fbpx Skip to content

Kicsit szkeptikusan kezdtem a Pokémon GO pályafutásomat, de aztán eléggé rákattantam a játékra, viszont az augusztus fesztiválok és munka miatt szinte teljesen kimaradt számomra Pokémon téren. Már-már azon gondolkoztam, hogy elengedem a játékot és maximum csak akkor fogok foglalkozni vele, ha valami fontos frissítés érkezik és érdemes lenne írni róla.

pokemon-go-apple-watch

A szerdai Apple eseményen viszont azt is bejelentették, hogy a hatalmas rekordokat döntő Pokémon GO Apple Watch-ra is elérhető lesz. A rajt óta 500 millióan töltötték le a játékot és több mint 4,6 milliárd kilométert tettünk meg vele, ami nagyjából azt jelenti, mintha 115 ezerszer megkerülnénk a Földet vagy harmincszor a Nap-Föld távolságot hagynánk magunk mögött. No persze nem minden funkció lesz elérhető a csuklónkon, de ami igen, az elég hasznos lesz.

A prezentáció első felében a színpadra szólították a Pokémon GO-t fejlesztő cég, a Niantic ügyvezető igazgatóját, John Hanke-t, hogy mutassa meg mire lesz képes a játék a csuklónkon. Sok alkalmazás/játék órás változat eléggé butított, kevés funkcióval rendelkezik, inkább csak információkat ad, de sok mindent nem lehet csinálni vele. Na a Pokémon GO az Apple Watch-on nem ilyen lesz.

pokemon-go-watch

Igaz, a Pokémonok begyűjtését nem tudja majd az órás változat, de a többi funkciót szinte mind. Jelezni fogja, ha a környéken megjelent egy Pokémon, sőt, azt is, hogy milyen, így eldöntheted majd, hogy előveszed a telefonod és befogod vagy csak egy újabb Pidgey, ami már a fáradságot se éri meg.

Az órás változat tojások keltetésére is alkalmas lesz, sőt a Pokémonban indított mozgásokat végre nem a telefon méri, hanem az óra és a Tevékenység alkalmazásba is bekerül, mint egy normál edzés. Futáshoz karpánttal el szoktam vinni a telefonomat és közben a tojások keltetése miatt a Pokémon GO fut rajta, de a kilométerek számolása egyszerűen katasztrófális. Sokszor volt, hogy egy 3 km-es futásból mondjuk 5 és fél perc/km-es tempóval csak 1,8 km-et számolt a Pokémon GO. Remélem, az óra majd megoldja ezt a problémát és lesz végre értelme Pokémonnal együtt futni. Az app a közelünkben lévő PokéStopokat is jelzi majd, sőt, azokat meg is pörgethetjük az ajándékokért. Power-up, evolve és a többi funkció nyilván nem lesz elérhető az órára, de sok értelme nem is lenne.

pokemon-go-3-100681220-orig

A frissítést, ami az Apple Watch támogatást is tartalmazni fogja, még az év vége előtt várhatjuk, de pontos megjelenésről még nincsen szó. Aki a Pokémon GO-s híreket szokta követni a neten, az biztos hallott már arról, hogy még ősszel várható egy olyan frissítés, amiben egy Pokémont a karakterünk mellé rendelhetünk, ami folyatosan ott fog sétálni a térképen és gyűjteni fogja a cukorkákat, ami a fejlődéshez elengedhetetlen. Későbbiekben pedig cserélgetni is tudni fogjuk a Pokémonjainkat.

Nekem kifejezetten tetszik ez az újítás, enélkül hamar törlésre került volna a Pokémon GO, így viszont, hogy rengeteg mindent a csuklómon el tudok intézni és még a mozgás is rendesen bekerül a Tevékenység alkalmazásba, nincs miért panaszkodnom.

pokemon-go-16

Azok számára, akik nem rendelkeznek Apple Watch-csal, de hasonló funkciókat szeretnének elérni a csuklójukon, azoknak a Niantic a Pokémon GO Plus karkötőt tudja ajánlani. Ez még a Pokémonok elkapására is képes, nem úgy, mint az Apple Watch app és csak 35 dollárba kerül. Megjelenése szeptember 16.

Meg fogja szerinted változtatni a pokémonozási szokásaidat, hogy ezentúl akár az Apple Watch-odon is játszhatsz?

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Még nem töltöttem le. És most sem fogom, hiába jelent meg az órára. Véleményem szerint ez egy iszonyat gyorsan felfutó, majd hasonló gyorsasággal el is tűnő app lesz.

  2. Nekem megvan a Pokémin GO, szeretem, de szerintem az Apple Watchom kijelzője kicsi ehhez. Másra találták ki…

  3. Pokémon*

  4. Végre egy világbajnok progi, ami felállítja az embereket a gép mellől… Nagyon-nagyon Nagy ötlet volt ezt megírni. Gratulálok a feltalálònak…


Add a Comment