fbpx Skip to content

Minden egyes olyan iOS-verzió megjelenése után, amely épp bezárja az aktuális jailbreak által kihasznált hibát, óhatatlanul megjelennek azok, akik az ismert jailbreakes fejlesztőknél kezdenek el kuncsorogni az újabb verzióhoz való jailbreakért.

qwertyoruiop-20160202

A legtöbb fejlesztő persze egyszerűen figyelmen kívül hagyja az ilyen türelmetlen – időnként már magukból is teljesen kivetkőzött – emberek követelőzéseit, és majd kiadja a jailbreaket, amikor kiadja. Aztán vannak azok, akik csak azért készítenek egy videót, hogy megmutathassák, ők is meg tudták csinálni a jailbreaket, még akár az új verzióhoz is – és hogy mindenki orra alá dörgölhessék, hogy ettől függetlenül nem fogják azt kiadni.

Épp az ilyenek miatt nincs is igazán értelme írni az ilyen videókról, hiszen valódi hasznuk legtöbbször nincs, mert nem jelennek meg. Ugyanakkor egy dolog mégis biztos ezeknek köszönhetően: ha egy valakinek már sikerült megcsinálni, akkor az újabb iOS-verzióban is van kihasználható hiba, tehát arra előbb vagy utóbb elérhető lesz egy kiadott jailbreak is.

Még február 2-án bukkant fel egy videó @qwertyoruiop jóvoltából, amiből az szűrhető le, hogy nem csak a 9.2 és 9.2.1, de állítása szerint még a 9.3 beta verziója esetén is található olyan hiba, ami untethered jailbreaket tesz lehetővé (noha a videóban csak a 9.2 látható):

Ahogy viszont a videó utolsó másodperceiben és annak leírásban is látható, ez a jailbreak a jelek szerint nem lesz nyilvánosan elérhető – köszönhetően annak a folyamatos “drámázásnak”, nyafogásnak, amit az új iOS-verziók megjelenése után lehet tapasztalni.

A 9.3 beta 1-ről meg itt a videója:

Általánosságban az mondható, hogy ameddig emberek fejlesztik az iOS-t, akik hibáznak, addig az ezeket a hibákat kihasználó jailbreak is lesz, hiába kell adott esetben hosszabb időt várni a megjelenésére. És hogy miért kell annyit várni egy jailbreakre? Erről itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: miért nincs még jailbreak adott iOS-verzióra, miért kell ennyit várni?

Az is biztosnak mondható, hogy ha egy fejlesztés alatt álló jailbreak megjelenése előtt az általa kihasznált hibákat az Apple egy iOS beta esetén már javítja, akkor az az adott jailbreak még az új iOS-verzió megjelenése előtt elérhetővé válhat. Abban az esetben szokták húzni a megjelenést csak, ha a jailbreak olyan hibát használ ki, ami hosszú távon is értékes, és nem lenne érdemes ellőni egy köztes, érdektelen iOS-verzióra.

Olvasd el a hozzászólásokat is

29 Comments

  1. És ha letöltöm majd a Jailbreak-et, akkor nekem is betörik a kijelzőm? Ezért hívják törésnek?

  2. @taky1974: igen. szétfeszíti majd a szabadság. (nem.)

  3. Ezért nevetséges a sok Peti 😉

  4. Elég óvodás ez a gonoszkodás a fejlesztő részéről…most aztán jól megmutatta.

  5. 9.2.1 mivel lehet jailbreakelni?

  6. @tomika24: jelenleg semmivel, de ha elolvastad a cikket, akkor láthattad is, hogy nem adta ki. a 9.2.1-ről szóló cikkünkben is le van írva, hogy nincs rá jelenleg jailbreak.

  7. Mar varom az uj breakot, mert amit hasznalok minden nap a nevjegy kereses nem megy a 9.2 ben… Pkusz egy gomb nevjegyzek majd kereses…

  8. Azért kíváncsi vagyok hogy hogy van pofája támogatást kérni ha mellé odaírja hogy nem fogja kiadni???? Milyen óvodás már.. Az összetört telefonjával.. Inkább szerezne barátnőt minthogy így éli ki magát.. Nem érdekel a JB csak zavar ha valaki játsza a királyt…

  9. @kchris: milyen támogatásra gondolsz? sehol nem kért támogatást. a videó végén a bitcoin is pont, hogy vicc.

  10. Hat akkor sok ertelme volt megcsinalni a JB-et
    Huu megcsinaltam, neztek, en vagyok a kiraly, de szenvedjetek kis alattvalok mert nem adom ki!!

  11. a zenék viszont jók 😀

  12. Bakker taky ezen besírtam 🙂
    Jár a keksz 🙂

  13. Béta 9.3 letöltése után a tvgo minőségbiztosítási okoból nem működik. Miért? Ilyen akkor volt mikor jailbrekeltem. Ki lehet ezt valahogy kerülni? Köszi ha valaki tudja és válaszol.

  14. Arra gondolok, hogy nincs e olyan program ami elrejti a jailbreaket, hogy ne ismerje fel pl a tvgo?

  15. @Hapsika6: “Béta 9.3 letöltése után a tvgo minőségbiztosítási okoból nem működik. Miért? “

    “nincs e olyan program ami elrejti a jailbreaket”
    9.0.2-nél újabb rendszerre jelenleg nincs elérhető jailbreak. ilyen program sincs.

  16. Köszönöm, ezt telefonon nem tudták megmondani.

  17. Jailbreak-el lehet használható sebességü telefont csinálni 5c-ből? Mert akkor lehet megcsinálom majd. Pedig már ezer éve nem csináltam egyiknél sem.

  18. @atirag: jailbreakkel bármit lehet, ez a lényege. ugyanakkor 9.0.2-nél magasabb verzióra egyelőre nem jelent meg jailbreak.

  19. [link törölve]

    Erről a videóról vélemény?

  20. Köszönöm!

  21. “TaiG9 beta1 for iOS 9.3 – 9.3.1 Jailbreak”
    Szeretnék érdeklődni, hogy esetleg van e valakinek tapasztalata.

  22. @Jadeye: Köszönöm a választ. Üdv

  23. Sziasztok , egy kérdés ! 9.3.1 van a telefonomon ! Fel tudom rakni az utolsó működő jailbreaket? Vagy vissza kell tennem azt az ios-t amihez tartozik?

  24. @pityke1984: nincsen 9.3.1-hez jailbreak. korábbi iOS-verzió gyakorlatilag nem tehető vissza.

  25. Köszönöm a választ. Akkor várok 🙂


Add a Comment