fbpx Skip to content

Még vasárnap este jelent meg a Pangu jailbreak legújabb verziója, ami már képes feltörni az iOS 9.2-től egészen a 9.3.3-mal bezáróan az adott készülékeket, majd a PC-s alkalmazás kiváltására leleményesek megoldották, hogy Safarin keresztül legyen telepíthető az app, de az Apple időközben visszavonta az ebben az esetben használt tanúsítványt.

pangu-angol-cover

Az új jailbreak viszont eredetileg csak Windows-ra, és csak kínai felülettel volt elérhető, és gyakorlatilag egy “failbreak”, így a használata jelentősen eltér az eddigiektől, mert a jailbreakhez szükség van egy Apple ID-ra egy tanúsítványhoz, hogy a jailbreaket ténylegesen végrehajtó app települhessen. Most megjelent egy újabb, angol nyelvű módszer – bár itt most nem egy PC-s alkalmazásra kell gondolni. Lássuk, mit érdemes tudni róla!

A Pangu új verziója technikailag továbbra is egy app telepítését igényli, amit ugyanúgy alá kell írni egy tanúsítvánnyal. Abban az esetben, ha az Apple ID-nk segítségével sosem regisztráltunk ingyenes vagy fizetős fejlesztői fiókot a developer.apple.com alatt belépve, akkor a jelek szerint csak 7 napig érvényes tanúsítványt kapunk. Ennek eredményeként, mivel a Pangu appot a készülék újraindítása után minden esetben le kell futtatni ahhoz, hogy a jailbreak újból aktív legyen, egy hét elteltével már a tanúsítvány lejárta miatt ezt az iOS megakadályozná:

Kép: Ha lejárt a tanúsítvány, az app nem indul el.

Erre a Pangu azt a megoldást írja, hogy ilyenkor telepítsük újra az appot, ami akkor egy friss tanúsítványt kap, újabb 7 nappal.

Az új módszer esetén az app telepítését és aláírását a Saurik által fejlesztett Cydia Impactor végzi el, ami esetén szintén meg kell adni az Apple ID-t és annak jelszavát a tanúsítvány lekéréséhez. Saurik pedig már egy elég régi motoros a jailbreakes közösségben, így amikor a Cydia Impactor azt állítja, hogy sem az Apple ID-t, sem a jelszót nem menti el, akkor neki ezt el is lehet hinni. (Akik ezt ettől függetlenül inkább nem szeretnék megtenni, azok készítsenek erre a célra egy teljesen új Apple ID-t.)

A teendőnk annyi, hogy letöltjük a Cydia Impactort a számítógépre, elindítjuk, csatlakoztatjuk a készüléket – és figyelmen kívül hagyjuk az androidos rootolás lehetőségét:

cydia-impactor-mac-01

Ezután a Pangu oldaláról letöltjük a NvwaStone_1.0.ipa fájlt, és ezt ráhúzzuk a Cydia Impactor ablakára, ami először feldob egy figyelmeztetést, hogy amennyiben a fejlesztői fiókunk alatt már léteznek tanúsítványok, azok ezzel a lépéssel visszavonásra kerülnek, és egy új generálódik helyettük:

cydia-impactor-mac-03

Ha ezt a fegyelmeztetést leokézzuk, akkor elkéri az Apple ID-t és annak jelszavát:

cydia-impactor-mac-04 cydia-impactor-mac-05

A jelszó megadása után a Cydia Impactor elvégzi a dolgát, lekéri a tanúsítványt az Apple-től, aláírja az appot, és megjelenik a készülékünkön a Pangu ikonja. A jailbreak további lépései a korábban már megismertek:

pangu-01 pangu-02

Ha a készüléket újraindítjuk, a jailbreak aktiválásához ismét el kell indítani a Pangu appot.

