fbpx Skip to content

Ahogy azt reggel is írtam a WWDC kapcsán, az Apple mostanra tervezte a 12-es Retina MacBook frissítést, ami a mai nappal elérhetővé is vált.

Unknown-4

A 12-es Retina gép új processzorral, hosszabb akkumulátor idővel, és a gyengébbik nem számára immár rozéarany színnel is érkezik. Másban nem változott a készülék, tehát ugyanúgy 1db USB-C csatlakozó van rajta, illetve méretre és súlyra is ugyanaz, mint elődje. A Retina MacBook mellett a MacBook Air is frissült, de ott csak memória frissítést kaptunk, ami azt jelenti, hogy már 8GB memóriával vásárolható meg.

A Retina MacBook megkapta az új Intel Skylake processzorokat, így ez a következő képpen alakul:

  • 1.1GHz dual-core Intel Core m3 processzor (Turbo Boost 2.2GHz) 4MB L3 cache – alap modell
  • 1.2GHz dual-core Intel Core m5 processzor (Turbo Boost 2.7GHz) 4MB L3 cache – erősebb modell
  • 1.3GHz dual-core Intel Core m7 processzor (Turbo Boost 3.1GHz) 4MB L3 cache – CTO modell

Unknown-3

Mindezekkel együtt új GPU is érkezett, tehát az Intel HD 5300 helyett most már HD 515-össel használtjuk az új gépeket, de sajnos ez nem akkora frissítés, hogy számítana. 8GB 1866MHz-es DDR3-as memóriával érkezik az új gép, ami picivel gyorsabb, mint a régi. Arról egyelőre nincsenek még adatok, hogy a PCI-e SSD mennyivel lett gyorsabb.

Az új csökkentett energiafelhasználású Skylake processzoroknak hála most már 9-ről 10 órára nőtt az akkumulátor idő. Handrás szerint az árazás nem valószínű, hogy változni fog, azonban a fenti információk alapján érdemes megvenni a most kifutó darabokat is, akár 110.000Ft kedvezménnyel.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Jöhetne már egy retina air.

  2. vajon a zsanért is újra tervezték? az első generációban borzalmasan lötyögött a kijelző!
    mennyire kopik a burkolat ezen? olyan, mint az iPhone 5 volt vagy stabil mint az airben? btw air, ha abból jönne ki retinás változat akkor megint vennék apple laptopot, addig viszont marad a jól bevált immár 5(!) éves 2011es modell

  3. Ma jött meg. Zárójelben jegyzem meg, hogy ez már a második eszközöm idén, amit hamarabb kapok meg az apple.hu-ról rendelve, mint hogy kapni lehetne az offline boltokban. Nem kicsit kiszúrás ez az Apple részéről.
    A cucc tetszik, tényleg lehetetlenül vékony és könnyű. Az OSX és a Windows 10 is tisztességes sebességgel fut rajta. Zsanér jellegű problémát nem tapasztaltam, a kopásról értelemszerűen még nem tudok beszámolni. Volt egy árnyékosabb pillanatom mikor a Windows 7-et akartam 10-re upgradelni, és a Windows 10 telepítő közölte, hogy dugjam fel a töltőre, mert csak úgy fog elindulni. Én meg ott álltam az egy szál USB csatimmal, vagy töltök vagy telepítek. Aztán egy huszárvágással megoldottam, a netről frissítettem.


Add a Comment