fbpx Skip to content

Hasonlóan a UPC-hez, a Telekom elkezdte bekapcsolni a háztartásokban lévő modemeken, routereken a Fon hálózatot, ami Telekomos ügyfelek részére kínál ingyenes Wi-Fi elérhetőséget.

Telekom Wi-Fi Fon banner, a következő szöveggel: Netezz a Telekom Wi-Fi Fon biztonságos hálózatán díjmentesen, akár külföldön is!

A Telekom oldalán olvasható, hogy ez tulajdonképpen egy második Wi-Fi hálózat, amit az otthoni, a Telekom által adott router/modem szolgáltat, de semmilyen szempontból nincs összekötve a saját internet előfizetésünkkel, tehát nem kell attól tartanunk, hogy valaki hozzáfér a saját Wi-Fi-nkhez, vagy éppen csökkenti az otthoni internetünk sávszélességét.

A Fon Wi-Fi hálózaton akár 50Mbit/s sebességre is képes, bár ez az elméleti maximum a belvárosban, ahol sokan használnánk, szinte biztos, hogy nem elérhető, mert átlagosan alig 15-20Mbit/s internetet kötnek be az otthoni háztartásokba, mert túlterhelt a hálózat. Először érdemes lenne a belvárosban növelni a sávszélességet, majd pedig ezután ráengedni még több embert a már eddig is zsúfolt hálózatra. Ez minden bizonnyal egyfajta marketing lépésként tudható be a Telekom részéről.

Kép: A Telekom Wi-Fi Fon hálózatának lefedettsége Budapesten, Terézvárosban és Erzsébetvárosban a legtöbb hotspottal.

Mit nyújt neked a Telekom Wi-Fi Fon szolgáltatás?

  • Biztonságos, szupergyors internetelérést, akár 50 Mbit/s sebességgel
  • Adatkorlát nélküli, díjmentes és biztonságos használatot Magyarország közel 2000 településén
  • Világszerte több közel 20 millió díjmentes csatlakozási pontot 20 országban
  • Wi-Fi Fon hálózatára egyszerre akár 3 mobileszköz is csatlakoztatható egy azonosítóval egyidőben, így akár a teljes család élvezheti Wi-Fi szolgáltatásunkat, akár 50Mbit/s sebességgel
  • Kényelmes használatot a Fon mobilalkalmazással (egyelőre nem érhető el)
  • Térképen ellenőrizhető Telekom Wi-Fi Fon pontok elhelyezkedése

Kép: Telekom Fon hálózat az iOS Wi-Fi menüpontjában.  Kép: Bejelentkezés a Telekom Fon szolgáltatásba az iOS-en felugró oldalon. Kép: SpeedTest sávszélesség mérés eredménye: 0,61 megabit letöltés, 0,47 megabit feltöltés.

(Ahogy az várható, előfizetni egyáltalán nem érdemes a szolgáltatásra)

A Telekom Fon szolgáltatás kizárólag Next S, Next S Aranytárskártya, Next M, Next M Aranytárskártya, Next XL, Next XL Aranytárskártya Music XS, Music S, Music M előfizetéssel vehetjük igénybe ingyenesen, azonban külön is előfizethetünk rá. Bővebb információkért érdemes elolvasni a Telekom Fon oldalát.

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Meg jo, hogy a UPC ingyenes ez meg fozetos lesz, asdasdas omfg m, jaaa es mit akarnak ezzel a fos nettel? Elobb egy normalis halozatot kene csinalni nem? Ez mar itt bukott.

  2. @farkas63: otthoni internet-előfizetéssel értelemszerűen ingyenes, de ez le van írva a szolgáltatás oldalán. a UPC Wi-Free is csak akkor ingyenes, ha van előfizetésed.