Elképzelhető, hogy az Apple ID és jelszó megadása után olyan hibaüzenetet dob a Cydia Impactor, mint mondjuk a provision.cpp:150. Ez még akár normálisnak is tekinthető, mert várhatóan sokkal több a jailbreakelő, mint amennyi tényleges fejlesztő egyszerre akarna tanúsítványt generáltatni, így az Apple szerverei túlterheltek lehetnek. Ebben az esetben próbáljuk meg később újból.

Az iTunes legyen telepítve a számítógépünkön (az Xcode nem szükséges).

Meddig működhet ez így?

Az Apple szempontjából ez egy nemkívánatos dolog, mint egyébként bármi, ami a jailbreakhez kapcsolódik. Így kicsit előreszaladva még az is lehet, hogy visszaállítják a régi rendszert, amikor csak fizetős fejlesztői fiókkal lehetett közvetlenül a készülékre lefordítani egy fejlesztés alatt álló appot. Már ez a 7 napos érvényességi idő is szigorítás, amit az Apple pár kattintással levehet 1 naposra, aztán pedig adott esetben korlátozhatja is az adott Apple ID-t, ha túl sokszor kér le valaki tanúsítványt anélkül, hogy az App Store-ba beküldene jóváhagyásra bármit is.

Pangu 1.1

A tanúsítvány lejárta miatti kérdést a Pangu az 1.1-es IPA (NvwaStone_1.1.ipa) kiadásával úgy orvosolta, hogy abban megtalálható egy olyan, már visszavont tanúsítvány, ami ettől függetlenül 2017 áprilisáig használható, így nem kell 7 naponta újratelepíteni az appot.

Olvasd el a hozzászólásokat is

77 Comments

  1. Félig off: délben kikerült a Pangu angol nyelvű verziója is.

  2. @Vikitorony: erről szól a cikk. a Pangu oldalán nincs új telepítő exe, a Download & Help a Cydia Impactor használatát dobja csak fel az IPA fájl letöltése mellé.

  3. @Link-out: ha lejár az app aláírásához használt tanúsítvány, akkor az app nem indul el, ahogy a cikkben is láthatod róla a képernyőfotót. az lényegtelen, hogy az app egyébként mivel települt fel a készülékedre.

  4. Ha visszaállítom a telefon dátumát?

  5. @Hapsika6: elvben működhet, de próbáld ki. (előre, a lejárati dátum utánra állítva nem indul el.)

  6. Hát… amióta kijött ez a failbreak azóta folyamatosan figyelem, hogy hogyan alakulnak a dolgok, és arra jutottam, hogy ennek így ebben a formában nem sok értelme van. Eleve csak egy semi-tethered. Bár még az lenne a legkisebb gond, hogy egy reboot után le kell futtassak egy kis appot. Viszont az, hogy az apphoz szükséges tanúsítványt csak 7 napra írja alá az Apple, meg hogy bármikor gondolgatnak egyet és leget már 2 nap után visszavonják… így tök mindegy melyik módszert használom a jailbrekeléshez, (Apple ID, Safari, Cydia Impactor) akkor is megmarad a gond vele. Mondjuk ez tényleg megnyugtató, ha Saurik azt mondja hogy nem menti el sem az Apple ID-t, sem a jelszót. De ez így akkor sem sokat ér. Csak abban reménykedem, hogy hamarosan kidobnak egy untethered verziót. Ott ha majd kell is valami tanúsítvány, csak egyszer fog kelleni (ha jól gondolom) mert nem száll el a jailbreak a rebootnál, így ha később be is vonja az Apple azt a tanúsítványt maga a jailbreak megmarad.

  7. @WOLF09: fizetős fejlesztői fiókkal amúgy 1 év lenne a tanúsítvány érvényessége, de tény, hogy – nomen est omen – a failbreak több szempontból sem egy jó megoldás. ha meg az Apple szigorít a dolgokon, azzal is igazából azok a fejlesztők szívják meg, akik amúgy becsülettel fejlesztenek.

