fbpx Skip to content

Mától az első körös országokban elérhetővé vált az iPhone 7, és ezzel egy időben mi is kipróbáltuk a készüléket.

Kipróbáltuk az iPhone 7-et – teszt, vélemény

Valójában az iPhone 7 egy iPhone 6, ahogy a Verge is említette a videójában: ha rárakunk egy tokot, akkor tulajdonképpen senki sem tudja megkülönböztetni egy iPhone 6-tól. Ha külső jegyekben nem is annyira, belsőleg rengeteget változott a készülék.

Nos, nem az iOS 10-től lesz a készülékünk vízálló és természetesen a jack csatlakozó sem emiatt tűnik el. Az iPhone 7 egyik érdekessége a jack csatlakozó hiánya. Amit szerintem idővel megszokunk. Elsőre furcsa, de az Apple a dobozban egy apró kiegészítőt is elrejtett nekünk, ezzel régebbi fül- és fejhallgatóinkat is használhatjuk. A készülékhez kapott EarPods Lightning-csatlakozós, így végeredményben ehhez nem kell külön átalakítót használunk. Ugyanitt sajnos ezt a fühallgatót már nem tudjuk használni a laptopunkkal, vagy más eszközeinkkel. A jack csatlakozó eltűnése mellett sztereó hangzást kaptunk. Felül a kamera mellett és alul a beszédhangszóró miatt sztereó lett a készülék. Összességében nincs bajom a hangzással, de innovációnak nem nevezném. Szól.

Szinte mindnyájan tudjuk már, hogy az iPhone 7 részben vízálló lett. Többen tesztelték már ezt, én nem hiszem, hogy emiatt kevésbé vigyáznék a készülékre, nem fogok vele fürödni és nem fogom beledobálni a sörös korsókba se. Ettől függetlenül jó tudni, hogy azért nem kell már szervizbe járkálnunk, ha esőben telefonálnánk, vagy esetleg a WC-ben landolna a készülék.

A külsőhöz hozzátartozik a két új szín. Ahogy látható, én egy matt fekete készüléket használok. Alapjában véve a kozmoszfekete (jet black) típust választottam volna, de sajnos az szinte azonnal elfogyott. Így utólag már nem bánom, de nyilván a boltban megnéztem a fényes típust is, ami szép, de összességében többet vártam, annyira nem ragadott meg. Nem mondanám akkora durranásnak, mint amekkorának az Apple bemutatta, vagy a reklámokban láthatjuk. Ettől függetlenül szép az új kozmoszfekete készülék.

_mg_7357

Balra a sima matt fekete jobbra pedig a fényes kozmoszfekete iPhone 7

Persze ennek a hátrányáról már írtunk, rettentően gyűjti az ujjlenyomatokat és ez szerintem az egyik legproblémásabb dolog lehet. Végeredményben, ha nem akarjuk, hogy ujjlenyomatos legyen a készülék, egész nap takarítani kell, arról nem beszélve, hogy félve tesszük le bármilyen asztalra. A kozmoszfekete iPhone 7 esetén jóformán két lehetőséget látok. Az első természetesen a tok, ami persze egyfajta megoldás, de akkor ugye pont a szépségétől fosztjuk meg magunkat, illetve külsőre jóformán egy iPhone 6 lesz a kezünkben. 🙂 A második lehetőség a fólia felrakása, és akkor tulajdonképpen mindig arccal lefele rakjuk le az asztalra. Viszont ez sem a legjobb, mivel már az iPhone 6 óta tudjuk, hogy a lekerekített kijelzőn sajnos a fólia eléggé látszik. Főleg a feketén.

Így végeredményben nincs jó megoldás arra, hogy védjük a jet black iPhone 7-et, de akik még is ezt választják, azoknak ezzel együtt kell élniük.

_mg_7366-1

Mi a helyzet a matt fekete készülékkel? A matt fekete készülék is gyűjti az ujjlenyomat de lényegesen kevesebbet, már legalábbis a matt felületen ezek kevésbé szembetűnőek. Szerintem ez a megfelelő választás, mivel úgymond itt is egy új színt kaptunk és nem olyan kényes, mint a lakk fényességű változat. Úgy gondoltam, a matt fekete nem olyan látványos, tévedtem. A készülék gyönyörű, nem gondoltam volna, hogy a kozmoszfekete mellett létjogosultságot kap, pedig bizony így van.