  3. Nem szoktam nagyon hozzá írni semmihez de ez azért felháborít..
    Alapból a nyilatkozat 1 részlete.. nem lassítja be a tulajdonost… hát de… nem óhajtok vitát nyitni róla.. tapasztalat..
    A másik.. fejleszt Pesten közben a vidék le van xarva.. be köttettem a nettet.. a legkisebb csomag 10Mb
    Megkötés után persze ment 8.. aztán 2 hónap múlva 4… aztán jó ha 2… hivatalos változat nincs 2 évet viszont mivel alá írtam fizethettem a semmire. csak hogy érzékeltessem.. fiam telefonon elindított egy youtube videót nekem már alig töltött be egy weboldal. Nemhivatalos választ kaptam.. messze vagyok az elosztótól, kellett az előfizetés nekik és sokat kötöttek rá… fejlesztés a következő 2 évre nincs tervezve ( ez a része hivatalos email válasz) . Szomszédom ugyanígy be lassult.
    kérelmek a felmondásra .. telefonok .. minden hiába.. hát b.. meg a wifit .. tanuljanak meg internetet szolgáltatni vidéken is és nem lexarni az embert. Bocsánat de ez ki kívánkozott ..

  4. Hát, nem tudom, (Telenoros vagyok) az UPC-nél is elég gyászos a WiFree, pedig ott azért van sávszélesség! Párszor próbáltam, aztán kilőttem, mert gyengus. Nem kicsit, nagyon!

  5. A belvárosban a telekomnak jellemzően régi hálózata van, többnyire rézen megy a nethozzáférés. Kábel és optika fejlesztése egész egyszerűen körülményes és drága móka lenne a szolgáltatónak. tudjátok földet túrni, bekábelezni az épületeket, stb… A rezen szolgáltatott hozzáférés pedig finomam szólva a múlt. Hányan lógtok a hurkon, milyen messze vagy az elosztótól a ez mind mind befolyásolja az elérhető sávszélességet. Azokon a városrészeken, ahol új építésű társasházak vannak már lehet jó hálózat, de ahol a régi polgári bérházak, na ott kicsi az esély.

  6. @airness23: Igen tudom, de ez engem hidegen hagy, mint ügyfél. Nem képesek fejleszteni mert “drága”, pont nem érdekel.

  7. Azért az eléggé fail, hogy csak google play linket adtak.
    Arról nem szólnak egy szót sem, hogy iOs-ra szedd le azt a nemzetközi appot, vagy várjál T-s verzióra (akkor meg miért nincs még készen)? Érdekes…
    Az projekt minden esetre jó (lenne), csak ahogy az a T-nél szokott lenni 90%, hogy nincs meg a szükséges infrastruktúra és csak marketing, parasztvakítás, vagy nevezzük ahogy akarjuk…????

  8. Azt hol írja hogy Telekom ADSL előfizetőként “ingyenes”?

  9. Azt hittem ugyanúgy kapcsolódik magától a hálózatokra, mintha a GSM tornyok közt ugrálna. Ha nekem kell kézzel csatlakoznom, akkor számomra pont használhatatlan.

    A sávszélességgel pedig semmi baj nincs. Nem ezen kell torrentezni. A célra viszont ha stabilan hozna egy 1Mbps-es értéket bőven elegendő lenne.

  10. @farkas63:

    Nekem BP-től 200Km-re keletre!!!!! ilyen fos Telekomos netem van: http://www.speedtest.net/my-result/5229919418

    Amúgy meg az UPC akkor adja ingyen, ha te is megosztod a saját hálózatod, a Telekomnál ez nem szükséges. Viszont ingyenes, mint előfizetőjüknek! Ingyen kapok egy plusz szolgáltatást, minden ellenszolgáltatás nélkül. Illetve mivel én nem használom az ő eszközüket routerként, az én netemből egy bitet sem visznek el….

  11. @TooCool: Nekem meg Budapesten ilyen: http://www.speedtest.net/my-result/5231522028

    Finoman szólva is szégyen. a minap el kellett küldenem 2 Gb-nyi anyagot. este nyolckor elkeztem feltölteni, reggel kilencokr 40%-nál untam el. utána mobil neten kersztül megvolt 12 perc alatt.

  12. ezt ki tudom kapcsolni, h az én rúteremet ne használják? (asszem upc-nél van ilyen opció)

  13. @Józsi: Te nem tudod kikapcsolni, csak kikapcsoltatni elvileg.

  14. Németországban ez már kb. 5 éve működik. Na de jobb későn ,mint soha.


Add a Comment