  8. Nem ertem hogy az apple ezt mert veszi ennyire szigoruan. Mert nem engedi vegre meg azt hogy ha mar megy a macska eger harc minden egyes ios foverzion es mindig ervenyesul a Jailbreak akkor had maradjon. Ez ugyan az mintha pl en tanar lennek es rajtakapnek egy diakot puskazason. Nem irnam be az 1-est, ha osszehozza 2-esre megkapna mert vett legalabb annyi faradtsagot hogy a puskajat megirta. A Jailbreak fejleszto csapatanal is en igy tennek. Fatadoztak hogy feltorjek? Rendben aki akarja akkor az had hasznalja figyelmen kivul hagynam. De sajnos tudom ez nem ilyen egyszeru.

  9. @Jadeye: Most bevallom őszintén, én még azt sem értettem meg, (pedig le volt írva az akkori cikkben) hogy miért is kellett visszaállítani az időt egy korábbi időpontra az egyik Taig vagy Pangu untethered jailbreaknél. Azt hiszem 1-2 éve. Mert azt egy korábbi, még érvényes tanúsítvánnyal írták alá. De most legalább alaposan megértettem. Amúgy nekem igazából csak 4-5 tweak hiányzik nagyon.

  10. Hát feltettem én is ezt az impactoros verziót. Csináltam gyorsan egy ingyenes developer ID-t és azzal írtam alá az appot. Kíváncsi vagyok, ezzel meddig lesz érvényes. Tudja valaki, hogy a nem fizetős, ingyenes developer ID-val mennyi ideig érvényes az aláírás?

  11. @petyus33: állítsd át a dátumot 8 nappal előre. ha utána nem indul el a Pangu app, akkor 7 napig volt érvényes a tanúsítvány.

  12. Most nekem a legelső jailbreak van fent amit safarin keresztül lehetett megcsinálni (az a karikás full kínai) azóta amiota feltettem,rendesen müködik. Most akkor nekem fel kell tennem ezt? Nekem is lefog járni 1 hét után az “aláírás” ? Illetve ha ezt fel kell tennem a Cydia tweakeimet ujra mindent le kell szednem?

  13. iphone 6-on nem tudom a profiloknál a tanúsítványt ellenőriztetni, megbízhatóvá tenni. Sem ezzel a módszerrel, sem a régebbi pangus szoftverrel… Barátnőm i5s-én hibátlanul végbement a jailbreak. Valaki tud valamit javasolni hogy tudnám a hibát megoldani. Ez a hibaüzenetem:
    “Hálózati kapcsolat szükséges, hogy ellenőrizni lehessen a(z) iphone developer alkalmazásokat ezen iPhonon. Csatlakozzon az internetre, és próbálja újra.”
    Természetesen stabil internettel próbálkozom…

  14. @Krein Krisztián:
    eközben elvégeztem ezt a jailbreak megoldást is (eltekintve attól,hogy alapból jailbreakolva volt a PP kínai appal,és nekem már a Pangu app kapásból azt írta hogy jailbreak successed mikor elindítottam elsőre) remélem kárt nem tettem. 😀

  15. Azért ez eléggé sufni megoldás. Ha nem képesek olyan sebezhetőséget találni, amivel nem kell appleid-vel mókolni, akkor hagyják a fenébe az egészet. Szánalmas. És ha tényleg emiatt rákényszerül az Apple, hogy letiltja a fejlesztői appokat előfizetés nélkül, akkor gratulálok és megszivattak egy csomó embert az amatőr JB miatt.
    Vagy csináljanak ők egyet és irogassák alá maguknak vagy ne így.
    Bezzeg régen egy kattintás volt és untethered. Mondjuk azóta már annyit nőt az iOS, hogy teljesen szükségtelen lett a JB, de ez így akkor is silány munka.

  16. @Jecy: Egyetértek, de azért nem teljesen szükségtelen, mert van pár olyan szuper jó tweak a Cydiában amik talán sosem fognak bekerülni az iOS-be.

  17. @Gábor Könczöl: restore, és jailbreakeld újra. ugyanez a hiba volt iPhone 5s-sel nálam.

