fbpx Skip to content

Az utóbbi időben eléggé elmélyültem a harmadik fél által gyártott Apple Watch szíjak világában, hogy meg tudjam mutatni nektek, hogy vannak bőven minőségi, szép szíjak a gyáriakon túl is.

wristwear-cover

Ennek az elhivatottságnak köszönhetően bukkantam rá a WristWear.co remek szíjkínálatára.

Amennyiben az Apple eredeti szíjait nézzük, akkor láthatjuk, hogy elég változatos kínálattal van dolgunk, melyek természetesen rendkívül szépek és minőségiek, de azért elég erős, hogy egy bőrszíj 58 ezer Forint, míg egy fém akár közel 178 ezer is lehet (ebből már iPhone-t, iPadet lehet venni). Rengeteg cég rá állt a gyári szíjak koppintására, de hadd ne mondjam, a többség említésre se méltó. A képeken még jól néznek ki, de élőben már érződik rajtuk, hogy kevésbé minőségiek és akkor az időtállóságukról ne is beszéljünk (bár amilyen áron szoktak ezek lenni, nem is tudom, ki mit vár). Szerencsére a WristWear szíjaira ezek egyáltalán nem igazak.

Végignézve a webshop kínálatát, láthatjuk, hogy a WristWearnél az Apple szíjainak jórészét viszontlátjuk, akár olyan színekben (Milánói szíj például sokkal előbb volt itt sötét változatban) és méretekben is, amik alapból nem is kaphatóak az Apple-nél. Ezen túl természetesen van pár egyéb szíj is. A szemfülesek biztosan észrevették, hogy az exkluzív Hermès Apple Watch-ok szíjait is megkaphatjuk itt, persze a Hermès logók nélkül. Admin kollégával végül vettünk egy-egy ilyen szíjat, ő a duplán körbetekerhető Double Tour-t, én pedig a sima Single Tour szíjat választottam, illetve a nagy kedvencemet, a Leather Loopot kék színben. Még mielőtt rátérnék, hogy milyenek is a megrendelt szíjak élőben, vegyük is gyorsan végig azt a pár szíjat, ami külön említést érdemel a külön kipróbáltakon túl.

wristwear-3

Sokak kedvence, a méregdrága Link bracelet a WristWearnél is kapható, igaz más csattal, de arany színben is, ami lehet sokakat érdekelhet. Ezen túl feketében, illetve rozsdamentes acél változatban is elérhető, amelyből két féle is van, de itt csak a csat különbözik. A fémszíjak nem igazán az én világom, persze bőven lenne olyan, amit szívesen hordanék, de így is érdemes végignézni, hogy mi a kínálat a webshop fémszíjak terén. Amint láthatjátok, az Apple új kedvenc színe, a rozéarany is több szíj esetében opció, ami a női vásárlóknak csalogató lehet. Bőrszíjak tekintetében is elég nagy a választék, megtalálható mind a három féle Hermès szíj is, az Apple kínálatával ellentétben mindkét óra mérethez, továbbá kaphatóak a klasszikus csatos szíjak is, melyekhez amúgy most az Apple rengeteg új színvariációt mutatott be. Akik szeretik, ha látszik egy bőrön, hogy van kora, azok két barna Aged Leather szíj közül választhatnak. Az én nagy kedvencem, a Leather Loop az Apple kínálatával ellentétben nemcsak a 42mm-es, hanem a 38mm-es órához is kapható, ami igencsak csábító ajánlat. Na de akkor térjünk is rá a lényegre, hogy mik a tapasztalataink Admin kollégával a WristWear szíjairól.

