fbpx Skip to content

Míg itthon a taxisok tüntetnek az Uber ellen és a kormány sem éppen támogatja a közösségi autózást, addig Kínában az Apple egymilliárd dollárt fektetett be az Uber helyi vetélytársába, pontosabb nevén a Didi Chuxingba.

e1000

Az Apple részéről ez egy teljesen észszerű döntés, és a cég azzal érvelt a nem kis befektetés mellett, hogy így jobban megértsék a kínai gazdaság eme részét, illetve hogy rálássanak erre a piacra. Nem kérdés, hogy ez lehet a jövő, hiszen az emberek jobban kedvelik az olcsóbb, és adott esetben átláthatóbb szolgáltatásokat, amiket pár gombnyomással elérhetnek a készülékükön keresztül.

A Didi Chuxing naponta több mint 11 millió fuvart bonyolít le, ami brutális mennyiség. A közösségi autózások 87%-át ők végzik, így az Uber Kínában szinte esélytelen. Az egymilliárd dolláros befektetés a cég elmondása szerint az eddigi legnagyobb tőke, amit egy összegben kaptak. Kérdés persze az, hogy az Apple ezzel mit monitorozik az országban, mihez kellenek nekik ezek az adatok.

Azt már korábbról is tudjuk, hogy az Apple állítólag dolgozik egy autón is, ezért lehet, hogy ennek a befektetésnek ahhoz van köze, vagy az is elképzelhető, hogy az iOS-be szeretnének majd beépíteni valami új dolgot a kínaiak számára. Harmadik opcióként esetleg eszünkbe juthat egy esetleges CAB szolgáltatás beindítása, de ez utóbbi már végképp csak találgatás.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment