fbpx Skip to content

A közösségi oldalakon és fórumokon olvasható visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy az iOS 9.3.2 telepítése a 9,7″-es iPad Pro készülékek esetén egyes esetekben 56-os hibát dobhat. Ilyenkor az érintett készülék recovery (helyreállítási) módban ragadhat, amikor folyamatosan csak az iTunes-hoz való csatlakoztatást jelző képernyő látható, és maga az iOS nem töltődik be.

Borítókép: Csatlakoztatás az iTunes-hoz képernyő iPad Pro készüléken.

A jelek szerint hiába követik az érintettek az utasítást, és csatlakoztatják a készüléküket az iTunes-hoz, a restore (visszaállítás) nem sikerül, és a készülék továbbra is ebben a recovery-loopban marad. Esetleg segíthet, ha a 9.3.1-et tesszük rá vissza, ameddig még azt aláírja az Apple, de ezt nem tudtuk tesztelni.

Az Apple támogatási oldalán a hibaüzenetek lehetséges megoldásairól szóló dokumentumban az 56-os hiba a hardveres problémák közé tartozik, de eléggé valószínűtlen, hogy pont egy frissítéstől jönne elő egy hardveres gond. (Ha mégis erről lenne szó, akkor mivel még az összes iPad Pro esetén él a garancia, az Apple amúgy is kicserélné az érintett készüléket.)

Kép: Egy felhasználó fotója arról, ahogyan a frissítés telepítése után az iPad Pro készüléke az iTunes-hoz való csatlakoztatást kéri.

Ennek az oka is inkább olyasmi, szoftveres gond lehet, mint korábban, az iOS 9.3 megjelenésekor az aktiválási hiba, ami miatt az Apple először visszavonta a frissítést, majd egy javított változatot tett közzé később.

Mit tehetünk?

Ha belefutottunk az 56-os hibába, akkor próbáljuk meg az iTunes-ban a helyreállítást további két-három alkalommal, ha pedig nem járunk sikerrel, akkor kérjük az Apple Support tanácsát, vagy vigyük be a készüléket egy hivatalos szervizpartnerhez.

Feltételezve azt, hogy magában a 9.3.2-ben van valami hiba, úgy a másik lehetséges megoldás, ha letöltjük a 9.3.1-es IPSW-t, és azt tallózzuk be a restore-nál. A 9.3.1 ugyanis mindaddig visszatehető, ameddig azt még aláírja az Apple: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?.

***

Az Apple visszavonta a frissítést ezeken a készülékeken

A hozzájuk beérkezett visszajelzések alapján az Apple május 20-án visszavonta az iOS 9.3.2-t a 9,7″-es iPad Pro készülékek esetén, és egy frissített változatot fog kiadni, amiben ezt a hibát majd javítani fogják.

Az összes többi készülék esetén továbbra is elérhető az iOS 9.3.2.

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. jon a 9.3.2.1 😀

  2. @kchris: a korábbi esetben mindössze egy frissített kiadású változat érkezett, verziószám emelés nélkül, most sem lesz másképp. négytagú verziószám még sosem volt az iOS történetében.

  3. megint egy baki.ha ezt Steve látná!és még elég idegesitö azoknak akik frisitettek!!!!!

  4. @surda35: beviszed szervizbe a lehető leghamarabb, és emiatt a szoftveres hiba miatt kapsz egy teljesen új készüléket, így végül mégis nyertél vele. de hívd fel az Apple-t, és elmondják, mi a teendő.

  5. @Jadeye: Egyebkent ilyenkor hogy megy, pont gondoltam ra ha nalam elofordul beviszem cserelik, ok, de mi lesz a regi keszulekemmel? Nincs rajta jelkod es semmi vedelem, ezutan ha egyszer megis el tudjak majd inditani a keszuleket akkor hozzafernek a leveleimhez, fenykepeimhez es egyeb adataimhoz amik rajta voltak? 😮 Ez kicsit nyugtalanitana azert.

