fbpx Skip to content

Korábban már írtunk róla, hogy az eddigi pletykák alapján hogyan fognak kinézni az új készülékek.

269183

Egy ideje az Apple már támogatja a gyorstöltést, ez azt jelenti, hogy az iPhone 6 és újabb készülékeket egy 2.1A-es töltővel sokkal gyorsabban feltölthetjük, mint a dobozban található sima, 5W-os (5V~1A) töltővel. Az iPhone 7 Plus-nál ez még érdekesebb lehet, ha valóban megkapja a Smart Connectort.

A Smart Connector nem csak kommunikációra, hanem töltésre is alkalmas, hasonlóan működik, mint az Apple Watch töltő mechanizmusa, ami bizonyos szempontból tekinthető vezeték nélkülinek. Legalábbis az Apple ezt nevezi vezeték nélküli töltésnek, és valójában igazuk is van, hiszen nem kell vesződni a kábelek bedugásával, csupán a dokkolóra kell rakni a készüléket. Ez pedig a pozicionáló mágnesek segítségével várhatóan elég könnyen fog menni.

Szóval a Smart Connector segítségével vezeték nélkül is gyorstölthetjük majd az iPhone 7 Plus készülékünket – ha valóban beépíti az Apple ezt az új csatlakozót a készülékbe.

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. minden “újítás”, csak a plusba kerül be? 🙁

  2. @Józsi: majd a bemutató napján fog kiderülni hova mi kerül addig minden csak találgatás………….

  3. Ezt én sem értem hogy miért kell szinte napról napra ilyen találgatós cikkeket írni…. Értelme egyenlő a nullával….

  4. @mp84: ha meg nincs róla cikk, akkor meg linkelgetik a mindenféle más oldalakról az erről szóló cikkeket.

  5. Jó ez igy. Írd csak le a legújabb pletykákat, azért jön fel az ember ilyen oldalakra, hogy ilyesmit olvasson. A remény hal meg utoljára, hátha egyszer összeraknak egy rendes telefont.

  6. A bosszantó inkább az, hogy a technológia már annyira régóta adott, hogy akár a 4S is tudhatná mindezt 🙁

  7. A vezeték nélküli töltés számomra azt jelenti, hogy a töltés fizikai kapcsolat nélkül megy végbe a töltő által kibocsájtott elektromágneses hullámokkal/impulzusokkal, mondjuk 1-2 méteren belül. Amíg a telefont ide-oda kell pakolgatni az kb annyival rosszabb mint a drótos megoldás, hogy pl bejövő hívás esetén megszakad a töltés ami az akkunak nem épp kedvére való, tudom a másik megoldás meg agyrákot okoz :). Jó ez még így ahogy van :).

  8. Nagyon remélem, h csak a Plusz kap meg mindent! Jól csinálja az Apple…. Én is a 6 os méretű telot akartam megvenni, de a kamera miatt a pluszt vettem, nem bántam meg, kb 1 hét után megszoktam… Többé nem kell kisebb…

  9. @Agent_H:
    Igen, így működik pl. az elektromos fogkefe töltése is. Ott ugye a vízmentesség miatt van ez, tehát a töltés mint egy galvanikusan leválasztott dolog működik. Ha egyszerűen akarok fogalmazni, a kimeneti feszültség le van választva egy transzformátoron keresztül aminek a primer oldala maga töltő, a szekunder oldala pedig a fogkefe alja, tehát a valóságban egy transzformátor szerepét tölti be a dolog. Ez a wireless töltés dolog csak annyiban nevetséges számomra egy telefonnál, hogy egy fogkefé, aminek a teljesítménye annyi mint a lehelet, pl. pont azért kell 21 óráig tölteni, mert a galvanikusan leválasztott “átvitelnek” messzemenőleg nem olyan a hatásfoka, mintha egyszerűen kábelen kapná meg a kimeneti feszültséget, emiatt hosszabb ideig kell tölteni. Vicces hogy ezzel a kényelmi funkcióval hogy meg lehet bolondítani az embereket, aminek az égvilágon semmi értelme nincs. Mert ha azt nézem, hogy pl. egy Makita 18V-os 4Ah-os töltő ( amiről egy iphone elmenne úgy x hónapig, és még a fogkefémet is használhatnám róla ugyaneddig, a fizikai méretektől természetesen eltekintve) egy INTELIGENS töltővel feltölt 22 perc alatt, akkor nem tudom hogy mi értelme van ennek az egésznek. Azon kívül hogy lehet mutogatni hogy jééé, nincs kábel, de legalább várnom kell 1 órát. Ha jól tudom a Galaxy S6 a piacon a legjobban kifejlett ilyen téren, ott is csak 1.6 – 1.8 óra alatt tölt fel 100%-ra. Le a kalappal a mobilgyártók előtt, hogy az emberi hülyeségért el tudnak kérni nem kis pénzt. És meg is kapják 😀

  10. @Agent_H: Lítum akkuknak pont mindegy, hogy mennyiszer szakítod meg a töltést.

  11. @angyalz:
    Egyáltalán nem mindegy, de jól beszoptad a merketing dumát 😀


Add a Comment