fbpx Skip to content

Újra itt a hétvége, ami azt jelenti, hogy egy újabb alkalmazást tölthetünk le a megszokott ára helyett ingyenesen az App of the Week keretében. A választás megint egy minimalista ügyességi játékra esett, a Super Arc Lightra.

Super-Arc-Light

Úgy tűnik, az Apple-nél nagyon szerethetik az egyszerű, de annál nagyszerűbb játékokat, így nem meglepő, hogy túlnyomórészt ilyennek találkozhatunk hétről-hétre, de szerintem ezt senki se bánja, hiszen mindig remek szórakozást tudnak nyújtani.

A Super Arc Light lényegében egy űrkaland, amiben egyetlen űrhajóval kell megvédeni egy űrbázist az ellenséges hajóktól. A játéknak nincsen története, csak ez a bázisvédés az egész, viszont ez egyáltalán nem probléma, így is teljesen be tud szippantani.

A képernyő közepén található vastagabb kör a bázis, amit meg kell védenünk úgy, hogy a hajónkkal körülötte mozgunk. Az irányítás eleinte fura, de könnyen megszokható, ugyanis az űrhajónk alapból az óramutató járásával ellentétesen kering, viszont ha nyomva tartjuk a kijelzőt, akkor a keringés lelassul és a fegyverek bekapcsolnak és egészen addig tüzelnek, míg nyomjuk a kijelzőt. Amint viszont elengedtük, nemcsak a tüzelés marad abba, hanem a keringés iránya is megváltozik, így tudjuk azt megcsinálni, hogy nem kell kivárnunk, míg a hajó megtesz egy újabb kört és akkor tüzelünk megint, hanem kedvünk szerint tudunk ide-oda mozogni, attól függően, honnan érkeznek az ellenséges űrhajók.

super-arc-light

A játék és pontszámok előrehaladtával mind a fegyverzet, mind az ellenséges hajók is változnak. Eleinte csak egyesével tüzelhetünk, majd kettesével, hármasával, ion-ágyúval, vagy akár aknákkal is megvédhetjük a bázist. Az új fegyverek használatához először is el kell érnünk egy adott pontszámot, majd ha a kijelzőn megjelenik az ikonja, akkor azt le kell lőni, hogy utána pár másodpercig használhassuk (amíg a színes kör a bázis körül van).

Az ellenséges hajók eleinte egyesével, lassan közelítenek, majd később már formációkban többen is ránk szabadulnak, vagy épp bázis körüli pályára állva próbálnak legyőzni minket. Amíg a bázistól távol vannak, fehér színűek a hajók, de ha már közel vannak, akkor pirosra váltanak és ekkor már nagyon ügyesnek kell lennünk, hogy még becsapódás előtt lelőjük őket.

A Super Arc Lightban Easy és Standard játékmód található, ezek nyilván nehézségben különböznek leginkább egymástól: az Easy esetén három életünk van, míg a Standardban csak egy, viszont az itt szerzett pontok felkerülnek a ranglistára. A grafika egyszerű, nincs túlgondolva, nem azzal akarták eladni a játékot, hogy minél több felesleges effekttel felturbózták, hanem egyszerű kinézettel, retró zenével és egy magával ragadó játékmenettel nyerték meg a játékosokat.

[appstore id=”1075820557″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment