fbpx Skip to content

Az iOS alapértelmezetten csak egy bizonyos szintig engedélyezi a képek két ujjal széthúzva történő nagyítását azok megtekintésekor. Egy furcsa hiba miatt azonban lehetőségünk van gyakorlatilag korlátlanul belenagyítani egy-egy képbe.

Borítókép: Nagyítás összehasonlítása – a kép bal oldalán az iOS alapértelmezetten maximális nagyítása, amin egy másfél centiméteres madár látható, a kép jobb oldalán pedig pixelesen ugyan, de részletesen látható a madár feje, szeme, csőre, nyaka is.

A fenti képen bal oldalról az alapból elérhető maximális nagyítás mellett láthatjuk azt is, hogy a hiba kihasználásával még akár a képen látható madár csőrére is rá tudunk közelíteni, amire alapból nem lenne lehetőségünk. Hogy ennek mekkora a gyakorlati haszna valójában, annak megítélését az olvasóra bíznánk, de lássuk, hogyan idézhető ez elő.

Indítsuk el a Fotók appot a készülékünkön, és válasszunk ki egy tetszőleges fotót. Nyomjunk rá a jobb felső sarokban a Szerkesztés opcióra, ezután válasszuk ki a levágás/elforgatás eszközt az alul megjelenő ikonok közül, rögtön a Mégsem mellett, majd forgassuk el a képet 90 fokkal bármelyik irányba, és nyomjunk rá a Kész opcióra.

Ezután ezt a képet mindaddig tetszőlegesen nagyíthatjuk, amíg át nem váltunk egy másik fotóra, vagy ki nem lépünk a Fotók appból.

Vizuális típusok számára egy külföldi oldal készített egy rövid videót is, amihez igazából nem szükséges a spanyol nyelv ismerete, egyszerűen csak követni kell, amit mutat:

Hogy az Apple egyébként miért engedélyezi a nagyítást csak egy bizonyos mértékig, az jó kérdés, hiszen sokszor még bőven éles maradna a kép, ha legalább egy kicsit még tovább nagyíthatnánk – de az is nyilvánvaló, hogy bizonyos szint után viszont már tényleg eléggé pixelessé válik a kép.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. és tényleg! 😀

  2. Ugy tunik 8.4-en meg nem volt meg ez a hiba. 🙂

  3. Értelme kb annyi mint monitoron 100%-ban nézegetni a fotókat – nulla.


Add a Comment