fbpx Skip to content

Ugyan az iOS 10 megjelenése lassan már a nyakunkon van, viszont eddig a 9.1-nél újabb verziókra nem volt jailbreak. Ez a Pangu legújabb kiadásával tegnap este némileg megváltozott: a 64-bites készülékek esetén már a 9.3.3 is jailbreakelhetővé vált.

pangu-9.3.3-cover

A szoftver jelenleg nem érhető el angolul, így eléggé nehézkes a használata, valamint az egyik lépésben egy Apple ID-nk és annak jelszava is szükséges, ami óvatosságra int, de ne essünk rögtön pánikba. Nézzük meg, mit érdemes tudni erről az új jailbreakről.

A legfontosabb, hogy az új verzió csak a 64-bites készülékeket támogatja. Ezek a következők:

  • iPhone SE, iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s
  • iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2, iPad Pro

Az iPhone 4s és az iPhone 5 tehát nem jailbreakelhető vele. Az iOS 10 béta verziói értelemszerűen szintén nem támogatottak.

Egy egy gombnyomásos jailbreakhez általában nem lehet szükséges külön leírás, de a szó szerint kínai felület miatt a 9to5Mac videóját érdemes megnéznie azoknak, akik megpróbálkoznának a használatával:

Tudnivalók

A Pangu fejlesztői az alábbiakat emelték ki az új jailbreak kapcsán – ezt mi kiegészítenénk azzal, hogy ahhoz, hogy a Pangu fel tudja ismerni a csatlakoztatott készüléket, az iTunes-nak telepítve kell lennie a számítógépünkön, különben a Pangu csak ott fog várakozni az idők végezetéig a készülék csatlakoztatására.

Előkészületek

Készítsünk biztonsági mentést (backup) a készüléken található adatainkról. Ezt megtehetjük az iTunes vagy az iCloud segítségével. Ahhoz, hogy a jailbreak sikeresen végigfusson, tegyük a készüléket repülőgép módba (airplane mode), kapcsoljuk ki a jelkódot illetve az iPhone keresése opciót.

Ha a készülékre OTA frissítéssel került fel az iOS 9, mehet az iTunes-ban a restore

A Beállítások alatti Szoftverfrissítés opció használatával az iOS 9 OTA frissítésként került fel a készülékre. Ebben az esetben a jailbreak sikertelen lehet. Ha többszöri próbálkozás ellenére sem fut végig a folyamat, akkor restore-oljuk a készüléket iTunes-ban: Gyakori kérdések: update vagy restore iTunes-ban.

Noha a Pangu új verziója már képes mindezt maga is megcsinálni, mi inkább az iTunes használatát javasolnánk.

A “tárhely megtelt” hibaüzenet

A jailbreak folyamata során a Pangu a rendszerpartícióra másol fel több fájlt, ami miatt a készülék feldobhatja ezt a hibaüzenetet:

Ugyanakkor ezt nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni, mert amint a Cydiát elindítjuk, és az kiírja, hogy “Preparing filesystem”, akkor az pedig áthelyez pár fájlt a rendszerpartícióról a felhasználói adatokat tartalmazó partícióra, és így ismét lesz elég hely a rendszerpartíción. A rendszerpartícióra mindössze egyes cydiás alkalmazások szoktak adatokat menteni, a saját adataink a másik logikai partíción foglalnak helyet.

Miért kell neki Apple ID?

Az új jailbreak sajátosságai miatt a Pangu app hozzáférést kér a jailbreak közben egy Apple ID-nkhoz. Ennek pontos hátterét majd akkor fogjuk látni, amikor majd szokás szerint ezt a jailbreaket is darabokra szedik. A jailbreak végigfutásához egy Apple ID megadása mindenképp szükséges.

A jelenleg elérhető hírek alapján az Apple ID-ra azért van szükség, mert azzal fogja aláírni a készülékre települő appot a jailbreak.

Mi azt javasoljuk, hogy semmiképp sem azt az Apple ID-t adjuk meg, amit napi szinten használunk, és ahol az adatainkat tároljuk, valamint a jailbreak után azonnal változtassuk meg az adott Apple ID jelszavát! A másik lehetőség, hogy létrehozunk egy új Apple ID-t.

Ha többszöri próbálkozásra sem sikerül a jailbreak

Ha folyamatosan sikertelen a jailbreak, akkor az alábbiakat kell megpróbálni:

  1. Ha esetleg nem kapcsoltuk volna a készüléket repülőgép módba (airplane mode), akkor tegyük meg.
  2. Indítsuk újra mind a készülékünket, mind pedig a számítógépet.
  3. Restore-oljuk a készüléket az iTunes segítségével és aktiváljuk.