Ezzel a külső jegyek végéhez értünk, egyedül a kamera maradt hátra, ami még nagyobb lett, de valami extrém módon, komolyan. A képeken alig látszik, de élőben, konkrétan dupla akkorának érződik. Továbbra sem fért el a készülék házban és továbbra is billeg tőle a készülék. Eddig azt mondtam magamnak, jó, legyen tokban akkor, de ebben az esetben megint előjön az, hogy olyan, mintha egy iPhone 6-ot fognék a kezemben. Szomorú.

_mg_7383

Ha már a kameránál tartunk, az iPhone 7 megkapta ugye az új ƒ/1,8-as fényrekeszt, ami a low-light, tehát alacsony megvilágítás esetén minden bizonnyal jobban teljesít, mint az eddigi kamerák. Amennyiben szenzoron is javított az Apple – már pedig ez is biztos –, akkor tulajdonképpen nem csak gyér fényviszonyok esetén lesznek jobbak a fotóink, hanem minden esetben. Tim Cook több fotót is közzétett már, illetve külföldi kollégák készítettek már számtalan teszt fotót is. Később mi is összehasonlítjuk majd a kamerákat.

Én úgy vagyok az iPhone 7 kamerájával, hogy ha valaki sokat fotóz rossz fényviszonyok között, akkor ezt próbálja ki mindenképp, mert adott esetben váltásra adhat okot. A másik észrevételem, hogy az iPhone 5 és 5s tulajdonosok fogják a legtöbb különbséget észrevenni az iPhone 7-nél. Nekik már kellően régi a kamerájuk, ami persze önmagában nem rossz, de látható különbséget tudnak vele elérni, ha cserélik a készüléküket iPhone 7-re. Az iPhone 6 tulajdonosok is észrevesznek majd különbséget, de nem számottevőt.

screen-shot-2016-09-16-at-11-42-51

Mi a helyzet az iPhone 7 Plus kamerájával? Nos, itt azért másról is beszélhetünk. A készülék két kamerával rendelkezik, az egyik ugye a már említett iPhone 7-es kamera a maga ƒ/1,8 értékével. Az ƒ érték konyhanyelven azt jelenti, hogy mennyi fényt enged be a lencse a szenzorra. Minél kevesebb ez az érték, és minél jobb ez a lencse, annál szebb képeket kapunk. Nyilván itt azért egy nagyon kicsi lencsetagról, és szenzorról beszélünk, de az Apple így is látható különbséget képes mutatni nekünk.

A második kamera már nem 1,8-as, hanem ƒ/2,8-as értékkel rendelkezik, ez ugye a teleobjektív, amely lényegében közelebb hozza a témát a lencsetagok segítségével, anélkül, hogy digitális nagyítást kellene használnunk. Ez azért fontos, mert nem romlik a képünk minősége az optikai nagyításnál. Így az iPhone 7 Plus az egyik legjobb kamera rendszerrel rendelkezik, és akkor még érdemes megemlíteni az Apple a speciális bokeh szoftveres megoldását. Ha ezt is konyhanyelven kellene bemutatnom, akkor azt jelenti, hogy profi, elmosott hátterű képeket készíthetünk a Plus második kamerájával, anélkül, hogy több százezer forintos gépünk lenne megfelelő objektívvel. Ez a funkció azonban jelenleg nem érhető el, hanem később, egy szoftverfrissítéssel kerül majd be a kamera lehetőségei közé.

screen-shot-2016-09-07-at-2-19-46-pm

Tehát fotósoknak az iPhone 7 Plus egyfajta Kánaán lehet, mivel az készülék önmagában bámulatos képekre képes, és akkor még a RAW képszerkesztésről nem is beszéltünk. Érdemes még megemlíteni a 12 megapixel mellett az optikai képstabilizációt, mely ugyancsak a rossz fény körülményeknél fog segíteni. Így elmondható az, hogy az Apple most arra épít, hogy a felhasználók nem az ideális körülmények között fotóznak.

Mindkét készülék elsődleges kamerája tökéletes arra, ha viszonylag kevés fényviszony között szeretnénk értékelhető képeket készíteni. Nappali fényviszonyok között azonban nem fogunk látni számottevő különbséget, ha például egy iPhone 6s-sel hasonlítjuk össze.