wristwear-2

A Hermès szíjas órák 1100–1500 dollár közt mozognak az Apple-nél, ezért a pénzért másfajta dobozt, egyedi watchface-t és persze speciális bőr szíjat kapunk. Az Apple oldalán látható, hogy nem minden Hermès szíj érhető el a két fajta órához, ami szerintem kicsit szomorú. A duplán körbetekerhető szíj csak a 38mm-es órák kiváltsága, míg az Manchette szíj (a nagyon széles) csak a nagyobb órához kapható. Nemrég az Apple új színekben is elérhetővé tette ezeket a szíjakat, amik mostantól külön is megvásárolhatóak, de az áruk horror, 340–490-690 dolláros áron mozognak. Szerencsére a WristWearnél megvásárolhatjuk ezeknek a szíjaknak az igazi minőségi utánzatát. A szíjak aranyos kis papírdobozban érkeztek és már egyből, mikor kibontottam, megcsapott a valódi bőr utánozhatatlan illata, így már tudtam, hogy jól választottam, ez egy minőségi szíj lesz. Végigtapogatva érezhető rajta, hogy egy finoman megmunkált szíjról beszélünk. Mivel eredeti Hermès nem volt még a kezemben, így csak a képe alapján tudtam összehasonlítani, mennyire egyezik meg az eredetivel az, amit most rendeltem. Azt kell, hogy mondjam, hogy teljesen, a bőr színe, mintázata, a bújtatók, a varrás, a csat mind stimmel, persze Hermès logók nincsenek rajta, de ez nem is baj. Sok szíjat szereztem be mostanság, de ennyire finom, elegáns szíjam még nem volt, remek választás lehet a tavaszi, inges időhöz, de egy színben passzoló öltönnyel is jól tud kinézni. Ami igazán tetszik benne, hogy minőségi, elegáns, könnyed, nem vastag és gyönyörű. Számomra ez egy tökéletes szíj, de Admin kollégának a duplán körbetekerhető szíj tetszett meg, ami lényegében ugyanolyan, mint az enyém, csak a lyukas része sokkal hosszabb. Pár mondat erejéig át is adnám neki a szót, hogy elmondhassa, milyen ezt a szíjat hordani.

wristwear-4

Ahogy Hori is említette, én a Double Tour típust néztem ki magamnak. Már eddigi is szerettem volna egy barna bőr szíjat, de egyik cégnél sem találtam olyat, ami tetszett volna. Az eredeti Apple barna szíj pedig egyszerűen nem állt jól, és hát az ára sem volt baráti. Így mikor Hori említette ezt, azonnal lecsaptam rá, és mondtam neki, hogy ha már Hermès szíj utánzatról beszélünk, akkor legyen Double Tour.

Imádom! Az első alkalommal, picit furcsa, főleg felvenni, azonban rövid idő alatt megszokja az ember és egy inggel rendkívül elegáns. Nem is értem, miért van a Hermès-nél csak 38mm-es változat ebből. Szerintem egyáltalán nem csak nőknek készült termék, 42-es méretben igenis jól áll egy férfinak. Horihoz hasonlóan engem is meglepett a bőr illata és minősége, bár ennyi pénzért elvártam, csak nem ezt szoktuk ugye kapni. 🙂 Heti szinten használom, és aki egy picit is extrább szíjat szeretne magának, annak a Double Tour egy remek választás lehet!

A Hermès szíjak a WristWearnél két színben érhetőek el, ahogy eredetileg az Apple-nél is volt, viszont ahogy már említettem, mind a 38mm-es, mind a 42mm-es órához kaphatóak.