  6. @aw123: Tekintve, hogy az Apple a leadott rossz eszközöket kapásból szétszedi nem pedig szervizeli, ettől nem kell aggódni.

  7. Find my iphone rendszerében töröld az eszköz tartalmát, ha valaha bekapcsolják és netet kap, máris csinál egy total resetet. A helyedben amúgy én sem félnék, ha az apple akarná, egyszerűbben megszerezhetné az adataid.

  8. @ef-dani: OK, ha tonkrement akkor nem is foglalkoznek vele de ennel a konkret hibanal tobb mint valoszinu sw megoldas lesz, nekem pedig mar mondjuk a megoldas elott kicserelik ahogy jadeye is irta, hogy vigye be az illeto es cserelik is. Gondolom ezekutan nem ugranak neki azonnal szetszedni. Egyebkent minden cserelt keszulek megy vissza az applehoz, raadasul azonnal? Kivancsi vagyok mi zajlik a kulisszak mogott 😮

  9. @aw123: Új készülékként nem tudják eladni. Használt készülékeket nem értékesítenek (a refurbished nem az). Csak az újrahasznosítás marad, szétszedés formájában. Egyébként igen, 1-2 hét átfutással, de minden megy vissza hozzájuk, amit kicserélnek.

  10. Az én 4S-emet anno emiatt sikálták le a szervízben, és mivel rég volt már mentés, sok mindent buktam (alapvetően pótolhatatlan dolhokat).

  11. @ef-dani: Koszi igy mar egeszen tiszta!

  12. Nekem a 6s-emen jött elő egy fura hiba még az előző verzióval. Nem tudtam semmit se letölteni az AppStoreból, mivel hiába írtam be a jelszót, azt írta sikertelen kapcsolódás. Frissíteni tudtam az appokat, csak újat leszedni nem. Az iCloud működött. Kijelentkeztem az AppStoreból, visszalépni nem tudtam, onnantól a frissítés sem ment. Teljes restore megoldotta, a backupot is vissza tudtam állítani, szóval valszeg csak OTA frissítések rontottak el valamit. Érdekes, hogy nem az update után rögtön jelentkezett a hiba, hanem csak nem rég. Kérdés, hogy más is tapasztalt ilyet és van-e esély, hogy ha megint OTA frissítek, elő jöhet-e megint?

  13. @Jecy: ennek semmi köze nem lehet ahhoz, hogy OTA vagy sem, mert az OTA frissítés is minden esetben gyakorlatilag ugyanazokat a fájlokat eredményezi, bitről-bitre, mint az iTunes restore esetén. amibe belefutottál, az valami szoftveres hiba lehetett.

  14. Most viccen kívül, hogy tesztelte le az Apple a szoftvert mielőtt kiadta? Sehogy? Sehogy. Ez komolyan mondom szánalom már. Nincs iPad Pro-m, de ha lenne akkor olyan telefonhívást ejtenék meg az Apple nek hogy nem köszönnék meg. Végül is csak egy fél millás kütyüről van szó amit legtöbben céges,szerkesztéses dolgokra használnak, most biztos boldogok, hogy kacsázni tudnak vele.Rugják már seggbe a szoftverfejlesztőiket könyörgöm.Lejáratják a céget teljesen. Felhúztam magam rendesen, mert az Apple nem erről volt híres. Voltak bakik, de ennyi, ilyen folyamatosan biztos hogy nem. Az tök jó hogy kapsz egy újat, de akinek ott volt a pár hónapos munkája, azt nem vigasztalja.

  15. Iphone 4s frissítésekor lépet fel ugyanez a hiba. Jövő hónapban lesz 2éve, hogy vásásroltam. Van értelme szervízbe vinnem,vagy így jártam?

  16. @gamer84: próbáld meg a cikk végén javasolt módszert, tehát restore-old többször. ha más nem, töltsd le a 9.3.1-es IPSW-t, és restore-olj azzal.


Add a Comment