fbpx Skip to content

Három héttel a az iOS 10, a watchOS 3, a tvOS 10 és a macOS Sierra első bétáinak megjelenése után az Apple ma este elérhetővé tette ezek második bétáját.

Borítókép: Elérhető az iOS 10, a watchOS 3, a tvOS 10 és a macOS Sierra második bétája.

Az iOS 10 beta 2 természetesen OTA frissítésként is elérhető a már beta 1-et futtató készülékek esetén, vagy a béta profil telepítése után korábbi iOS-verziókon is; a watchOS 3 beta 2 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, szintén a béta profil telepítése után; a tvOS 10 beta 2 pedig az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a beta 1-et futtató készülékekre; a macOS Sierra esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió.

iOS 10 beta 2

Az iOS 10 beta 2 build száma 14A5297c, a beta 1-é pedig 14A5261v volt.

Újdonságok

Az iOS 10 beta 2-ben az alábbi újdonságok találhatóak:

  • Frissített HomeKit ikonok a Vezérlőközpontban;
  • Az Értesítési központ esetén az Elmulasztott helyett már Legutóbbiak szerepel;
  • A Mai nap nézet a widgetekkel immár a lefelé történő legyintés esetén a főképernyőről is elérhető, nem csak amikor egy adott app meg van nyitva;
  • Frissített ikonok az Apple TV és a hangszórók esetén az AirPlay eszközöknél a Vezérlőközpontban;
  • A HomeKit app ikonja immár a Home app ikonja a Beállítások appon belül is;
  • Az Apple Music esetén a Letöltött zene immár csak Letöltések, és nem eltávolítható;
  • A Térképek esetén új opció a “Parkolás helyzetének megjelenítése”, aminek például CarPlay-es autó esetén van előnye – a funkció leírása és kapcsolója a Beállítások, Térképek alatt érhető el;
  • Az Üzenetek esetén új opció az “Alacsony minőségű képmód”, amivel a küldött képek minősége állítható alacsonyabbra az adatforgalmat kímélendő – bekapcsolható a Beállítások, Üzenetek alatt;
  • A Mail esetén új ikont kapott a szűrő;
  • Az Értesítési központba visszakerült a Weather Channel, mint forrásmegjelölés;
  • A Vezérlőközpont 3D Touch opciói esetén kicsit javítottak azok leírásain és az ikonokon;
  • Új szervdonor kártya és beállítások az Egészség appon belül – ez hazánkban gyakorlatilag lényegtelen, mert a hazai jogszabályok alapértelmezetten a feltételezett beleegyezés elvét használják, itthon ezt külön rendelkezve lehet megtiltani;
  • A Zene esetén már van Keverés opció a Dalok szekció alatt (korábban egy dal lejátszását el kellett indítani ahhoz, hogy legyen Keverés gomb);
  • Új “Tartsa rajta az ujját a feloldáshoz” opció a Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek, Főgomb alatt;
  • A lezárás feloldásakor a lakat mellett megjelenik a “Zárolás feloldva” szöveg (korábban csak eltűnt a lakat);
  • Az App Store immár támogatja a Split View nézetet az iPad Pro modellek esetén;
  • A hétvége során elindult iMessage App Store-t immár egy splash screen is jelzi;
  • A Feedback app már megtalálható a fejlesztői béta esetén is (ez korábban csak a nyilvános béta verziókon jelent meg);
  • Egy-egy mappára 3D Touch-csal rányomva az megmutatja, hogy melyik app esetén mi a badge értéke, korábban csak “Olvasatlan”szerepelt;
  • Az Interaktív értesítések már másképp működnek a nem 3D Touch-os készülékeken;
  • Frissített animáció Siri megnyitásakor: a főképernyő a háttérbe süllyedve összehúzódik;
  • Apróbb változtatások a Zene appon belül a Connect kapcsán;
  • Az Apple News is bekerült az eltávolítható appok közé (bár magyar régióval eleve meg sem jelenik);
  • A billentyűhangok visszakapta a hivatalos verziót (a beta 1 esetén új hang volt).

iOS 10 beta 2 letöltési linkek

Az iOS 10 beta 2 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

Érdekes egyébként, hogy az Apple elkezdte összevonni az IPSW-k esetén a készülékeket: immár ugyanaz az IPSW való egyszerre az iPhone 6-hoz és 6s-hez is – korábban viszont minden készülék esetén külön IPSW-t tettek közzé.

