előre is köszi:-)

  209. na nekem beszart

    3percenkent merul 1%-ot… ilyen nem volt, ahogy irtam korabban ha nem hasznaltam akkor reggelre merult 1%ot (3.0.1)
    most meg hiretelen valamitol 3p alatt…. (3.1)

  210. @zoltan:
    Én is ugyanzzel szenvedek,igaz nekem 3.0 van fent.
    Már írtam én is erről,de remélem,hogy már ketten vagyunk ezzel a problémával,talán kapunk vmi tippet:)

  211. @zoltan: Nem hinném,h az OS-tol,mert nekem is 3.1 van (3G), és semmi merulés 🙂 most mondjuk merul 3percenként egy százalékot, de azért,mert irtom a zombikat a dungeon hunterrel XD

  212. @zoltan: push notification? egyik pillanatrol a masikra ritkan szarodik el az akksi.

  213. @zoltan:

    Csak WiFi-n keresztül megy…

  214. “Az alábbiakban leírt “technikát” az egyik fórumon olvastam, elég hülyeségnek tűnt, de miután több helyen is láttam, gondoltam kipróbálom, és nem tudom, csak “bemagyarázás”-e, de nekem is működött:
    Hogyan növeljük meg kb. 25-30%-kal az akksi használati idejét:”

    LOL. Ekkora baromságot. Ezt nem igy kell, hanem úgy, hogy töltés közben mindvégig nyomni kell a hangerő gombot (alsó részét) és közben szigorúan futnia kell a safarinak.

    Ez az egyik technika.
    A másik: fejjel lefelé kell mindvégig (legalább este 10-töl) reggelig lógatni a szifont. Ez már 40%!!!!!

  215. ui.: körülbelül ezt tudom hozzátenni a fentébb leírt “technikának”.

  216. @propergsm: lehet, hogy total baromsag, de nekem valamiert bejott meg annak idejen, amikor a 3.0-at feltettem. Update es sync utan gyorsan merult a telo, valamelyik kulhoni forumon volt a tipp. Szoval toroltem az osszes mail beallitast es mail fiokot, majd ujra manualisan beallitottam mindent. Ezutan nem merult gyorsan a telo. Fogalmam sincs miert, nem is erdekel. Egy probat gondolom meger ha nincs mas otlet…

  217. @Zoltan: Semmivel. A telefon áramgenerátoros üzemben tölti az aksit, a töltő, vagy az USB port csak a tápfeszültséget biztosítja. Ha pedig az USB port kis terhelhetőségű, (vannak ilyenek), akkor egy üzenetben tájékoztatja a felhasználót erről a tényről, és ilyen porton egyáltalán nem lehet tölteni a szifont.

  218. @propergsm:
    eppen tul vagyok a restore-on
    most csak ultrasn0w
    es nezem a % ot:)

  219. off
    Tud vaki vmit mondani arra, hogy amióta 3.1-et felraktam a GS-re pár e-mail csatolmányt (doc, pdf 100-150kB-osak) nem nyit meg és azt írja hogy : a csatolmány helyett :=_NextPart_000_0023_01CA45CC.20D stb…
    on

  220. valaki legyen olyan jo fej es kapcsolja ki az autolokot tegye max fenyerore kapcsolja be a wifit es nezze meg hogy 3-4perc alatt merul-e 1 %

    KOSZONOM

  221. tok mindegy mert wifi nelkul is
    max fenyere (lock kikapcsolva h lassam) 3perc 1%
    tok uj rendszer csak ultrasnow van semmi mas.

    meghalt volna az aksi? 2 honap alatt?!
    vagy az ace fele 3.1 custom szar.

  222. @Zoltan: nekem 3GS-en 3.0-val volt ilyen, illetve hajnal 1 kor 80%-on volt az aksi és reggel 9-re úgy lemerült, hogy be se kapcsolt. Újraraktam az egész rendszert, azóta semmi baj… szóval igazából sosem tudtam meg mi okozta a hibát.

  223. zero feny (lock kikapcsolva) 5perc alatt 1 %
    ezt is megnezne valaki?!

  224. @Gyurma:
    ahogy irtam tok uj ures 3.1

  225. @Gyurma: Azóta is 3.0-án vagyok. Nem érdemes frissítenem amíg a tökéletes megoldás nem jön.

  226. repulo mod nulla fenyero autolock kikapcsolva 11perc 1%

  227. utolso verzio:
    repulo full feny autolock off 3p 1%

    valaki zongorazza mar le ezeket nekem lecci!

