fbpx Skip to content

Az Apple most nem az iPhone-t, hanem az iPadet vette célba, így most egy iPad Pro reklámot nézhetünk meg.

maxresdefault-12

A 30 másodperces videóban a cég arra tér ki, hogy mire használható az iPad. Pontosabban mi lenne akkor, ha nem lenne PC, hanem csak az iPad táblagép, hogy így mennyire tudjuk kihasználni a készüléket, mivel manapság már kapható hozzá magyar billentyűzet és toll is. Engem persze ez továbbra sem győzött meg, szerintem az iPad továbbra is csak kiegészítő lehet, nem képes kiváltani a napi használatra szánt gépet.

Nektek van iPadetek? Specifikusan mire használjátok?

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. 4 éve használok iPad-et, nálam a Macbook-ot teljes mértékben kiváltotta. Az asztali gépet azonban nem, sajnos sok olyan programot kell használjak ami csak Windows-on fut, viszont azoknak nem igényelnek hordozhatóságot. Ami érdekes, hogy az iPhone-t alig használom az iPad mini 4 mellett! Arra a heti kb kétszeri hanghívásra pedig elég lenne egy butamobil is. A gyerekeknek régi 4. generációs iPad-jük van, állandóan lógnak rajta, egyszerűen elpusztíthatalan és még mindig nm különösebben lassú.

  2. Munkára, kanapén fetrengésre a macem használom (fekve kényelmesebb, h a hasamon pihen az alja) utazáskor a telefonom használom, hosszabb utazáskor megintcsak a laptopom. Az iPad gyk. kiszorult a mellékhelységbe reggeli újság helyett 😀

  3. Kezeli a bluetooth-os egeret?

  4. @ha5abe: az iOS esetén jailbreak nélkül nincs egér támogatás.

  5. @Jadeye:
    Köszönöm a gyors választ. Igen, hát így kellett volna feltennem a kérdést: Kezeli a bluetooth-os egeret legálisan?
    Mert erre rátaláltam: https://www.youtube.com/watch?v=RkpoM_bTdAo
    Felteszem, hogy nehézséget nem okozna az Apple-nek az egér támogatása iOS-en. Lehet, hogy valamilyen jól átgondolt okból nem támogatják.

  6. @ha5abe: mivel a jailbreak legális, így jailbreak után legálisan kezeli az egeret. jailbreak nélkül (jelenleg) nem használható vele egér. mivel az iPad érintőképernyős, így nincs igazán indok at egerészésre az Apple szemszögéből, tehát szerintem ezért nincs egér támogatás.

  7. Lehet, hogy az Apple-nél nem találnak indokot csak ellenérvet (pl. saját notebookjaiknak lenne konkurencia a felhasználók egy részénél) mindenesetre sokan hiányolják az egér támogatást.
    Én is.
    Mert pl. sokkal kényelmesebben lehetne használni mondjuk ezt az összeállítást:

    + iPhone (Ezt bökögetni széken hátradőlve kényelmetlen.)
    + Lightning – digitális AV-adapter http://www.apple.com/hu/shop/product/MD826ZM/A/lightning-%E2%80%93-digit%C3%A1lis-av-adapter?fnode=85 (Persze az Apple TV is jó erre akinek van és pont ott, ahol dolgozik.)
    + Monitor
    + bluetooth billentyű + egér

    Ez így már kezdene PICIT hasonlítani egy asztali géphez. Legalább is a kezelése.

  8. Kiegészítés: Ha a monitort nézem, akkor az egér használata megszokott. Ha viszont valami mást kell bökni, mondjuk egy kis iPhone-t, akkor lehet nézni azt is. Hol a monitort, hol egér helyett az iPhone-t. Egy iPad esetén valamivel jobb a helyzet (mert esetleg eleve az a monitor) de az sem annyira kényelmes, mint egy egér, ha már külön billentyűzetet használunk. De a megszokás is nagy úr. Szerintem.

  9. @ha5abe: Pont az a lényege, hogy nem úgy kell kezelni, mint egy klasszikus pc-t…. ????

  10. Igazatok van, csak hát ilyenekkel reklámozzák:
    * “Az Apple kiadott egy új iPad Pro reklámot, melyben arra utalnak, hogy a táblagép képes a számítógép leváltására.”
    * “Miért iPad Pro? Mert olyan mint egy PC csak jobb!”
    stb…

  11. @ha5abe: a fenti cikkben nem szerepel ilyesmi, sőt, ha megnézed, épp az kerül szóba a cikkben, hogy nem képes kiváltani az iPad a napi használatra szánt gépet.


Add a Comment