Az iPhone 7 megkapta az új A10 fusion processzort, amiről ugyancsak írtunk korábban. Azt már tudjuk, hogy a készülék 30%-kal gyorsabb lett az iPhone 6s-hez képest és dupla olyan gyors az iPhone 6-hoz képest. Ez kézbe véve szinte alig észrevehető. Néhány funkció gyorsabban reagál, de összességében egyelőre nem látok ekkora különbséget az iPhone 6s-hez képest. Jelenleg egy iPhone SE is van a kezemben, és ehhez mérten sincs feltűnő különbség, átlagos felhasználás alatt. A grafikai alkalmazások papíron 6x gyorsabbak, vagy 6x többre képesek. Gyakorlatilag ezt még nem tudtam tesztelni, a jelenlegi játékok biztos nem használják ki az új processzort.

18197-16476-hometaptic-top-l

Az Apple továbbfejlesztette a Home gombot is. A Taptic Engine-nel ellátott gomb most már tulajdonképpen nem nyomható be, ami rettentően furcsa elsőre, de tényleg. Néhány órája nyomkodom és még mindig nem szoktam hozzá. Amikor nincs bekapcsolva a készülék, a gomb nem nyomható meg és ez azt is jelenti, hogy megváltozik az iPhone 7 és iPhone 7 Plus újra indítása is.

Az iPhone 7-től kezdve a készülékeket az oldalsó bekapcsológomb és a hangerő le gomb együttes nyomásával lehet újra indítani, vagy visszaállítási (recovery vagy DFU) módba rakni.

Visszatérve a Home gombra, az elején mindenki számára picit furcsa lesz. Nem mondanám se jónak, se rossznak. Lényegében technikailag az Apple fejlesztette ezt a gombot, így valójában már ez sem porosodhat be, nem mehet tönkre. A gomb kattanásának erőssége természetesen változtatható, így minden számára kényelmesen beállítható. Részemről ez egy plusz pont az Apple-től.

screen-shot-2016-09-16-at-12-15-48

Változott a kijelző. Az Apple Retina HD kijelzőnek nevezi. Tulajdonképpen ismét több színt és nagyobb fényerőt kapunk. Ha az Apple-t idézem, akkor:

Az iPhone 7 kijelzője ugyanazt a színteret használja, mint a profi digitális filmek, így a látvány feltűnően ragyogóbb lesz. És egy kicsivel ragyogóbb napot mindannyian megérdemlünk.

Borzasztó… A valóságban szinte alig látható ez a különbség, igazából egyáltalán nem mozdultunk el a túlszaturáltság fele, ez eddig sem volt jellemző a cégre, inkább csak egy picit lett megint erőteljesebb a kijelző színtelítettsége, fénye. Ahogy az Apple hirdeti:

A színspektrum több árnyalata használható a képalkotáskor, ami köznapi nyelven azt jelenti, hogy a kijelzőn megjelenő kép tényleg tükrözni fogja a valóságot.

És ez helyt is áll.

Az iPhone 7 tulajdonképpen ugyanolyan vékony és nehéz, mint az előző két készülék, talán a kozmoszfekete típusnál érezhető az, hogy picit jobban csúszik a kezünkben, de hasonló az érzés, mint eddig.

Összességében az iPhone 7-re való váltást leginkább az iPhone 5 és 5s tulajdonosoknak ajánlom, de már a 6-tal rendelkezőknek is komoly lépést jelenthet. A jet black készülék a külseje miatt teljesen egyedi lett, de a matt fekete iPhone 7 sem panaszkodhat, mindenkinek saját magának kell eldöntenie, melyiket tudja hosszabb távon használni.

Én azt mondanám, ez egy újabb S széria, és így akkor mindenki el tudja dönteni, megéri-e váltania az újabb készülékre vagy sem. Amennyiben kérdésetek van, nyugodtan tegyétek fel, megpróbálok rá válaszolni minél előbb.

Olvasd el a hozzászólásokat is

44 Comments

  1. Nagyon korrekt, nem elfogult cikk. Gratulálok Admin. 🙂 iPhone 7 Plus kamera tesztre vagyok kíváncsi nagyon.

  2. Korrekt összefoglalás, köszönjük!

  3. Hát a cikk nem feltétlenül lenne jó Iphone 7 reklámnak 🙂 Engem nem nagyon győzött meg arról, hogy érdemes lenne váltanom a majd 2 éves 6-ról. De nem is annak szánták. Jobban gondolkodom egy garis 64gigás 6s-en.