Ezek után próbáljuk meg újból.

A jailbreak “visszakapcsolása” újraindítás után

Mivel ez a jailbreak szándékosan semi-tethered, ezért a készülék újraindítása után az iOS jailbreak nélkül tölt be. Ha ezután mégis használni szeretnénk a jailbreaket, nyomjunk rá a jailbreak app ikonjára, majd azon belül a körre. Ekkor a jailbreakkel együtt tölt újra a rendszer – tehát nincs szükség arra, hogy számítógépre kössük, mint egy klasszikus semi-tethered jailbreak esetén.

Egyéb megjegyzések

A jailbreak nem függetlenítés!

A szoftveres függetlenítés legutoljára az iPhone 4 esetén, de annak is csak a 01.59.00-s basebandjével volt lehetséges. Ennél újabb baseband verzióval az iPhone 4 nem függetleníthető szoftveresen. Az iPhone 4s-től kezdődően pedig egyetlen iPhone modellre sem jelent meg szoftveres függetlenítés. A legtöbb esetben tehát kizárólag a szolgáltatón keresztül, hivatalosan indított függetlenítés lehetséges, ezen a most megjelent jailbreak sem változtat!

A függetlenítési lehetőségekről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: az iPhone függetlenítése

A jailbreak nem warezolás!

A warezolásra való lehetőség nem része a jailbreaknek, tehát tört alkalmazások telepítése a jailbreaktől önmagában nem lesz lehetséges – ráadásul a legújabb módszerek esetén a warezolásnak már nem is feltétele a jailbreak, mert különféle enterprise tanúsítványokkal aláírt appok még jailbreak nélküli rendszerre is telepíthetőek.

A jailbreak az Apple szemszögéből

Az Apple érthető módon nem támogatja a jailbreaket. Ugyanakkor egy restore a jailbreaket mindenestül törli a készülékről, annak semmi nyoma nem marad. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: a jailbreak az Apple szemszögéből

Aranyszabályok, ha jailbreakeltél

A jailbreakkel nem lehet tönkretenni egy készüléket, ugyanakkor például az Összes tartalom, beállítás törlése opció, illetve a Szoftverfrissítés menüpontok technikai okokból nem használhatóak. Az OTA frissítést maga a jailbreak fogja kikapcsolni.

Az Összes tartalom, beállítás törlése opció eltávolítására a Visszaállítás fix csomagunk egyelőre továbbra sem működik, a jelek szerint az iOS 9-ből az Apple kivette a Reset.plist fájlt, amivel ez megoldott volt. Ezt a csomagunkat frissítjük, amint kiderül, hogy hova került át ez az opció, addig viszont biztonsági okokból már korábban beállítottuk, hogy iOS 9-re ne lehessen telepíteni.

A többi csomagunkat hamarosan frissítjük a 9.3.3-hoz. A csomagjainkat is frissítettük: Szifon.com cydiás csomagok, frissítve iOS 9.3.3-hoz

Letöltés

A Windows-ra szánt, 1.0.0-s verzió ide kattintva tölthető le, és nagyjából 62MB, de ahogyan fentebb már szó esett róla, az alkalmazás nyelve szó szerint kínai. Mac-es és linuxos verzió egyelőre nincs.

A Pangu weboldalán egyelőre továbbra is csak a Coming soon… látható.

Safarin keresztüli megoldás

Időközben leleményesek elkészítették a jailbreak webes változatát, ami esetén a jailbreaket lehetővé tévő PP app Safarin keresztül töltődik le a készülékre, tehát nem kell PC sem a használatához.

A vállalkozó kedvűek például a http://imokhles.com/pangujb/ oldalra ellátogatva próbálkozhatnak meg a folyamattal.

Az app letöltődése után a lépések ugyanazok.

Pangu 1.1

A tanúsítvány lejárta miatti kérdést a Pangu az 1.1-es IPA kiadásával úgy orvosolta, hogy abban megtalálható egy olyan, már visszavont tanúsítvány, ami ettől függetlenül 2017 áprilisáig használható, így nem kell 7 naponta újratelepíteni az appot.

Az IPA-s módszerhez a Cydia Impactor használata szükséges, amiről itt írtunk részletesen: Pangu semi-tethered jailbreak a Cydia Impactor használatával.