Az iOS 10 az alábbi készülékekre lesz elérhető várhatóan szeptemberben:

Kép: Az iOS 10 ezekkel a készülékekkel lesz kompatibilis: iPhone 5 vagy újabb, iPad mini 2 vagy újabb, iPad 4 vagy újabb, iPod Touch 6G.

watchOS 3 beta 2

Az iOS 10 beta 2 mellett a watchOS 3 beta 2 is elérhetővé vált a fejlesztők számára. A build itt 14S5278d lett, a beta 1-é pedig 14S5247t volt.

watchOS 3 beta 2-ben az alábbi újdonságok találhatóak:

  • Elérhetővé vált a Mac automatikus feloldása az Apple Watch használatával! Ahhoz, hogy ez működjön, a 2013-as vagy újabb Mac-en a macOS Sierra beta 2-nek kell lennie, és az Apple ID-nk esetén be kell legyen kapcsolva a kétfaktoros hitelesítés. Figyelem, ez a kétfaktoros (two-factor authentication), és nem a kétlépcsős (two-step)! Az Apple magyar nyelvű támogatási szócikkei sajnos a kétfaktorosra “kétlépéses hitelesítés”, a kétlépcsősre pedig “kétlépcsős ellenőrzés” néven hivatkoznak.
  • Elérhetővé vált az Vészhelyzeti SOS funkció, amivel az oldalsó gomb 6 másodpercig történő lenyomva tartása automatikusan a helyi segélyhívó számát tárcsázza. A hívás befelyezéséhez nyomjunk erősen a kijelzőre, és válasszuk a Mégsem opciót. A hívás befejezése után az Apple Watch felajánlja, hogy értesíti a vészhelyzeti kontaktjainkat arról, hogy felhívtuk a segélyhívót, illetve elküldi számukra az aktuális helyzetünket. Amennyiben ezt nem szeretnénk, válasszuk a Mégsem opciót. A Vészhelyzeti SOS funkció kikapcsolásához pedig az iPhone-on a Watch appon belül menjünk az Általános / Vészhelyzeti SOS menüpontban, ahol a vészhelyzeti kontaktjainkat is hozzá tudjuk adni.

A watchOS 3 az összes Apple Watch modellre elérhető lesz.

tvOS 10 beta 2

Az új build verziószáma 14T5284d, a beta 1-é pedig 14T5253s volt.

kiadási információk alapján ez a verzió elsősorban hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza, illetve itt is megkapta a frissített designt az Apple Music.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs Apple TV-t támogatja.

macOS Sierra beta 2

Az új build verziószáma 16A239j, de a beta 1-é pedig 16A201w volt.

macOS Sierra beta 2-ben például az alábbi újdonságok találhatóak:

Kép: Az Apple Watch-csal való feloldáshoz kétfaktoros hitelesítés kell – képernyőfotó a macOS Sierra Rendszerbeállítások megfelelő menüpontjáról.

A macOS Sierra az alábbi Mac-ekre lesz telepíthető:

  • MacBook: late 2009 vagy újabb
  • iMac: late 2009 vagy újabb
  • MacBook Air: 2010-es vagy újabb
  • MacBook Pro: 2010-es vagy újabb
  • Mac Mini: 2010-es vagy újabb
  • Mac Pro: 2010-es vagy újabb

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 10 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 10 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 10-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 3-ról szólókat meg itt, a tvOS 10-ről készülteket itt, a macOS Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

57 Comments

  1. Sziasztok.
    Esetleg van valami tippetek, hogy public beta júliuson belül kb. mikorra várható?
    Köszönöm.

  2. Hello.
    Az hogyan lehetséges, az első béta verziót se jelezte a telefonon sőt a 9.3.3-at sem? Köszi a választ

  3. Remélem még nem,mert még a 9.3.3 végleges verziója se jött ki. Jo lenne ha azutan jön ki hogy a 9.3.3 végleges kijön tudom hogy az apple-nek van annyi embere hogy mindkettőt egyszerre tudja csinálni, de jo lenne ha nem bétárol bétára kéne baszakodnom

  4. Bárki is kényszerített, hogy betáról betára “baszakodjál”? Senki nem kérdezte ezt és szerintem nem is kiváncsi a ” baszakodásodra ” ????