  4. Gratula, Ti vagytok az elsők.

  5. Szerintem is jó a cikk, visszafogott, de átjött az üzenet. 🙂 Legalábbis nekem. IPhone 6-ról tuti nem fogok váltani, a komolyabb fotókhoz kiváló a CANON tükörreflexes gépem, minden másra ott az IPhone 6. 🙂

  6. Én sem érzem, hogy i6-ról nagyon váltanom kéne, majd jövőre. Egyetlen újdonság érdekelne, az is csak a plus-ban van, a dupla kamera. Azt megnézném, hogy teljesít, mert a 6-om érzésre rosszabb képeket csinál, mint a 4S -legalábbis abból többet ki tudtam hozni-, de ezt leszámítva, tökéletesen kiszolgál még a 6. Egyáltalán nem érzem még lassúnak!

  7. Köszönjük a beszámolót! Arra a jet black telefonra nagyon ráférne egy kis törölgetés. A bolti alkalmazottak épp ebédeltek?

    @admin: Olyan tok is van, ami csak akkor védi a készüléket, amikor nem használod:
    https://www.igeeksblog.com/best-iphone-6-sleeves-pouches/
    Bónusz, hogy amikor beleteszed, letörli róla az ujjlenyomatokat.

    Pár hibajavítás:
    “Ugyanitt sajnos ezt a fühallgatót már nem tudjuk használni a laptopunkkal,” – Ugyanígy, fülhallgatót
    “de akik még is ezt választják” – mégis (egybeírva)
    “így minden számára kényelmesen beállítható.” – mindenki számára

  8. Korrekt írás.Iphone 6s-ről nem nagyon szükséges váltani,és ez örömmel tölt el,mert nem jampiskodásból használom az almát 3gs-óta,hanem azért mert kitűnő a rendszer.

  9. Ez volt eddíg a legkorrektebb cikk! Köszönöm!????

  10. Szuper cikk. Azért a különféle tesztekre kíváncsi vagyok, mondjuk ezektől függetlenül cserélek. Letelt az általam meghatározott 2 év 🙂

  11. Bocs, de én nagyon-nagyon gáznak érzem azt a – kétszer is előhúzott – érvet, hogy nem teszünk tokot rá, mert akkor senki nem látja, hogy hú-de-menő 7-es iPhone-unk van. Bakker…
    A kamerákat jó lenne középre tenni, szép úgy se lenne, de legalább nem ilyen bénán aszimmetrikus. Persze nyilván ezt nem lehet megoldani a középtájt lévő egyéb alkatrészek (hangszóró, közelségérzékelő) miatt. Ami viszont tetszik, az a szoftveres bookeh. Ha jól sikerül, akkor nagyon ütős lehet! A raw-t parasztvakításnak gondolom, bár némi játékteret biztos hagy annak a szűk rétegnek, akik profin akarják megközelíteni a fotózást egy abszolút nem profi kamerán.
    A többi teljesen oké, nem hiszek az évenkénti forradalomban, korrekt telefon lett. (Mondjuk szerintem a lakkfekete body baromi nagy melléfogás ebben a formában.) Persze a tavaly vett 6S+ után még az ingerküszöb közelébe se kerül, talán majd a 8S, vagy a 9… ki tudja, mi lesz addigra.

  12. Ma vettem at a 7 est, nekem nagy csalodas a fules tok hianya. Igenytelen papirtokba tettek ez nem Apple szinvonal.
    6os rol valtottam es orultem hogy nem valtoztattak a mereten igy a par honapja vett tokom jo lesz. Ez se valt be a camera lejebb van.
    Sokat meg nem tudok mondani rola most frissit 10.0.1 re

  13. @Before: így van, középen az előlapi hangszóró van, amögé nem fér be a még így is kitüremkedő kamera. teljesen újra kéne tervezni a készülék belsejét.

  14. Telefonra én sem teszek tokot. Van egy 5s Es egy 6 is. De én sem váltok. Viszont az ios be inkább visszatérek a régebbire. Nert ez a 10-egy nagy kalap….sajnos mióta rajta az 5s én semmissé jo. Hol nem érnek el,amikor ujrainditom kék kijelző bug fogad. Nagyon sok más embert is külföldi oldalakon panaszkodnak. Az Apple Maps nem mindig tolt be. A Safari is. Szóval ennek a rendszernek van meg hova fejlődni mert az előző sokkal jobb volt. Holnap vissza is teszem mind két telefonon es marad is az rajta.