Olvasd el a hozzászólásokat is

65 Comments

  1. Juhuuuu ????

  2. ‘Mivel ez a jailbreak szándékosan semi-tethered’ szóval várható egy untethered verzió is,jól gondolom? 🙂

  3. @halaszlaci: erről nincs információ, de ebben az esetben ez egy on-demand jellegű megoldás, tehát alapból jailbreak nélkül indul a rendszer, de ezután elindítod a jailbreak appot magán a készüléken, és akkor már aktív a jailbreak.

  4. Kipróbáltam , és eléggé instabil . Sokat crash-el meg befagyogat. Teljesen tiszta iPhone-ra tettem rá , tehát elötte restore-oltam.

  5. Vajon 32 bit-es készülékekre is elérhető lesz valamilyen jailbreak?

  6. Eddig működik (i6, iOS 9.3.2), nincs gond vele. Várjuk a frissített saját csomagjaitokat, nagyon hasznosak!:)

  7. iPad minire (1st gen) kijött a hivatalos 9.3.3 de az új jaikbreak nem mászik fel rá. Remélem lesz legalább egy semi megoldás a későbbiekben.

  8. @MySeeGee: azért nem mászik fel rá, mert az új jailbreak (jelenleg) csak a 64-bites processzorral rendelkező készülékeket támogatja, az iPad mini esetén az a mini 2 és újabb.

  9. Nekem megáll miután kérte az apple id-t 🙁 5s

  10. Vajon i5-re elérhető lesz ? Mert ez így nem megoldás hogy csak a felsoroltakra jó….

  11. Erre is amennyire tudom sokat kellett varni. az i5 is mar lassan 4 eves modell, 32 bites, szerintem orulni kell ennek is nem hogy az egeszet ujrajatsszak 32 biten is…

  12. @Kiss Levente: próbáld meg újból.

    @Nrbrtbgg: az előző jailbreak is csak 64-bites készülékekre jelent meg. jelenleg nincs információ arról, hogy mi lesz a 32-bites készülékek esetén.

  13. A jalibreak nem akar “visszakapcsolni”. A leírtak alapján csináltam, újra is indul, de viszont továbbra se jön be a Cydia!
    Valami megoldás?

  14. @Antal Ferenc:
    utána néztem. Restore csak a megoldás. :/ Még nem egy 100% dologról van szó.

  15. @Antal Ferenc: ez az első pár napban várhatóan előfordul még, majd javítják.

  16. Nekem is ugyan az a hiba mint @Antal Ferenc nél… 2x végigvittem (Ipad Pro 128LTE)

  17. sziasztok, vki tudna segiteni
    En is megpróbáltam feltenni, de már a restorenál elakadtam :(….nem fut végig a restore, mindig valamilyen hibával kidob(9, 14, 2003 ezekre emlékszem), dfu se segit, ott is ugyanezt csinálja
    (eddig is jb-elve volt, mindig restore után raktam fel)
    a keszülék egy ipad mini 2 16gb cellular
    bocsi ha off

  18. @Jadeye: ezt mind elolvastam már, de semmi

  19. ha jb lennék,csak kijönnék untethered verzióban 😀 Eddig 9.2 volt fent (iPhone 6+) most felraktam ugye a 9.3.3-at és azt kell mondjam,sokkal gördülékenyebb a rendszer! 😉

  20. Poén lenne, ha gyűjtögetnék a megadott apple idket és jelszavakat 😀
    Komolyan, tényleg ennyire fontos az a JB, hogy emberek belemennek ilyen játékba? Évek óta megvagyok JB nélkül, pedig az i3at, 4et még keményen hackeltem.

  21. @Jecy: csinálsz egy teljesen új Apple ID-t, és még annak is megváltoztatod a jelszavát a jailbreak után, és kész.

  22. Valami kimaradt a leírásotokból. A nem developer Apple ID-vel aláírt applikációk 7 napig működnek, tehát hetente újra kell installálni a jailbreaket “elindító” appot (vagy más megoldást bevetni). Részletesebb hibamegoldó lista itt:
    https://www.reddit.com/r/jailbreak/wiki/ios933jailbreakhelp

  23. @szélvédőjavítás.hu: iPad Próval jelenleg nem kompatibilis ez a JB, hibás a lista. Lásd előző (moderálásra váró) hszemben található linket.
    The following devices are compatible:
    iPhone 5s
    iPhone 6
    iPhone 6+
    iPhone 6s
    iPhone 6s+
    iPhone SE
    iPad Mini 2
    iPad Mini 3
    iPad Mini 4
    iPad Air
    iPad Air 2

