fbpx Skip to content

Ma végre hazánkban is elérhetővé vált az Apple Watch, hivatalosan is megvásárolhatjuk az online Apple Store-ban vagy a hazai APR-ek egyikében.

0160129_GLB1603

Erről egy rövid videót is készítettünk, illetve megnéztük, hogy itthon hogyan zajlik az úgynevezett felpróbálás. Az elmúlt órákban meglátogattuk az iSTYLE Andrássy úti üzletét és az iCentre Allee-ban lévő boltját. Jelenleg csak az Allee-ban lévő iCentre-ben lehet megtekinteni Magyarország első, az egyes Apple Watch modelleket bemutató asztalát, amiről a videóban érdekes információkat is megtudhattok.

Eddigi információnk szerint a legtöbb APR-ben kipróbálhatóak a legnépszerűbb típusok. Ez azt jelenti, hogy most már itthon is kényelmesen felpróbálhatjuk az Apple óráit és ennek megfelelően dönthetünk a megvásárlásukról. Jelenleg a legtöbb szíj elérhető hazánkban raktárról, azonban a töltőkkel kapcsolatban az a helyzet, hogy nem minden boltban vannak még. Az Apple Online Store-ban minden 1-2 napos határidővel rendelhető meg.

„A nemzetközi tapasztalatok szerint a 42 mm-es Apple Watch Sport asztroszürke alumíniumtokkal, fekete sportszíjjal a legkeresettebb óratípusunk. Az érdeklődés nagyon nagy, és örömmel mondhatom, hogy a készletünk is az. Az okosóra vásárlására is érvényes és népszerű lehetőség, hogy bármilyen márkájú használt, működőképes okostelefont és tabletet, valamint hordozható Mac számítógépet beszámítunk az új termék vásárlásánál. Természetesen részletfizetési lehetőségek közül is választhat az, aki új Apple Watch-ot szeretne venni.” – mondta Felker Noémi, az iCentre Hungary Country Managere.

A 38 és 42 mm-es órák közül az Apple Watch két, az Apple Watch Sport pedig négy féle színben választható. Tetszés szerint variálhatóak hozzá az óraszíjak: a bőr, fém és sport szíjak közül közel húszféléből lehet választani az iCentre megújult, Magyarországon jelenleg egyedülálló, legújabb Apple Store design szerint felújított, legnagyobb alapterületű, Allee-ban található üzletében. Egyedül itt van olyan speciális óraszekrény (asztal), amelyben meg lehet megtekinteni a teljes kollekciót és kiválasztani a megfelelőt.

0160129_GLB1375

Amennyiben most vettük a kezünkbe először az órát, érdemes megnézni a videó sorozatunkat, amiben bemutatjuk az Apple Watch funkcióit, és elolvasni a WWDC összefoglalónkat is: WWDC15: az Apple bejelentette a watchOS 2-t

Ha még mindig nem lenne egyértelmű az Apple Watch szoftvere, akkor ezeket a cikkeket is érdemes elolvasni:

Illetve, ha érdekel az első saját tesztünk, akkor ezt olvasd el: Kipróbáltuk az Apple Watch-ot! (videó) majd pedig ezt Egy hónapja az Apple Watch-csal.

A következő sarkalatos pont az Apple Watch vízállósága. Ezzel kapcsolatban többször is írtunk már például itt: Apple Watch: vízállóság, kiterjesztett garancia és akkucsere, és itt: “Megúszta” az Apple Watch a próbát. Ha már a vízkárnál tartunk, érdemes Apple Care+-t is vásárolni az órához: AppleCare+ az Apple Watch-hoz: érdemes lesz venni!

Akkumulátor? Ezt is kipróbáltuk, megnéztük, meddig bírja az Apple Watch akkumulátora: Kipróbáltuk: több napig is bírja akkumulátorral az Apple Watch.

apple-watch-collection-1364x768

A következő általános kérdés, hogy mennyire törik, karcolódik a rozsdamentes acél Apple Watch, illetve a Sport változat. Erre ezekbből a cikkeinkből kaptok választ:

apple_watch_1

Szoftverben is akadnak még tippek-trükkök, amiket Hori kolléga írt meg: 25 hasznos tipp és trükk az Apple Watch-od megismeréséhez, illetve Gergob-től az Apró részletek, amiket talán sosem vennél észre az Apple Watch szoftverében című cikk is érdekes lehet számotokra.

