fbpx Skip to content

Ahogy közeledik a szeptember, úgy kerülnek elő újabbnál újabb, állítólagos iPhone 7 készülékek, a mostani azonban úgy tűnik, hogy egy valódi prototípus lehet.

Screen Shot 2016-08-06 at 13.15.09

Az AppleInsider oldalán feltűnt néhány kép, amin egy új iPhone látható a rajta lévő teszt szoftverrel, a SwitchBoarddal. Ezt a szoftvert használja az Apple arra, hogy a gyárakban, vagy bizonyos esetekben teszteljék az iPhone hardverét. Emellett az iPhone prototípusokon is elő szokott fordulni ez a szoftver, így azt hiszem, alig 1 hónappal az iPhone bejelentése előtt elmondhatjuk, hogy ez egy igen valósnak tűnő iPhone 7.

17801-15627-iphone-7-04-l

A képen látható, hogy a szokásos teszt szoftver van a készüléken. Ilyen például a Touch ID-t tesztelő MesaCal vagy a WiPASmini, amivel rádiófrekvenciás kapcsolatot teszteli az Apple.

Egyébként amennyire mókásnak tűnhetnek ezek az ikonok, annyira valódiak, mivel korábban az iPhone 6-nál is találkoztunk már ezekkel: Egy iPhone 6 prototípus bukkant fel az eBay-en.

17801-15630-iphone-7-02-xl 17801-15629-iphone-7-03-xl

Ahogy a képeken látszik, egy nagyobb kamera kerül majd az iPhone 7-be, illetve nincs jack csatlakozó sem. Készült egy igen rossz minőségű videó is erről a készülékről:

Sonny Dickson, aki 2014-ben és 2015-ben több, végül valósnak bizonyult titkos Apple iratot, iPhone alkatrészeket szivárogtatott ki, most egy képet rakott ki Twittere, szerinte ilyenek lesznek a készülékek:

Screen Shot 2016-08-06 at 13.14.58

Tehát az iPhone 7 Plus-ba kerülhet majd a kettős kamera, de egyik készülék sem tartalmaz majd jack-csatlakozót. Időközben egyébként felkerült a netre egy Lightning-csatlakozóval ellátott EarPods is, amiről videó is készült már több kínai oldalon:

Mondjuk engem ez a fenti EarPods nem győzött meg, a Lightning része még mindig baromi ronda.

Szerintetek a fenti iPhone 7 lesz a tényleges, új készülék?

Olvasd el a hozzászólásokat is

38 Comments

  1. Az ujjlenyomat olvasó nincs a fényképen annyira beméjedve mint a jelenlegi szériáknál, vagy nem jól látom?

  2. Az EarPods még hagyján, de az a kamera …

  3. Szerintem sajnos ez lesz az új készülék! A jack csati elhagyása meg baromi gáz lesz… Hogyan fogom majd 1xre tőlteni meg zenét játszani jack-en keresztűl a kocsiban? Ha az erősítőm (fejegység) Auxon keresztűl kommunikál? Ha teszek bele egy átalakítot, akkor az a tőltés rovására megy…. Ez így gáz lesz…

  4. Na, olyan lett ez a headset, mint a régi Nokiáké… Csak nehogy a köldökünknél lógjon a mikrofon!

  5. Venni kell BT-os autórádiót! Fogyasztói társadalomban élünk…

  6. Hát szomorú vagyok. Három éve ugyan ez a design:( Én azért elvártam volna valami újabbat. Jó tudom, ez csak pletyka szintű hír, de 90%-ban borítékolható. A jack csati engem nem érdekel, bluetooth-os cuccokat használok már egy ideje. Na mindegy. Sokat nem tehetünk…

  7. Mégis milyen új dizájnra gondoltál?
    Kiváncsi vagyok, tényleg…

  8. @Put2: Kis szerencsével lesz olyan átalakító majd jó sok pénzért, ami egy jack kimenetet és egy lightning bemetet is ad. Ilyen pl a lightning – VGA átalakító is, amivel projectort köthetsz az iPhone-ra vagy iPad-ra szóval nem lehetetlen.