  228. @Zoltan: hehh? 😀

    Valaki lesz szíves nekem megmondani, hogy iTouch-on is működik-é ez a dolog? Need more szufla to in my 1st generation ipod touch… 🙂

  229. @Zoltan:
    az utolsó verzióra:
    16.05 94%
    16.10 93%
    16.15 91%

  230. @Thende: @Chrys:

    es masok

    ha van valakinek ideje

    ezeket legyen kedves varja vegig es irja fel!
    KOSZI (3gs amugy de mindegy)

    vegig, auto lock: NEVER

    1. kor: teljes fenyero wifivel 3 perc -1%
    2. kor: nulla fenyero wifivel 3 perc -1%

    3. kor: teljes fenyero wifi nelkul 3 perc -1%
    4. kor: nulla fenyero wifi nelkul 5 perc -1%

    5. kor: repulo mod teljes fenyero 3 perc -1%
    6. kor: repulo mod nulla fenyero 11 perc -1%

  231. Akarhogyis, ha a telod sleep modban 11 perc alatt fogy 1%-ot, ott valami para van…

  232. Wifivel null fényerőn már vagy 20 perce volt és nem ment le semmit sem,ugyanez fullon kb 3-4 perc 1%. De amiket én írok adatok mind 3G !

  233. @Rubci:
    nincs sleep
    irtam hogy ki van kapcsolva a lock ! (direkt)

  234. Srácok!

    Egy kis segítség kéne. Location Service a beállításokban nekem off-on van és inaktív nem is tudom ON-ra állítani!

    Ez miért van? mit kell csinálnom hogy jó legyen?

    köszi

  235. @Mordon:
    Egyáltalán nem kioktatásnak szántam, sőt nagyon örülök az információknak! 🙂
    Mint mondtam, én egy lelkes laikus vagyok – talán némi fogalommal a dolgokról, de laikus is maradok 🙂
    Azzal viszont nem tudok mit kezdeni, hogy nekem az idézgetés továbbra is visszatetsző… – lehet, hogy ez egy pervezióm csak a sok közül 🙂
    A kommunikációs részét továbbra sem tartom helytállónak, ez elsősorban egy blog, az kétségtelen, hogy könnyebb egy, nem a beszélgetésben részt vevőnek követni, hogy mire válaszoltál, de nem hiszem, hogy te smsben idézgetni szoktad az előtted írót – én msnben se szoktam copy and paste-elni, élő beszédben sem… A mail más, de láttál már olyan írott levelet vagy párbeszedét – a vitán kívül -, amiben idézik szó szerint az előtted szólót? Ehhez, azt hiszem, én értek jobban – szerintem legalábbis, egyébként én meg részben ezzel keresem a kenyerem. 🙂 De kétségtelen, könnyebb így követni. Akkor csak egy kérdés a végére:
    Azt mondod, hogy reális az 5 éves számítás, ha nincs Backgrounderezés?
    Egyébként lehetne ellenőrizni toppal az írási műveleteket, de nem akartam visszatenni az összes felesleges daemont, meg addigi tuningot… – bár tényleg jó lenne.
    És köszönöm mégegyszer az infókat, hasznosak!

  236. @siriuspapa: Szájkarate? 🙂

  237. @Mordon: Ja, és igen, N900, elnézést! Viszont akkor ezért is nem volt jó a flash memória, amit néztem. 🙂 Szóval SSD-t használ.
    Hú, a vmem aktivitást nem tudom, a swapet néztem, mint file-t, a módosítási dátum nem frissült, toppal se láttam lockolva ehhez kapcsolódó műveletet – bár nem futott semmi a lezárás előtt a háttérben a phone-on kívül.

  238. en tamogatom az idezgetos valaszadast foleg ha hosszu az amire valaszol az ember

    msnt smst hulyeseg ellene felhozni…

  239. iPhoneVM 2 -ezt tetted fel Cydiabol de nem tapasztaltam sebessegnovekedest , sot esetenkent par masodpercre le is fagy

  240. iPhoneVM 2 -ezt tettem fel Cydiabol de nem tapasztaltam sebessegnovekedest , sot esetenkent par masodpercre le is fagy

  241. @bzolkaa:

    “Egyáltalán nem kioktatásnak szántam”

    Tudom és írtam, hogy nem is gondolom annak.

    “de nem hiszem, hogy te smsben idézgetni szoktad az előtted írót – én msnben se szoktam copy and paste-elni, élő beszédben sem… ”

    Az idézésnek nem az a lényege, amire te gondolsz és ami miatt ez neked visszatetsző, hanem az, hogy szétszeletelem az írásodat annak megfelelően, ahogy válaszolni tudok rá, illetve válaszolnék rá akkor, ha ezt élőben beszélnénk meg, vagy ha MSN-en beszélgetnénk.
    Ott is leírsz egy kérdést, vagy gondolatot amire válaszolok.

