fbpx Skip to content

Az iOS 10 megjelenésével teljesen máshogy lépünk majd be a készülékünkbe, pontosabban több opcióval is megtehetjük majd ezt ősztől – amit persze az iOS 10 fejlesztői vagy nyilvános bétáját használók már első kézből megtapasztalhatnak.

Home-button-iPhone-iOS-10

Alapjában véve az iOS 10-ben már nem a 8 éve megszokott módon oldhatjuk majd fel a készülékünk zárolását, tehát elhúzva balról jobbra az ujjunkat a kijelzőn, hanem a Home gomb segítségével lépünk majd be.

Ezt többet között a gyors ujjlenyomat-olvasó miatt vezethette be az Apple. Eddig sokszor nem tudtuk elolvasni a kijelzőn lévő értesítéseket, mert mikor megnyomtuk a Home gombot, akkor rögtön fel is oldott a készülék zárolása. Erre ugye az iPhone 6s tulajdonosok megkapták az Emelés az ébresztéshez (Rise to wake) funkciót, tehát a készülék felemelésekor felébred a kijelző és elolvashatóak a rajta lévő információk.

Akiknek nem iPhone 6s készüléke van, hanem régebbi típusú, azoknak is ugyanígy kell majd belépniük a rendszerbe, azonban nyilván ott lassabb az ujjlenyomat-olvasó. Az iOS 10 beta 2-ben pedig új funkciót is kaptunk:

IMG_1936

A Kisegítő lehetőségek alatt megjelent egy új menüpont, amivel a régi állapotot tudjuk visszahozni. Tehát nem kell rányomni a Home gombra ahhoz, hogy a már felébredt telefont kinyissuk. Ez jelenleg még többeknek nem működik, azonban ez már egy második opció arra, hogy kinyissuk a készülékünket. Alapértelmezetten, ahogy már fent említettem, rá is kell nyomni a Home gombra, ha ki akarjuk nyitni a telefont, így viszont elég megérinteni megint csak az ujjlenyomat-olvasót, ha a készüléket már felébresztettük.

Szeptembertől, az iOS 10 hivatalos megjelenésével tehát már a Home gomb megnyomásával tudunk majd belépni, illetve annak megnyomása után fogja kérni a jelkódot a készülék.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. A főcímnek annyi köze van a valósághoz mint egy bulvárújságnál.

    “a 8 éve megszokott módon oldhatjuk…”
    Az ujjlenyomatolvasóval is megváltozott.

    “az iOS 10 hivatalos megjelenésével tehát már a Home gomb megnyomásával tudunk majd belépni”
    Most is. Illetve megnyomás után egy pillatatig még rajta kell tartani az ujjunkat.

  2. És ha 5c-m van akkor ha benyomom a Home gombot akkor felvillan a jelkód oldal?

  3. Van isten! Az a béna nyomkodós módszer nem nagyon jött be. Megnyomom, hogy felébredjen, leolvastatom az ujjlenyomatom, majd megint megnyomom, hogy belépjen. Melyik idióta fejlesztő ötlete lehetett ez a plusz egy nyomkodás?! Valószínűleg épeszű emberek is dolgoznak ott, ezért került be a kisegítő lehetőségek közé…

  4. Remélem azért még belekrül a régi módszer is vagy valami hibrid megoldás, mert nem Touch ID-s készüléken nagyon rossz az “élmény”.

  5. @ef-dani: Ebben egyetértünk, egy i5-öt használok tesztelésre, ott ugyebár még a régi home gomb van. Nekem kifejezetten körülményes ez a jelenlegi megoldás. Megnyomom felébred. Megint megnyomom és utána jelkód. Esetleg nem kellett volna korlátozni azt, hogy emelésre felébred vagy egy kapcsoló, hogy 2 gyors dupla kopp a képernyőre és felébred. Jelenleg kikapcsoltam a jelkód kérést. A régi (régebbi) készülékeken egyszerűbb volt a régi módszer.

  6. Mi ez hogy a 6s tulajdonosok megkapták az emelés funkciót? SE-n is hibátlanul működik ez 🙂

  7. Nekem kioldott a teló, amikor zsebre tettem.
    Fel is hívott néhány számot. Csak úgy magától.
    Visszatértem a régi elhúzós, megszokott, bevált módszerhez.
    Amúgy sem sikerült megszoknom. Sőt. Kifejezetten zavart, a fent leírtak miatt.

  8. @Bács Kristóf: Én 5c-n meg iPad Airen. Utóbbin nincs jelkód, szerintem ugyanolyan szörnyű. Pedig maga a rendszer nem rossz még az 5c-n sem szerintem, sőt ahhoz képest, hogy mennnyire korai stádium még kimondottan jó. De ez a kétszer Home gomb abszolút értelmetlen.
    Bízom benne, hogy még változik, mert a második betaba csak bekerült a Touch ID-n rajtahagyom az ujjam módszer. Hátha valamit kitalálnak a korábbiakra is.

  9. A cím kicsit téves, így hangzik jól: iOS 10-től teljesen máshogy lépünk majd be az iPhone-unkba.
    Nem Szeptembertől, mert aki nem teszi fel az iOS 10-t annak még a régi belépés marad életben.
    😀

  10. Na es ha besz*rt az ujjlenyomatolvaso amit elvileg nem tudnak cserelni csak sima nyomkodosra? 1eves sincs a 6s telefonom, de recseg a home gomb es azon kivul, hogy rossz ertes megnyomni felek is, hogy mikor adja be a kulcsot

  11. @pergabb: Touch ID-t kizárólag az Apple hivatalos szervizpartnerei tudnak cserélni, de itthon valószínűleg a teljes készüléket cserélik. a recsegés esetén elképzelhető, hogy valami szennyeződés van az előlap üvege és a gomb karimája között. ha bedöglik, akkor egyszerűen vidd be egy hivatalos szervizpartnerhez, és cseréltesd ki a készüléket, hiszen garanciális.

  12. Koszi Jadeye. Nem doglott meg be, az a baj attol felek akoor teszi majd, amikor lejart a gari 🙂 nagyon irritalo erzes amugy megnyomni, probaltam rendesen megtisztitani is, semmi hata. A gomb bal es felso fele csinalja foleg, pont ahol nyomom. Alul nyomom vagy jobb oldalt akkor semmi.

  13. @TigerCat: vannak funkciók, amik csak akkor működnek a lock screenen (pl spotlight keresés a teljes készüléken) ha az ujjlenyomattal feloldod a zárat. Gondolom ha bekapcsolod ezt a kisegítő lehetőséget a feloldáshoz, akkor ennek a működése megváltozik. Sajnos nem tudom már kipróbálni, mert nekem nagyon bugos volt a rendszer a napi használathoz, így visszatettem a 9-est. Egyébként tényleg elég zavarbaejtő a lockscreen jelenlegi működése, csiszolnuk kellene még ezen vagy lázadás lesz szeptemberben.

  14. Touch id-val most is így lépek be. Mi itt a változás? Gomb megnyom, ujj rajtatart, oszt csók. Lehet még ennél egyszerűbb?


Add a Comment