  18. Sajnos a pangu oldalán már nem elérhető az IPA letöltési linkje….nem tudná vki feldobni vhova?

  19. Jelentem, ingyenes developer ID-val is 7 nap az aláírási határidő 🙁

  20. @Peet33: ott van a Download link továbbra is. de ha csak nem akar letöltődni, akkor keress rá a fájlnévre Google segítségével.

  21. Nekem csak a kodi miatt kellene JB vagy a fejlesztői téma, de ott meg idegesítő ez a 7 napos baszakodás..

  22. Lehet hogy hülye kérdés de inkább megkérdezem:
    Ez nem azt jelenti ugye hogy ha nekem most semi-jailbreakelve van az iphone és lefagy/lemerülés miatt “elmegy a jailbreak” akkor nem tudom újra indítani az app-ot ami jailbreakeli ugye?

  23. Mindenkinek más és más miatt kellene a jailbreak ahogy látom. És azt hiszem még ha csökkent is az érdeklődés iránta, még mindig rengeteg embernek kell. Éppen olvasom, hogy egymilliárd iPhone-t adott el az Apple, ez hatalmas szám. Hétmilliárd ember él a Földön, persze ez nem azt jelenti, hogy minden hetedik ember vett már egyet, hiszen sokan még sosem vettek. Hanem vannak nagyon sokan, akik évek óta csak iPhone-t vesznek, ahogyan én is. Éppen ezért is kicsit bántó, hogy az Apple ilyen szigorításokat kezd hozni a tanúsítványokat illetően ahelyett, hogy hálából inkább kicsit nagyobb mozgásteret és szabadságot adna ennek a rengeteg vásárlónak. Értem én, hogy hatalmas hangsúlyt fektetnek a biztonságra, és a jailbreak meg némileg sebezhetőbbé teszi a készüléket, de ezt rá kéne bízni a készülék tulajdonosokra, ezért az Apple nem kell garanciát vállaljon. Ha én most jailbreakelet akkor tudatában vagyok, hogy ugrik a garanciám (amennyiben rájön az Apple, hogy esetleg jailbreak miatt történt bármi is a készülékemmel). De ha jailbreak miatt bekrepál a telefonom nem fogom megkeresni az Applet. Szóval ezt mindenki maga dönti el, és saját felelősségére jailbreakel, legyen szó akár a készülék, akár a rajta lévő adatok biztonságáról. A jailbreak ráadásul teljesen legális. Nem kellene tehát az Apple korlátozza vagy nehezítse a jailbreaket.

  24. @WOLF09: “Nem kellene tehát az Apple korlátozza vagy nehezítse a jailbreaket.”
    Az Apple nem a JB-t korlátozza, csak befoltozza azokat a réseket, amiket ki lehet használni például jailbreakelésre is. De sajnos másra is. Te sem örülnél, ha a gyári, sosem jailbreakelt telefonodon egy Apple által elfogadott app egyszercsak fogná magát, és egy netről letöltött kód segítségével root jogokat szerezve hirtelen kérdés nélkül mindenhez hozzáférne, amit a telefonodon tartasz. Elküldené a billentyűleütéseid vagy a telefonbeszélgetéseid egy szerverre, vagy enkriptálná a fotóidat, amit csak váltságdíj ellenében oldana fel. Esetleg csak reklámokat dobálna fel minden 5 percben.
    Szóval JB oldalról nézve macska-egér játéknak tűnhet, de az Apple szemszögéből ez komoly üzleti stratégia. Ők akarják gyártani a legbiztonságosabb telefont, és ezzel is generálják az eladásokat az üzleti szegmensben. És maga a JB lehetősége már megbuktatja ezt a mantrát, mert ha bármilyen hiba kihasználásával root jogokat lehet szerezni, akkor nem nevezhető biztonságosnak a rendszer.

