fbpx Skip to content

Kínában, pontosabban Shenzenben szinte bármit megkaphatunk. Korábban is voltak már hírek azzal kapcsolatban, hogy az iPhone háttértárának kapacitását egy chip cserével bármikor bővíthetjük, azonban most itt egy videó is.

shenzhen-market-flash-upgrade

Tegnap megjelent egy cikk ezzel kapcsolatban, ahol bemutatják az egész procedúrát, ami maximum 30 percet vesz igénybe, és akár egy 16GB-os készüléket is 128GB-osra bővíthetünk. Kínában mindössze 60 dollárért megcsinálják nekünk.

Az Apple átlagosan 100 dolláros különbséggel adja a különböző kapacitású háttértárral rendelkező készülékeket. Tehát közel 40.000Ft-os felárat kell fizetnünk, ha nem 16, hanem 64GB-os iPhone 6-ost szeretnénk vásárolni. Ha pedig ennél is többet szeretnénk, akkor már csak használtan kapunk 128GB-os iPhone 6-ot, mert az Apple már nem árusít 128GB-os iPhone 6-ot.

Screen Shot 2016-02-04 at 10.11.56

Persze ahogy fent írtuk, Kínában semmi sem lehetetlen: egy helyi cég 16GB-ról 128GB-ra bővíti az iPhone belső tárhelyét pusztán 60 dollárért, ami közel 16.000Ft. Azért ez lényegesen olcsóbb, mint az Apple árazása, főleg, hogy 8x több tárhelyet kapunk. Erről készült egy rövid videó is, amit érdemes megnézni:

A kolléga elmondja, hogy a legtöbb korai iPhone 6 készülék már nem garanciális, ezért lényegében nincs semmilyen rizikója a folyamatnak. Ebben teljesen igaza van, tehát ha már lejárt a garanciánk, akkor valóban érdemes megfontolni ezt, de teljesen egyértelmű, hogy garanciavesztéssel jár. Arra viszont már nem tér ki, hogy ha “upgrade-eljük” a készüléket, akkor semmilyen Apple visszahívásra sem vihetjük el, tehát akkumulátor csere, vagy sárga kijelző, vagy bármi hasonló is mind kiesik. Az Apple sokszor a garanciális időn túl is szokta javítani a típus hibákat (kivéve egyelőre az iPhone 4/4s Wi-Fi hiba), szóval azért érdemes meggondolni.

Ettől függetlenül hazánkban még nem találkoztunk ilyen jellegű chip cserével, tehát ha valaki ezt szeretné, ki kell menjen Kínába, és az már nem valószínű, hogy megéri…

Olvasd el a hozzászólásokat is

37 Comments

  1. Érdekes dolog. Ennyi dodónak megfeleló Forintért, Euróért itthon én is bevállalnám 🙂

  2. Hát, azért azt hozzá kell tenni, mielőtt itt is eluralkodik a kínailáz, hogy az Apple általában az elérhető leggyorsabb NAND flash tárolókat rakja a telefonba, itt meg kicserélik valamire. Rendelsz kínából egy tökmindegymilyen SD kártyát, csak olcsó legyen… Sok ilyen esetet ismerek. Nem biztos, hogy ebben az egészben sok köszönet lesz BTW, de legalább olcsóbb…

  3. @Ffx: Toshiba chipre cserélik, a videóban el is hangzik.

  4. "Mindent lehet, csak akarni kell", nem is olyan buták ezek kici kínaiak. 🙂

  5. @Jadeye: láttam én már Kingston, Sandisk SD kártyákat, amik azt mondták hogy 128 gigásak, aztán 8 giga után egyszer csak nem ment tovább. Vagy csak a sebesség hiányzott.
    Olyan ez a kínában odaadod egy ilyennek a 200+ezres telefonod, mintha satuba fognád a legbecsesebb szerved, és odaadnád az ellenségednek, hogy a jóindulatán múlik, teker-e rajt.
    Lehet, hogy szerencséd lesz, de ez már erős szerencsejáték inkább, mint tényleges vásárlás…

  6. Ami kínából van és feltűnően olcsó, az eddigi összes tapasztalatom szerint szar.

  7. @Ffx: azt én egy szóval nem mondtam, hogy mindenki rohanjon, és csináltassa meg, csak azt írtam, hogy Toshiba chipre cserélik, a videóban ez hangzik el. (az iPhone 6-ban egyébként SanDisk SDMFLBCB2 NAND Flash van.)

  8. Remelem tisztába vagytok vele, hogy ami nem kínai az hamisítvány

  9. Nem feltétlenül kell kimenni Kínába, van posta is, meg futárcégek is. 🙂
    Sőt, pár tízezer forintnyi segédeszköz megvásárlásávál és némi gyakorlattal igazából bárki meg tudja csinálni. És hogy Ffx is elégedett legyen, pontosan azt a cikkszámú flashmemóriát is bele lehet rakni, mint amit a 128GB-os iPhone-okba tesznek. Ráadásul az anyagköltség és a munkadíj összesen is töredéke lesz csak az Apple-féle áraknak.
    A gond csak annyi, hogy az Apple online aktivációt használ, amit bármikor megváltoztathat úgy, hogy a telefonokba gyárilag beleépített flash-kapacitást is figyelembe vegye, és elutasítsa a buheráltakat.

