fbpx Skip to content

Mai hírekben szó lesz a Palm pofára eséséről, a Microsoft telefonjairól és a TomTom autóstartójáról.Kígyó a saját farkába harapott

Palm az USB fórumon (USB-IF) feljelentette az Apple-t, mivel olyan piszok volt, hogy kizárta a Pre készülékeket az iTunes-os szinkronizálásból. Palm a készülék USB-s azonosítójával, a Vendor ID-val trükközött.
Nagy volt a szájuk, de kellőképpen betömték. Ugyanis az USB-IF válaszolt a Palm beadványára és enyhén szólva is pofára estek. A szerv kifejtette, hogy az Apple által használt saját Vendor ID használata nem sérti a szabályokat (miért is sértené, sajátjukat arra használják amire akarják), sőt a Palm szegte meg a rendelkezéseket, mivel minden cég csak a saját Vendor ID-t használhatja készülékeiben, másét nem.
A levél nem tiltja meg kategorikusan a Palmnak más Vendor ID használatát, de azt hiszem a Pre tulajok végleg elbúcsúzhatnak az iTunes-os szinkronizációtól.

Itt az MS-phone

Gizmodon megjelent egy írás, mely a Microsoft két új telefonját mutatja be. A készülékeket a Sharp fogja gyártani és Pink gyűjtőnév alatt fognak futni. Mindkettőnek lesz egyedi neve is, Turtle (Teknős) és Pure (Tiszta) névre fognak hallgatni a keresztségben. Állítólag a Zune szolgáltatásait is tartalmazni fogja és lesz hozzá külön alkalmazásbolt is.
Képeket elnézve a Turtle eléggé hasonlít a Palm Pre-re, a Pure pedig letisztult vonalakat mutat, valószínűleg üzletembereknek szánják. Mindkét készüléken Windows Mobile 7 fog futni, ezért 2010 előtt nem várható megjelenésük.

Ez a Turtle:

Ez pedig a Pure:

Megvásárolható a TomTom-tartó

Az európai online Apple-boltokban megjelent a régóta várt TomTom-autóstartó. Ára 100 euró, mely magában foglalja a TomTom navigációs alkalmazást is (azt nem tudjuk melyiket). Egyelőre még csak rendelést vesznek fel rá, 2-3 hét múlva szállítják.
A tartó erősíti az iPhone nem túl erős GPS jelét és használható lesz más navigációs alkalmazásokhoz is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

67 Comments

  1. Bárhová jöhecc mehecc, de olyan raj mint az ájfón sosem lehecc!! 😀

  2. Sziasztok a landscape magyar billentyűzetről van valami hír?

  3. Vajon mennyi idő alatt lopnák ki a kocsiból a tomtom tartót? A mostani univerzálisat egy éve használom és nincs gond, de ha nem egy 4000ft-os hanem egy 30000ft-os tartót rakok be, azért az kockázat 🙁

  4. @robotboy: Nem szabad a szelvedon hagyni! 🙂

  5. Sziasztok tud valaki esetleg hasonló kifejezetten szifonra tervezett autós tartót, amiben töltő és esetleg audio kimenet is beépítve található?

    Köszönöm

    ész egy kicit lehetne occóbb iz mint 100 ojró

  6. A Turtle-nek igazán találó a neve.
    Telefonnak is legalább annyira használható lehet, mint egy igazi turtle

    De akkor miért nem zöld? 🙂 🙂 🙂

  7. Nem ártana update-elni a tomtom tartóról a hírt… Már nagyon nem aktuális.

  8. Én rendelném de sehol nem találom 🙁

  9. de most frankón, lehet majd kapni ilyet vagy sem? mer akkor inkább beszerzek egy sima tartót, meg egy fm transmittert és kb a feléből megvagyok!

  10. @vik707: Én ezt rendeltem, s már a napokban várható is:) Én olyan kütyüt szerettem volna, ami tartja, tölti, s zene lejátszásra is jó a kocsiban. Az ablakra ragasztós cuccok nem érdekelnek…Ha megérkezett beszámolhatok róla.
    hxxp://www.griffintechnology.com/products/roadtrip

  11. @Böszi: ez is jó de en majd oylan belkin autós töltőt veszek csak 4000 huf :P:D jah mert van a kocsimba beépített jack bemenet:P

  12. Böszi:

    szép-szép, de ezek az Fm adós dolgok elég gagyik. nagyon sok autóban hihetetlenül rossz minőséget produkálnak. Például egy vadi új Golfban szinte hallgathatatlan volt. Illetve ha a városban az autó mellett elmegy egy kellően nem leárnyékolt rendszerű autó, akkor szintén szörnyű.
    Én inkább a densio termékei közül válogatnék. nekem olyan van és nagyon bevált.