  9. 2016-ban aux bemeneten hallgatsz zenét? (elnézően mosolyog)
    Venni kell 15k-ért egy BT adaptert és máris lehet töltögetni a tellát…
    Vagy egy carplay fejegységet 180-ért.
    Azt viszont végképp nem értem, hogy egy telefonnak minek folyamatosan töltőn lógni…

  10. Az említett átalakító (lightning-VGA) 13 ezer pénz, az jó sok?

  11. Ezekel a méretekel amik most vannak, ötvözve az iphone 4 formájával. Az oldalsó fémkeretre gondolok,és a szögletességre. Persze a mostanában divatos és tényleg kényelmesebb vékony kivitelben.

  12. Végülis már nem tök mindegy, hogy milyen a háza egy iphonnak? Úgyis becsomagolod egy tokba és az egészből nem látszik semmi. Persze csak akkor, ha nem akarod, hogy egy pillanat alatt összekarcolódjon. Mert ezek ám ilyenek. Ezt hívja Apple minőségnek. Én sem látom sosem a hátulját, de nem is nagyon érdekel. Az akkuidő már jobban érdekelne, hogy legalább kibírja 2 napig. De nagyon úgy néz ki, hogy ezt egyhamar nem fogjuk megérni.

  13. @Put2: Már miért menne a töltés rovására? Ez nem microUSB!

  14. Új dizájnról beszéltél, amilyen 5 éve volt az új?
    Remélem olyan soha nem lesz többet!

  15. SE kibírja két napig, még fészbukkos eszetlenkedéssel is. De miért is kell 2 napig kibírnia? 2 naponta jutsz el olyan helyre ahol tudod tölteni?

  16. Ajaj 😀 És miért is te akarod nekem megmondani, hogy meddig bírja ki a telefon? Az utolsó kérdésed egy akkora faszság, hogy csak úgy zeng. Te miért gondolod, hogy neked eszet kell osztani itt bárkinek is? Ez az oldal egyre nagyobb gáz. Ami neked eszetlenkedés, az másnak nem biztos, hogy az. Ez még sosem jutott eszedbe? Mert ha nem, akkor ideje lenne rajta elkondolkodni, hogy talán semmi közöd hozzá, hogy más mire használja a telefonját. Vagy van?

  17. Tetszik ahogy újra és újra bemutatod, hogy mekkora gyökér vagy : ].

  18. Moderálunk, moderálunk? Hajrá!

  19. Jóóvan megint semmi áttörés! I5öm van és minden cuccom apple! De samsungot fogok venni…

  20. A samu csúcstelójához képest a hatos sorozat egy hatodrangu fos..és ahogy látom a nagy hetes sem lesz más! Hajrá!

  21. Az apple ezzel a pénzügyi és technologiai háttérrel ennyi? Krampuszt azt birja épiteni, innováció meg semmi? Neki 10 évvel kéne meghaladni a kort kb!

  22. szerintem mas a hatlap es a kijelzo talalkozasa..

    bt-s zenehsllgatast meg en sem akarnek feltetlen, a legtobb olcso bt-ben eleg vacak DAC van.

    az meg hogy ki mikor akarja tolteni a telefonjat csak ra tartozik. amugy talan azert akarja mert waze-t hasznal es nem akar egy hosszabb ut utan teli telefon helyett lemerult telefonnal kiszallni az autobol?

  23. @makimano: “Ez az oldal egyre nagyobb gáz.”
    mi köze az oldalhoz az olvasók hozzászólásainak?

    “Moderálunk, moderálunk? Hajrá!
    javaslom, olvasd el a moderációs elveinket. ahogy látom, a kitörölt hozzászólásod túlment azon a határon, ami elfogadható.