    Szóval ezekkel az beidézett szövegekkel ugyanúgy néz ki a válaszom, mintha egy screenshoot-ot készítenék egy MSN beszélgetésről, vagy SMS váltásról.
    Könnyebb olvasni és követni (és sokkal könnyebb megírni a választ, mert bemásolom a hozzászólásodat az ablakba és ahogy haladok az olvasással úgy írom is hozzá a választ)

    Csak hogy lásd mire gondolok 🙂
    http://kepfeltoltes.hu/091005/iphone-sms_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    “Ehhez, azt hiszem, én értek jobban – szerintem legalábbis, egyébként én meg részben ezzel keresem a kenyerem. ”

    Nem titok, hogy mi a foglalkozásod?

    “Azt mondod, hogy reális az 5 éves számítás, ha nincs Backgrounderezés?”

    Igen, mert szinte minimális ebben az esetben a fájlművelet. A rendszer egészen addig nem nyúl a virtuális memóriához, amíg van más lehetősége, amikor egyéb esetben elkezdené kiszórni a processzeket, akkor és csakis akkor kezdi használni. Gyakorlatilag azokat a processzeket, amiket kiléptetne, lapozza át a virtuális memóriába és amikor felszabadul a memória, mert a nagyobb igényű alkalmazásból kilépett a felhasználó, akkor sem tölti vissza, csak akkor, ha ismét szükség van rá.

    “Egyébként lehetne ellenőrizni toppal az írási műveleteket, de nem akartam visszatenni az összes felesleges daemont, meg addigi tuningot”

    Én ma visszapakoltam az összes gyári daemon-t.
    3GS-en nem láttam szinte semmi eredményét a rendszerből való eltávolításuknak. A megtakarított memória itt már nem annyira számottevő, ellenben pár fura dolgot tapasztaltam amit úgy gondolok, hogy a logoló processzek eltávolítása okozhat. Gondolok itt a fura akkumerülésekre és arra, hogy az Usage menü alól néha eltűnnek az adatok (Usage/Standby). Arra tippelek, hogy az aksi valójában nem merül jobban, csak az azt figyelő szoftverben keletkezik zavar és hibás adatokat ír ki.
    Most pár napig így fogom használni és kiderül, hogy lesz-e változás az előzőkhöz képest, ha nem, akkor a jailbreak-kel lesz valami gubanc.

    “Hú, a vmem aktivitást nem tudom, a swapet néztem, mint file-t, a módosítási dátum nem frissült, toppal se láttam lockolva ehhez kapcsolódó műveletet – bár nem futott semmi a lezárás előtt a háttérben a phone-on kívül.”

    A swap-et hiába nézed ha nincs aktiválva az azt kezelő rendszer, akkor semmi nem használja, a rendszer alapból létre sem hozza.
    Ellenben valahol kell lennie vagy egy rejtett swap állománynak, vagy processzenként egy-egy állománynak amibe dolgozik, mert bekapcsolás után alapból használ 680 MB virtuális memóriát és minden egyes processz esetén ott figyel, hogy ebből mennyit használ.
    Nálam így néz ki bekapcsolás után a rendszerhasználat:
    http://kepfeltoltes.hu/091005/Screen_shot_2009-10-04_at_16.50.11_-_Bekapcsol_s_ut_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  242. az Update-ben az N97 helyett nem N900-at akartatok írni?
    (tudom, hogy nem fontos iphone szempontból, de legyünk korrektek)

  243. heló. bocsi de nem tudtok véletlenül valami olyan progit,amivel a nem használt ikonokat el lehet rejteni? üdv

  244. na ugy erzem megjavult 00:00kor vettem le 100nal meg mindig 100 igaz nem is hasznaltam ma meg csak ket smsre wifin keresztul 🙂

  245. Sms wifin keresztul? Azt h kell? 🙂

  246. Csatlakozom Siriuspapa-hoz:-D

  247. global aq

  248. tükörfóliát vennék XD iTouch 1Gre

  249. Lenne kis problémám: amkor csatlakoztatom a a telómat a szg-hez, automatikusan elindul az Abbyy fine reader (ami egyébként egy dokumnetumolvasó), és le akarja szedni a fotókat a telefonról. Hogy lehet megzüntetni ezt a fura társítást?

  250. @zoltan: Ezt Appulo.us-en nem találom meg, csak App Store-ban igaz?

  251. @Joker 3G: appulo.us/appdb/?page=viewapp&id=10011

  252. @Sonik-29: Besz*rás, én akárhogy kerestem nem talált semmit 😀 Köszi Sonik!