    Mindezzel együtt egyetértek, JB-re sok embernek van szüksége (kinek ezért, kinek azért), nem lenne rossz, ha az Apple lépne valamit ez ügyben és lehetne engedélyezni egy kapcsolóval és némi jogi blabla elfogadásával (semi-)root jogosultságú, Apple által nem jóváhagyott szoftverek futtatását saját felelősségre. Vagy lenne egy Apple által jóváhagyott power user App Store, ahonnan ezeket be lehetne szerezni, és akkor még az almának is lenne belőle bevétele, mert ugye így most nincs.
    Viszont a megrögzött JB-hívők (akik csak akkor vesznek iPhone-t, ha feltörhető rajta az iOS) száma az összes használókhoz viszonyítva annyira csekély, hogy nem éri meg egy ilyen rendszert kiépíteni, fenntartani, ezért sajnos marad minden a régiben.

  25. @princesama1: ha lejárt a tanúsítvány érvényessége, akkor nem indul el a készüléken a Pangu app. de akkor maximum megpróbálod azt, hogy visszaállítod a készüléken a dátumot, és megnézed, úgy hajlandó-e elindulni.

    @WOLF09: “Ha én most jailbreakelet akkor tudatában vagyok, hogy ugrik a garanciám (amennyiben rájön az Apple, hogy esetleg jailbreak miatt történt bármi is a készülékemmel).”
    ez így nem igaz. egyrészt a restore a jailbreak minden nyomát törli. másrészt az Apple nem azt írja, hogy minden esetben, kivétel nélkül garanciavesztő a dolog, hanem hogy adott esetben megtagadhatják a garanciális ügyintézést.

    “Nem kellene tehát az Apple korlátozza vagy nehezítse a jailbreaket.”
    az Apple-nek nem érdeke, hogy te jailbreakelhess, mert az azt is jelenti, hogy biztonsági hibák vannak a rendszerben. ezen álláspontjuk eléggé valószínűtlen, hogy változna a közeljövőben.

  26. Akkor talán az a (semi-)root-os megoldás lenne az arany közép út, amit rgbx írt.

  27. Igazából van logika a semi-root jogban, mert ugye macen vagy pc-n is én lehetek az admin, és tetszőlegesen szétverhetem a rendszert, csak így megszűnne a telefon hülye-biztossága és ekkora eladott példányszám esetében egy félinformációkra épített, kattintás vadász cikk is már nagy presztízs veszteség lenne, ahogy a tàjékozatlan emberek elhisznek sok mindent..

  28. @Koxszifon: ez BÁRMELY(!) külső billentyűzet esetén így van abban az esetben, ha rendszerszinten, bármely más appon belül szeretnéd azt a billentyűzetet használni. az meg, hogy ilyen esetben lehetőség van a fejlesztőnek hozzáférni ezekhez az adatokhoz, nyilván nem jelenti azt, hogy ez meg is történik. elég nagy botrány lenne abból, ha ilyesmivel bármely fejlesztő visszaélne.

    @Jecy: “egy félinformációkra épített, kattintás vadász cikk is már nagy presztízs veszteség lenne, ahogy a tàjékozatlan emberek elhisznek sok mindent”
    mármint milyen cikk? hol?

  29. Bocs. A linkelt cikk csak az ellőnőrzést írja le és a cikk végén lévő link az itt leírt impactor használatát mutatja be…

  30. Sziasztok!

    Jelenleg 9.0.1 ios van a telómon jailbreakelt,rendesen belaktam már. Kérdésem a következő ha most frissítek 9.3.3-ra és jailbrekelem ezzel a módszerrel vagy akár a kínaival akkor mennyi ideig is jailbreakelt lesz a teló? Nem túl világos nekem.. köszönöm:)

  31. Ameddig újra nem indítod a telefont. Aztán a pangu appal újra kell jailbreakelni. Kb 15 másodperc. Milyen a telefon?

  32. szóval akkor ha minden újraindítás után elindítom a pangu appot akkor működni fog? amúgy 6s.

