fbpx Skip to content

A napokban Jadeye kolléga vetette fel a kérdést, hogy mi lenne, ha a dupla mássalhangzókat is elérhetnénk a billentyűzetből. Kifér/működhet/hasznos?!

IMG_0062 IMG_0064

Végeredményben jadeye nem volt rest és létrehozta ezt a speciális billentyűzetet. Az elmúlt pár napban fel is raktam és tesztelgettem, hozzászokni nehéz, de nem vészes igazából nem zavaró! Úgy döntöttem egybe rakom a billentyűzet fix -el, amit a cydia-ból lehet telepíteni/frissíteni.

Jadeye:

Magyar billentyűzet, oké. De a magyar nyelv elég sok kettő vagy több betűből álló mássalhangzót használ, ami néha lehet, hogy egyszerűbb, vagy netán gyorsabb lenne, ha a kezdőbetűt lenyomva feldobná lehetőségként ezeket is. Persze mint tudjuk, ízlések és pofonok.

Ezért készítettem egy olyan billentyűzetet, ami az összes felesleges karakter eltávolítása mellett tartalmazza a magyar dupla betűs mássalhangzókat is, kis és nagybetűs változatban. Nagybetűs változatban csak az első karakter nagy (például: “Ny”).

Teljes lista: Cs, Dz, Dzs, Gy, Ly, Ny, Sz, Ty, Zs

Tehát a frissítés elérhető a Szifon.com Cydia Source-ból!

Olvasd el a hozzászólásokat is

57 Comments

  1. Most mondom, nem még mindig nincs lokalizáció, ma dolgozunk rajta és, ha lesz, akkor ki lesz rakva. Továbbiakban ezen kérdésekre nem válaszolok.

  2. 😀
    Vissza az alapokhoz 😀

  3. Nagyon dicséretes az igyekezet. De lássuk be, ennek semmi értelme. Így is, úgy is két gombot kell nyomni. De azért köszi 🙂

  4. Ahoj! SzuperAtomTuti a duplabetűs fix!! Nekem nagyon bejön! Köszönöm!

  5. zsiiiiirrrrrrrrrrrrrr..

  6. @Teddy: Neked is igazad van, de ha valaki hozzá szokik, akkor lehet gyorsabb meg kevesebb a félre ütés 🙂 Egyébként pedig nem zavaró, ha benne vannak ezek a betűk.

  7. a duplákat megnéztem volna :D:D:D “ggy,nny..” :D:D ennyi :D:D:D

  8. Nagyon köszi a fáradozást nagyon jóóóóóó!!!

  9. @admin: Akkor ma lesz lokalizáció ?? 😀

  10. Köszönet a billentyű fixért!

  11. Ilyen megoldás anno az ifhone source-ról volt elérhető. Szerintem gyorsabban be lehet pötyögni azt a 2-3 betűt, mint nyomva tartani aztán kiválasztani. De attól még királyok vagytok!

  12. Szuper!
    A böngészőben a .com betűt is lecserélhetnétek .hu -ra, legtöbbet sztem magyar honlapokat pötyögünk (a szifon benn van a kedvencekben, azt nem kell végig írni :))

  13. .com “végződést” inkább akarom vala mondani

  14. Koszi szepen! Szamomra ez pl fontosabb mint a lokalizacio!

  15. Köszönjük ! Szerintem mindenki nevében mondhatom ! Jadeye lehet ezért volt ilyen harapós mostanság , mert kimerítette a munka 😀 !
    Grat Jadeye ! Szép munka!

    Egy kis Off:
    Valaki tudja hogy érem el az iway-t? mert próbáltam sokféle képen és az erről szóló postot is olvasgattam hszlást de nem találtam róla “tinta foltot” ,hogy hol érhető el!
    /ON

  16. Nekem egy olyan kérdésem volna, hogy meg lehetne-e azt csinálni, hogy pl az “A” karakter hosszan nyomjuk akkor “Á” betü jelenjen meg!? Sztem kényelmes megoldás lenne, és ugyanezt az “E/É,I/Í” karakternél is! Sztetek?

  17. @Tesz: ez így ebben a formában végülis elvileg lehetséges, mert a megjelenő karakterek sorrendje változtatható… kérdés az, hogy ha kiszedem a lenyomott állapotból az eredeti betűt, ahhoz mit szól… hmm. jó ötlet, ki fogom próbálni. ha működik, akkor vagy ezt a csomagot frissítjük, vagy készül egy új.

