fbpx Skip to content

Az iPhone 7-tel kapcsolatban folyamatosan érkeznek pletykák, így most egy egészen jó minőségű fotó is napvilágot látott az állítólagos hátlapjáról.

Borítókép: iPhone 6s iOS 10-zel.

Ha megnézzük az alábbi képet, akkor jól látható a nagyobb kamera, illetve az új antenna csíkok. Ezekről természetesen már korábban is érkeztek fotók, inkább az az érdekes, hogy itt nincs Smart Connector. Vajon miért?

Kép: Az állítólagos iPhone 7 hátlap nagyobb kameranyílással, módosított antennacsíkokkal, Smart Connector nélkül.

Forrás: Nowhereelse.fr

Az iPhone 7 Plus avagy Pro esetén pedig az alábbi képekkel találkozhatunk:

Kép: Egy állítólagos iPhone 7 Plus dummy elölről. Kép: Egy állítólagos iPhone 7 Plus dummy oldalról.

Ez utóbbiak azért is érdekesek, mert egyrészt látható, hogy a Home gomb továbbra is lenyomható, külön gombként van jelen, másrészt ezen a készüléken látható a Smart Connector is – illetve hiányzik a némító kapcsoló a hangerőszabályozó gombok feletti részről.

A hátsó oldalakat összehasonlítva pedig látható a dupla kamera is – balról az állítólagos iPhone 7, jobbról az állítólagos iPhone 7 Plus vagy Pro:

Kép: Az állítólagos iPhone 7 és 7 Plus készülékek hátulról.

Az utóbbi időben rengeteg pletyka és koncepció érkezett az iPhone 7-hez. Én ezek alapján továbbra is azt tippelem, hogy idén nem kettő, hanem 3 készüléket fog bemutatni az Apple: iPhone 7, iPhone 7 Plus és iPhone 7 Pro. Ezek közül a Pro fogja megkapni a Smart Connectort és szerintem csak abban fogja elhagyni a cég a jack csatlakozót. Talán más újdonságot is hoz majd az a készülék, de ezeket szinte biztosan. A kettős kamerát is inkább a Pro-nak adnám, bár akkor már a lehet, hogy a jacket is elhagyja az Apple az összes készülék esetén. Számomra ez lenne a logikus lépés, bár szinte teljesen feleslegesnek érzek még egy készüléket a jelenlegi termékpalettára.

Viszont ha vesszük az iPad mini, Air és Pro kombót, akkor joggal hihetjük azt, hogy az Apple az iPhone 7 esetén is meglépi ezt a hármas szériát.

Ti mit gondoltok erről? Szerintetek lesz Pro, lesz még egy termék az iPhone szekciójában? Van létjogosultsága?

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. jól néznek ki.
    a PRO-ból is 2 méret “lesz” (vagy csak a nagyobb)?

  2. Ugyan ezt irta mindenki a 6-os szeria kapcsan ks, hogy ronda, aztan meg is sokak teljesen ida voltak erte, kiveve aki a megjelenes utan sem 🙂 Nagyobb kamerat viszont nem veltem felfedezni a kepen, nagyonn vedoboritast latok ami nem lencse, csak egy lap zafir ami vedelemkent funkcional. Azt sem ertem, hogy 2kisebb lencse hogy fog szebb kepet csinalni mint egy nagyobb, pro ide vagy oda -mar ha lesz- ez kepminosegben nem fog javulast jelenteni a jelenlegi szabadalmak mellett amiket levedettek, inkabb par uj funkciot amire a kisebb teso nem lesz kepes. Nem lepodnek meg, ha a kisebb verzi kepminosege lenne a jobb, mar ha valoban ilyen konstrukciok lesznek.

  3. Ez iPod touch 5,6 hátlap, csak okádék antenna ablak helyett csíkkal. Az első fotón amin hátlap van, áttetsző az alma logó, a többin nem, ez elég érdekes. Szerintem nem nézne ki rosszul, de nem zárom ki, hogy az új generációból nem fog kilógni a kamera, azt tényleg nem díjazta senki.

