fbpx Skip to content

Pár hete néhány felhasználó már tapasztalhatta, hogy a legnépszerűbb közösségi fotómegosztó alkalmazás, az Instagram új designt kapott. A tesztidőszak lejárt, mától mindenki már az új változatot használhatja.

instagram-new-flat-cover

A Szifon csapatból csak Daninál volt elérhető az új felület, így most számomra is új az élmény, hogy végre az én profilomon is látható a változás. Elsőre fura, meg kell, hogy mondjam, de számomra nem rossz értelemben, bár tény, hogy egy kicsit túl világos lett. Az ikonok viszont eléggé jók, hogy nem a régi vastag, bumfordiak maradtak, hanem sokkal könnyedebbek és vékonyabbak lettek. A kamera ikon már nincs kiemelve kékkel, és nekem kifejezetten tetszik a profil ikonja, hogy mikor nincs kiválasztva, a test része nyitott, kiválasztva meg zárt, bár ezt a több profil miatt nem fogom sűrűn látni.

instagram-new-flat-2 instagra-newdesign

A fotó mód és a képszerkesztő is átesett egy komolyabb arculatváltáson, itt is minden fehér lett, és a szerkesztő funkciók ikonjai is nagyobbak és szebbek lettek. Az eddigi narancssárga értesítési színt is egy újabb váltotta fel. Ha már ikonokról van szó, akkor nem mehetünk el az alkalmazás és az egész szolgáltatás ikonja mellett, mert sajnos ott vannak már fenntartásaim.

https://vimeo.com/166138104

A fenti videó jól bemutatja, hogyan is folyt le a tervezési folyamat, láthatjátok, hány ötlet is volt, mire a végső megszületett. Nekem tetszik az új logó, bár az nagyon nem tetszik, hogy az ikonon a háttér a színes és a logó a fehér, annyira elüt az app ikonja minden mástól, hogy azt rossz nézni. Bár ez eddig is így volt, hiszen az Instagram még megmaradt az iOS 7 előtti ikonjánál. A többi szolgáltatás, a Hyperlapse, a Layout és a Boomerang is új logót és ikont kapott, de ott szerencsére fehér háttéren van színesen a logó, ami számomra egy sokkal szebb megoldás. Bár szerintem az egész csak megszokás kérdése lesz.

https://vimeo.com/166112315

Jó látni, hogy folyamatos újítások vannak az alkalmazás háza táján, akár funkcióban, akár designban. Nemrég 15-ről 60 másodpercre emelték a videók maximális hosszát, vagy épp új képrendező algoritmust kezdtek el tesztelni, de a négyzetes képek korlátjának feloldása, a többfelhasználós mód és a nagyobb felbontású tartalmak is az elmúlt idők újításai. Sokan megemlítették, hogy ha már új kinézetet kapott az app, akkor már egy dark mode is elférne benne, mint akár a Tweetbotban, hiszen sokakat zavar, ha valami túl fehér, túl világos. Az iPad verzió viszont továbbra is egy álom marad. 🙁

Neked, hogy tetszik az új design, az új ikon?

[appstore id=”389801252″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Nekem még nem frissült az új designra. Pedig frissítettem az alkalmazást. Csak az ikon lett új. ????

  2. A régi ikon szerintem szebb volt, főként eredetibb.

  3. Kivancsi leszek, mennyire lesz hosszu eletu, ugyanis az instagram ertekelese 5 csillagrol 2re esett vissza az app storeban. A szemelyes velemeny h randa, persze mindenkinek mas tetszik, de ugy latom a tobbsegnek nem jon be.


Add a Comment