fbpx Skip to content

A pár nappal ezelőtt frissült Pangu képes már az aktuálisan legfrissebb iOS-verziót, a 9.3.3-at is jailbreakelni, ugyanakkor többek is fontolóra vették a használatát amiatt, hogy a jailbreaket elvégző app, a PP telepítéséhez az eszköz Apple ID-t és jelszót kér.

Borítókép: Pangu jailbreak Safarin keresztül, számítógép nélkül.

A másik nehezítő körülmény (már a kínai felületen túl), hogy Windows-os számítógép kellett a futtatásához. Ezt hidalja át az a megoldás, aminek köszönhetően a PP app már eleve aláírt verzióját Safarin keresztül tölthetjük le a készülékre.

Safaris megoldásból a napokban már több is felbukkant, de a nagy érdeklődés miatt ezek az oldalak általában nem bírták sokáig. Időközben az iClarified is lemásolta a webes megoldást, és vélhetően az ő szerverük jobban bírja majd a terhelést.

Az egész folyamatról videót is készítettek, így aki ezzel szeretne próbálkozni, az az alábbiakat kell kövesse:

A PP app letöltéséhez látogassunk el Safariban az alábbi címre, majd nyomjunk az Install Now gombra, és erősítsük meg a felugró üzenetben a telepítést:

A jailbreak további lépései a PP app használatát tekintve megegyeznek azzal, mintha számítógéppel kezdtük volna.

Hátrányok

Mivel ebben az esetben valaki más már aláírta az appot, így az Apple egyetlen huszárvágással megakadályozhatja a telepítést (és a már telepített app későbbi futtatását is) azzal, hogy visszavonja a felhasznált tanúsítvány érvényességét.

Ebből a szempontból tehát sokkal inkább működő megoldás a PC-s alkalmazás használata, ahol saját tanúsítvánnyal kerül aláírásra az app, amit csak a saját eszközre fog telepíteni így mindenki. És mivel ez így nem tömeges felhasználás, ezeknek a tanúsítványoknak az érvényességét az Apple várhatóan nem fogja visszavonni.

Ugyanakkor ahogyan észrevettük, a saját tanúsítvánnyal aláírt appot a jailbreak folyamata elvben lecseréli egy másikra – ami szintén már eleve alá van írva, és ami esetén az Apple hasonlóképp vissza tudja vonni a tanúsítványt, ezzel megakadályozva az app futtathatóságát is.

Ezért is illetik az ilyesmi megoldást a “failbreak” névvel. Amennyiben tehát hibaüzenetet kapunk a Safariban való letöltéskor, akkor az már várhatóan emiatt van, hogy az Apple visszavonta a felhasznált tanúsítványt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Ennél a verziónál már nem áll fent a korábbi dolog, hogy lejár az aláírás, mert valamilyen fejlesztői aláírással volt megoldva?

  2. Jómagam kivárom az untetheted verziót, addigra helyre állhatnak a felmerülő hibák- problémák is. ????????

  3. Jómagam kivárom az untethered verziót, addigra helyre állhatnak a felmerülő hibák- problémák is. ????????

  4. Én használom ezt most ios 9.3.3 iphone 6s plus – al és hibátlan. Nem akad, gyorsan tölt. Az hogy nem untethered nem sokat számit nekem mivel nem kell hozzá pc csak egy gombnyomás ujrainditás után. Egyenlöre semmi bajom ezzel a jailbreakkel. Nálam hibátlan

  5. Miket érdemes most felrtakni egy jailbreak-elt telefonra, iPhone 6 és 6s?

  6. Nekem a munkám miatt kell a call recorder amit egyből megvettem és felraktam. És a ccsettings. Én másra nem is használom.

  7. Nem tudja betölteni/letölteni valami ötlet?:/

  8. Nekem is szenved! Gondolom nem kevesen próbálkoznak!

  9. De mar nagyon frusztrál…..

  10. Felraktam pc ről kamu apple id vel. Safarirol mindig megszakadt a végén

  11. Szerintem erre mehet az UPDATE hogy be crashelt az a szerver is, nem sikerült tegnap óta soha le tölteni.

  12. UPDATE:
    Apple has killed the enterprise certificate used by this method to jailbreak without a computer. Until a new enterprise certificate is used to sign the PP app, you will need to use these instructions and a computer to jailbreak. We will remove this message once another signed version of the app is found. Please follow iClarified on Twitter, Facebook, Google+, or RSS for updates.

  13. A jelek szerint – és ahogyan az egyébként mondhatni várható is volt – az Apple visszavonta azt a tanúsítványt, amivel a Safarin keresztüli megoldás esetén az app alá volt írva. Így a safaris megoldás mindaddig nem fog működni, ameddig valaki egy újabb enterprise tanúsítvánnyal alá nem írja azt, és fel nem tölti.

    Bővebben: lásd a cikk végén a Hátrányok részt.

  14. @Jadeye: Az elképzelhető, hogy amennyiben kidobnak egy untethered jailbreaket, abban már nem lesznek benne ezek az Apple ID-s és tanúsítvány aláírásos problémák? Annyi éven át meg tudták csinálni… nem voltak ilyen gondok. Az elején még a Taig és a Pangu is simán lement, lefuttattad, aztán kész, nem kellett ennyit trükközni.

  15. @WOLF09: ezt a fejlesztőkön kívül nem igazán tudja senki más, úgyhogy passz. de az elmúlt évek során az Apple is folyamatosan javította a különböző sebezhetőségeket, így a jailbreak is egyre nehezebb lett, tehát nem ok nélkül lett most ilyen “failbreak”.

    @Link-out: restore 9.3.3-ra, jailbreak, és kész.

  16. @Jadeye: 9.3.3 alatt sem enged semmit megvenni a Cydiában, mivel eddig még nem volt erre a verzióra JB. Várni kell, amíg Saurik engedélyezi a 9.2 és 9.3 verziókat a fizetésnél.

  17. @Link-out: ezek alapján nem kell, mert akkor ez akkor Sauriktól függ, viszont érdemesnek meg érdemes feltenni a 9.3.3-at.


Add a Comment