  15. Csatlakozom az elottem szolokhoz, remek kis iras!
    Igazabol azt mondom a jetblack eseten egyszeruen csak nem kell foglalkozni ezzel az ujlenyomat dologgal, persze csak amagam neveben beszelek, de engem a 4nel sem zavart. Hasznalni kell aztan kesz, attol meg, hogy lenyomatos ugyanolyan szep, ugysem latszanak minden esetben rajta csak ha ugy esik a feny.

  16. en valtok 6-rol…
    ez mar a 4. 2 ev alatt, remelem a 7 jobban birja…
    ????

  17. @Jadeye: Jobs biztos újraterveztette volna! ;))

  18. Én 4-ről váltok 7-re, estére van időpontom a Store-ba. A 4-et is újonnan vettem, soha semmi baja nem volt, az akksi is még tökéletes. A gyönyörű, elöl-hátul üveg dizájn miatt nem volt szívem ilyen sokáig lecserélni, meg mert mindig a legújabb iPad van mellette. A 7-et szerintem nem fogom 1-2 évnél tovább megtartani, egyszerűen nem tetszik annyira. Ezért sem váltottam anno 6-ra, de sajnos a 4 már használhatatlanul lassú, muszáj váltanom. A 64 GB SE meg szerintem túlárazott.

  19. Az a kiallo kamera meg borzalmasabb lett mint eddig…:(

  20. Ok

  21. Bocs, elugrott. A szifon-appon van még mit csiszolni…
    Szóval:
    Ok, hogy 5, 5s-hez képest nagy előrelépés… SE esetén mi a helyzet?
    A kamera a sima 7-nek mennyivel jobb? Nagyon látványos?
    (Mellesleg sose értettem, miért mindig az 5 meg a 6 az összehasonlítási alap. A 7 után nem az se a legújabb??)

  22. Tegnap este közölte az osztál Mediamarkt, hogy nem fogja mindenki megkapni a telefont, aki előrendelte, mert nem érkezett megfelelő mennyiség, vagyis akkor még nem tudták, mennyit fognak kapni.9-én reggel megrendeltem, ki is fizettem, egy órával később visszanéztem az oldalra, és már nem volt rendelhető.Szóval ez tegnapi levél, annyit írtak még, amint tudnak konkrétat, kapok levelet.Azóta nem történt semmi…

  23. @tzolesz: 3 napja ugye SE-t használok, ahhoz képest nincs különbség, mivel ugye 6s hardverei vannak benne.

  24. @meszi83: Valami gond nálad lehet mert nálunk kifogástalan az 5s-es is az ios10!

  25. Szóval felhívtam az ügyfélszolgálatot fél órája, és közölték, hogy lehet, jövő hét, lehet 1 hónap…No comment…

  26. Nagyon jó lett a teszt. Elfogulatlan. Korrekt. Én most egy 6 plust használok. Lejárt a Telekomos hűségem így váltanék. Viszont kicsit bizonytalan vagyok, hogy i7 vagy i7 plus. A mostani készülékkel elégeett vagyok, csak néha nagynak érzem. Viszont 7 plus kamerája vonzó. Vélemény esetleg? Ki mire “esküszik”? Köszi a segítséget.

  27. @Before: A raw nem parasztvakítás. Azért kell, hogy a külső fejlesztésű fotós alkalmazásoknak ne az Apple által mixelt és már tömörített alapanyagból kelljen dolgozniuk. A nyers raw adatokból sokféle (filterek, effektek, korrekciók, stb.), és változatos minőségű (akár veszteségmentes) kimenetet tudnak előállítani.

  28. @Before: kedves Before minden ember magabol indul ki! Ezekszerint te vaganykodsz az iPhone-oddal . Teljesen masrol van szo arrol van szo,hogy nem tesz ra tokot mert valami csodalatos dolgot vesz amit nem akar letakarni nem mas emberek vegett hanem mert en magam elvezni akarom a latvanyat a tapintasat . A kamerarol meg annyit ,hogy kinek a pap kinek a papne szerintem nagyon undorito kozepen mint a samsungnak . Ez megint csak az en velemenyem de ahogy latom az elorendeleseket es minden hasonlo oldalon a nagyon nagy tobbsegnek pont a fenyes fekete tetszik . Gyonyoru lett!!! De persze ha neked nem tetszik hat nem tetszik vagyel mast. En den is valtok mint minden evben es nem a nagyzolas miatt hanem mert olcson veszem . 1/3-ad aron amit hulye lennek kihagyni maskulonben en sem cserelnem . Nem is ertem azt a sok marhat aki kepes meg ugy is ilyen telot venni ,hogy adosagba veri ezert magat . Na ezek az emberek teszik ki az asztal kozepere a telefont de lehet hogy mar sim kartya nincs is benne xd szamlara mar nem telik xd.

