fbpx Skip to content

Időnként kiköt egyegy iPhone prototípus az eBay-en. Ezek legnagyobb különlegessége a prototípus mivoltukon túl, hogy nem a rendes iOS van rajtuk, hanem a hardver teszteléséhez használt SwitchBoard.

Borítókép: Egy iPhone 6 prototípus aukciós oldala az eBay-en.

A kuriózum-jelleg már önmagában eléggé magasra teszi az árat, így ebben az esetben sem kell meglepődnünk: 4 999 dollár a kiindulási ár, egy korábbi esetben pedig egészen 100 000 dollár fölé kúszott egy aukció azelőtt, hogy az eBay azt lelőtte volna.

Most, hogy a külföldi sajtó is felkapta a hírt pár órája, már el is kezdtek licitálni erre a készülékre, és így két kérdés merül fel rögtön. Az egyik, hogy ennek most vajon meddig megy majd fel az ára – a másik pedig, hogy vajon hány napon belül intézkedik az Apple, hogy az eBay törölje az aukciót. Mindenesetre pár képet addig is megnézhetünk a SwitchBoardról, ami a készüléken fut.

A bal oldalon a bekapcsolási képernyő látható feltehetőleg, jobb oldalt pedig az ikonok a SwitchBoardon:

Kép: Az iPhone 6 prototípus szoftverének betöltődési képernyője, egy fekete fogaskerék van a fehér képernyő közepén az alma logó helyett. Kép: Az iPhone 6 prototípus szoftverének képernyője 9 ikonnal, ami jelentősen eltér az iOS megjelenésétől.

További különlegessége, hogy piros a dock-csatlakozó (bár ez a működését feltehetőleg semmiben sem befolyásolja):

Kép: Az iPhone 6 prototípus alsó része a piros dock-csatlakozóval.

Az eladó elmondása szerint a készüléket egy barátjától vásárolta, és az eszköz hátoldalán sem az FCC logója, sem a sorozatszám vagy IMEI nem szerepel:

Kép: Az iPhone 6 prototípus hátoldala, összesen csak az iPhone felirattal és az alma logóval, sorozatszám és egyéb feliratok nélkül. Kép: Az iPhone 6 prototípus egyik alkalmazása megnyitva, gyakorlatilag egy zöld képernyő némi szöveggel.

További ikonok a SwitchBoardon:

Kép: A fekvő nézetbe tett prototípus, a kijelzőn 12 elnagyolt ikonnal és egy óriási vissza nyíllal a bal felső sarokban.

A készülék sorozatszáma C39NW00KG876, amire egyébként az Apple szervizelési és támogatási lehetőségekről tájékoztató oldala azt dobja, hogy nem érvényes sorozatszám – bár ez a készülék prototípus mivolta miatt most sem meglepő.

Kép: A prototípus sorozatszámát és egyéb adatait kiíró képernyő a SwitchBoardon megnyitva.

Az aukció leírásában arról nincs információ, hogy vajon az iTunes mit szól a készülékhez. De jóformán az is biztos, hogy aki megvásárolja majd, annak esze ágában nem áll majd megpróbálni restore-olni, hiszen a szoftver jelentősen hozzájárul a készülék eszmei és így valós értékéhez.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Úhh, jó kedvük volt a fejlesztőknek. 😀
    Serial (Number) == Cereal. (Cheerios-al)

  2. Már 50,100$-on áll.

  3. @twingo16v:
    Még várok vele, mert nem akarom olcsón megvenni.

  4. Nincs valami nagy referenciája az eladónak.

  5. Amugy is csak egy matrica volt, amit aztán leszedtem egy nap után. Előtte es azóta sem láttam ilyet. 😉

  6. Így kell jól eladni egy fake iphone-t… 😀 ami papírnehezéknek sem jó

    Alkeszfilcel rajzolok piros csatlakozót én is 😀

  7. Az szerintem nem egy piros dock-csatlakozó, hanem csak egy vedo, hogy ne karcolodjon ossze a tolto ki-be huzkodasanal. Legalabbis en igy latom a kepen ????


Add a Comment