fbpx Skip to content

Tegnap az Apple hivatalosan is bejelentette az első őszi eseményét, ahol az iPhone 7 lesz a középpontban.

27496375661_9907058f5c_b

Ezen az eseményen az új készülékről és néhány szoftveres frissítésről fog beszélni az Apple, de nagyon úgy tűnik, hogy itt nem áll meg a cég, októberben vagy novemberben újabb hardverek jelenhetnek meg.

Az iPhone 7 rajtja után nagy valószínűséggel a Mac-ek kerülnek majd a rivaldafénybe: új, egyedi OLED billentyűzettel, illetve új hardverrel felszerelt Pro gépeket mutathat be az Apple. A MacBook Pro-kat már nagyon régen nem frissítette érdemben az Apple, így most egy komolyabb változásra számítunk. Az alábbi cikkeinket érdemes elolvasni erről:

A MacBook Pro mellett már nagyon aktuális az Apple órájának a frissítése is. A szoftverről az iPhone 7 eseményen fog beszélni az Apple, a hardvert viszont valamikor ősszel mutathatja be a cég, vagy tavasszal. Az új óráról egyelőre nem sokat tudunk, leginkább csak pletykák vannak, viszont azt szinte biztosra állítjuk, hogy egy “S” frissítés érkezhet hozzá. Nagyobb akkumulátor, esetleg picit vékonyabb kivitel, GPS chip, gyorsabb hardver. Ez a régebbi felhasználók számára nem sok újat jelent, de például a régebbi szíjak valószínűleg kompatibilisek lesznek az új Apple Watch-csal is.

Érdekes lehet még egy Thunderbolt Display frissítés is az Apple részéről, illetve további pletykák láttak napvilágot arról, hogy a MacBook Air és az iMac is átesik egy hardver frissítésen. A Thunderbolt Display-ről itt írtunk korábban: Mi a helyzet az Apple Thunderbolt Display-jel?

Szerintünk ez az ősz még tartogat meglepetéseket, és talán nem az iPhone 7 lesz a legnagyobb újdonsága a cégnek. A MacBook Pro modellekre igazán ráférne egy Pro frissítés, és úgy tűnik, az Apple végre meglépi a fenti dolgokat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Na! Lassan már aktuális lesz akkor a váltás, lehet előszedni a félretett pénzeket :D.

  2. Ha számokba nézzük az Apple húzóerejét, akkor az iPhone 97% és a többi 3%… Tehát kizárt dolog, h nem az iPhone lesz megint középpontban… A többi sallang, csak azért van, h az is legyen! Ha senki sem venne több apple terméket csak iPhone-t, szerintem az Apple észre sem venné, fel se tűnne nekik!

  3. @Put2: “Tehát kizárt dolog, h nem az iPhone lesz megint középpontban…”
    ilyet nem írt a cikk. épp azt írja az első mondat, hogy az iPhone lesz a középpontban:

    Tegnap az Apple hivatalosan is bejelentette az első őszi eseményét, ahol az iPhone 7 lesz a középpontban.

  4. Igazából az új hardvernél sokkal fontosabbnak tartanám a szoftver megújítását. Valljuk be, vannak az IOS-nek olyan dolgai, amiket pl. a droid már jobban kezel.
    Egy alapos ráncfelvarrás ráférne.
    És hiába a 10-es verzió, ez a 9-hez képest közel sem ad annyi újat, mint a droid 7 a 6-hoz képest…
    Nem beszélve a még mindig túl sok limitről: az i6 meg a se rendelkezik nfc-hardverrel, mégsem jó semmire. Ennek tudtommal kizárólag szoftveres okai vannak.
    Az alulról felhúzható panel testreszabása lehetetlen.
    Arról már nem is beszélve hogy ha az i7 nem lesz vízálló akkor korszakokkal marad el a konkurencia mögött…

  5. @Put2: Dehogy nem érezné. Ha nem lenne a többi termékük én pl. a büdös életben nem vettem volna iPhonet. Ha nem iPadet/Macet használnék akkor most tavasszal 100%, hogy P9-t veszek nem SE-t. Önmagában egy iPhone egy dekával nemnyújt többet, mint bármelyik másik azonos kategóriájú telefon.

    @tzolesz: A Nougat erősen motorháztető alatti frissítés, vagy olyanok amik iOS-en már vannak egy ideje vagy pedig tényleg csak a rendszer működésén változtatnak (az 5-6″-on osztottképernyőzést szvsz hagyjuk…) Az iOS 10-ben pedig rengeteg dolog megújul: Az értesítések kezelése teljesen más, ott a voip api, a maps api, rengeteg mindent adtak a fejlesztők kezébe. Bár gondolom ha bele tudnád tenni a cellular kapcsolót a Control Centerbe, akkor számodra ez lenne a világ legnagyszerűbb frissítése.
    Az NFC a fizetésen kívűl nem sok mindenre használható, egy gyors kapcsolatteremtő protokolll, de ez BLE-vel is megoldható.
    A vízállóság pedig semmit nem ér, ha ugrik a garid ha beázik. Így is tudod használni az esőben, többre az ip68 sem jó.

  6. Tzolesz: felületen igaz csak boltban nyomogatva nekem meg a 4-5 droid felületen nem nyújt semmi újat a 7-és droid. Ha az ember csak a felületet ismeri akkor pont hogy a lényeges dolgok nem látszódnak…

  7. Nekem ma érdekes dolog ugrott be , mégpedig az, hogy most jön az iPhone 7 , 7 -én / bemutatás/ , namármost az Apple is elismeri a visszaesést ugye már tavaly mondogatták…, most ugye mindenki azt mondja, hogy nem lesz nagy újítás …, viszont mindenki jövőre várja a ” csoda ” telefont , ugye a 10 évfordulóra …, de az első iPhone -t januárban mutatták be 🙂 tehát ha ősszel megújul a pro, air stb , akkor lehet, hogy lesz egy váratlan iPhone bemutatás és méghozzá januárban …. :)) persze ez csak egy eszmefutattás 🙂
    Ui; a befektetők hagyják , hogy évekig visszaesés legyen az iPhone eladásokban….?

  8. @jagBp: minden gazdaságban jártas ember tisztában van azzal, hogy a növekedést nem lehet időtlen időkig fenntartani. Mindig hullámozni fog, de tény, hogy az Apple esetében jó hosszú ideig sikerült növekedő íven tartani a bevételeket. Jelenleg inkább kivárásra játszanak, főleg, ha nagy újítás nem lesz a 7-tel. Nyilván tömérdek fejlesztés van, ami jelenleg is gőzerővel folyik a háttérben, és bár nem vagyok gazdasági és technológiai zseni, de kivár az Apple, hogy beérjen a fejlesztések egy része, amit majd szép köntösben akár jövőre tálalhatnak is a 7s-sel. De minden kiderül 7-én, kíváncsian várom, mit hoz az ősz almatájékon.

  9. Szerintem a Mac Pro upgrade is eselyes…2013 ora az sem igazan frissult…

  10. @ef-dani:
    “A vízállóság pedig semmit nem ér, ha ugrik a garid ha beázik. Így is tudod használni az esőben, többre az ip68 sem jó.”
    Főleg ha az IP68 “csak” IPx7 lesz.

  11. Már aki tud féretenni. ????


Add a Comment