  5. @kutyu74:
    😀

  6. Reméljük finomítottak rajta, mert lassan a PB-t is kiadják. 😉

  7. Egy dolog rögtön szemet szúrt 6S Plusnál. Végre nem olyan rohadt nagyok a feliratok és az ikonok! Én mindent a lehető legkisebbre állítok és ez nagyon zavart. Egyelőre ennyit vettem észre, ja meg a szűrő a gyári Mail appban más ikont kapott. Jobban illik a rendszerhez szerintem.

  8. A kettő nem függ össze. Vagánykodásra pedig tök felesleges letöltened!

    kutyu74:
    Szerintem a következő fejlesztőivel egy időben (két [ vagy három ] hét múlva).

  9. @Eszter Csicsay: ez egy fejlesztői béta. ha nincs fent a fejlesztői béta profil a készüléken, akkor értelemszerűen az iOS 10 fejlesztői béta sem fog megjelenni frissítésként. ugyanez igaz a 9.3.3 esetén is, azzal a kiegészítéssel, hogy ott már van nyilvános béta, így az ahhoz való profil is elegendő. a 9.3.3-ból most nem érkezett újabb béta.

    @muffin69: a béta használata saját felelősséged. ha gondod van vele, akkor tedd vissza a hivatalos verziót.

  10. Visszarakták a régi billentyűhangot sajnos. Egész jónak tűnik amúgy minden.

  11. Jobb mint a béta 1!!!

  12. Miben jobb GaraiSG? Kifejtenéd ? Köszi a választ

  13. Gyorsabb, kevesebb fagyás, beta1-nél volt, hogy karikázott középen aztán visszadobott a jelkódhoz és mindent bezárt. Most ez eddig nincsen, bár kb fél órája használom. A kisegítő lehetőség beállításoknál van egy-két plusz beállítás, pl színszűrő. Ikonok több helyen is változtak, pl a vezérlőközpontnál is 3D Touch-nál. Sokat javult, de még nyomkodni kell, hogy mindent átnézzen az ember. Eddig jobb, mint az első beta.

  14. Istenem de jó, újragondolták, és nem kell home gombot nyomni a feloldáshoz! ????????????

  15. @Cirx Cell: jah de, francba ????

  16. Köszi László 🙂
    Messenger gondolom még mindig szar ugye?! 😀

  17. Tudom persze, hogy a messengernek kell frissulnie az iOS10 hez, csak reménykedés céljából kérdezem 😀

  18. Mire gondolsz, mikor azt mondod szar? ????

  19. Mikor megnyitottad, akkor a legfolso ember akivel beszeltel, az feljebb volt csuszva, es nem latszodott csak felig az emberke ” savja ” 😀 ????

  20. Ja, ez nem javult még, egy kupac ????…

  21. Köszi 😀 ????????????????

  22. De mondjuk a FB már nem fagy ki minden alkalommal, 2 perc használat után. Sokkal stabilabb már.

  23. Még meglátjuk, hogy az akksi-merüléssel kezdtek e már valamit. Ha nem, megy vissza a stabil.

  24. Nem belekötni akarok, de szerintem az ipod touch 5 gen.-re és az ipad mini 1st gen.-re nem lesz elérhető.

  25. @Eszter Csicsay: mert ez fejlesztő béte nem public

  26. A támogatott készülékek listáját megint elrontottátok, iPad 2, 3 és mini, illetve iPod touch 5 nem lesz támogatott.
    Régebben ez volt az apple oldalán, de már ők is aktualizálták!

  27. Beállítások Kisegítő Főgombnál lett egy kapcsoló ami érintésre nyitná megint a telót, de egyelőre nem csinál semmit, tehát meg kell nyomni a gombot.

  28. Így kb 1,5 órás nyomkodás után stabilnak tűnik… Már-már túl stabilnak :).

  29. @celim: nem mi rontottuk el, hanem az Apple. de már kicseréltem új képre.

  30. A parkolás funkció nem csak carplay kompatibilás autókkal megy, hanem gyakorlatilag bármilyen beépített autó kihangosítóval. Nekem egy Nokia C-300-al is működött beta 1 alatt.

  31. Ha a fejlesztői béta profil van fent és a béta 1-re nem jön fel OTA frissiteskent a beta2 az másnál is elofordul? Vagy tegyem fel manuálisan?

  32. @zsozsobasa: töröld a profilt, reboot, tedd fel a profilt, reboot, próbáld újra. a profil újbóli felrakása magától is kérni fogja az újraindítást.

