fbpx Skip to content

Korábban már írtunk a mostanság divatos fotóeffektező alkalmazásról, a Prismáról. A népszerűsége azóta se csökkent, de sokan felrótták, hogy csak internetkapcsolat segítségével lehetett a képeinkből festményszerűséget csinálni. Ennek most vége.

prisma-cover

Én észre se vettem, hogy nem a készülékem számolja ki a festmény értékeit, hanem egy távoli szerver, viszont valaki már akkor írta, hogy bizony a csoda nem magán az iPhone-on történik. A legújabb, 2.4-es verzióban viszont végre megoldották a fejlesztők, hogy a számításokat teljesen az iPhone-unk végezze.

A Prisma lényege, hogy festménnyé vagy festményszerűséggé tudja alakítani a képeket úgy, hogy híres művészek stílusát alkalmazza rájuk. Egy gyors elemzés után a jelenleg 35 különböző stílusból álló palettát aszerint rendezi, hogy az algoritmusa szerint melyik illene legjobban az adott képhez. Egy már elkészült képet is használhatunk, vagy az alkalmazással is fotózhatunk, de sajnos továbbra is csak 1:1-es képarányban. Sok képszerkesztési lehetőségünk nincsen, de erre bőven van sok másik alkalmazás, így ez nem is akkora gond. Miután kiválasztottuk a nekünk tetsző stílust, jobbra-balra húzással tudjuk a stílus intenzitását állítani kedvünk szerint. Mindezt végre mobilnet nélkül is, igaz még nem mindegyik filtere esetén megy az offline mód, de a fejlesztők ígérete szerint ez a közeljövőben változni fog.

prisma3

Drew Geraci-nak, aki a House of Cards nyitó time-lapse-ét alkotta, annyira megtetszett a Prisma tudása, hogy arra az elvetemült ötletre jutott, hogy mi lenne, ha egy time-lapse videót csinálna a Prisma használatával. Közel 2500 képkockát effektezett meg az alkalmazással és az egész munka nagyjából 80 munkaórát vett igénybe. Az eredeti videót itt tudjátok megtekinteni.

[appstore id=”1122649984″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. “sokan felrótták, hogy csak internetkapcsolat segítségével lehetett a képeinkből festményszerűséget csinálni”

    főleg, h az utóbbi időben mindig túl volt terhelve a szerver és lefagyott….. 😉


Add a Comment