  24. Nem akartok áttérni disqus-ra?

  25. Innovaciot ne a kulsotol varj 🙂 elvalik mit tud majd az uj iphone, de aki az apple taborat erositette az eddig is az ios miatt tette, nem egyeb dolgok miatt. Ujjlenyomat olvaso most is jo, nem erdekel egybe fogjak e epiteni a kijelzovel, a kamera egy telefonban szamomra 10ev mulva is fos lesz, arra itt a full frame vazam, vereb lever egy macskat arra pedig a mostani kamera is jo, hogy rogzitsem. Kijelzo, akku, ilyen teren varnek fejlodest. Leszarom hany lepest tettem, nem erdekel a paratartalom, stb. Ki sem jott a telefon, azt sem tudjuk mire lesz kepes, de a jelenlegi de a par eves telefonok is pontosan elegendoek mindenre. Az mas kerdes, hogy ugyan ezt a tudast meg lehet kapni esetleg fele annyiert, akkor aki nem fanatikus egyertelmuen mast vesz.

  26. Én szerintem azt a hülye kapcsolót kellene már az oldaláról elhagyni úgy ahogy az iPad 4 mininél van. A BT hang átvitel meg felejtős ha egy kicsi kis igényesség is van valakiben. Egy fél komoly autó hifin is ki hallani a BT minőséget. 🙁

  27. Nem kell BT. Fogsz egy egyszerű autorádiót (10-20k max) és szépen a gyári iPhone kábelen csatlakoztatod a telefont. Töltés és hang megoldva. Ráadásul nem gyenge analog minőségben, mint Auxon.

  28. egyre jobban hajlok abba az irányba hogy idén nem cserélek, megvárom a milleniumi kiadást jövőre szerintem.

  29. Én is 7s-re akarok majd váltani. Természetesen 64GB 🙂 nekem sima 6+ van a csajommal meg vettem egy 6S-t és mindig irigykedem. Többet ilyet nem csinálok 🙂 a Touch ID 2 egyszerűen elképesztő.

  30. @White64GB:
    Kijelenteni azt, hogy a BT hangátvitel felejtős, ha minőseget akar az ember enyhén szólva is szűklátókörűség…

  31. Az Iphone 7 megjelenésével mennyire mehet le az SE ára?
    Most a 64gb-os verziót meg lehet rendelni 154.890Ft-ért függetlenül.
    Mit gondoltok, elképzelhető, hogy 2-3 hónapon belül lejjebb megy?

  32. @Cylon: évek óta minden egyes új megjelenés hozzávetőleg 10-15 ezer Ft-tal dobja lejjebb az azt megelőző generációs készülék árát. várhatóan most sem lesz másképp.

  33. Azért kell a folyamatos töltés, mert a navigáció is megy, internet rádiót hallgatok és így együtt nagyon leszívja az aksit! A bt meg nem opció, mivel céges a kocsi… Sőt, kb napi 1 órát telefonálok is… Töltő nélkül Lemerül 3-4 óra alatt, mivel volt hozzá szerencsém mert egyszer otthon felejtettem a töltőt…

  34. @Agent_H Látom te és a minőség nem járatok kéz a kézben. Nem baj. A Bluetooth cuccok ak is kell piac.

  35. Én teljesen megértelek, sokat hallgatom este az ágyban fülessel vagy ki van hangosítva egy jack-es mini hangfalon miközben már töltőn van, mert KELL (az okosok kedvéért)! Szóval kiváncsi vagyok h egyszerre csak egy dologra lesz képes innentől? Olvasom h sokan Bluetooth-t használnak, de az nem ugyanaz a minőség, mint kábelen, hamár egy igen komoly hang chip van benne!

  36. Nem egyforma az ízlésünk, én szívesen látnék egy i5 design-t nagy kijelzővel:)

  37. Ühüm, Auris, Arcam, Yamaha BT DAC-ok gondolom mind ismeretlenek számodra, vagy említhetnénk akár a Sennheiser Momentum Wireless fülesét ha már a szar BT adatátvitelről beszélünk…

    Amúgy tiszta vicc hogy autóhifi kapcsán említ valaki minőséget.
    Ne égesd már magad!


Add a Comment