fbpx Skip to content

Az Apple az iPhone 6-nál frissítette a tárhely méretet, mégpedig az addig 32GB-os modelleket 64GB-os háttértárral szállította ugyanazon az áron. Sokan mérgesek is voltak, hogy miért nem a 16GB-ot frissítette 32GB-ra.

Borítókép: Rozéarany iPhone 6s.

Úgy tűnik, hogy ez most szeptemberben megtörténik, az eddigi információk szerint az Apple kivonja a forgalomból a 16GB-os modelleket és a legalacsonyabb tárhely-kapacitással már 32GB-osok érkeznek majd. Ez lényegében csak az iPhone 7-et érinti, a régebbi típusok továbbra is 16GB-os tárhellyel lesznek elérhetőek.

A fenti pletyka az IHS Technology-tól származik, pontosabban kínai fórumokon bukkant fel, hogy a gyártósorokon nem 16GB-os memória modulokat gyártat az Apple, hanem 32GB-osokat. Persze ezt továbbra sem vehetjük 100%-os hírnek, főleg addig, ameddig maga a cég nem mutatja be az új iPhone-t. Mindenesetre ez sokak számára jól jöhet majd, például nekem is.

Én a 64GB-os 6s-t választottam, mert a 16GB már kevés volt, de ha idén megjelenik a 32GB-os változat, akkor minden bizonnyal azt fogom választani, mert a 64GB-ot szinte sosem használom ki, és ez akár 40 000Ft-nyi spórolást is jelenthet.

Végül pedig arról is pletykáltak, hogy akkor most már 32GB, 128GB és 256GB-os opciók lehetnek az iPhone 7 esetén, azonban mi ezt nem tartjuk valószínűnek.

Más portálok az utóbbi időben arról számoltak be, hogy az iPhone 7 vastagabb lesz. Az irány 7 milliméter, és ez közel annyi, mint az iPhone SE vastagsága. Ez szerintem pozitív hír, mivel az iPhone SE-t lényegesen kényelmesebb a kezünkben tartani, mint egy iPhone 6-ot, vagy 6s-t. Ezek ugyanis túl vékonyak, túlzottan könnyen kicsúsznak a készülékek a kezünkből, így én például tok nélkül nem is merem használni. Az iPhone SE vastagsága azonban továbbra is az egyik legkényelmesebb, de kérdés, hogy ez nagyobb méretnél mennyire lesz másabb?

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. A 16 giga egy vicc szerintem.

  2. 16 gigás 5S-em van, 4,7GB szabad hellyel.
    Zene felhőben (music), képek felhőben, van rajt offline navigáció, pár játék amivel játszok, faszbuk, messenger, dropbox, pár alkalmazás watch-hoz, stb. Nekem teljesen elég.

  3. 64gb 6s es 6gb ures hely. Millionyi zene, kedvelt sorozatom utazasokra, progi is van temerdek. Ez a minimum, lejjebb mar nem mennek

  4. …szerintem is csak mazochistáknak való a 16 GB, nem beszélve az 50 centes különbségről ami a két tárhely között van nagy volumenben…

    – csak azért elég, mert elégnek kell lennie, ha pedig rápakolsz olyan programokat is amivel esetleg, ha minden kötél szakad még dolgozni is szeretnél, akkor elég gyorsan nagyon szorult helyzetbe kerülsz (nem a Facebookról beszélek)
    – a játék és a zene ilyenkor már szóba sem jöhet, zenére még ott a Shuffle, játékra meg egy telefonszám marad

    PS: …a 4S -en elég a 8GB is, telefonszámokra…

    (Utóiratot papíron, egy már megírt levél végén, az aláírás után szoktak használni. Egy hozzászólás esetén konkrétan semmi értelme nincs. Ha valami még eszedbe jut, és még nem küldted el a hozzászólást, akkor egyszerűen beleírod, és kész. Ha már elküldted, akkor meg új hozzászólásban leírod.)

  5. Ez a tárhely téma olyan, mint a nők táskája. Lehet bármekkora, kicsi, nagy, úgyis telepakolják. Mindenki azzal a kínálattal gazdálkodik, amilye épp van. Ha kicsi, következőnek veszel nagyobbat.

  6. Pontosan ugyan ezek a problémáim mint a cikk szerzőjének. 64GB “sok”. A toknak nem vagyok pártolója de muszáj mert ki csúszik a kezemből. A gyári bőr tok szuper! A32GB jöhet. 16GB ciki

  7. 6s 64gb kozel 50gb szabad hely. Vmi felesleges torlom, fotozom tovabb is kuldom es hello, gepen nezve a kepeket szerintem borzalom, szoval minek. Jo fotohoz cortex cam, allvany, median stack stb kell. Lehet, de pocsolos es statikus temakra jo csak. Szoval nekem a 32boven eleg lenne. Vastagsag remelem nagyobb akkut jelent majd 🙂 bar 7s-ig tuti nem valtok, addigra kisimitjak az apro hibakat.

  8. Nekem is elég lenne a 32GB. De a 16 kevéske még akkor is, hogy elő vagyok fizetve felhőre (50GB).

    OFF:
    A hun-t feleslegesen oktatjátok erre. Szándékosan használja ezt a formátumot. Vagy azért mert már a Beszéljükmac-en is szóltak neki páran és dafkézik, vagy valami nincs rendben otthon a fejében. Már én is kérdeztem hogy ez minek? Válaszolni nem tud rá, de szerintem csak végtelen örömmel tölti el, hogy idegesít ezzel embereket. Én inkább csak sajnálom.

  9. Annyira jok az ilyen tipusu cikket es a kommentek utana 😀 mert aaaannyi mindenkit erdekel mennyi helyed van es neked mi mire eleg 😀 1-2 gigas jatekok vannak csak a fb app nehany het-honap hasznaalt utan elhasznal vagy 6-7-800megat. Instagram szinten. Lehet eleg 16gb persze, de ma mar annyira olcso a memoria hogy vicc kategoria ilyen telefont kiadni.

  10. A vicc az, hogy pl a vodafon nem is forgalmazza a 64-es SE-t. Kénytelen voltam beérni a 16-ossal, bár egyelőre ez elégnek tűnik…


Add a Comment