fbpx Skip to content

Számos logikai, fejtörő játék után az Apple az App of the Week akciójának keretében erre a hétre egy igazán pörgős, látványos versenyzős játékot tett ingyenessé, az AG Drive-ot.

ag-drive-cover

Emlékszem, mikor az iPhone 6s megjelent, jópár alkalmazás kezdte el támogatni a 3D Touch-ot. Az AG Drive az első játékok egyike volt, amelyek támogatták az új készülék új funkcióját, de ez a játék nem is akárhogyan. A versenyautónk, ami jelen esetben egy űrhajó, aszerint gyorsult, hogy milyen erősen nyomtuk a kijelzőt. Már tavaly is szemeztem a játékkal, de valahogy akkor kimaradt, most viszont, hogy ingyen szerezhető be és meg is érkezett az iPhone 7-em, egyből rá is cuppantam.

screenshot-9-1r1ntyopxo_s1200x0_q80_noupscale

Az AG Drive egy a nem túl távoli jövőben (23. század) játszódó versenyzős játék, ahol a csillagközi utazás sem újkeletű dolog, így a versenyek már nemcsak emberek közt zajlanak, hanem a galaxis mindenféle söpredéke közt. A versenyek itt nem aszfalt pályákon, hanem a levegőben, űrben pörgő-forgó utakon zajlik, ahol a sebességet már nem százkilométer per órákban, hanem akár több ezer kilométer per órákban mérik.

ag_drive_08_s1200x0_q80_noupscale

Mint minden versenyzős játék, az AG Drive is arról szól, hogy mi legyünk a legjobb pilóták és megnyerjük a bajnokságot, miközben egyre jobb és jobb járművekre teszünk szert, illetve ezeket közben tuningoljuk, hogy a legtöbbet ki tudjuk hozni belőlük. Az AG Drive se tér el ettől a sémától, csak épp itt űrhajókkal és nem kocsikkal van dolgunk, és ezzel együtt a versenyek tempója is eszeveszett. Nem is éppen egyszerű jó helyezést elérni a játékban, persze némi gyakorlás és a számunkra tetsző irányítás kiválasztása után már gyorsan rá lehet érzeni a siker ízére. Lehet ugyebár a 3D Touch segítségével gyorsulni akár, de az MFi kontrollereket is támogatja a játék. A versenytípusok se hoznak igazán újat, hiszen itt is vannak körversenyek, a legutolsó mindig kiesik verseny, időfutam, párbaj, de van olyan is, ahol egy előre meghatározott sebességet kell elérni vagy átlépni a győzelemhez.

A grafika viszont gyönyörű, semmi okunk nem lehet panaszra, hiszen a Metalt is támogatja és a látványvilág is eléggé magával ragadó tud lenni, főleg amiatt, hogy rengeteg tér van, amitől tök szabadnak éreztem magamat, már ha épp nem a pályát figyeltem.

A zene is elég sokat dob a hangulaton, főleg, hogy egy igazi játékzene veterán, Ari Pulkkininen szerezte.

Sajnos az AG Drive se mentes az alkalmazáson belüli vásárlásoktól, de ezek nélkül is élvezhető játék, főleg, hogy most ingyenesen tölthető le az eredeti, 4 eurós árcédula helyett.

[appstore id=”789356890″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment


Add a Comment