  29. Éppenséggel lesz egy 6S 64GB-os, 1hónapos eladó! Ha érdekel…

  30. Ezt nekem ajanlottad fel?

  31. @Péter Molnár: Ha olyannyira nem zavart a Plus, akkor természetesen a nagyobbat vedd! 🙂

  32. Kezemben a saját iphone 7 32gb matt fekete telefonom. Eddig szuper. Nem bántam meg. Furcsa a home gomb de kb 1 ora telefon nyomkodás után megszoktam. Ezután furcsa volt a feleségem 6s gombja. Szuper telefon. Gyors és az ios 10 is tetszik. A 6s-en mégva 9.3.2 van. De azt is lefrissitem. Sokkal szebb és hasznosabb. Nem bántam meg hogy meg vettem. Már csak az akku idő miatt is. Ezen már 3 ora alatt is látszik hogy jobban birja.

  33. @hohand érdekel! Színe? Független?

  34. @totopad: n avégre valaki! 🙂 Szerintem is sokkal szarabb képet lő a 6, mint a korábbi 4S-em. Azon minden pixel egy diszkrét pixel volt, 6-on pedig pamacsokból áll össze a kép. Kb mintha fele akkora felbontásról lenne upscalezve, majd kicsit effektezve, hogy ne látszanak a dupla pixelek… rémes. 8-as remélem jó lesz, arra várok.

  35. Igen, egyet értek , a fekete színek gyonyörűek / nekem inkább a matt fekete/ de ezért nem érdemes váltani , ez egy i6 se készülék 🙂

  36. Nekem is van egy iPhone 6S Plus om elado 128 gigas szurke . 1 honapos keszulek kartyafuggetlen . Xd ha az adminok nem torlik itt a mailem [email protected]

  37. A készülék szó 25x szerepel a fenti betűhalmazban, amit cikknek nem neveznék mert ordít róla a magyartalanság. Ha képtelen vagy írni, akkor miért foglalkozol ezzel?

  38. @higher: kérlek, írd le alább akkor huszonöt változatos formában a készülék szót, hogy ne legyen kétszer ugyanaz, és rögtön átírjuk a cikkben végig. köszi!

  39. Tegnap átvettem az iPhone 7-et. Nekem a fehér tetszik, tehát a feketéken nem is gondolkodtam. Arany színű, illeszkedik az iPad-hez. Sokkal szebb a csíkok nélkül, illetve a nagyobb objektív reménykedésre ad okot a kamera minőségét illetően. A benyomhatatlan Home-gomb viszont teljesen rendben van, engem megvettek vele. A jack hiánya viszont egyelőre elég kényelmetlen. A hozzá adott EarPods hangminősége fasorban sincs az Rha MA750i-hez képest, az átalakító ügyetlen és csúnya, de ami a leggázabb, hogy lőttek a távvezérlésnek. A kamera jobb lett mint i6-é de azért a kis érzékelő miatt hiába az 1.8-as rekeszérték, kevés fény esetén garantált a képzaj, de ezt még tesztelem. A nejem i6-ja mellé téve sem a kijelző, sem a sebesség tekintetében nem igazán tudtam különbséget tenni. A sztereó hangszóró pedig csak vicc. Az akku viszont érezhetően tovább bírja mint a 4/4s vagy 6 esetén. (Az 5 szériával nincs tapasztalatom)

  40. Hát nekem nagyon tetszik a matt fekete iPhone 7-es, úgyhogy azt hiszem be fogok ruházni egyre! Ha megengeditek én is felajánlanám eladásra a space grey színű 64G-ás iPhone 6s telómat, ami gyárilag független!
    Itt lehet keresni: keresztesiz74kukacgmailpontcom

  41. Azert ez ciki, hogy az ipad pro gyakorlatilag le van alazva.. sok ertelme volt igy piacra dobni.

  42. ????

  43. Abban tudna valaki segíteni, hogy, ha Iphone 4s-ről szeretnék váltani, akkor az Iphone 6s-t vagy az Iphone 7-et válasszam? Mert azt látom árban nincsen nagy különbség…


Add a Comment