fbpx Skip to content

Közismert tény, hogy az Apple és a Google számára a prioritási lista legelején az alkalmazás boltjaik szerepelnek, hiszen a bevételek jelentős részét, dollármilliókat termelnek évről évre. Az óriási forgalom ellenére a két áruház között ettől függetlenül mindig is éles ellentét húzódott, ami a letöltött alkalmazások után járó profitban mutatkozik meg.

appannie-q1-2016

Az App Annie 2016 első negyedévére vonatkozó jelentésből kiderül, hogy a Google közel kétszer több letöltést produkált az iOS App Store-hoz képest, azonban a letöltések után járó bevétel még így is messze elmaradt az Apple-től, mely kevesebb letöltés mellett is 90%-kal több hasznot termelt.

A jelentés kimutatja, hogy az idei többletprofit jelentős részét Kína termelte ki, 2.2-szeres növekedést eredményezve a 2015-ös év hasonló negyedévéhez képest. Az elképesztő számok leginkább azzal magyarázhatóak, hogy Kína igazi mobil-játéknemzetté nőtte ki magát az elmúlt években, letaszítva Japánt a trónról.

A riport arra is kitér, hogy a havidíjas szolgáltatások szélesebb körben történő elterjedése is jelentősen hozzájárult az idei eredményhez. Ez alatt Kínában a Tencent Video és a QQ Music, míg az Egyesült Államokban a Netflix és a Spotify értendő, mint bevételserkentő szolgáltatás.

Ami pedig a Play Store-t illeti, a letöltések éves növekedéséhez nagyban hozzájárultak az olyan fejlődő országok, mint Argentína, Vietnám és Egyiptom, ahol még csak feltörekvő-félben van az okostelefon piac.

Végül pedig a jelentés rámutat arra, hogyan fogja várhatóan meghatározni a 2016-os évet az eSport, vele együtt pedig Kína, köszönhetően a cross-platform integrációnak, amely elsődleges bevételnövelő következményként került megjelölésre az idei évben.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Na igen, droidon barmilyen forrasbol veszerezheted a fizus alkalnazasokat, illetve annyira sok a szemet klon app, hogy 5-6 letoltes utan talalod meg az eredetit. Tobb letoltes es kevesebb profit pipa. A baj az, hogy a fejlesztok sem hulyek es nem fognak droidra optimalizalni, fejleszteni. Hiaba lesz bika erös a rendszer a googlenel, ha az alkalnazasok miatt hasznalhatatlan lesz. A google egyik jo lepese az lenne, ha megszuntetne a hekecselest az appokkal es valahogy visszaellenörizne. Ez persze csak jovokep, egyenlore a ket rendszer fej fej mellett halad. Ikonokat nyomkodunk es orulunk neki.

  2. Mintha a fizetős app store alkalmazásokat nem lehetne törve megszerezni…jb sem kell hozzá,pofon egyszerű, persze tippeket nem adok.

    A fejlesztő optimizál, csak mivel kb 5000 különböző android telefon van, irtó nehéz megoldani, nem egy IOS ről beszélünk amihez kb 7-8 termék kapcsolódik.(pl. : Amire ezt leirtam meg is jelent egy új androidos készülék.) A probléma az hogy nincs osszefogva a dolog. Le tudod tölteni pl a dead trigger 2 őt egy szutyok 30-40 ezres android telefonra de ugyanezt egy s7, g5, note 5 re is. Az egyiken felrobbansz hogy milyen fos mert, szaggat,kidobál, a másikon meg játszol és élvezed. Ezért is sokkal jobbak, minőségibbek az alkalmazások ios re,mert egyszerűbb rá fejleszteni a harveres hasonlóságok miatt.

  3. Egész egyszerűen hardveres limit kéne a droidoknál is, mint az Apple eszközöknél, megszabva, hogy milyen hardverre mehet rá melyik verzió. Az appot meg csak szimplán arra a verzióra kiadni, amihez a társított hardver elég erős.
    Persze így rögtön kiütközne, hogy a kutya se vesz androidot az almás számokhoz képest, ha kiiktatnák az olcsó gagyikat, ezért inkább továbbra is megvezetik az embereket és eladják a használhatatlan készülékeket.


Add a Comment