  33. @Jadeye: köszi így muxik..

  34. Ha jól figyelem akkor lett egy pár új háttérkép

  35. Valaki megnezne hogy a béta2 iwatch tud-e kapcsolódni ios 9.3.2-ot futtató iPhone hoz? koszi

  36. Sokat javult az akkumulátor merülés probléma. Egész használható már ez a beta.

  37. Elég stabilnak tünik. Egyedül a facebook app ami nekem szinte nem is megy. Folyamatosan kilép. Valaki tud rá esetleg megoldást? Előre is köszi!

  38. ipsw fájlt innen letöltöm a számítógépre és hogy kell ezt feltenni? ezzel kapcsolatban tudnátok segíteni?

  39. A facebook app stabil lett az elozoben is ha letorlod, majd felrakod, ujra.

  40. @boki1981: iTunes-ban Windows esetén a shift, Mac esetén az alt gomb lenyomása közben kattintasz a frissítés keresése gombra, majd betallózod a letöltött IPSW-t. ha nem vagy fejlesztő, akkor ne tedd fel, ez egy fejlesztői béta. majd érkezik nemsoká a nyilvános béta, amit OTA tudsz telepíteni.

    @blevy: akkor csak a túl nagyra nőtt cache okozhatta, független volt attól, hogy béta vagy sem.

  41. Valakinek sikerült a Mac automatikus feloldása? Kétfaktoros hitelesítés be van állítva, de mégsem működik.

  42. @Otom: a kétfaktoros van beállítva biztosan, és nem a kétlépcsős? dobott bekapcsoláskor hibaüzenetet a Mac, ahogyan a cikkben is látható, vagy bekapcsolta? újraindítottad már mind a gépet, mind a Watch-ot, biztos, ami biztos? ugyanaz az Apple ID van beállítva a Watch és a Mac esetén is az iCloudhoz?

  43. @Jadeye: Igen kétfaktoros van beállítva újraindítás megtörtént minden eszközön. Viszont most vettem észre, hogy a Mac-en a rendszerbeállítások / biztonság adatvédelem alatt nincs ott a Mac feloldása Apple watch engedélyezés szöveg illetve a pipa lehetőség…. Szóval itt kellene keresnem a problémát. De mit is? 🙂 10.12 béta verziója (16A239j) a Mac.
    Köszi előre is

  44. Ja és a gépem MacBook Pro (Retina, 15-inch, Early 2013)

  45. Annyi változást vettem még észre (iOS 10), hogy bizonyos imessage üzeneteket (korlátozott módon) már elküld iOS 9-es rendszer alá is.

  46. Beta1-ben, es Beta2-ben is ha 5-nel tobb app van egy mappaban, akkor a mappa megnyitasakor leesik az fps animacio kozben. Elsore ez tunt fel. 5s/6s-en is probaltam. Mas tapasztalt hasonlot? Illetve alkalmazas valtas kozben elcsuszik a hatter ha csak 1 app van megnyitva.

  47. @taky1974: Elképzlhető, bár nekem az nem annyira szembetűnő. Gondolom még az optimalizálatlanság hiánya a fő ok, vagy kitudja. Először azt hittem az 5s-en a gyengébb hardver lehet az ok, de 6s-en is észrevettem, tehát ezt ki is zártam. Mindenesetre jelentettem, biztos ami biztos.:)

  48. Akinek fentvan a béta2 megnézné hogy Mac-en a rendszerbeállítások / biztonság adatvédelem alatt ott van a Mac feloldása Apple watch-al? Koszi

  49. @Otom: ott van, ha megfelelő a Mac-ed hozzá.

  50. Írtam hogy MacBook Pro (Retina, 15-inch, Early 2013) elvileg ezen működnie kellene nem?

  51. Jól látom eltűnt a mobilnet kapcsoló a control center-ről? 🙁

  52. Sziasztok.
    Reggel jött a mail miszerint van ios 10 beta profil 🙂
    + van public beta is 🙂

  53. @Otom:
    Az órára is fel van telepítve watcOS 3 béta? Mert szerintem akkor nem fog működni.

  54. Bocsánat, watchOS 3 béta

  55. Tud valaki béta 2 letöltési link?

  56. @Tibor Láng: ott van a cikkben:

    Az iOS 10 beta 2 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:


Add a Comment