  18. Köszönöm 🙂 Lényegesen gyorsabb lenne, hiszen nem kellene az ujjunkkal hosszan nyomni és még pluszba felcsúsztatni a kívánt karakterre és még várni picit míg beírja!
    Örülök, hogy megvalósítható!

  19. @atesz88: a probléma még esetleg ott lehet, hogy hosszan lenyomni, majd felcsúsztatni akkor is kell majd, mert azzal választod ki, mit tegyen be. automatikusan nem fogja betenni. főleg, ha egy adott betűhöz több ékezetes forma is tartozik (pl O esetén ó-ö-ő, stb). de meglássuk, mit lehet ebből kihozni.

  20. Gratula.nagyon jo.tyzsdzdzs

  21. @Jadeye: Igen Igen tudom, tudom! Azért írtam csak az A, E, I karaktereket ! Sztem ha már legalább ennél a háromnál sikerül megoldani, már az is több mint a semmi! De tökéletesen értelek: az u-ú-ü-ű esete is ugyan ez (itt lehet marad a szokásos megoldás)!

  22. Ja, jó lenne, ha nem kéne annyit várni az ékezetes betűk megjelenésére 🙁

  23. @dunkel: A .com-on hosszan tartva az ujjadat, elvileg megjelenik a .hu,.com,.net,.edu,.org….

  24. Működik a dolog és még csak fel sem kell csúsztatni az ujjat, hosszan nyomva az ékezetes karakter kerül beírásra.

  25. Szuper! Jó ötlet volt atesz88!!!
    Működik!
    Az ó és ú betűknél is működik, ha ki van véve a sorrendből felugrásnál az o és u, csak az ö, ő, ü, ű beírásához kell már csak matatni.

  26. A kettős mássalhangzóknál ugyanígy működik.
    Már csak azt kéne megoldani, hogy a felugrást kicsit gyorsítani lehessen és egész folyékonyan lehetne írni.

  27. Még beficcent az Y fölé a pont, X-hez a vessző, V-hez a felkiáltójel, B-hez a kérdőjel és egész jó gyorsan lehet így írogatni 😀

  28. Praktikusabb 🙂 Királyság, örülök h tetszik az ötlet!

  29. A felső sor előugróihoz bekerültek a számok is, így nem kell váltogatni, ha csak pár számjegyet kell beütni.

  30. Izé, felraktam ezt a frissitest, de a space helyett Szóköz és a Go helyett Ugrás van a Safariban. Azt vissza lehet rakni valahogy az eredetire, úgy h a magyar karakterek megmaradjanak?

  31. No, atesz88 nagyszerű ötletét megkreáltam 😀

    A változások:
    – hosszú magánhangzóknál az alap karakter hosszú változatához csak hosszan nyomva kell tartani a billentyűt, felugrás után alapból a hosszú változat kerül beírásra, egyedül az ö, ő és ü, ű amit csúsztatva kell továbbra is kiválasztani
    – kettős mássalhangzók ugyanígy hosszan lenyomva kerülnek beírásra, így már van értelme a dolognak, mert csak egy billentyűt kell lenyomni
    – a felső sorba bekerültek a számok, azokon a billentyűkön ahol nincs más betű az alapon kívül hosszú lenyomásra rögtön a megfelelő szám kerül beírásra, ahol van más karakter, ott elcsúsztatva kerültek be
    – alap írásjelek bekerültek az alsó sorba, így hosszan nyomva:
    y – .
    x – ,
    v – !
    b – ?

    http://kepfeltoltes.hu/090711/billencs_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Jadeye: ha nem akarsz matatni vele, akkor küldj egy e-mail címet és átküldöm a fájlt, hogy felkerülhessen.

  32. @Mordon: Ezek tényleg nem hülyeségek, na akkor asszem jadeye kolléga csinálhatja az ULTRA szifon.com billentyűzetet.

  33. @admin: nagyon várjuk! 🙂

  34. Átküldtem amit csináltam, ne kelljen még egyszer megcsinálni, ha már egyszer meg van.

