fbpx Skip to content

Az elmúlt időkben megannyi pletyka napvilágot látott már az iPhone 7-tel kapcsolatban. Most ismét egy újabb kép szivárgott ki a nowhereelse.fr oldalon.

Borítókép: Az állítólagos iPhone 7 alsó szalagkábele, összehasonlítva az iPhone 6s azonos alkatrészével.

Ahogy a fenti képen is látszik, a külföldi blog bejelölte a két készülék közötti különbségeket, és lám bal oldalon ott van a jack csatlakozó. Ebből arra következtethetünk, hogy még is lesz jack csatlakozó az iPhone 7 esetén. De mi a helyzet a korábbi pletykával, ami arról szólt, hogy nem lesz?

Nos, két lehetőséget látok. Az egyik, hogy nagyon átvertek minket, és a korábbi pletykával érkezett vázlatrajz nem valós. A másik, hogy nem csak iPhone 7, 7 Plus, hanem iPhone 7 Pro is lesz, ahogy a vázlatrajzon korábban ki is emeltük. Elsőnek baromságnak tűnik, mi értelme lenne még egy készüléknek? Nézzük meg az iPad felhozatalt.

  • iPad mini
  • iPad Air
  • iPad Pro (kicsi)
  • iPad Pro (nagy)

Az iPad Pro kapta meg egyedül a speciális Smart Connectort, a többi készülék nem. A vázlatrajzon is látható ez a csatlakozó, és mindemellett el tudom képzelni a jack elhagyását is. Az iPadek között van kicsi, közepes, és nagy, lebutítva. Az iPhone SE a kicsi, az iPhone 7 a közepes, és az iPhone 7 Plus a nagy, és nagy mellé érkezne a “kisebb” iPhone 7 Pro. Azt persze nem állítom, hogy ennek lenne értelme, de ha azt vesszük, hogy az iPhone felhasználók 80%-a még mindig tart a gondolattól is, hogy a jack csatlakozó nem lesz a következő generáción, akkor érthető, hogy egy “mellékes” készüléken is gondolkozhat az Apple, ami a Pro elnevezést kapja.

Persze ez puszta spekuláció a meglévő pletykák alapján, de Ti mit gondoltok erről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. 2016-ban a PRO készülék lesz az ami megkapja a jack csatit? Azt a csatlakozót, a legelavultabb pontja most egy ilyen okostelefonnak? Na neeeeee 🙂

  2. Szvsz az Apple termékkínálat ma így néz ki: iPhone 6S/6S Plus, iPad Pro, iPad Mini. A többi szimplán kiegészítő vagy régi modell. Simán lehet, hogy elhagyják a számozást, mint az iPad esetében és lesz iPhone Pro két méretben.

  3. @Kovács Péter: “…hass, OLVASS, garapíts…”????

  4. remélem nem lesz mégegy változat, már így is kettővel több van mint kellene.
    jack csatlakozó már elavult, váltsák csak le lightninggal

  5. Jelenleg nincs OIS a normál iphone-on. Állítólag dupla kamera se lesz. Lehetséges hogy lesz egy Pro, amin meg igen, cserébe jack nem, az árkülönbözetből viszont futja majd mellé csomagolt DACra

  6. Elvesztettem a fonalat… ehhez már öreg vagyok…… a Pro most nagyobb lesz, kisebb vagy ugyanakkora?

  7. Nekem mondjuk bejönne egy 7 colos Iphone Pro…………. :-)))))))))

  8. nekem nem hiányozna a jack csati 🙂

  9. iPhone Pro? 😀 Még iPaden értem, azt legalább a méretéből adódóan lehet használni valamire. De egy harmad akkora kijelzőt mitől akarunk “prósítani”? Az árát leszámítva persze, mert gondolom valahol egy 11″-os MacBook Air ára körül indulna.

  10. Szerintem amelyik 7es modelban lesz jack, az lesz a leg”butább” értem itt azt mint a SE, hogy az SE nem kapta meg a nyomásérzékeny kijelzőt, meg a jobb ujjlenyomat olvasót sem… Valami ilyesmi lehet majd a 3 közül, ezzel a húzásal meg szépen, fokozatosan, átszoktatják az embereket a jack nélküli telefonokra… Hogyha minden új funkciót akarsz akkor vedd meg azt amiben nincs jack???? De lehet, h tévedek????

  11. Szerintem ekkora baklövést még az apple sem mer elkövetni, hogy leveszi a jack csatlakozót.
    A 30tűs érintkező cseréje valóban praktikus volt, mert a lighting valóban jobb és megbízhatóbb megoldás, és szerintem a mikro USB-t is lecserélhetnék valami hasonló jó szabványra. A jack aljzatok hiánya biztosan nagy népszerűtlenséggel járna, amíg nincs valami elterjedt jobb és népszerűbb megoldás. De attól, hogy a jack marad még a lighting-on keresztül lehetne digitális kimenet.

  12. Ha nem tesznek rá jack csatlakozót akkor ne kábeles fülest küldjenek hozzá hanem bluetoothosat.

  13. Annyiban lenne gáz ha a jack csatit kihagynák, hogy egy rakás pénzbe kerülne a kompatibilis füles …!

  14. Szerintem lesz kb 500-1000 FT egy atalakito a fuleshez ezert annyira ne feljunk.nekem mondjuk tok mindegy mivel jon,de meg nem latok olyan hirt ami nagy elore lepes lenne,persze engem nem zavar ha az eventen lepodok meg es mondom azt higy na igen vegre.

  15. @pete66: Bocsáss meg, ezt komolyan gondolod, hogy 500-1000FT?!?! 😀
    Amikor egy usb kábel 5-6000???


Add a Comment