  33. Egy kis segítség kellene. Végigcsináltam a JB-t, felkerült a cydia, el is indul. Be is jelentkeztem google fiókkal, azonban bármit töltenék le azt írka ki, hogy Note: Cannot Locate Package

    Mit csinálok rosszul? Net van.

  34. @boyleres: igen, ez a lényege az appnak a készüléken.

    @Nagy Gábor Attila: csak akkor tölthető le fizetős, megvásárolt csomag, ha az adott csomag fejlesztője azt már frissítette. esetleg frissítsd a forrásokat.

  35. jó ez semi jailbreak, csak az a baj, hogy a app titkosító alkalmazások, mint a Boiprotec, iApplock és társai mit sem érnek, ha egy újraindítással nincs már JB-ve a készülék és simán hozzá lehet férni az appokhoz.
    Nincs valami iTunes app ami tudna hasonló titkosítást?

  36. @tsilver: App Store-os appok közvetlenül nem férnek hozzá más appok adataihoz, és nem befolyásolhatják a rendszer működését sem, tehát nem lehet velük zárolni más appok adatait.

  37. @Jadeye: sejtettem :((

  38. @tsilver: tegyél jelkódot a készülékre, és akkor jailbreak nélkül sem lehet hozzáférni az adataidhoz.

  39. @Jadeye: természetesen ez be van állítva nem is a 4 számjegyes változat

  40. @tsilver: akkor nem értem. a jelkód ismerete nélkül még ismeretlen számítógép sem áll szóba a készülékkel. aki meg tudja a jelkódodat, az elől várhatóan elrejteni sem akarsz semmit, hiszen akkor a jelkódodat sem mondanád meg neki.

  41. csak üldözési mániám van :)))) szeretem ha több védelem van egyszerre

  42. Elérhető Pangu oldalán 9.3.3 – 9.3.4 Jailbreak,telefonról megcsinálható,nem kér ID-t,1 évig müködik….kicsit túl van terhelve…
    [Link törölve.]

  43. valakinél előjött az alábbi hiba 9.3.3. alatt
    Siri kikapcsolva minden egyéb keresés be , jailbreak alatt a nevek és alkalmazások keresésekor alig hoz fel találatot, illetve érdekes módon minél több karaktert adok meg ami egyre jobban hasonlít a névhez vagy az alkalmazáshoz annál szűkebb és a végén 0 találat. Ugyanez jailbreak nélkül tökéletesen megy

  44. az miért van hogy kb minden héten 1x megkell csinálnom az egészet újra? mivel azt írja a pangu app hogy 2017. április (ha jól emlékszem) nem értem miért kell mindig újra gépre kötnöm majd Impactor stb.. vagy másnál is így van?

  45. Hali mindenki. Olyan problémám lenne, hogy jailbreakelve volt a telóm viszont egy tweak telepítése után kékhalál lett a telóm. Ami úgy volt hogy amint aktiváltam a jb-t gy kék képernyő villant fel és újraindult a teló. Ezt követően csináltam egy visszaállítást, tehát minden adatottöröltem a telóról viszont így most a jailbreakelés után a csomagok telepítésénél valami hibát ír ki hogy nem talál valami fájlt és nincs semmi a cydiámban konkrétan használhatatlan a jb. valami ötletetek van?

  46. @Nrbrtbgg: kéne a pontos hibaüzenet.

  47. Képernyőmentést hogy tudok ide beszúrni ? Mert akkor küldöm

  48. @Nrbrtbgg: feltöltöd a képet valahová, és linkeled. vagy egyszerűen begépeled, amit ír.