  10. Pedig nagyon jo ötlet ez a "házilag " plusz memória 🙂

  11. az a baj a bal oldali telefon egy klón onnan tudom hogy volt már a kezemben androidos clone iphone,és annál volt a kijelzön egy kis kör ikon amivel elő lehetett hivni a vissza lépést a menübe.Szerintem nem igaz a videó.Engem nem gyözött meg.De ha tévesek az enyémet megbuherálhatják 🙂

  12. Szerintem most, hogy ezt bemutattátok, itthon is hamarosan elérhető lesz ..

  13. félig off: Nekem az lenne a kérdésem, hogy a cikk végén a garancián túli csere akcióknál meg van említve a sárga képernyő, erről lehet valahol valami olvasnivalót találni, mert az apple oldalán nem találtam erről infót. (i5 sárga ragasztás)

    A kínai témában pedig, nekem semmi rossz tapasztalatom nem volt a kínából vett cuccokkal. Pl. egy 64 gigás usb3 pendvieot használok win to go-nak és meglepően gyors macbookon, arról nem is beszélve, hogy mennyibe került.

  14. @rgbx: gyakorlatilag azt csinálják, mint a háromledes xbox360-ok esetében. Ez egyrészt azért megbízhatatlan (ha csak 10% esély van rá, hogy tönkreteszik, már az túl sok kockázat), másrészt pedig azért a pont ugyanolyan memórialap beszerzése már jóval drágább, főleg, ha biztos származási helyről akarod beszerezni.
    Ha csak pénzügyeket számolunk, még így is egyértelműen olcsóbb lesz magadnak betenni a chipet, de ha már erre számolod a kockázatot is, akkor nem feltétlenül.
    Emellett mondjuk elég nagy botrány lenne belőle, ha a megvásárolt telefont letiltanák, csak mert flasht cseréltél benne (pl a gyári le is halhatott gariidőn túl, és nincs joga korlátozni a javítást).

    @savage: rengeteg dolgot gyártanak kínában, ez nem vitás, viszont amit már gyanúsan olcsón kapsz, annál előbb-utóbb kiderül, hogy selejt. Lásd lightning kábelek, azokra is hányan esküdtek eleinte, jó az ezer forintos kínai, ugyanazt tudja. Persze.

  15. a háttérben a falon meg szaladgálnak a csótányok… de végül is nem egy étterem 😀

  16. @Péter Kovács: Nem véletlen írtam a feltűnően olcsót sem. Vettem kínából tökéletesen működő Sandisk Extreme SD kártyát és USB3 pendrive-ot is, mindegyik hozza a tesztek által bemutatottat, viszont nem is annyiba kerültek, mint a legolcsóbbak, az itthoni árnál azonban jóval olcsóbbak voltak.

  17. @bathorypeti: “volt a kijelzön egy kis kör ikon amivel elő lehetett hivni a vissza lépést a menübe”
    Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek, AssistiveTouch – az iOS 5.0 óta elérhető funkció.

  18. Jadeye: igazad van

  19. @armalite: ezen most kiégtem 😀 😀 😀

  20. Ffx: konkrétan 400 ft-ért vettem 120 cm hosszú lighting kábelt ebayen ausztráliából akárhogy csavargathatod bírja és a céges kocsiba tökéletes szolgálatott ad a töltéshez. Jah és 8 féle színbe van kb… Igaz kell rá várni 2-3 hetet, de a hülyének is megéri. Amint lesz időm elvinni a kocsit szervízbe és frissítik a fejegységet kipróbálom megy-e vele a carplay, ha igen rendelek még…

  21. @Joke21: tuti, hogy fog menni én is olyat használok az autóban. tökéletes.

  22. @Joke21: @aggressor:

    Tudnátok esetleg küldeni egy linket?:) (akár itt, akár Facebookon) Nagyon megköszönném.
    Érdekelne, vettem már 1-2 Lightninges utángyártott kábelt, de mindig besültem vele, főleg szoftverfrissítés után.:/

  23. Azért 2:10 körül a csótány vígan mászkál falon 🙂 Ettől eltekintve gratula a kis sárgáknak! Roppant ügyesek 🙂

  24. @Tomi Juhász: mindegy hol veszed ugyan azt kapod. én csak autóban használom az utángyártottat, tölteni és zenét hallgatni fejegységen keresztül, ott tökéketes. anno a 4s-et használtam utángyártottal az autóban az is tökéletes volt viszonz számgéppel már nem. minilntheboc.com-ról vettem.

  25. Hyerekek nézzétek màr meg ho van össze szerelve a telótok aztán utána kezdjen mindenki elhondolkodni hogy mi is van benne. Ki hol és hogyan gyártatja le. Aztán hajrá mindenki menjen a legközelebbi kukához és fonja ki ha nem kell neki.

  26. Jadeye jó lenne egy frissítés az appra mert össze vissza ír. Kezd kuka lenni ez a szifon app!!!!!

  27. Remélem mindenki befizeti utána a jogdíjat az artisjusnak.

  28. És a memóriát amit kivesznek, azt visszakapom?

  29. Úgy megupgradelték, hogy a végén fehérből fekete iphone lett.

  30. @Joke21: Meg tudnád mondani, hogy milyen autód van, amiben megy a Car Play? Ha nem akarod elég a gyártó is 🙂

  31. @AppleFan: Köszi ! 🙂

  32. @osy: Nincs mit 🙂

  33. BGA chipet kézzel bepozicionálni, nah sok szerencsét. Inkább előfizetek nagyobb felhőre.

  34. ffx: pontosan. a feltunoen olcso pendrive 128 helyett 64 GB volt, ami meg mindig olcsobb volt mint itthon az hozta a megadott kapacitast.


Add a Comment