Néhányszor vissza kell állítani a készüléket, vagy éppen túlzottan merülhet, ezzel kapcsolatban ezt a három cikket ajánljuk:

A watchOS 2 pedig az eddigi legnagyobb Apple Watch szoftverfrissítés: Megjelent a watchOS 2!

Az Apple Watch-ban lévő pulzusmérőről részletesen is írtunk korábban: Hogyan működik a pulzusmérő az Apple Watch-ban?

apple-watch-selling-points

Kiegészítők

Természetesen számos dokkot, vagy szíjat vásárolhatunk az órához, ezekről is írtunk néhány cikket:

Ha ezek után valami kérdésed lenne, ennél cikknél nyugodtan felteheted, de megpróbáltunk azért mindent lefedni nektek az órával kapcsolatban. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Csodálatos! Most már nagyjából kenhetik a hajukra. Lassan, aki megveszi úgy jár, mint anno az iPad “3” esetén. 2-3 hónap múlva jön az új…
    Aki akarta, szerintem már megvette.
    Kiváncsi lennék majd a magyar eladási számokra…

  2. @talamasca:
    Miért? Jön az új?

  3. Én már lassan az elegánsan gondolkozom! 🙂
    Már lassan egy éve hogy megvan:)
    Jól szolgált rengeteget használtam.
    Várom az újat már nagyon.

  4. Most hogy megérkezett hozzánk, valószínűleg egyre többen fognak szembesülni egy bődületes hibával, mégpedig, hogy a natív alkalmazások egy idő után nem fognak elindulni.
    Bújom a külföldi oldalakat, eddig két megoldást találtam: restorolni kell az iphone-t és az órát is, majd mindkettőt újként beállítani, (nem backup-ot visszarakni). Ezt kibróbáltam, müködött is minden szépen, egészen addig, amíg frissítés nem érkezett a programokhoz, ezek konkrétan most a skype és a messenger. Azóta nem hajlandóak elindulni az órá).
    A másik megoldás letörölni az összes zenét a telefonról, majd backupot készíteni itunes-szal, és elvileg ismét működni fognak. Ezt nem tudtam kipróbálni, a gépem szervízben van. Állítólag ez a megoldás működik, de nem mindenkinek és csak ideig-óráig.
    Ti esetleg tudtok-e valamilyen megoldásról, amivel életre lehetne kelteni a programokat az órán adattörlés vagy restore nélkül? Csak mert az apple sem tud rá megoldást, pár órát már eltöltöttem a supporttal telefonon.
    Még annyi, hogy a telón és az órán is a legújabb software fut, program uninstall-reinstall nem segít, óra restore nem segít (csak ha a telót is restore-olom), újrapárosítás nem segít, újraindítás nem segít.

  5. @Agent_H: Jah majd ősszel 🙂

    @mrlespaul: én nem tapasztaltam ilyesmit, de mondjuk nem is használok alkalmazásokat az órán :/

  6. Na! Majd egy év alatt sikerült ezzel elérniük Magyarországra… Valaki mondja már el nekem légyszi hogy mi értelme van ekkora késleltetésnek két piaci bevezetés között?

  7. tribi: esetleg az hogy a bevezetessel nem kell esetleges gari miatt kulfoldre vinni az orat?

  8. @kchris: Ez arra még lehet válasz, hogy miért érdemes itthon megvenni, de tribi azt kérdezte, miért csak most? Mi értelme volt annak, hogy eddig nem lehetett itthon megvenni? Miért késleltették az itthoni árusítását? Érted?

  9. ilyen hamar megérkezett? 🙂

  10. Ehhez az okosóra projekthez nem igazán van az Apple felnöve, sem időben, sem technikailag, ezt tudomásul kell venni, a többi az maszlag, meg szánalmas magyarázat… Maradjon csak a jól bevált termékek piacán…

  11. Edigital-ban akarok venni egy fehér sportot. Cetelem kártyával elég jó árban lenne már!
    A kérdésem az lenne, hogy mivel itthon nem lehet hozzá venni AppleCare+-t, ezért, ha cimborát megkérem hogy vegyen egyet UK-ban azt be tudom hozzá regelni itthon ugye?
    Anno így tettem egy iPad-al is. Nem lesz belőle semmi hátrányom, ugye?


Add a Comment