  49. Nos? Ötlet?

  50. Ahhh akkor majd én kipróbálom köszi a segítséget ???? muszáj meg csinálnom valahogy mert van egy csomó fizetős appom cydiában

  51. @Jadeye: Sajna nem megy mert amelyik mappába kéne másolnom az nem elérhető ifunboxból. a Mobile Terminalt sikerült felrakni de azt se értem hogy írjam be az elérési útvonalat 🙁

  52. @Jadeye: Boccs mégiscsak sikerült! Köszönöm a segítséget! 😉

  53. Lenne megint egy kis gondom…. csináltam egy visszaállítást a telefonon mert valami igen húzta a procit meg melegedett a telefonom. viszont az a gond hogy a pangu futtatása után kiírja hogy sikerült a jailbreak respringel viszont nincs cydiám. nem rakja fel a cydiát. A panguban meg ki van írva hogy jailbreakelt a telefon, mit tudok ilyenkor tenni?

  54. Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Mi a teendő, ha a telefonom szoftverét szeretném frissíteni (bár megcsináltam rata a Cydia Impactor-os törést “anno”, csak a minap magától újraindult, és nem sikerült újra “feltörni”) ?

  55. Akkor csak anny hogy ez a tinyumbrellás shsh-s dolog i5s ios 9.3.3 eseteben is működik ?

  56. @Jadeye twitteren vagy valahol tudnánk tárgyalni ? Kene egy kis segítség. Követlek Twitteren csak nem tudok rad írni

  57. @Jadeye nem tudom hogy működik ez a Twitter úgyhogy ha kovetnél és rám írnál pm-ben azt megköszönném

  58. @Nrbrtbgg: írd le itt nyugodtan, ez talán a legegyszerűbb.

  59. A cydiával lenne gondom a cydia/cydo fajlra hoz 255-ös hibát ha egy tweaket akarok telepíteni vagy ami beragadt azt törölni. IFile nincs se SSH amin keresztül hozza tudok férni a rendszerhez. A pangu fel települ aktív is a jailbreak de a cydiát csak úgy tudom amúgy is felrakni hogy .deb-et át konvertálom .ipa-ra és van cydia de a hibaüzenet et nem tudom kiküszöbölni

  60. @Jadeye Semmi ötlet ?

  61. @Jadeye Na ezért akartam külön tárgyalni

  62. @Nrbrtbgg: írd le a pontos hibaüzenetet, vagy dobd be google keresésbe, én is azt tenném. ezt külön tárgyalva sem tudnám megmondani ennyiből.

  63. sub process usr/libexec/cydia/cydo returned error (255)
    Az a baj hogy erre a 255 re nem talál semmit csak (1)-et meg (2)-t talál amire írnak is megoldást. Az a megoldás lehet hogy jó lenne nekem is de nem tudok a rendszerfájlokhoz hozzáférni. Nincs se iFile-om se SSH hogy WiFi-n hozzaferjek. Ezt az üzenetet meg sajna akkor dobja ha cydiaban telepíteni akarok valamit. A pangu nem is teszi fel mar a cydiát azt magamnak kell .deb-bol megcsinalni .ipa-ra és cydia impactorral tolom fel. De sajna az iFile nem tudom így feltenni mert nem engedi….

  64. Sajna úgy jutottam idáig hogy nem tudom miért jailbreakelve egy idő után indokolatlanul elkezdett melegedni a teló az akku töltöttség meg úgy ment lefelé mintha szamolnam vissza a másodperceket. Na én ezért csináltam egy visszaállítást mindent adat törléssel és ezt nem lett volna szabad ahogy utána olvastam. Viszont valamit kellett csinálni mert 9.3.3-ra mar nem tudok restorolni frissítés nélkül.

  65. Na mindegy valahogy akkor feldolgozom hogy nem tudom mar használni a tweak-eket

  66. @Jadeye Akkor nem tudsz semmit segíteni ? A cydia helyrehozásában? Mert nagyon jó lenne egy pár tweaket ami nélkülözhetetlen

  67. SE, 9.3.3, pangu jailbreak, 16 aug óta. Tegnap óta a cydiából telepített appok nem látszanak, nem működnek. pl (cyliinder, bloard, eclipse) a settings menüben, Hiába uninstall meg install akkor sem jelenik meg. Ugyanakkor a tört appok mennek, tehát a jailbreak működik,
    Nincs valami ötlet?


Add a Comment