    The following devices are currently incompatible:
    iPad Pro (both sizes)
    iPod Touch 6G

  24. @rgbx: amióta ingyenesen forgathat bárki a saját készülékére appot, és így bármikor regisztrálhat fejlesztőként, ingyenesen, az rögtön megoldja ezt a kérdést tudtommal. én még nem találkoztam ezzel a 7 napos korlátozással.

    a jailbreakelhető készülékek a 64-bites készülékek, lásd a pangu oldalán: http://en.pangu.io/images/en/device.png

  25. Nagyon vártam a jailbreaket, mert lassan egy éve nem adtak már ki. Azt hiszem amióta jailbreak létezik ilyen sokat még sosem kellet várni. Kár, hogy semi-tethered, de gondolom ez után most nem sokára lesz tethered is, talán csak 1-2 hét kérdése. Ami viszont több mint furcsa az, hogy amióta ezek a kínaiak csinálják a jailbreaket azóta elég érdekes dolgokat kér… Nem emlékszem, hogy a Pangu vagy a Taig például a fotóalbumhoz kért hozzáférést. Az még nem is izgatott annyira mert ami az én fotóalbumomban van azt nyugodtan nézhetik, ha nagyon kíváncsiak rá. Na de egy Apple ID-t kérni… ezt nem gondolják komolyan, hogy a k.b. 5 éves Apple ID-met meg fogom adni nekik. Marad tehát az, amit leírtak megoldásként a cikkben, hogy csinálunk egy teljesen újat, és azt csak kizárólag a jailbreakre használunk, ha végeztünk utána vagy azonnali jelszóváltoztatás, vagy kilépés és belépés a régivel, úgy is azon van minden ami fontos, főleg aki évek óta használja.

  26. @WOLF09: A Safarin keresztüli jailbreakhez semmiféle apple id nemkell énis úgy csináltam.

  27. @Kiss Levente: ahhoz azért nem kell, mert az IPA-t ott már valaki helyetted aláírta, tehát már nem kell a sajátoddal aláírni.

  28. 6S
    Tokeltesen lefutott, a video alapjan csinaltam. A szamomra fontos, korabban akar megvasarolt tweakek is mind mukodnek. Vegre ismet maximalisan ki tudom hasznalni.

    Ujrainditast is probaltam, ujrainditva a Jb appot siman lefut, persze le kell rakni alvasba amikor a video is mutatja.

  29. @Jadeye: Rákeresve a témára ezt találtam. “Many users who own an iPad Pro or iPod Touch 6G are reporting that their device reboots without Cydia installed after clicking on the circle button in the PP Jailbreak app and locking. Apparently, Pangu jailbreak doesn’t work properly with these devices yet and you’ll have to wait for the team to release a fix.” Sajnos nincs iPad Próm se IPT6-om, hogy kipróbáljam.

    A 7 napos korlátozás meg majd kiderül, hogy igaz-e. Valaki, aki feltette (Apple ID megadással) esetleg átállíthatná a dátumot augusztusra.

  30. @rgbx: ugyanezt csinálta a teszteléskor az iPhone 5s. vagy eleve el sem indult a körre rányomva semmi. aztán meg reboot után a PP app sem ment. a csomagjainkat már frissítettem, úgyhogy ment rá ezután a restore, nem érdekelt tovább.

    a 7 nap kapcsán leginkább hibára gyanakodnak többen is, mert a fejlesztői központban nincs arról információ, hogy 7 napra és 10 appra korlátozta volna ezt az Apple. pedig ha máshol nem, ott mindenképpen le kéne legyen írva.

  31. Ujrainditottam a telòt és utánna nem működött ???? Segítség mitől van ez

  32. mivel ez semi tethered jailbreak mi van akkor ha felteszek egy winterboardot, és újraindítom a telefont?

    újra kell telepíteni a winterboardot is minden reboot után? vagy csak újra kell jailbreakelni?

  33. @doglegy: de ugye elolvastad a cikket, és megnézted a videót? mert le van írva, hogy semi-tethered, és hogy emiatt újraindítás után megint el kell indítani az appot a készüléken.

    @rossifumi: újraindítás után megint el kell indítani az appot a készüléken, az aktiválja vissza a jailbreaket. nem kell újratelepíteni semmit.

