fbpx Skip to content

Erre keresett választ EverythingApplePro, pontosabban ő arra volt kíváncsi, hogy az adott készülék egy régebbi szoftverrel vajon gyorsabb-e, mint az arra elérhető legfrissebbel?

Borítókép: Hat darab fehér iPhone egymás mellett, minden generációból egy az iPhone 4-től kezdve (kivéve az iPhone 5c és az iPhone SE).

Sikerült vásárolnia iPhone 4/4s iPhone 5/5s és 6/6s készülékeket régebbi szoftverrel, és persze már eddig is volt néhány, az aktuálisan legfrissebb szoftverrel rendelkező iPhone-ja. Ezeket hasonlította össze az alábbi videóban, amit érdemes megnézni, mert néhány iPhone esetén érdekes számokat kapott.

A videó végén azért ő is kiemeli, hogy az új funkciók (vagy adott esetben appok) miatt egy idő után egyszerűen elkerülhetetlen a frissítés – és az újdonságok egyúttal a rendszer nagyobbra hízlalásával bizony a sebességre is rányomhatják a bélyegüket. De egyszerűen ez egy ilyen műfaj.

Szerintetek az Apple elrontotta a szoftverekkel a készülékeket?

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. Elrontani nem rontotta el, csak ahogy a cikk is írja, tobb feature kerult az IOS be a régebbihez képest, az persze egy másik dolog hogy a régebbi készulékeket ez a legjobban befolyásolja. (Kevesebb ram, lassab cpu)

    (pl.: windows 10 el is meg lehet eroszakolni egy celeron cpu -s, 1gb ram os gépet, csak minek?)

    Ha Apple tartani akarja a tempót, akkor belenyom 4-6gb ramot a telefonokba. (Hozzátenném engem a legkevésbé sem érdekel az a 0.04 másodpercnyi várakozás )

    Vannak azok akiknek az számít, meg el is várja az ember az optimalizálást, de a marketing ugyis arról szól hogy vedd meg a legujabbat, azon menni fog.

    Menjen aztán jólvan . 🙂

    Koszi a cikket

  2. iPhone: 70% iOS, 30% hardver miatt a legjobb sztem… androidtól megőrülök 1 perc után…

  3. @Józsi: “androidtól megőrülök 1 perc után…”

    Akkor használd 2 percig 😀

  4. Azert lehet optimalizalni de egy hataron tul nincs ertelme. Minek ha egy nem tul regi telefonon is mar jol fut valami? inkabb fusson kicsit lassabban ha egyszerubben es hatekonyabban tudok kodolni rajta..
    Plusz: azert az ios6 ios9 kozott nagyon nagyon sok kulonbseg van a hatterben!!! direkt rakom a felkialtojeleket!
    a) sokkal tobb hatterben futasra van lehetoseg ios9nel ami lassitja az eloterben levo programot
    b) a programok mostmar nincsenek egymastol ezerszazalekosan elvalasztva..
    c) cserelheto bill.
    d) stbstb, kodolas kozben iszonyat sok mindent latok doksiban amire azt irja ez ios7-8-tol erheto el..
    ezek es a tovabbi dolgok mindmind befolyasoljak egy peldaul olyan egyszeru program futasat is mint pl egy szamologep.
    Ha egy autot megpakolunk cuccal utasokkal, akarhogy optimalizalom nem fog ugy gyorsulni mintha egyedul vagyok benne… egyszeruen erosebb motor kell. itt is ugyanez van. nem akkor tortenik fejlesztes az iosen amikor a dizajnt lecserelik..

  5. Mi is erről beszéltünk 🙂 +1

  6. Azert ha epp vmi nem fut a hatterben es be kell toltenie, akar a hivaslistat, akkor nem 0.4mp az eredmeny es szerintem idegesitoen lassu is. Lattam olyan adroidos telefont is, amit rendesen optimalizaltak, minden azonnal nyilik es nem fagyogat ki a rendszer tobb honap utan sem. Ennek ellenere szamomra az apple szoftvere meg is utolerhetetlen es keptelen lennek mar a valtasra, de azt hiszem nagy atlagban elmondhato, aki egyszer iphone telefont hasznalt, az utana mar nem nagyon valt.

  7. Osztom ????

  8. Én már annak is örülnék, ha iOS 9.1.X —> nem laggolna, az i6 még akkor is, ha a mozgás csökkentése ki van kapcsolva… :/
    Érdekes módon ilyeneket, még az i4S-em iOS 7 alatt sem dob, és az i5-öm sem iOS 9.3.2 alatt.
    Az i6 HW/SW szinten a legrosszabbul optimalizált készüléke az Applenek.

    (Arról nem is beszélve, hogy az összeszerelés minősége is elég érdekesen sikeredett… —> eddig 6X !!!! cserélték az i6-omat, ebből 5X azért, mert a kijelző panel mozgott és huppogot, nem kicsit. Egyszer pedig azért, mert a kapott cserekészülékben a kijelző panel alapból halott volt. A legjobb pedig, amikor kivonták a forgalomból a 128GB-os modellt, már nem 3-4 napot kellett várni a refourb cserére… :/ NICE)

  9. @Gábor Vadócz: Ezért kell S-es verziót venni, abban kijavítják az előd dizájnbeli hibáit, és hardveresen is időtállóbb.

  10. i4-i4S-i5-i5S-i6 van az i6-ot leszamitva az i4S-el volt meg sokszor gebasz, bar az i5-ot is csereltek egyszer. Amit haszbalok ezekbol az i6 privat, es “publikus” szammal, i5 privat es csak kozeli ismerosoknek megadott szammal, az i5S meg melohoz. Az i5-om tervezem lassan lecserelni egy SE-re, de az utobbi idoben amnyit szivtam az Apple cuccokkal, hogy mar elgondolkodom. Pedig van iPad Air 2-om es iPad mini 3-mam is (elotte mini 1 es iPad 2) egyikkel sem voltak bajok, hosszu evekig. Valahogy az iPad szeria jobban sikerul, mint az iPhone…

  11. Mit meg nem adnék egy iPhone 5 ért amin iOS 6 fut!
    Még mindig nincs összerakva az iOS 7-8-9…

  12. @LordAxwell: Nekem még van egy, amin iOS 6.1.6 fut és nem JB-el 😀

  13. Nekem meg iPhone 5s van 7.1.2-vel, gyári független. 🙂


Add a Comment