fbpx Skip to content

Manapság még mindig sokan használnak telekomos email fiókot, sőt Vipmaillel és Freemaillel kapcsolatban is sokszor kapunk megkeresést. Nyilván nehéz átállni egy másik email fiókra, főleg akkor, ha régóta használjuk a jelenlegit. De mi van akkor, ha ezt a régi fiókot szeretnénk beállítani az iPhone-on is?

A jó hír, hogy lehetséges, a rossz hír, hogy csak részben fog működni. A Freemail és a Vipmail, valamint az Indamail nem szolgáltat SMTP-szervert, ami röviden azt jelenti, hogy általuk nem küldhetünk levelet a telefonunkról, kizárólag a weben. Természetesen, ha rendelkezünk telekomos vagy más otthoni internet előfizetéssel, akkor ez megoldható. Amennyiben csak olvasni szeretnénk a leveleinket, akkor semmi probléma, mindegyik szolgáltató beállítható kényelmesen. Nézzük is meg a beállításokat, opciókat.

Kezdjük is a Vipmail, Indamail, és Freemail beállításokkal. A Vipmail, avagy Indamail esetén külön IMAP, POP3 jelszót is meg kell adni, ehhez lépjünk be a fiókunkba, majd a beállítások alatt adjunk meg egy jelszót:

Indítsuk el a készülékünkön a Mailt, majd nyomjunk rá az Egyéb opcióra.

Telekom iPhone email beállítás

Logikusan töltsük ki sorokat, majd válasszuk a Következő gombot jobb oldalt felül. Ezután jön a problémásabb rész, ki kell töltenünk a Vipmail, és Indamail esetén az IMAP szervert, Freemail esetén pedig át kell váltanunk POP3-ra.

 

Tehát, ami fontos a bejövő levelezőszerver alatt a Hosztnév sor, a Felhasználói név és a Jelszó. A felhasználónevünk minden esetben legyen a teljes email cím, bár sokszor el szokták fogadni csak a felhasználónevet is @szolgáltató.hu helyett. Míg a Vipmail, Indamail tud IMAP-ot, addig a Freemail csak POP3 protokollra képes, tehát jobb oldalt felül állítsuk át POP3-ra. Ahol lehetséges, ott mi az IMAP protokollt ajánljuk, sokkal inkább használható, de a különbségekbe nem mennék bele most, ha érdekel valakit, ide kattintva tudja elolvasni.

Freemail
POP3: freemail.hu
IMAP: nincs
SMTP: nincs

Vipmail, Indamail
POP3: pop3.indamail.hu vagy pop3.vipmail.hu
IMAP: imap.indamail.hu vagy imap.vipmail.hu
SMTP: nincs

A kimenő levelezőszerver alatt pedig én csak beütöttem a t-online SMTP-jét, ami felhasználónév és jelszó hiányában nem fog működni. Ez azt jelenti, hogy a leveleket le fogjuk tudni tölteni, de sajnos küldeni nem tudunk, ha csak nincs valamelyik szolgáltatónál előfizetésünk. Amennyiben telekomos előfizetésünk van, akkor maradhat a Hosztnév, és töltsük ki mellé az otthoni internet előfizetésünk felhasználónevét és jelszavát.

A többi szolgáltató esetén a Hosztnév a következő lehet:

DIGI Kábel:
POP3: pop.hdsnet.hu
IMAP: nincs
SMTP: smtp.hdsnet.hu

FiberNet:
POP3: mail.fibermail.hu
IMAP: nincs
SMTP: smtp.fibermail.hu

T-Home/T-Online:
POP3: mail.t-online.hu (STARTTLS, SSL)
IMAP: mail.t-online.hu (STARTTLS, SSL)
SMTP: mail.t-online.hu (STARTTLS, SSL, MSP)

T-Email/T-Mobile:
POP3: mail.t-email.hu (STARTTLS, SSL)
IMAP: mail.t-email.hu (STARTTLS, SSL)
SMTP: mail.t-email.hu (STARTTLS, SSL, MSP)

UPC (Chello):
POP3: pop3.upcmail.hu
IMAP: nincs
SMTP: smtp.upcmail.hu

Telekom

Tehát most már tudjuk fogadni a leveleinket és adott esetben küldeni is. Amennyiben T-Online vagy T-Email-es fiókunk van, akkor ugyancsak hasonlóan kell eljárni, hozzunk létre új fiókot az egyébre kattintva, töltsük ki logikusan a következő mezőket, majd a Hosztnévnél az email címünknek megfelelően a következőképpen kell kinéznie:

Telekom iPhone email beállítás Telekom iPhone email beállítás

Gmail megoldás

Manapság már nem szoktunk a fenti szolgáltatóknál email címet regisztrálni. Azoknak az ismerőseimnek, akik még mindig használják ezeket a szolgáltatásokat, azt szoktam ajánlani, hogy regisztráljanak egy Gmail fiókot és azt aktiválják be a készülékükre, majd pedig a meglévő email címet irányítsák át az új gmailes címre. Az átirányításhoz érdemes az adott szolgáltatónál kérni segítséget, mert ezek nagyban eltérhetnek egymástól.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Hasznos cikk, köszi!
    Viszont én olyan problémába ütköztem, hogy az email cím @t-online.hu végződésű, a SIM viszont Telenoros. Sajnos emiatt az email küldést az istennek nem tudom beállítani.
    Erre van ötletetek?

  2. Nagyon-nagyon-nagyon régen volt SMTP-szolgáltatása a Freemail-nek, nem? Valami ilyesmire emlékszem, mert akkor még csak freemail-em volt ée Outlook Express-t használtam a levelezéshez.

  3. A cikk nagyon hasznos, de kiegészíteném pár hasznos alap infóval:
    A digi esetében van imap, amennyiben ezt a telefonos ügyfélszolin külön kéred. Titkosított imap, 995 port, digikabel.hu domain.

    Freemail-nél szintén van imap, egy port-forward mögött, számomra ismeretlen porton, a secure.freemail.hu domain-en, de ezt csak hallottam. Nekem nincs, nem ismerem, lehet hogy nem is igaz…

  4. @tzolesz: Köszi a tippeket! 🙂


Add a Comment