fbpx Skip to content

A legnépszerűbb mobilos fotómegosztó szolgáltatás, az Instagram végre megoldotta, hogy közvetlenül az iOS-ből tudjunk közzétenni képeket, ahogy ez a Facebook esetén már régóta működik.

instagram_share

Az iOS 8 óta a rendszer részét képezi az a megosztási felület, melyből a dedikált alkalmazás megnyitása nélkül tudunk tartalmakat közzétenni. Az erre érdemes funkcióval rendelkező alkalmazások viszonylag hamar beepített ezt, de az Instagramnak majdnem két év és az iOS 10 közeli bemutatása kellett ehhez.

A Fotók alkalmazásban ha egy képnél a megosztás ikonra nyomunk, akkor két sorban számos lehetőség közül választhatunk. Az alsó sorban találhatóak a rendszer részét képező lehetőségek, míg a felső sorban a külső fejlesztők alkalmazásainak ikonjai. Az Instagram új funkciója alapból nincs bekapcsolva a felhasználóknál, ezért a felső soros listát el kell húzni jobbra, ahol a ‘További’ gombra nyomva tudjuk beállítani, hogy mely alkalmazások és milyen sorrendben jelenjenek meg.

insagram-share instagram-sahre2

Eddig ugyebár a következőképpen nézett ki az Instagramra való posztolás: esetleges előszerkesztés egy másik alkalmazásban, app megnyitása, középső gomb megnyomása, kép kiválasztása, esetleges filterezés és egyéb képszerkesztés, leírás és helyszín beállítása, közzététel. Sokan nem az Instagramban szerkesztik a fényképeket, hanem vagy a gyári szerkesztővel vagy egyéb külső appokkal, így számukra a megosztás körülbelül olyan, mint egy Windows-os program telepítése a végeláthatatlan Tovább-Tovább-Kész gombok nyomkodásával.

Az Instagram 8.2-es verzióját letöltve viszont végre közvetlenül posztolhatunk, persze ekkor mindent, amit a képpel szeretnénk csinálni, előtte kell megcsinálnunk, így például elég fontos tudni, hogy nem rég óta milyen képarányokban tudunk feltölteni, nehogy ne úgy jelenjen meg a kép, ahogy azt mi szeretnénk.

Amennyiben van időm és kedvem, akkor például az Enlightot vagy a Pixelmatort használom a képek szerkesztésére:

[appstore id=”930026670″]

[appstore id=”924695435″]

Viszont néha a gyorsaság miatt legtöbbször az iOS gyári szerkesztőjét használom és Instgramban maximum négyzetesre vágom a képet és teszek rá egy kis vignettálást.

Szerintem sokak számára ez egy jó kis újítás lesz, de az mondjuk kár, hogy a frissítési leírásban egy szót se írtak erről.

[appstore id=”389801252″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment