fbpx Skip to content

Amennyire kinevettük – és én is kinevettem – annak idején az Apple Smart Battery tokját, annyira hozzászoktam az elmúlt hónapokban, és úgy látszik, az iPhone 7-nél sem tudtam elengedni. Itt legalább a fekete nagyrészt egyezik a készülék feketéjével.

img_8564

Korábban már írtam a tokról, így érdemes ezt a cikket elolvasni, ha valakit komolyabban érdekel. Az alábbi cikkben pedig összehasonlítom a régit az újjal, amit külön az iPhone 7-hez készített az Apple.

Az iPhone 7-hez kapható okostok kinézetre alig változott, pontosabban fogásra semennyire. Nincs már rajta jack dugó hely, helyén egy hangszóró lyukat találunk. A belső nem változott, ugyanolyan mikroszálas szövet borítást kapott, mint a régi, ezzel védve a készüléket, külsőleg pedig egyfajta szilikonnal találkozhatunk.

A fekete Smart Case nagyon picit tér el a matt fekete iPhone 7 színétől, így sokkal jobban tetszik, mint a korábbi. Ahogy eddig is, itt is nehezebb lett az iPhone 7 a tok miatt, azonban most már maga a tok sokkal nagyobb akkumulátort kapott.

screen-shot-2016-09-24-at-18-43-50

A 2365mAh már egy teljes feltöltést eredményez, 22 órával többet használhatjuk a készüléket, ha internetezünk rajta. Eddig is bőven elegendő volt az akkumulátoros tok által adott plusz töltés, azonban most az Apple ezt is frissítette.

img_8566-1

Természeten egyszerre tölthetjük a készüléket és hallgathatunk zenét is a Smart Battery segítségével, és a régi toknál még az is probléma volt, hogy nem minden jack dugó fért be, most ezt az átalakító segítségével is áthidaltuk. Őszintén? Az Apple rakhatott volna erre a tokra egy jack aljzatot, na de majd talán jövőre. Jeff a 9to5mac-től készített egy rövid videót is, érdemes megnézni:

Igazság szerint én már annyira hozzászoktam a fenti tokhoz, hogy még a brutális ára ellenére is úgy döntöttem, szükségem van erre, pedig hazánkban egyáltalán nem olcsó. Aki akkumulátoros tokot tervez venni, mindenképp nézze meg, próbálja ki, szerintem teljesen használható. A tokra az Apple 1 év garanciát vállal. Megvásárolható például az Apple.hu-n.

Olvasd el a hozzászólásokat is

22 Comments

  1. Inkább vinnék magammal egy power bankot minthogy ezt a szörnyet rátegyem egy iPhonera… 😀

  2. “Természeten egyszerre tölthetjük a készüléket és hallgathatunk zenét is a Smart Battery segítségével”
    Ezt úgy érted, hogy amíg a Smart Case “tölti” a telefont, addig lehet Lightning-on zenét hallgatni? Mert csak egy Lightning csatlakozót látok rajta, szóval ha a tokot/telefont töltöd, közben nyilván nincs hova bedugni a Lightning fülest is.

  3. Halfass kihangositva zenet es bongessz egyszerre, elkezd merulni a telo es az akku is, nem tokti eleg szuflaval (vagy enyem hibas)

  4. Ez még mindig brutál ronda 🙂 Meg is érdemli aki rárakja ezt a szart…

  5. Micsoda innováció és design! Mint a Sokol hátulján a két laposelem befőttes gumival felfogatva. Már ha akad még, aki tudja, miről van szó.

  6. @Molnár István Fotográfus: a СОКОЛ nem 9V-os elemről működött, és azért volt a két laposelem, hogy az meglegyen? 🙂

  7. @Jadeye:
    de, és pont ilyen púpos volt a két elemtől. de azért ez csak a külcsiny, ami mögött sokkal gyászosabb hasonlóságok vannak.

  8. Én is próbáltam több változatot, de egy közepes méretű powerbank mellett maradtam. Zsebben elfér, 2-szer simán feltölti nulláról a telót …

  9. hali!
    tudsz mondani márkát és tipust? vagy hogy hol érdemes körbenézni? néha beleszaladk abba hogy éppen nem tudom tölteni és akkor egy ilyen kisebb hordozható megoldás biztos király lehet.
    köszi!

  10. Az apple-től ezt az undormányt soha nem venném meg, de szerencsére mindig vannak és lesznek is balékok.

  11. Akarmennyire is ronda, csak ezzel lehet megoldani hogy ne az legyen az aram utja: PowerBank – Telefon akksi – Telefon… Toltogetve foloslegesen a telefon akksijat. Ha valaki sokat hasznalja a telefont (marpedig ellenkezo esetben minek ilyet hasznalni) akkor ez szempont lehet.

  12. Ez lehet hogy jó de valami borzalmasan néz ki soha nem tennem fel a telefonra.

  13. Teljesen egyetértek a cikk írójával!

    Mikor én is megvettem hát egy baleknak éreztem magam aki ezért a ronda izéért kifizet egy rakás pénzt. Napokig lelkiismeret furdalásom volt.
    Aztán mivel sokat utazok főleg repülővel és elkezdtem használni rájöttem, hogy baromi jó dolog.
    Egyrészről tényleg “ronda” de megszoktam sőt nekem ez a anyag jobban bejön mint a bőr.
    Mellesleg tényleg teljesen kényelmes a kézben.
    Másrészről az, hogy van szufla a telefonban megfizethetetlen.
    Az, hogy egy teljes napot kibírt a telefon, úgy hogy folyamatosan ment a GPS navigáció akár kocsiban akár kézben, töltés nélkül hát… megfizethetetlen.

    Én nagyon ajánlom mert egy baromi jó dolog akkor amikor kell!!! Nyilván nem mindennapi használatra.

  14. XTORM AM412 tokot használok 3100 mAh.20900ftm munkában kitűnő társ .Nekem nem az a fontos ,hogy látszódjék az alma logó.Nagyon biztonságos a fogása,mivel gumiszerű anyagból van.

  15. @kchris: Bármilyen más powerbankkal is ez van, ha folyamatosan hozzá van kötve a telefonhoz (mondjuk másik akkus tok). Miután feltöltődött a telefon akkumulátora 100%-ra, közvetlenül a powerbankból lesz meghajtva a telefon. Egyébként a LiPo akkuk inkább a kisebb ciklusokat preferálják (mondjuk 85-95% töltöttség között használva), azzal lehet megnyújtani az élettartamukat, tehát a töltöm kicsit-leveszem-használom-visszadugom is teljesen jó megoldás (persze kicsit kényelmetlenebb, mint a tok).

  16. @admin:

    Tervezem egy ilyen tok vásárlását, az lenne a kérdédem, hogy nem egészséges folyamatosan ilyenben tartani, ugye? Vagy rosszul gondolom és a szoftver megoldja, hogy ne legyen akku károsodás. Köszönöm a választ.

  17. @kakos88: Elvileg nem az, ha nem meríted le időnként. De még ebben a tokban is lemeríted, szóval nyugodtan használd.

  18. Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha a tok teljesen le van merülve, az iPhone pedig mondjuk 10%-on van és együtt töltöm őket, akkor párhuzamosan kellene töltenie, vagy előbb az iPhone-t tölti fel és és csak utána a tokot? Előre is köszi!

  19. @akaszas: Párhuzamosan tölti


Add a Comment