  35. @Mordon: legegyszerűbb, ha elküldöd a fájlt az 1phonehublog@gmail címre, akkor admin fel is tudja tenni. 🙂

  36. Nekem igazából az a bajom hogy késleltetve van az ékezetes betűk megjelenése. Az megoldhato lenne szerintetek hogy mikor lenyomom azonnal megjelenjen a listárol ne csak a betü ugorjon az ujjam fölé? Sztem ez lenne a legésszerűbb….
    Jadeye?

  37. @Mordon: benthagytad a D-Dz-Dzs-nél a D-t, azt kiszedtem, a többi az oké volt. visszaküldtem adminnak, nemsoká sztem kint is lesz. 😉

  38. Kircsi! Ezt frankón és kezelhetően összehoztuk! Jó pötyögést mindenkinek!

  39. Emberek! Csúcsak vagytok, emelem a kalapom!

  40. Jaja.. Elképesztő ez a csapatmunka!! Ha az Apple-nél is így dolgoznának a fiúk a szifon lenne mára az egyedüli versenyző!! 😀

  41. @Jadeye:

    Nem bent hagytam, nem is tudtam, hogy ott van 😀
    Mégis, azok miért kerültek oda?? 😀

  42. @Ulkesh: mert a DZ, DZS is létező magyar mássalhangzó 🙂 edz, pedz, nedvedzik, lándzsa, findzsa, nindzsa… 😀

  43. @Jadeye:

    Én nem így tudom, de ezen nem fogunk összeveszni 😀

  44. EZ ÍGY TÉNYLEG SIRÁLY!!!!!!

  45. Szerintem ez egy felesleges dolog. Feltettem,kipróbáltam, mire felugrott a CS, TY stb. addig c-s, t-y pötyögéssel háromszor be tudtam írni a kívánt betűt….

  46. @cartmen:

    Nagyjából ugyanannyi idő a hagyományos és a felugrós módszerrel a beírás, a haszna abban van, ha út közben, vagy járműben kell gépelni, akkor kevesebb a hibalehetőség.

  47. @cartmen: Jaja jogos. Pont ezt akartam írni, hogy szép meg jó, meg minden, de kb annyit ér, mintha hosszan nyomvatartom a .com-ot és felugrik, hogy hu, annyi udő alatt többször begépelem. De ha valakinek jobb így, használja nyugodtan, a készítőknek is gratula.

  48. @cartmen: a lényege ennek leginkább az, hogy ahogy Ulkesh is írta, útközben, buszon, stb, magyar autocorrection hiányában így sokkal kevesebb az elírás esélye. persze ízlések, és pofonok, kinek mi kell. Sztív bácsi meg nem áll ott senki háta mögött egy korbáccsal, hogy tessékazonnalfeltelepíteni… 🙂

  49. off: ide is leirom, hátha…
    Lehetne esetleg csak 1 LOGO, meg egy call fwd fix , mert alma logoval jutalmazodtam miután felraktam. (3G,Tmobil,majd redsn0w 8.0,3.0). vagy vki mondja el hogyan kell behekkelni ugy is jo. De sztem nem csak én vagyok ezzel igy. Köszönöm.

  50. nekem olyan kérdésem lenne hogy hol lehet azt állítani hogy az üzenet típusa ékezet nélküli vagy ékezetes legyen mint pl a samsung telómban, mert ékezet nélkül ami uganugy tartalmazza az é meg a rövid öü karaktereket csak a hosszu meg az á karakterteket nem, mert az ékezetnélkülivel egy smsbe sokkal több karakter belefér mint ékezetesbe!
    valaki tud segíteni?

  51. @Admin:
    Sőt 100000000x köszönet. Nem azért, mert két betűs mással hangzók, hanem azért, mert ez most működik a telómon, szemben az előzővel 😀

  52. Dícséretes hogy van,csak felesleges:)

  53. Apró dolog, de ha már magyar billentyű fix, akkor lehetne a “.com” helyett “.hu”, amikor webcímet írunk be 🙂 többet használ az ember .hu-t

  54. @jarodfree: .com az alapértelmezett, azt nem lehet lecserélni. lenyomod, és ott a .hu

  55. Jadeye: waoo, na ezt se tudtam. Köszi 🙂

  56. @atesz88:
    Nem kell FELcsúsztatni sem, amikor előbukkannak, elég ha oldalra, a megfelelő irányba csúsztatod az ujjad! Ne kopjon a kijelző…
    🙂


Add a Comment