fbpx Skip to content

Az Apple folyamatosan fejlődik, ha a környezetvédelemről van szó. A legutóbbi belsős levelezésből pedig kiderült, hogy a műanyag zacskókat hamarosan felváltják a papír zacskók.

Papír zacskó az Apple Watch-hoz (az AppleInsider fotója).

Több ország már megadóztatja azt, ha valaki műanyag zacskót árul, így például az Egyesült Királyságban az Apple is 5 penny-ért árulja az Apple zacskókat, ami elsőre nagyon furának tűnt. Úgy tűnik, hogy ez most megváltozik, papír zacskókat fognak ezentúl adni, ami egyébként nem is újdonság, mert már az Apple Watch vásárlókat is ezekkel szolgálták ki. Ez lehetett a “teszt üzem”.

Az Apple egy belső levele, ami azt árulja el, hogy április 15-től kezdve papír zacskókat fognak használni (a 9to5mac fotója).

Ahogy a fenti képen is láthatjuk, az Apple felhívja a dolgozói figyelmét, hogy még jobbá, zöldebbé akarják tenni a világot. Április 15-től ezért papír zacskókra cserélik a már megszokott műanyag zacskókat. Ezek az új tasakok 80%-ban újrahasznosítottak, és közepes, vagy nagy méretben lesznek elérhetőek.

A levél azt is írja, hogy ha valaki vásárol, akkor az Apple dolgozó kérdezzen rá, szüksége van-e szatyorra, így a vásárló dönti el, hogy szeretne-e, vagy jobban óvja a környezetet. Végül pedig, a jelenlegi műanyag készletről van szó, ezt ki kell szórni mielőtt az új papír alapút használnák a dolgozók.

Összességében apróságnak tűnik, de valójában hatalmas lépés ez is az Apple részéről, hogy nem műanyag zacskókat gyártanak majd, hanem 80%-ban újrahasznosított papír alapút. Az újrahasznosított papírnak köszönhetően pedig nem kell erdőket kivágni, ráadásul újabb fákat ültetni is sokkal egyszerűbb, mint a le nem bomló műanyag használata. Ti mit gondoltok erről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Azt, hogy sosem mennék be egy Apple storeba venni valami. Megrendelem a shopból, vagy máshonnét, ami sok esetben még olcsóbb is. Papírdobozban ide hozzák nem kell tennem egy lépést se, és a doboz is recycled. Szóval miattam nem kell gyártaniuk egy műanyag szatyrot se.
    Más: ismét nem működik a facebookos bejelentkezés. 🙁

  2. Mindennel foglalkoznak, nemhogy az ios-t csinálnák meg!

  3. @Lusta: hát igen. Jobb is lenne, ha Lisa Jackson vagy Angela Ahrendts inkább leüllne és kódolna ????

  4. “…ezt ki kell szórni mielőtt…”
    Hova? Valami eldugott erdőbe? 🙂
    Egyébként hihetetlen hogy ebből is hírt csinálnak. El sem tudom képzelni mi lesz ha majd a Campuson lecserélik a WC papírokat. Sajtótájékoztató?

  5. @taky1974: ilyen hírek vannak és kész. Amúgy szeretnél még 232143534543 Campus drone videót? 😀


Add a Comment