fbpx Skip to content

Az Apple igen régen adott ki komoly frissítést Mac-hez, ezért már sokan várják a gépcsalád hardveres frissítését. A legújabb felfedezés szerint igen gyors alkatrészek kerülhetnek a gépekbe.

macbooktouchpanelmain-800x601

A mostani egycsatlakozós MacBookban „csak” első generációs USB 3.1 csatlakozó található, mely maximum 5 Gb/s adatátviteli sebességre képes, ezt a verziót az USB Implementációs Fórum SuperSpeednek nevezte el, az OS X El Capitan is ezt támogatja.

Egy élelmes felhasználó a macOS Sierra legutóbbi béta változatában fedezte fel, hogy a jövő gépei már a második generációs USB 3.1-es szabványt is támogatni fogják. A SuperSpeed+ elnevezésű verzióval akár 10 Gb/s elméleti sebességet is el lehet érni, mely sebesség duplája az előző generációnak.

A lenti képen az El Capitanban lévő fájl részlete látható:

os-x-el-capitan-usb-3-1-gen-1-text-string-mac-hardware

Itt pedig a macOS Sierra esetén meglévő ugyanazon fájl részlete. Egyértelműen látszik a SuperSpeed+ támogatása:

macos-sierra-usb-3-1-gen-2-text-string-mac-hardware2

Ezzel együtt várható a Thunderbolt 3 megjelenése is, melybe beépítésre kerül a fenti, 10 Gb/s 3.1-es USB második generációja és a DisplayPort 1.2-es verziója is. Ez azért izgalmas, mert mindezt az adatforgalmat egy darab USB-C csatlakozón keresztül képes átvinni, amely kezelni tud egy 4K-s vagy 5K-s monitort is.

Arról nincs információnk, mikor jelenik meg a frissített MacBook Pro, de a macOS Sierra ősszel várható, tehát azelőtt senki se számítson új hardverre. A gépen a pletykák szerint lesz OLED érintőpanel és Touch ID is. Ősszel minden esetre okosabbak leszünk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. “A mostani egycsatlakozós MacBook Pro-ban”
    *MacBook-ban


Add a Comment