  34. Jadeye: Világos számomra, hogy más Apple id-vel eljátszod, hogy nem adtad meg a sajátod jelszavát, de ugye tudjuk, hogy a JB lényege az, hogy feltörjük a korlátozásokat és root jogot adunk a telefon fölött pár ismeretlen folyamatnak.
    Ha én gonosz ember lennék, akkor betolnék egy keyloggert és amikor szépen visszajelentkezel, akkor leloptam az eredeti AppleID-det is. Nem bízom az ilyen kínai sufni tuning megoldásban és szerintem másoknak sem kéne.
    Ha bármilyen AppleID-vel alá lehet írni, akkor miért nem írják alá ők egy randommal? És régebben hogyhogy nem kellettek ilyen hülyeségek hozzá?

  35. Nem tudok bejelentkezni az Apple id-vel… Pedig jól adom meg az adataimat 🙂

  36. Először is: üdvözlöm én is az új jailbreaket. Már vártam, igaz, egy korábbi ios verzión vagyok, amihez volt jailbreak. Azért is várok még türelmesen arra, amit a cikkben is írtak: az okosok darabokra szedik, elemzik az új jb-et, majd megerősítik, hogy stabil és biztonságos. Kiderül az is, hogy van e benne olyan rész, ami visszaélhet az ID-val. Ha ez megtörténik, minden rendben lesz, frissítek, telepítem. TÜRELEM! Ha meg valaki tesztelni akarja, az tényleg csináljon egy erre használt Apple ID-t.

  37. @Jecy: Régen azért nem kellettek ilyen hülyeségek hozzá mert volt más exploit amivel fel lehetett törni (hozzá lehetett férni), most ez az exploit amivel sikerül. (magyarán: nem találtak mást)
    Ha kicsit is értenél a programozáshoz, átgondoltad volna a mondatod.
    Mellesleg a kínaiak elég jó hadilábon állnak a hackeléssel.

  38. @Roorszag:
    Létre kell hozni egy alkalmazásspecifikus jelszót! Nekem se engedte az eredetivel, csak ezzel a megoldással.
    https://appleid.apple.com/account/manage
    Biztonság>szerkeztés> alkalmazásspecifikus jelszó>jelszólétrhozása. bármilyen neved adhatsz neki.
    és a genderát jelszóval már betudsz jelentkezni. 🙂

  39. @Jecy: Ha jól értem, akkor a Safaris megoldásban nem kell Apple ID-t megadni, mert valaki már megadott egy ilyet, és aláírta vele. Most épp a blogbejegyzés végén levő link működik, az ioem.us és a birdflightapp.com nem.
    Azt, hogy megbízzon-e egy ilyen JB-ben vagy ne, mindenki saját belátása szerint eldönti. A saját adatait és készülékét teszi kockára magával a JB-vel és utána a feltelepített JB-s appokkal, tweakekkel is. Tudomásul kell venni, hogy ez szürke zóna, nem a rendeltetésszerű használat része, az Apple-nek nincs ellenőrzése a Cydiás repok fölött.

  40. @Antal Ferenc: teljesen felesleges, és az Apple ID biztonsága szempontjából nem is javasolt. egyszerűen csinálni kell egy új, üres fiókot, és azt használni.

    @rgbx: az adataidat jailbreak nélkül is kockára tudod tenni, mint például amikor valami app hozzáférést kér a névjegyekhez, stb. felesleges a pánikkeltés. aki nincs tisztában a kockázatokkal (és az ezt kiküszöbölő lehetőségekkel!), az egyszerűen ne jailbreakeljen. vagy ha megteszi, azt saját felelősségére teszi (mint eddig bármikor), és így nincs mire fel sopánkodni, ha valami balul sülne el.

  41. @rgbx:

    “Ha jól értem, akkor a Safaris megoldásban nem kell Apple ID-t megadni, ”
    Kipróbáltad, működik?

  42. @Antal Ferenc: értelemszerűen nem az Apple ID jelszavának biztonsága az érdekes, hanem a fiók alatt tárolt adatokhoz való esetleges hozzáférés. egy új, teljesen “üres” Apple ID esetén meg a kutyát nem érdekli, hogy mi történik azzal a fiókkal, ez a lényeg benne.

