fbpx Skip to content

Pete Souza munkája tulajdonképpen egyedülálló. Ő a Fehér Ház hivatalos fotósa, és pont annyit dolgozik naponta, mint maga a jelenlegi amerikai elnök, Barack Obama, mivel a fotósnak mindenhol ott kell lennie.

Screen Shot 2015-12-24 at 15.49.27

Nemrég Pete egy blogjegyzést osztott meg a követőivel, amiben úgymond évet értékel. Elmondása szerint a legtöbb, négyzetes képarányú Instagram-képet iPhone-nal készíti, a többit pedig DSLR géppel. Erről Tim Cook is tweetelt egyet.

A blogbejegyzésben persze néhány képet is találhatunk, amit érdemes megnézni. Összességében az ő kedvenc képeit láthatjuk itt lejjebb.

1*mXEmacbxAwu8SVfraRMJTg-3

1*8qr6Nu3KayO4iiq2zzAUZg

1*rfHoW1r0Dt0Jy5R3US0yzw

1*73xEnWKMIXTXxx3YyJvTEQ

1*wek6nJ89zdm8d_3mSIVdFQ

1*D9R3oSCC_O9rTi-cBUV7jQ

1*mi2HkB-EtQtdvqW34-OA-Q

1*L4Lehc680PzcjwOWXt_xwQ

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Bocsassatok meg ha emlekeim csalnak, de ez a cikk volt mar nem?

  2. Jó meló, de Clinton mellett …

  3. @tribi: Volt már hasonló cikkünk igen, csak újra előkerült a blogposzt miatt.

  4. Szó se róla a képek szépek,kifejezőek. Boldog békés Karácsonyt mindenkinek!

  5. Azért egy full frame dslr…. Persze kellő fényerőnél bizonyos képek nagyon szépek. Az esti fotózás viszont zajos.

  6. Ez fizetett reklàm az Apple részéről, egy profi fotos sohasem fog lealacsonyidni, h telefonnal nyomja a képeket, mert aki profi, az szeret fényképezni, a fényképezés meg nem csak gombnyomàsbol àll, kivételek az àtlag emberek, akik nem értenek hozzà, és csak nyomnak…. Ha valaki ad a munkàjàra és élvezi, az sohasem fog telefonnal dolgozni… Kivéve ha egy motivàcios “boritékot” tesznek elé…

  7. @Put2: egy jó fotós nem csak DSLR-rel képes jó képet csinálni, hiszen nem a gép adja az adott esetben meglévő tehetséget (hiába egyszerűbb DSLR-rel jobb képet csinálni). ezek internetes megosztásra készülő képek, oda meg teljesen megfelelők. legtöbbször nincs is idő mindent előzetesen beállítani, mint egy profi fotózásnál, egyszerűen csak point-and-shoot megy. arra meg sokszor egyszerűbb előkapni az iPhone-t. de persze lehet rögtön reklámot is kiáltani.

  8. Én 20 éve fotózok, 10 éve élek fotózásból, voltak pillanatok, amikor nem volt nálam a dslr, de meg akartam örökíteni a pillanatot. És jól sikerült, sikeres kép lett iPhone-al is, pedig egy fillért nem kaptam tőlük. Igaz soxor több idő mint nagy géppel mire mindent beállítasz, de kihívás:)

  9. Persze 1-2 képnél nem szàmit, meg néhàny képet betesznek neves magazinokba is… De valjuk be, ha nem iPhone lenne, hanem nonam kínai vacak telefon, aminek hasonló lenne a kameràja, kapna-e cikket? A fehérház fotosa vele készítene képet? Szerintem nem, nekem nincs bajom az iPhone-al és szerintem is jó a kamerája, hobby szinten. Az emberek 90-95%-ak megfelel! Csak nem szeretem azt, ha valami a pénz miatt “fénylik”. Miért nincsenek pl, Kestler, xiaomi, Meizu, Lenovo, Gionee, stb… Ezekrő cikek, hogy ezzel készítet képet a fehérház fotosa, mert nem égetné magàt, ezekben nincs elég pénz.. Az iPhone-ban van pénz, arra mindenki felkapja a fejét, mert màrkàs telefon, erre lehet építeni, iPhone-al nem égés fényképezni még magazinoknak sem… Én csak erre akartam ràmutatni! Vagyis ez az én észrevételem….


Add a Comment