  13. Hy
    Én úgy tudom hogy az nem 100 euró hanem 100 font. Nem mindegy! És a szoftver nincs benne az árban.

  14. @vik707:
    tessek ezek eleg olcsok:

    dealextreme.com/details.dx/sku.25862
    dealextreme.com/details.dx/sku.19747
    dealextreme.com/details.dx/sku.457

    10-13$ postakoltseg nincs

  15. @prod: én is densiont használok, de az agyamra megy az Accessory Connected kép, ami letiltja az iPod funkciót, nem lehet navigálni a zenék között. Nincs erre vmi megoldás, már 1.1.4 óta szenvedek vele…
    az fm transmitteres megoldás nekem sem vált be, nagyon gagyi volt a hang, folyton recseget, meg bezavarnak a rádiók is
    ha tényleg használható lesz a TomTom, akkor sztem megéri, de amúgy meg nem 100euró, hanem font!!! szoftver nélkül,nem mindegy, ja de most látom h már írta vki…

  16. @Böszi: Ez nagyon zsír ez a cucc! Pont ilyet keresek már rég, amiben minden benne van, egyszerű és még szép is mint ez. 🙂 Hol rendelted meg és mennyiért?

  17. Hello! iphone 3g -re hogyan tudok 3.0 as szoftvert rakni, mert most 2.2 es van rajta! Redsn0w al ráküldhetem a 3.0 as feltört szoftvert? Vagy előtte egy originalt kell feltenni ITunesal?

  18. Amint megjelenik a TomTom kit, mi (wwwv.digitalbridge.hu) veszünk felé rá megrendelést, addig meg:

    “TomTom car kitComing soon”

  19. ha jol latom a képen akkor 100 font és nem euro, vagyis kicsit több…

  20. 100 euró. Angliában 100 font, Európában 100 euró. Az már friss hír, hogy alkalmazás nélkül kerül ennyibe.

  21. @Gerga:
    h t t p ://szifon.com/2009/09/16/3.1-jailbreak-pwnagetools-3.1-mac/
    h t t p ://szifon.com/2009/08/01/iphone-os-3.0.1-jailbreak-hirek/

  22. Mondjuk nem tudom a Palm miért erőlködik ennyire az Apple ellen. Először lenyúlják a technológiát, amit Istenemre mondom nem bánok, mert ha tudnak jobbat és többet kihozni belőle, akkor tegyék. De azért ahhoz már pofa kell, hogy egy saját sync alkalmazást nem tudnak hozzá írni, és utána még ők mennek balhézni…

    Ez körülbelül olyan, mintha a Mercedes panaszt tenne a versenyhivatalnál, hogy az az M5-ös BMW-be nem jó a Mercedes E osztály motorja. Vagy valami hasonló. Komolyan, egy szégyen ez már…

  23. Én a legegyszerűbb-legolcsóbb autós tartó-kihangosítást használom:
    Ebay-ről tartó+szivargyújtós töltő (kb. 2200 Ft benne a postaköltség is!!!) + 3,5 jack bemenetre a hang. 🙂
    Az egész kb. 3000 Ft! :)))))

  24. Én eléggé kiábrándultam ebből az autós tartóból. 100 Euro körül már teljes europa térképes PNA-t kapsz. tehát térképpel együtt. Azok mivel célkészülékek (valószinuleg) jobb lesz a pozicionálás mint a szifonnal (+ tomtom gps chip). ergo nem éri meg. Nálam meg a szifon egyébként is eléggé ad hoc pozicionál autoban a fémgőzölt szélvédő miatt.

  25. @Zuzzer:
    Ha jót akarsz, ilyen megoldású tartót/töltőt ne egyél… én is rendeltem, postafordultával küldtem vissza!

    Minden egy kanyarnál, úthibánál kifordul a helyéről, hacsak nem hegeszted be a szivargyújtó aljzatba.