  43. @Jadeye: Abban azt hiszen egyetérthetünk, hogy egy jailbreakelt készülék élből sebezhetőbbé válik mint egy nem jailbreakelt.
    Az viszont nagyon nem mindegy szerintem, hogy ki mit kér… Nem mindegy, hogy egy AppStore-ból letöltött alkalmazás kéri mondjuk a névjegyzékemet (ahogyan Te írtad) és ilyen mondjuk a Viber, WhatsUp és társaik. Elég logikus, hogy ezek az appok valóban használják a névjegyzéket. Esetleg egy szintén AppStore-ból letöltött fotókészítő vagy szerkesztő alkalmazás kér hozzáférési engedélyt a kamerámhoz vagy a fotóalbumomhoz. Vagy egy kínai hacker csoport kéri maga az Apple ID-met.
    Meg ott van az is amit valaki felvetett, hogy mi ez az “aláíráshoz szükséges…” duma? Régen miért nem kellett, amikor még nem a kínaiak készítették a jailbreaket? Minden esetre nekem azért fura… és eléggé bűzlik ez a dolog.

  44. @Jadeye: Bocsánat Jadeye, rgbx-nek akartam írni.

  45. Én mindenesetre várok még… mert az sem nyugtat meg, ha egy új és csak erre a célra használt Apple ID-vel jailbreak-elek. Hátha úgy lesz, hogy tényleg darabokra tudja szedni valaki ezt a jailvreak-et, és akkor kiderül mi van valójában ennek a hátterében. Vagy talán kijön egy Untethered is hamarosan, és hátha az már nem kér semmit.

  46. És ha be van kapcsolva a kétlépcsős azonosítás az Apple fiókomba, akkor mi újság?

  47. @WOLF09: majd pár nap múlva ezt a jailbreaket is darabokra cincálja valaki, és akkor lépésenként látható lesz, mi történik. az Apple ID a PP app aláírásához kell, hiszen az appok aláírását ellenőrzi az iOS.

    @titty: én akkor sem adnám meg az Apple ID-mat. illetve 2-step esetén szerintem eleve nem fog menni, mert mem tudod majd megadni a kódot.

  48. Kérdés: esetleg tapasztalt e valaki az új jailbreaknél olyat, hogy a telefon éjfél körül újra indul magától. 9.0.2 rendszer alatti jailbreaknél rendszeresen tapasztalm azt, hogy reggel újrabootolt állapotban van a telóm. Vagy esetleg tud valaki rá egy fix-et? Köszi!

  49. @igerywhite: Lásd ezt a hozzászólást: @Kiss Levente:
    De közben én is kipróbáltam, nem kért Apple ID-t, csak ugye el kellett fogadni megbízhatónak egy vállalati tanúsítványt… Kinek mi fáj jobban.

  50. Tolem sem kert Apple ID-t, a tobbi kinai volt, de sikerult…
    Annyi, h nincs semmi ertelmes csomag a cydia-ban, de gondolom majd idovel lesz…

  51. @petyus33: Nekem i6 9.0.2.-őm van jb-zve és semmi ilyet sem tapasztaltam, pedig tavaly október óta gyűröm ezt a rendszert ilyen formában!

  52. @Jadeye
    Kicsit off topic, de nem tom hova írjam…
    Én csakis az audio recorder végett használom a jb-et.
    Tudnál valami megoldást, arra, hogy 5s-el és 6s-el 9.3.3-al jb nélkül használhassam az audio recordert (hívások felvétele)?
    Jelige. “a pénz nem számít” 🙂

  53. Nekem simán lefutott a jailbreak, mindent a videó alapján csináltam de a Cydia minden alkalommal kidob. Ötlet?
    Köszi.

  54. @maxxxam: passz, nem használok ilyesmit, de ennél szerintem egyszerűbb, és mindig működik a paraszt módszer: kihangosítani, és egy másik készülék hangrögzítőjével felvenni.

    @Ronitaly: ha a Cydia kidob, akkor nem töltődött be a jailbreak, semi-tethered módban vagy.

  55. Frissítették a szoftvert, már nem kér Apple ID-t, illetve az angol felületen hozzáadtak egy ilyen cydia impactoros megoldást (nekem nem sikrült működésre bírni de hátha másnak több sikere lesz vele).

  56. Engem csak az érdekelne nagyon hogy legalább ez a megoldás lesz-e 32 bites rendszerre is? Nekem i5 van és nagyon kellene rá a jailbreak. van egy pár olyan tweak amit én is mindig használtam és nagyon jól jönne…..

  57. @Nrbrtbgg: erről nincs információ.

  58. Szomorú mindig ez van. Mikor valamire van megoldás akkor az én telefonomra már nem jó. Ugyanez volt az i4-emmel is.

  59. Ok, köszi!
    Magam részéről várok egy kiforrott untethered verzióra.


Add a Comment