wristwear-1

A másik szíj, amit rendeltem, egy kék Leather Loop volt, magyarul bőrszíj. Ez a szíj szerintem az egyik legjobb választás lehet az Apple Watch-hoz, hiszen rendkívül jól néz ki, öltönyhöz és könnyebb inges viselethez is jó választás. Nagy előnye, hogy nem kell a csathoz és a lyukakhoz igazodnunk, ugyanis az egész szíj mágneses, így bármekkora is a csuklónk, kényelmesre tudjuk állítani a szíjat. A Leather Loop talán az egyik legtöbb utángyártott változattal büszkélkedhető szíj az Apple kínálatában, így volt szerencsém már egy–két ilyenhez, de ezekkel elég sok gond. Nem volt elég erős a mágnes, az óratestbe becsúsztatható rész kilógott vagy épp túl kicsi volt, a szíj oldala szétjött. Szerencsére a WristWear Leather Loopja minőségi darab, amióta megvan, elég sokat hordtam és az égvilágon semmi okom nincs panaszra – igaz, nem száz százalékban passzol a becsúsztatható rész az órához, de minimális a különbség, nem zavaró. A 38mm-es órák tulajdonosai örülhetnek, mert az ő órájukhoz is kapható ez a fajta szíj, viszont itt nincs hosszban két méret, mint az Apple-nél, de nagyjából a kettő közé sikerült belőniük, így szerintem nem lesz gond. Nekem nincs túl vastag csuklóm, így eléggé fent ér véget a szíj, de egy gyári szíjat felpróbálva az se volt sokkal rövidebb az M-es méretben. Ahogy néztem, két résszel, plusz a végével hosszabb az én WristWear szíjam a gyárinál, ami szerintem teljesen korrekt.

A Leather Loop a WristWearnél 5 színben (kék, fekete, piros, bézs, barna) érhető el, mindkét méretű órához.

Aki Apple-szerű, de minőségi szíjakat szeretne vásárolni, és nem szeretné kifizetni a gyári szíjak árát, az szerintem a WristWearrel nem foghat mellé.

Sőt, voltak olyan jófejek, hogy a Szifon.com olvasóinak 15%-os kedvezményt biztosítanak a szíjak árából, ha a SZIFON15 kódot használjátok. A csomag Pozsonyból érkezik, szóval hipp-hopp itt is lesznek az új szíjaitok.

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Attól még, hogy orrbaszájba cserélgeted rajta szíjakat, maga az óra egy bumfordi ótvar ronda szardarab marad… ergo, fölösleges az egész.

  2. @dnp:
    Volt már a kezeden? Én is annak tartottam, de mikor felvettem ,ugyan az az érzés volt, mint mikor annó az iPhone 4et nézegettem…hűűűű… Ez egy remekmű! Ha óra kell, vegyél órát, viszont ha egy mini számítógép kihozva belőle az egyik legjobb letisztult forma, simán megvenném. Árával nem vagyok kibékülve, de még csak first gen. Én nem bumfordiznám le, képről messziről az, de a kezemen egyáltalán nem. Viszont nekem még így is kicsi volt. feltornáznám pár milliméterrel, persze nem a vastagságot. 😀

  3. Leather loop mennyire kopik?

  4. Engem a leather loop-os szíj mérete érdekelne…eredetiből 2 méret van (M/L). Nekem a nagyobb kellene… Ez melyik méret? Kösz

  5. En a barna leather loopomat par honapja vettem toluk, teljes aron, de most emiatt az akcio miatt bovitem a keszletemet az biztos!! 🙂
    Ja igen, az enyem egyaltalan nem kopik, pedig hasznalatban van rendesen, szoval tenyleg profi a minoseg. 🙂

  6. aliexpress-t javaslom mindenkinek, aki nem akar ennyi pénzt adni ezekért. Én ott rendeltem magnetic leather loop-ot és milanese loop-ot összesen 25 dollárért. A képeken látható óra csatlakozási pontok alapján ugyan az a kínai üzem lehet a gyártó mint itt. Igen 3 hét alatt jött meg amiből kerek egy hét volt az itteni postai szenvedés, de ennyit megér várni.

  7. Két kínai leather loopom már van, kösz de több nem kell, mégha egy dollárért adják akkor sem. Silány minőség, pénzkidobás.

  8. 38mm-es órám van…
    Ezért keresem a legjobb utángyártottat, ha lenne gyáriban akkor nem irogatnék ide…

  9. Infó, az összes leather loop most 39EUR, -szifon kedvezmény…
    rendeltem is egyet.


Add a Comment