  26. Sziasztok van egy kis bajom az iPhone-val de én viccesnek találom XD
    Nézzétek meg 🙂
    youtube.com/watch?v=Ktb0S4gBUcA

  27. Hello
    Bocs az off-ért de hogy lehet magyarositani az 1.2-es navigont??
    Köszi

  28. OFF
    A Springboard hátteret, hogy lehet megváltoztatni? Az UIKit modul? Melyik png-t kell felulírni?

  29. Sziasztok igazából nem a témához akarok hozzászólni, egy kis segítséget szeretnék kérni, nem tudom észre vettétek e hogy ha az EDGE beállítás-ba hiába kitörlök mindent hogy ne tudjon csatlakozni a net-re, szóval a net és semmi más tuti nem működik, de a Cydia-t ha elkezdem használni, akkor rögtön olyan adatforgalmat csinált nekem hogy 25000ft-os számlám érkezett, és állítólag 350MB ot neteztem el. Ez mitől lehet?
    Segítségeteket előre köszönöm
    IPhone 3G 2.2.1 (5H11) 02.30.03

  30. Adee:

    Volume limit?? off

  31. ja igen és csak úgy számolja, kitapasztaltam hogy ha előtte az EDGE beállítások helyesek csatlakozok vele a net-re, utána az menézem menyi volt az adatforgalom tf:7kb, ezután kitörlöm az EDGE beállításokat. A 3G bekapcsolva marad és az adattovábbítás is , de ha ezeket kikapcsolom akkor is fogja küldeni az adatforgalmat, ezek után belépek a Cydia-ba ott kiírja hogy EDGE nem lesz aktív GPRS beállítások nem lettek elfogadva, utána belépek a Manage menübe és végig nézem a Packages, Sources, Storage menüt, kilépek ezek után belülle, és lám megnézem megint az adatforgalmat a Beállítások/álltalános/Használat-ba és lám rögtön a 7kb ból 105 kb lett a fogadottról meg n eis beszéljünk.

  32. @prod: igen énis azt néztem egyböl de az off-on volt 🙂 de oldalt láttad hogy tudtam felvenni a hangot és nem is jelezte ott lent hogy felvettem volna 🙂

  33. Sziasztok!

    Nekem is lenne 1-2 kérdésem.

    – A Cdydia használja az élő WIFI kapcsolatot? Vagy csak a SIM-en keresztül kommunikál?

    -Számítógépre (PC) letöltött Iphone alkalmazásokat milyen módon lehet felrakni a telóra?

  34. 1.:a cydia használja a wifit
    2.:itunessal szinkronizálod

  35. @N0rby21: Köszönöm a gyors választ! Próbáltam iTunessel felrakni, de nem csinálta meg. A Cydiás töltések kiválóan mennek. Na azért megpróbálom még egyszer.

  36. @athlonka: Itunes csak akkor szinkronizal JB-telefont a felraktad a AppSyncet vagy mobilinstalation progit Cydiábol, es ezek utan az itunsban eloszor egy free appal szinkronizalod a telot.

  37. Hello!
    Érdemes 3.1-re frissíteni?
    Van már rá Jailbreak?

  38. @Csaba29: hol találom ezen progik valamelyikét?

  39. @vanvas: az email is majdnem folyamatosan jarja a netet,ha nem lövöd ki! a Helyzetmeghatarozas ugyszinten forgalmat general! vagy bemesz a t-hez es masfajta net csomagot igenyelsz,vagy a meglevöt deaktivaltatod!! ugyanis barmit csinalsz,mindig a szamlat fogja generalni,ameddig a kartya netkepes! en töltökartyaskent ugyan igy jartam!! erdekes mod,miota wifi-n netezek es letiltattam a netet a kartyarol,azota nem tünik el a feltöltött összeg!

  40. Athlonka a cydiába keresd

  41. sziasztok.nincs valakinek 3g-hez eladó alaplap?köszi

  42. Bocsánat hogy OFf!
    Még mindíg mcleaner ügyben!
    Valaki segítseeeeeennn!!!
    Nem blokkolja az smseket csak a hívásokat!
    Több hete próbálok keresni valakit aki tanácsot adna…
    Nagyon köszönöm!
    [email protected]

  43. @Adams: ajanlom s BossPaper progit a cydiabol

  44. A Snapture eddig is benn volt az AppStore-ban?
    Most láttam 1.99$-ert a Top Paid listán…

  45. @vanvas: a legegyszerűbb megoldás sztem, ha felteszed az SbSettings-t és ott kikapcsolod az Edge-t, így nem fog csatlakozni csak, ha visszakapcsolod. Én is így használom, nincs is adatforgalmam, amiről ne tudnék

  46. SbSettings és a fake-APN kiegészítő! Tuti nem tud a netre csatlakozni, csak a wifin. Tesztelve külföldi út során. 🙂

  47. Elnézést az OFFért, de érdemes egy pillantást vetni a Vodafone 360 H1 és Vodafone 360 M1 készülékekre… Persze még prototipusok, de…

  48. SbSettings és a fake-APN ezt én is csak javasolni tudom. Én is igy hasznalom azota nincs kosza net amirol ne tudnek.

  49. @Csaba29: … edge kikapcs 3g kikapcs és nincs net enniy nem kell kiegészito kulon … csak eroforrast hazsnal essemmi ertelme