  4. @FFeller: “áttetsző az alma logó, a többin nem, ez elég érdekes”
    valójában a legtöbb készülék hátlapján az alma logó egy kivágás, és van benne egy fém betét, ami egy szétszedett készülék esetén azonnal látszik is a hátlapon – lásd ezt a fémlapot ebben a cikkünkben a 6. képen egészen közelről, a 9. képen jobb oldalt meg távolról, a két oldalán 1-1 fekete ragasztószalaggal: http://szifon.com/2015/09/25/az-ifixit-szetszedte-az-iphone-6s-t-masok-pedig-probaltak-meghajlitani/

  5. Ez hihetetlen… És imádják az emberek a felesleges találgatást… Értelme körülbelül a nullával egyenlő…

  6. Azért annak ha a home gomb 3D touch-ot kapna és eltűnne a kijelző keret akkor legalább tudna csökkenni a plus mérete szélességben is és lehet hogy használhatóbb méret lenne szerintem meg legalább lenne valami új!!

  7. @Jadeye: Ja tényleg, habár az a két csík szerintem az akksinak van, a logót külön ragasztják. iPhone-t még nem szedtem szét, csak iPod touch 5-öt és 6-ot, és azokban nem így van, ott a hátlapból van kiképezve a logó is. Sajnos sikerült jól szemügyre vennem, mivel hátulról félbetört az ipod 6-om, amin addig egy karc sem volt, aztán sikerült bele tuszkolnom egy 5-ös házba, ami nem volt egyszerű, mert több helyen is eltért a kettő egymástól, azt viszont kijelenthetem, hogy a kijelzőn nem változtattak semmit.

  8. @FFeller: nem az akkunak van az a két csík.

  9. -Ive: dolgozzanak a szegények, ne változtassunk semmin! Azok az ökrök úgyis megveszik. Amúgysem érek rá, díszdoktori címeket kell átvegyek.
    -Cook: naaa! Valamit csak kéne változtatni!
    -Ive: kiradírozok a hátuljáról pár csíkot, oszt lefújom matt feketére.
    -Cook: zseniális!!!

  10. Jadeye! Nem baj, majd kinövöd. Á, mégse.

  11. @Lusta: a problémát kizárólag az Apple fogja tudni megoldani. ha nekik nem jelzed a problémáidat, akkor azokat nem is fogják orvosolni. (mondjuk az üzletpolitikájukat egyetlen visszajelzés miatt elég valószínűtlen, hogy megváltoztatnák.)

    az elmúlt évek tapasztalata az, hogy két évente azért változik a design. eddig egyetlen kivétel volt: az első generációs iPhone után új designnal érkezett a következő évben az iPhone 3G. várhatóan idén sem lesz másképp. ezek pedig továbbra is csak pletykák, tehát felesleges többet beleképzelni addig, amíg az Apple be nem jelenti.

  12. Kezd ez mar egy Sas-kabarera hasonlitani. Kinosan eroltetett es gaz. Plus, pro, duplakamera, smart connector, edes istenem, mert ez aaaaannyira fontos! A telefon meg nem bir 8 oranal tobbet nyaron aktiv hasznalat mellett…

  13. Fúbazz, ez a kitüremkedő kamera egyre ocsmányabb. A(z állítólagos) pro hátán lassan úgy néz ki, mint a gyerekkorom sztereo nézőkéi…

  14. @onderon: teljesen így van, van hogy 8 órát sem bír, de “annyira” jó…. Szemellenzosok eddig látnak

  15. Csak a designra reagálva, az Apple egyre rondább, még az androidos konkurensei egyre szebb készülékeket készítenek, a funkcionalitásról ne is beszéljünk. Eddig Apple telefonjaim voltak 5S-ig, de ez a 6ostól megváltozott. Jelenleg S7-et használok, és amit tapasztaltam, az hogy az Android rendszer a touchwizzel és maga samu is rendesen kitett magáért mind design terén, mind tudásban. Kíváncsi vagyok Jony Ive és a mérnökök mivel fognak előrukkolni a jövőben, mert ez harmatgyenge és sajnos egyre rútabb is. A space black koncepció tetszett, de sajnos azt sem a design guru készítette. Martin Hajek jöhetne váltásnak 🙂


Add a Comment