fbpx Skip to content

A Dark Mode-ot nem szoktuk lefordítani, szinte mindenki számára egyértelmű, hogy az egyfajta éjszakai módot, sötét felületeket jelent.

Borítókép: Sötét színösszeállítású megjelenítés az Üzenetek appban az Xcode szimulátorában.

Tegnap írtunk arról, hogy például az Óra alkalmazás Dark Mode-ot kapott, így este már nem fogja “kiégetni” a szemünket, ha éppen egy ébresztőt szeretnénk beállítani magunknak. Úgy látszik, már nem csak pletyka az, hogy az iOS 10 támogatni fogja a Dark Mode-ot.

Andy Wiik fejlesztő picit mélyebben belenézett a rendszerbe és talált pár érdekes kapcsolót. Ezekkel elérte, hogy az alkalmazások Dark Mode-ban fussanak, tehát az egész iOS 10 tulajdonképpen képes éjszakai módban futni. Twitterre fel is rakott pár képet, illetve több fejlesztő is megerősítette, hogy valamennyi alkalmazásban elérhető a Dark Mode.

Szóval valószínűleg majd valamelyik bétában aktiválja az Apple ezt a funkciót.

Nektek hogy tetszene egy sötét felületű rendszer?

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Csak megcsinálták! Végre!

  2. Van már eleve éjszakai mód. Nem értem mire jó ez a Dark mód?

  3. Teljesen más a kettő.

  4. Ideje volt mert este vagy éjszaka ha olvasnék valamit üzenet jon stb., vakít kegyetlenül.

  5. Az lenne még faszaság, ha lehetne időzítve is használni, mint az éjszakai módot.

  6. Vegre! Nemtudom este megnezni a telot sz agyban anelkul h ne kelne fel csajom, meg ejszakai modban, legalacsonyabb fenyeronel sem. Remelem ez javit a dolgon…

  7. Az ios 9 számomra szinte semmi újat nem hozott, de a 10-ben lesz sok hasznos feature, ez a sötét mód nagyon bejön, várom az őszt. 🙂

  8. Az éjszakai módnál nem bírták eléggé kihangsúlyozni, mennyire fontos, hogy minél kevesebb legyen a kék fény. Erre itt a kék a második legtöbbet használt szín.
    @ElHentel: A nagyítás menüpontban található kevés fény szűrőt is bekapcsoltad?

  9. Ennek igazán akkor lenne értelme,ha OLED kijelzőt kapnának. Tudomásom szerint a LED háttérvilágítás ugyanannyi fényt ad le,függetlenül attól,hogy fekete vagy fehér képet van az LCD-n. De lehet rosszul tudom, akkor nem szóltam 🙂

  10. @tomy1000: Ahol fekete, ott jóval kevesebb fényt enged át, nyilván azért sötétebb. Az OLED valóban jobb lenne ilyen szempontból. Amikor pár éve peckesen hirdették a ledes tv-t, azokban az volt az újdonság, hogy a háttérvilágítás nem feltétlenül volt homogén, hanem a sötétebb foltokon gyengébb volt. Természetesen a háttérvilágítás szabályozhatóságának nem volt akkora felbontása, mint a kijelző panelnak. Ez ilyen kicsi kijelzőnél nem igazán lenne praktikus, mivel vagy jóformán olyan részletesnek kéne lennie a világításnak, mint a képnek, vagy ocsmány lenne.
    Próbáld csak ki, húzd fel a vezérlőközpontot, állítsd maxra a fényerőt, aztán nyomd olyan közel a szemeidhez a telefont, hogy az egyik csak a vezérlőközpontos felületet lássa, a másik meg csak azt a sávot, ami elsötétült a háttérben. Érezni fogod a különbséget.

  11. @FFeller: Igazad van, így a B válasz lép életbe 🙂

  12. szerintem ez mar elore jelzi azt is hogy oled kijelzo is lesz hamarosan…

  13. AMOLED mód


Add a Comment