  50. @vanvas: Sztem meg telefonálsz a szolgáltatódnak egyet és letiltatod az mobilnetet…sbsettingsben én is kikapcsoltam és kaptam az üzeneteket, hogy 1mb, 10mb volt a forgalmam és fizessek elő(iPhone 2G)

  51. @Crazy: Sajnos ezzel nem tudok egyet erteni.
    Nekem mindig ki van kapcsolva az edge es 3G, de egyszer megis elofordult hogy a maps 2 mega forgalmat generalt (azt hittem hogy az offline maps mukodik).
    Azert az koztudott hogy amiben Steve és Billy szelleme garazdalkodik tudnak am meglepo és hihetettlen dolgot csinalni.

  52. @Csaba29: hat nem tom erdekes a telefonod ha en vmit kikapcoslok az ugy is marad es nincs foraglom am meg 2gb forgalmam van ikon 400 al szal ennyi:D:S

  53. @SPEED001: ÁÁÁÁÁÁÁ! Megtaláltam és már műxik is 🙂
    Köszönöm a segítségeket!

  54. Igen ám de GPRS -kapcsolat is lehet, nem csak edge és 3G. Óvatosan! 🙂 SB settings kapcsolók nem használnak extra erőforrást, legalábbis 2-3 sor kód sztem kevesebb mint egy SMS.

  55. Estét mindenkinek, bocsi az offért
    Feldobtam a magyar IGO-t (magyar hang, magyar térkép) ha esetleg kellene másnak is 🙂

    h ttp://www.2shared.com/file/8057504/4c96c07b/iGO_My_way-v10-hunCracked.html

    h ttp://www.multiupload.com/KYMBBDAAOM

  56. OFF

    van arra lehetőség, hogy az I Phone 2 g sztereó bluetooth-ot használjak?
    Köszi

  57. @andrisa: De az jnem szívja az aksit, foglalja a memóriát?

  58. @Adams: Ez nem olyan egyszeru h csak fogsz es kicserelesz egy kepet. Vagy letoltod a Winterboardot vagy pedig andrisa: megoldasat hasznalod.

  59. Csak h hozzaszoljak, a telefon akkor is general adatforgalamat, ha minden le van tiltva, mert rengeteget jelentkezik fel a push meg minden miatt, meg ha ki is van kapcsolva, ezt a forgalmat nem szamolja a telefon, mert nagyon csekely mennyiseg. A legbiztosabb megoldas az az ha a szolgaltatonal letiltatod kapasbol az osszes netes szolgaltatast. (Ezek a lekeresek miatt volt egyszer anno hogy a Tree-mobile felhivogatta az ugyfeleket h vigyek be a telefonjukat, mert tulterheli a halozatukat…stb…stb…)

  60. van nálam egy 3g amit most bontottam ki tehát uj.nem magyar.
    rádugtam az itunesra malyd kikapcsoltam azóta nem kapcsol be.
    valaki találkozott ilyennel?

  61. @h.andras: lehet hogy nem kapcsolt ki rendesen, nyomd a HOME+POWER gombot addig amig nem villan 1-et a kepernyo, majd engedd el a HOME gomot , a POWERT pedig tartsd adig amig be nem jon az alma. Ha ez sem tuti akor probald meg bekapcsolni egy picit kesobb.

    Egyebkent nem talalkoztam meg hasonloval, volt olyan nekem is h nem akart bekapcsolni, de vartam egy fel percet es utanna sikerult

  62. köszi,de semmi.ha a töltőre rádugom akkor sem jelz semmit.

  63. Hali! Valakinek van egy TvGuideHu-ja? Kéne nekem az app de fizetni nem szeretnék érte)))

  64. @Steev:
    Azért már eléggé belementem. UIKIT modul tölti be ha jól tudom, de nem tudom, melyik képet kel kicserélni, a kicsomagolt atworkből.

  65. @Adams: ott nem lehet kicserélni a megfelelőt, mert nincsen. Én is így jártam, benne voltam én is, mindent felülírtam, de nem volt jó. Vmi angol lapon aztán néztem h nem én vagyok béna hanem nem lehet. Marad a bosspaper 😀 (nekem bevált, nem szív memóriát sem meg akkut sem).

  66. @Zuzzer: Magyarországon is lehet kapni, illetve csak lehetett, mert most valami mást ajánlottak helyette, hogy ilyen már nincs sorry, de van egy sokkal jobb…kb kétszer annyi pénz:(
    Szal ismerős küldte nekem amcsiból. Keress meg mailben…elmondom milyen
    boszigabor és gmail-es


Add a Comment