  253. Mordon
    irtam neked egy kerdest ide:
    szifon.com/2009/10/06/vendeg-blogger-iphone-mint-usb-pendrive/#comment-60144

  254. @Joker 3G: Nincs mit 🙂

  255. bzolkaa: tudnál adni nekem egy msn elérhetőséget?

  256. Hello!
    Végigolvastam a kommenteket hátha ez majd segít eldönteni hogy kipróbáljam-e a vm tuningot, nem sikerült, ezért írok ide egy kis segítség kérése miatt.Az lenne a kérdésem,ha ezt a tuningot fölraknám, akkor ez mennyivel rövidítené meg a teló élettartamát, illetve érdemes lenne-e föltennem? Főleg zene hallgatásra illetve játékra használom nagyobb részben, backgroundot nem használok mert olvastam hogy az is befolyásolja az élettartamot.
    Kössz előre is a választ.
    Üdv

  257. @joco4: attol fugg, milyen játék, milyen készulék. 3GS-re nem raknám rá pl… de ha nem az, és játszol kicsit combosabb játékokkal (need for speed, dungeon hunter, monopoly, sims 3, stb), akkor sztem érdemes. 🙂 az élettartamra elég sok a pro, egy a kontra 😀 (gondolok itt Mordon kollégára). ezt te dontod el,h kockáztatsz-e. Nekem fenn van… ugy vagyok vele,h már ugyis mindegy, mivel kb 3 hete beleontottem 2 deci teát 😀

  258. @Sonik-29: köszi:-D

  259. @siriuspapa:
    kössz a választ igazából tényleg elfelejtettem leirni hogy milyen készülékről is van szó,akkor most leírom iphone 3g:) hát igazából hogyha játszok akkor csak nagyobb játékokkal, mondjuk a démon írtást már megcsináltam, az is dobott a rendszer sebességén.Lehet fölrakom csak nem szeretném, hogy emiatt menjen tönkre a telóm:) mondjuk én még nem itattam meg teával:)

  260. @joco4: én most csináltam meg a démonirtast, de nálam valaami szar… 😀 60 mega volt, mielott hozzányultam. feltettem a statikus cuccost, átállitottam keepalive true-ra, aztan démonirtás, és lett 52 mega… 😀 ugyhogy nem tudom, most jon majd a játékteszt

  261. @siriuspapa:
    azért játékba csak jobb lesz egy picit mint démonirtás előtt:) mondjuk még mindig nemtudtam eldönteni hogy fölrakjam-e ezt a vm tuningot azt hiszem alszok rá egyet:)

  262. @joco4: szarjá rá… sztem rakd fel. ugyis minnya jon az uj szoftver, majd mikor azt teszed, leszeded. ennyi.

  263. ja pont elég hogy tönkre menjen a teló na jóvan lehet fölrakom kipróbálom:)

  264. @petya: szívesen de mit is köszönsz meg? 😀

  265. Na két nap tesztelés után, első nap a második változatot próbáltam ki, a játékok jól mentek vele, de vagy háromszor is fagyott szóval, kipróbáltam a másodikat, ezzel nem fagy, viszont elég nyögvenyelősen indulnak a játékok, igaz ha mennek már nincs gond velük.. viszont amikor a kínai csomag volt fent, azzal nem voltak gondjaim.. ez hogy lehet???

  266. Nemtudom minek koszonheto, de nekem is bevalt az az auto brightness dolog! Alig akart elkezdeni merulni!!

  267. nem tudom kapott e valaki választ, nem olvastam el az összes kommentet, de láttam, h másoknak is bajaik vannak a statikus pagerrel. Lehet tudni róla valamit? mi lehet a baj?

  268. hmmm közben most egy sad iphone-t is sikerült alkotnom :S

  269. Kösz!

  270. Tud valaki segíteni abban, hogy mi lehet az oka annak hogy ha a számítógépen pl. az appulo-ról letöltök egy app-et, berakom az itunesba, majd amikor sync-elném az iphonnal, akkor nem tudja ferakni? mindig azt írja ki, hogy ismeretlen hiba miatt nem rakja fel a telefonra… :S
    Hálás lennék ha valaki tudna nekem segíteni ebben!

  271. Meg tudja valaki mondani, hogy hogy lehet megcsinálni azt, hogy az akksi állapotát százalékosan is jelezze?

  272. @Ági: Ha jól tudom csak 3GS tudja, Settingnél be kell állítani

  273. @Ági: cydia- sources-hozzá adod a stable.szifon.com-ot (a szifon képekkel ilusztrálja itt a lap tetején)
    ha hozzá adtad azon belül szépen magyarul leírva megtalálod a százalékos kijelzést(instal)


Add a Comment